Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipos Vera

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interjú-sorozat következő áldozata Horváth Máté. Az utolsó magyar című előadásunk előtt kerítettünk sort a vallatásra, amire Máté már görcsösen várt. Kezdjük azzal, hogy elmeséled, hogyan csöppentél bele a színjátszásba. Mi az, ami megfogott a színházi…..
Páros játékot játszunk ma! Sipos Vera és Toldi Bandi, a két unokatestvér, a Fészek Színház "nagyöregjei", örököstagjai stb. írnak egymásról, a színházról, s mindezt legújabb bemutatónk, Az utolsó magyar kapcsán teszik.  Most éppen Vera mesél Bandiról, s minden…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG 7vége 2013.11.27 08:00:00
Már csak néhány nap van hátra az új bemutatónk premierjéig... Rövid volt a próbafolyamat, amit egy hosszú hétvégével zártunk. Heti blogszerkesztőnk arra kért, erről írjak. Tehát. Általában a bentalvásos próbák egy ütemtervvel indulnak. Ezt vagy sikerül teljesíteni a…..
Éppen, hogy csak túl vagyunk két premieren, máris új bemutatóra készülünk. Ennek apropóján (?) pedig Nemesnádudvaron voltunk... Nos, hogy azt a bizonyos kérdőjelet megmagyarázzam, (bajba sodorva ezzel társaim jó hírnevét) azt hiszem kicsit részletekbe kell, hogy…..
Még emlékszem amikor az előző évadkezdő bejegyzésemet írtam... Ez a mondat nem azért íródott, hogy a memóriámmal villogjak, csak arra próbálok utalni, hogy repül az idő, ugyanis ismételten évadot kezdünk. "Vége van a nyárnak", ami nekünk, fészkeseknek azért jó, mert…..
Az úgy volt, hogy hazajöttünk a táborból, aztán lassan az évadot is megkezdtük... Így elindult a 2012/2013-as évadunk (is). Ha nem olvasnám vissza a különböző bejegyzéseket, olyan lenne, mintha sötétben tapogatóznék. Ezek mind idén történtek? Öregszem (kizárt), kihagy a…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Vasvár 2013.06.04 08:00:00
Eljött a nyár első hete, hamarosan évadot zárunk, táborozunk, táborafterezünk, de ezekről is biztosan lesz külön bejegyzés, az én "feladatom", hogy legközelebbi programunkról értesítsem a nagyérdeműt. Hamarosan Vasváron fog fesztiválozni a Hun vagyunk? és a Romantika…..
2013.április 27. - Romantika Újabb előadás újításokkal... Minden előadás más és más (sajnos?), de ha a rendező azzal fogad bennünket, hogy valamit megint átalakítana, akkor ez nem is annyira meglepő. Mindig félek az újításoktól, mert nem szoktuk túlpróbálni (finoman…..
Azért furcsa nekem a heti témában írni, mert engem már szigorúan véve nem is érint... Tavaly végeztem ugyanis az iskolával, van már szakmám, épphogy csak felnőtt nem vagyok még. Mivel annak az időnek is el kell majd egyszer érkeznie, igyekeztem munkát találni. Hogy ez sikerült- e…..
2013. március 13. - nem/más Az előadás érdekessége, hogy megörökítettük azt az utókor számára. Ez egyrészt azért "érdekesség", mert emiatt még az ezelőtti előadás végén elmondta nekünk Attila, hogy nem szeretne hibákat, másrészt pedig azért, mert ilyenkor mindenki…..
2013. március 6. - Romantika Nehezen megy nekem a színészélmény írása. Általában nem érzem, hogy valójában hogyan is sikerült az előadás. Amit én érzek az az, hogy mindent ugyanúgy csinálok, mint bármikor. Pedig ez nem így van. Mindig ingadozó a teljesítményünk és talán…..
Egyetemista vagyok. Most vettek fel. Fel. A nagyvárosba, vidékről. Tili és Márta segítettek. Városi lányt csinálni belőlem. Sikerült? Bizonyos szempontból nézve igen. Megtanultam, hogy önállónak kell lennem, hogy csak magamra számíthatok és hogy a céljaimét küzdenem kell. Mert…..
