Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsüi-

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismert hibák: SSE2 támogatás nélküli CPU-val rajzolási problémák (fekete UI) Beépülők nem működnek Windows 2000 alatt Változások listája (Core): CORE-46685 Összeomlás itt: casino.com CORE-46644 Skydrive feltöltés probléma CORE-45647 rts.rs - Java script…..
Úgy látom a mai előzetes olyan újítást hozott, ami még az áprilisi tréfámon is túltesz. Ez pedig nem más, mint az opera:cpu, amivel az Opera ("Kill" gombok híján) hivatalosan is rendelkezik a Chrome minden hasznos fícsörével. Ismert hibák: DSK-358448 Runtime error 6025 pure…..
Zsüi- 2012.04.09 11:55:05
@Dzsini: Se flash, se semmi. indulás után azonnal borul. nem nyitok meg semmit.. alapból betöltődik az opera oldala. és rotty. de hibajelentő ablak se jön, semmi. integrált atim van. kis szutyok, de azért annyira nem régi. a gyorshívó egész stabilan megy.. többnyire. kikapcsolt hwa -val működnek a dolgok.
Ahogy jósoltam a korábbi bejegyzésben, megérkezett az RC2 is.A korábbi címsáv hiba javításra került és még pár bugfix, szokás szerint. A fejlesztőket különösen a címmezővel kapcsolatos regressziók érdeklik. Mármint gondolom a kulcsszavas keresés előzményeinek hiányát…..
Két napja megjelent a végleges 11.60, ma pedig már folytatódik is a következő nagy dobás, a 12.00 fejlesztése. Egyelőre a mai még csak össze lett migrálva a korábbival, tehát a 11.60 összes javítását tartalmazza, a plusz javítások kizárólag az új témákat érintik.…..
Zsüi- 2011.12.08 20:46:29
@Wolfram: Úgy érted a JavaScript-et? A google nem hiszem hogy használ Java-t (kliens oldalon). A JavaScript kikapcsolható a következő módon: jobbklikk az oldalon > webhely beállításainak szerkesztése > Szkriptek > JavaScript engedélyezése. Ez oldalspecifikus. Általánosan meg pl. az f12-vel felugró menüben lehet kikapcsolni.
Ma elkészült az Opera 11.52, ami egy 0-day sebezhetőség javítását tartalmazza. És természetesen mint mindig, most is bekerült néhány stabilitás javítás. Bővebben a felelőtlen nyilvánosságra hozatalról a biztonsági csapat tollából itt olvashatsz (angolul).Változások listája…..
Zsüi- 2011.10.22 15:44:42
Új alapértelmezett kereső: duckduckgo
Ha valaki új szoftverként telepíti az operát (nem frissít), akkor alapértelmezett keresőként a duckduckgo (
duckduckgo.com/) keresőmotort használja a böngésző. Érdekessége, hogy azzal hirdeti magát, hogy a google-el szemben ők nem követik nyomon a felhasználóikat. Számomra ez egy szimpatikus húzás, úgyhogy adok egy esélyt.
A sors humorérzékéből kifolyólag az oldalt Opera alatt (péntek óta) nem lehet javascript-tel használni, ezért a tisztán html változat (duckduckgo.com/html/) használata javasolt, míg nincs javítva a hiba.
Zsüi- 2011.10.22 18:47:11
@penge™: egyelőre nekem teljesen bevált. nem vettem észre hogy lassú lenne, a szar meg már megbocsáss de nem túl pontos meghatározás bármire is, azon kívül, hogy negatív jelző. meglehet már máskor is próbáltam más keresőt használni, és visszatértem. hátha ezúttal sikerül.
A mai napon új Labs release-t kaptunk néhány újdonsággal, amelyek még nem érettek meg, hogy snapshotok legyenek belőlük. Az egyik a getUserMedia, amely natív támogatást nyújt a felhasználók webkamerájához, a másik pedig az Opera Reader. Letöltés Opera desktop for…..
Zsüi- 2011.10.19 22:30:08
@Teddy Beer: én spec. meglepődtem amikor megláttam magam a képernyőn, pedig van led a kameránál. a notim kijelzője másodlagos, többnyire egy másik monitort nézek, úgyhogy nem veszem észre ha kigyullad egy kis led.
Majdnem pontosan egy évvel a tavalyi, hagyományteremtőnek szánt sajtótájékoztató-bemutatkozó Opera-nap után ma sikeresen lezajlott a második ilyen összejövetel. A helyszín ezúttal is Oslo volt. Később kicsit részletesebben is bemutatjuk majd az egyes termékeket, mostani…..