Színházban lenni valamilyen formában. Mindegy, hogy nézőként vagy szereplőként. Ennyi a bejegyzés. Lehetne ennyi is. De lehet kifejteni is. Miért jó előadásokat nézni? Mindenkinek más az oka. De aki szokott a másik oldalon is lenni annak talán az is meg szokott fordulni a fejében…..
Nos, bakiparádé... Mivel is kezdjem? Mondjuk azzal, hogy talán nem is az a legrosszabb, amikor én magam hibázok és szépen lassan tudatosul bennem, hogy valami nem kerek, hanem az, amikor a körülöttem lévők rontanak el valamit, ami lehet azért is rossz, mert nagyon vicces a dolog és…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Vége. 2012.12.21 08:00:00
Ez a nap is eljött. Búcsúzom, mivel ma mindannyiunknak annyi (lehetne ez gyászosabb is, de még nem érzem a világvége súlyát). És búcsúzom azért is, mert szerkesztőségem a mai nappal véget ér. A hét utolsó meglepetésével Andris és Ján örvendeztet meg majd bennünket:…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Zsófi 100 2012.12.20 15:00:00
"Egy laikusnak talán meglepő, ha egy színház azt köszönti, hogy egyik kedves színésze századik alkalommal lép színpadra! Színházi mércével ez nem is nagy szám. Egy húsz éves hobbiszínésznél azonban igenis hatalmas teljesítmény!" Néhány hete vezetőnk, Cziczó Attila így…..
Most, hogy közeledünk a hét vége felé, azt hiszem nem nagy baj, ha két ajándékot is kaptok, annak ellenére, hogy ma még más meglepetés is vár ránk. Először Bogi kreációját lehet majd megnézni, aki azt a feladatot kapta, hogy akármilyen tárgyakból alkosson egy…..
Elérkezett a harmadik nap, érkezzen tehát a harmadik ajándék, amit Gusztitól kapunk meg (hamarosan!). Az ő feladata az volt, hogy egy rajzot készítsen a témában. Hogyan sikerült neki? Délután láthatjátok! ..
Ma kezdődik a virtuális „ajándékbontogatás". Az első meglepetést Gabitól kapjuk, az ő feladata az volt, hogy a „Miért szereted a Fészek Színházat?" témát ruha/ruhák formájában mutassa be. A képet ugyan csak délután lehet majd megnézni (egy kis feszültségfokozás), de a…..
Karácsony előtt vagyunk. Egy héttel ugyan, de 21-én világvége, (ezért vagy nem ezért) a színházban pénteken megtartjuk a már hagyományos ajándéklopást. Az ünnepekre való tekintettel úgy döntöttem, nem tartunk hagyományos blogolást: a heti bejegyzések nem írások lesznek,…..
2012. december 12. - nem/más Amikor „színészélményt” írok, vagy csak úgy általában valami szösszenetet egy előadásról, amiben szerepelek, általában megemlítem, hogy a karakter, amit alakítanom kéne benne, nem áll túl közel a szívemhez ilyen-olyan okokból. Ezért más a…..
2007-ben voltam először „cziczótáborban”. Még Bugyin voltam színjátszó (hányszor megírtam már ezt…), Attila mesélt nekünk a nomád táboráról és mi mentünk. A vidékiek. Akik nagyon tudják milyen is az. A nomád élet. Metrók meg villamosok nélkül. Hajszárító és…..
Romantikázunk. Fészek Színház-beli jelentés: újabb darabra készülünk. Újabb. Másabb (még a munkamódszer is). Nekem már csak azért is, mert réges-régen, egy nem is olyan messzi galaxisban, Timi voltam az előző verzióban. Még Bugyin színjátszottunk, sok fesztiválra jártunk…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Miért is? 2012.10.16 15:00:00
Miért is fontos tulajdonképpen színházba járni? Persze: érték, kultúra, szórakozás... Lehet sorolni. Az általánosságokat, a sablont. De nekem kellett valami igazi indok. Nem kényszerből, a tanítónéni miatt végigszenvedni egy előadást. Jól érezni magam úgy, hogy tetszik és…..
Lassan egy hónapja túl vagyunk a 2012/2013-as évad első próbáin. Furcsa ez, mert már egészen elszoktam az ilyen jellegű foglalkozásoktól, tekintve, hogy a tavalyi évet Ny. Attila csoportjában fejeztem be. Furcsa azért is, mert üvöltözünk, mozgunk és énekelünk, de ami már…..