A mai előzetest nem vártuk és nem várt újításokat hozott. Mindenki a hétfői Up North Web-en készülő, hardvergyorsított 12.00 alfát várja (illetve csak sejti), erre ma megjelent egy nem is akármilyen előzetes. A Presto verziószám mindjárt 2.9.220-ra ugrott és számos Core…..
Zsüi- 2011.10.10 21:02:44
@ZeGa: Ez csak egy tipp: lehet hogy a belső build-eken már van hw vega, és nem foglalkoznak azzal, hogy a szoftveresen szaggat, a hardver majd elviszi.
Zsüi- 2011.10.11 23:48:41
@Dzsini: Próbálj meg facebook-ozni régi js sebességgel vagy gmail-ezni.. ha úgy érzed, hogy nincs szükség ezekre a js teljesítményekre, akkor szerintem meg fogsz lepődni.
Nem, a cím nem elírás, még csak nem is áprilisi tréfa (főleg, hogy szeptembert írunk). Egyszerűen annyi történt, hogy az Opera Dragonfly csapata az 1.1(.1) után áttért a gyorsított kiadási ciklusokra. Ezt annál is inkább megtehetik, mert - mint bizonyára már mindenki tudja - a…..
Zsüi- 2011.09.23 19:10:33
@Wolfram: Szerintem sokakat zavar a csoportosítás kikapcsolhatatlansága, és igen, tudnak is róla. Reméljük kapunk egy checkboxot előbb-utóbb. Egyébként ha óvatosan húzod a fület, akkor látszik, jelzi hogy be fogja tenni csoportba, és tudod úgy húzni, hogy ne történjen meg. Ha sok klikk a kiszedés, akkor lehet hogy ez így jobban megéri. Amúgy én használom a csoportokat, pl. van egy csomó fül megnyitva filmekről, amik érdekelnek. ezek mind egy csoportba kerülnek. Gyakran kell használnom különböző API-kat, de egy oldalon lehet többféle API is. Ezeket mind megnyitom másik fülre, hogy ne kelljen navigálni, mert az több idő, és egy csoportba pakolom, hogy ne fogja a helyet.

A sok fül bezárására érdemes az ablakok panelt használni.
Zsüi- 2011.09.23 19:41:52
@Wolfram: Az alapértelmezett skin-nél ha közelítesz a füllel egy másik fül felé, akkor a "befogadó fül" ami csoportot képezne, az sötétebb lesz. Ez hivatott segíteni a dolgot.

Az ablakok panel az oldalsó panelen található ha bekapcsolod (Megjelenés -> panelek -> ablakok). ott látszik az összes fül, az összes ablak és az összes fülcsoport is. tudsz a nevére szűrni, illetve csoportos műveleteket végezni (pl. bezárni).

A keresőmotorokra sajnos nincs ötletem, ott kéne lennie a gombok között..

A környezeti menüben lévő elemekre kattintva új lapon nyílnak meg az eredmények, ha a beállítások -> fülek -> megnyitott fül újrahasznosítása nincs bepipálva.
Mindenre vártunk, csak erre nem. Hirtelen, egy csapásra a támogatottság a részleges teszten 51.6%-ról 100%-ra ugrott, ezzel az Opera felzárkózott nemhogy a többi böngésző mögé, de meg is előzte a legtöbbet. A test262-es teszten 1 hiba van a 10927-ből. A korábbi verzióban 3865…..
Zsüi- 2011.09.18 20:12:44
@n0gard: Még ez előtt nem hallottam olyat, aki úgy szeretné, mint te. Mindenkinek jó ez a kézzel megjelölés. Kék szín jelzi hogy még nem kattintottál rá, vastag ha később akarsz rá visszatérni, meg amúgy is olvasatlan. Egy 'k'-t megnyomni nem a világ vége senkinek, vagy ha mégis, van rá beállítás, ahogyan írtad.
Ha már levelező: valaki nem tud megoldást nekem arra, hogy sokszor ha jön egy rss, akkor a panelen jelzi, hogy kaptam újat, de hiába olvasom, nem tűnik el. (ilyenkor bezárom a fület, újra megnyitom az olvasatlan levelekkel, és akkor tűnik el). illetve időnként az is előfordul, hogy nem jelzi, ha új levelet kaptam. ez utóbbi csak a myoperás acc-nál. ötletek?
Zsüi- 2011.09.18 20:57:06
@Teddy Beer: " A linket pedig épeszű ember nem használja."
Én használom. Nem volt vele gondom. Régebben olvastam róla gondokat, ez igaz. Viszont én nem tapasztaltam. Lehet, hogy ez olyan, mint hogy "a windows-t mindig újra kell indítani, ha telepítesz valamit"? Régen igaz volt, de elmúlt. Vagy tévedek?
Zsüi- 2011.09.23 19:34:14
@MosoMasa: Beállítások -> Haladó -> Alkalmazások között be van állítva a mailto?
Nem túl gyakran, de most már nem először hallhatunk arról, hogy az Opera felvásárol nálánál kisebb cégeket. Talán még sokan emlékeznek például a FastMail FM és az AdMarvel megvételére. Előbbi a netes jelenlétet hivatott növelni (nem mellesleg a szolgáltatás fizetős maradt),…..
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
Zsüi- 2011.04.11 18:10:28
@penge™: Amikor úgy kezdődik egy microsoftos oldalon a js, hogy végignézi az oprendszer és ie verziókat, akkor vajon elgondolkoznak azon, hogy mi az amit rosszul csináltak? ie.microsoft.com/testdrive/Browser/BrowserHangTest/testdrive.js
Zsüi- 2011.09.16 21:26:23
@penge™: Szerintem egy MS Word alapján ne próbáljunk meg tendenciákat leolvasni. Nézzük meg a Total commandert vagy az Operát. Azokat a szoftvereket, amiket nem muszájból használnak az emberek.
Zsüi- 2011.09.18 20:19:06
@Dzsini: Kár lenne nem figyelembe venni a tudatos felhasználókat egy ilyen felmérésnél, annál is inkább, mivel ők írnak a whislist-be, ők reklamálnak a bugok miatt, és ez által ők határoznak bizonyos trendeket amiket az 'átlagfelhasználók' felvesznek.
Tegnapelőtt kiadták a végleges 11.51-et, így ma ígéretükhöz híven várható volt egy 12.00 előzetes, amelyet meg is kaptunk. Igaz, olyan újdonságok nélkül, amelyet elvárhattunk volna egy teljes hónap szünet után, de azért változásokban nincs hiány. Főleg Core változásokban.…..
Zsüi- 2011.09.02 21:20:47
@Worlon: Esetleg egy chrome és safari pontszám? :)
Zsüi- 2011.09.02 22:10:04
@Worlon: Köszi
Megjelent a 11.5x ágból a második RC. Csak kisebb javításokat tartalmaz a korábbihoz képest, pontosabban nem csatlakozott az Opera bizonyos weboldalakhoz. Letöltés (Opera 11.51 RC2) Windows RC Mac RC Linux/FreeBSD RC ..
Zsüi- 2011.08.27 15:02:33
@penge™: Szinte biztos, hogy biztonsági hiba van a 11.50-ben. A tény, hogy ez egy biztonságos böngésző, megköveteli, hogy minél gyorsabban reagáljanak egy ilyen hiba felbukkanására. Azt hiszem egyértelmű, hogy a 12-es verzió messze van ahhoz, hogy azt kiadják a rés foltozásával, úgyhogy a 11.50-t patch-elik. Én örülök neki, hogy törekszenek a biztonságra, inkább, mint hogy játszhassak a snapshot-tal. Egyébként hogy is van ez? ha gyorsan fejlesztenek, akkor az a baj, ha lassan fejlesztenek az is baj? Tudod jól, hogy nyár van, ilyenkor mindig belassulnak kicsit, aztán szeptemberben megjelennek valami nagyszabásúval.
A mai snapshot számos Core javítást hozott, emellett új HTML5 implementációkat és M2 továbbfejlesztéseket. Főbb változások: HTML5 Microdata támogatás Hálózati javítások (latency) QRESYNC támogatás az IMAP kliens részére A QRESYNC támogatás arra jó, hogy az ezt…..
Zsüi- 2011.08.11 23:10:13
@ata4100: Nekem is megy. Esetleg nézz szét a tűzfal és a router beállításai közt (ha van).
Frissítve! (2011. 08. 31.) A cikk megírása óta két komolyabb fejlesztésen is átesett a játék. Ráadásul átkerült a GitHub verziókövetőre, ahonnan az aktuális legfrissebb összeállítást is közvetlenül elindíthatod. Emberwind indítása. A főbb változások szerintem elég…..
Zsüi- 2011.07.30 11:09:40
@penge™: A php a házilag létrehozott, 1-2 fős barkácsprogramozók között elterjettebb, vállalatoknál meg a java. De mindkét oldalon van ellenpélda.
"az iWiW mindig is egy hulladék volt". Ebben egyetértünk. De nemhiszem hogy erről a java tehet :D Amúgy a megújult oldal már frankóbb mint a régi.
A GUI-ra csak annyit tudok mondani, hogy jávában van pár lehetőséged, hogy mit szeretnél használni. (Netbeans - Swing, Eclipse - Swt) Mindegyiknek van előnye is, hátránya is, de valószínűleg nehéz jobban optimalizálni mint a microsoft-nak, mivel zárt rendszer. Nem szoktam linuxozni, de feltételezem, hogy linux rendszerek alatt a c# lesz a gyengébb, ha egyáltalán már tényleg tartunk ott, hogy elindul.. A Java erősségei meg itt mutatkoznak meg. :)
Zsüi- 2011.07.30 16:30:26
Zsüi- 2011.07.30 16:32:57
@kpityu2: Mondjuk én mindig többre értékeltem az swt-t a swing-nél. www.eclipse.org/swt/
úgy látom up to date. de nem tudok róla hogy lenne hozzá wysiwyg szerkesztő. Amúgy az, hogy nem fejlesztik a swing-et az nem jelenti azt, hogy nem működik. A mobiltelefonokban mai napig őskövület java ketyeg. És megy. Használják. Funkcionál.
Elnézést mindenkitől, hogy elterelődött a téma. Remélem nem gond.
Tudom, nem éppen illik egy Opera blogra, de mivel Haavard twitterén is megjelent és a helyzettől függően kiterjedhet egész Norvégia területére (beleértve az Opera irodáját is) az ügy, így úgy gondolom egy postot megérdemel. Úgy néz ki, hogy Norvégiát megtámadták,…..
Zsüi- 2011.07.23 11:11:05
Frissítés (június 30.) - Szépen halad a letöltés-számláló. Nemrég már elérte, és azóta bőven meg is haladta a 14 milliót! Az elmúlt napok ilyenkor szokásos RC esője után szerintem senkit nem ért váratlanul, hogy az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb,…..
Zsüi- 2011.06.30 20:59:48
@P. A.: "ezt úgy ahogy van, egy az egyben másold be a címsorba: opera:config#UserPrefs|ShowDropdownButtonInAddressfield
[enter]
utána pipáld ki a kijelölt kék sávban a checkbox-ot, görgess az aljára, ott lesz egy mentés gomb. Azt használjad :)"
Zsüi- 2011.06.30 22:46:18
@penge™: Most észrevettem, hogy felülre rendezett taboknál nincs gond.. ezek szerint valószínűleg csak kisebb figyelmetlenség miatt van így.
Zsüi- 2011.07.03 19:26:16
@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Opera menü -> Megjelenés.. (Sfift + f12) Gombok fül. Bal oldalt 'Böngésző'. Jobb oldalt ott lesz a Kezdőlap gomb. Meg kell fogni és odahúzni ahova tenni szeretnéd. Utána OK és kész.
Magyar Opera Miért mész el, Jon? 2011.06.29 17:50:00
Frissítés! nemrég megjelent a Jon-nal készült interjú, amit az IT Café hozott össze, részben a ti kérdéseitek alapján! Itt olvashatjátok: Nehéz az Operától búcsút venni. Természetesen a címbeli személy Jon von Tetzchner, az Opera alapítója és másfél évtizedig…..
A rendkívüli hír tegnap jelent meg a Choose Operán, tehát hivatalos. Jon von Tetzcher, az Opera Software társalapítója másfél éve jelentette be, hogy lemond az cégvezetői (CEO) posztjáról és a továbbiakban mint co-founder folytatja a tevékenységét. Ekkor még mindenki…..
Zsüi- 2011.06.26 23:22:40
@penge™: Van benne igaz, de azért szerencsére még mindig ők a legszabványosabbak. Persze nem ők a 'leghtml5-ebbek', de összességében ők viszik a prímet ezen a téren, és nálam ezzel nyertek, (persze mással is, de ez nagyon fontos). viszont úgy érzem, hogy ez is visszaszorulni látszik, de azért még előnyben van.
Zsüi- 2011.06.27 19:17:32
@Jail: Ahogyan Baldric2 írta. Ha nem akarsz keresőszót, de szeretnél javaslatokat, akkor a keresődobozba gépelj.
A mai második előzetes bugfixeket tartalmaz, főleg a Levelezővel kapcsolatban, valamint újfajta gyorshívó pakolgatási módszert vezettek be. Változások listájaDesktop DSK-319213 Újraindítás, kijelentkezés/bejelentkezés után a böngésző összeomlott DSK-339012 Speed Dial…..
Zsüi- 2011.06.25 21:36:09
@Jail: Még több crashlog lenne :)