Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luzarches

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január végén két díjjal is jutalmazták Sós Ágnes Szerelempatak című tabudöntögető dokumentumfilmjét a 25. trieszti filmfesztiválon. Az HBO támogatásával készült filmet mi is megnéztük, és elsősorban azoknak ajánljuk, akiket kiver a víz annak a gondolatától is, hogy 60…..
Luzarches 2014.02.05 20:35:37
@szoknyás fejvadász: Nyilván van aki csak röhögni tud ezen, de szerintem az nem fogja megnézni ezt a filmet.
Több remek ilyen témájú magyar könyv van, mint a Hol a világ közepe, vagy az Amikor az ember nincs es ezen a világon. Mind a kettőből kiderül, hogy nem volt általános a kényszerházasság régen se, volt sok szerelmi házasság is. Sőt, elterjedt volt, hogy a már együtt járó fiatalok direkt igyekeztek teherbe esni - mivel ilyenkor gyorsan összeházasították őket, hogy elkerüljék a szégyent, így létrejöhettek szerelmi házasságok. Több helyütt pedig, Északkelet Magyarországon, vagy a nyelvterület keleti határán pedig a "szeretők" meghatározott alkalmakkor - pl. fonóban - a közösség tudtával együtt háltak. Nem csak a kihagyott lehetőségekről szólt tehát akkor se a dolog, sőt, rengeteg gyönyörű történet van ezekben a könyvekben. Igazán sokat lehet belőlük tanulni hűségről, a párkapcsolatok ápolásáról. Amellett mai, határon belüli faluban is sok öreg nyíltan - és egészségesebben - áll hozzá a szexualitáshoz. Remélem ezek is kiderülnek a filmből
Rusznyák Csaba írásának szinte valamennyi állításával egyet tudok érteni, miként a Trónok harca 03x09 epizódja által keltett közfelháborodást is komikusan buta reakciónak tartom. Mégis úgy vélem, hogy az egyébiránt kiváló cikk legfontosabb tétele sajnálatos módon téves:…..
Tizenhárom, főképp instrumentális felvétellel május 14-én jelenik meg Carlos Santana legújabb, sorban harminchatodik nagylemeze, aminek a Shape Shifter lesz a címe, és amit a híres gitáros az őslakos amerikai indiánoknak ajánlott. Ehhez képest, meg úgy egyébként is meglepő és…..
Luzarches 2012.04.02 23:30:16
@lars: nem tudom megállni: egy büdös sehonnan gyökér vagy
Reckl Amál blogja Rezümé 2012.03.05 12:45:00
Ismét nem csaladtkoztam nagyot. Nagyjából azt a szintet hozták az új műsorok, amit vártam tőlük.Friderikuszt imádom! Kár, hogy az új Milliomos csak beetetés az RTL ősszel induló, fizetős csatornájához, ahol a magyar tévézés legjobb kvíze megleli végleges helyét. Fél…..
Luzarches 2012.03.05 20:50:50
Ha lenne egy kis igazság a világon, Friderikuszt ez www.youtube.com/watch?v=AJDkml4rEyE után a teljesítménye után az utcára nem engednék ki
– Magyarországon túl sok az egyetemista. Minek annyi ingyenélő? – Először is tisztázzuk: nincs olyan, hogy egyetemista. Teljesen más életet élnek, más kilátásokkal és attitűdökkel rendelkeznek, eltérő mennyiségű és minőségű munkát végeznek az orvostanhallgatók,…..
A Belvárosban kocogó Hugh Jackman rövid idő alatt elterjedt a honi neten, de még szellemesebb párja kevesebb figyelmet kapott. Pedig azt is Budapesten forgatták, igaz jóval nehezebben azonosítható környezetben, a Hármashatár-hegyen. (Tipp: Sadia, kösz!) FRISSÍTVE: Mint arra kisscolos…..
Cool List 2011 9. Szexi Gábor 2011.12.09 11:00:00
Ki ez a titokzatos fiú, aki olyan képekkel rakja tele az internetet, hogy azokat elkerekedett szemmel nézik Amerikától Pápua Új-Guinéáig a nem éppen cooltalan fiatalok, és csak kapkodják a levegőt, hogy tartani tudják a tempót? Ő Szexi Gábor, a korszellem, pontosabban COOL-szellem…..
Úristen, mi történt itt! Ki ez a lány és mit keres a kúllista dobogóján?! Soyouthinkyourespecial Zoé nevét tavaly ilyenkor még csak a rokonok, barátok és osztálytársak ismerték, ma viszont már ő az új COOL generáció poszterlánya. Zoét kapásból mélyvízbe mernénk dobni a…..
Volkova Sisters - Early from Kodály Method on Vimeo. Az mindig örömteli, amikor történik valami, aminek köze van a magyar kultúrához. Mármint a csinálásához. Az Itt vagyok című kisfilmmel Cannes-t is megjárt Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr a zenét, a filmet és az…..
Luzarches 2011.11.15 20:31:10
@Figyel Castro: Igen? ezt komolyan tetszik mondani? a Kerekes Band mit majmol? Palya Bea? Balogh Kálmán? a Muzsikás? a Vágtázó Csodaszarvas? Ferenczy György? Meg a magyar könnyűzene se kutya, olyanokkal, mint Hobo vagy az Illés. Ha nem tetszik magyarnak lenni, nem kell annak lenni, de már kezd elegem lenni azokból, akik zsigerből leszólnak mindent ami magyar.
Luzarches 2011.11.16 08:46:35
@Budapesti Szexipari Vállalat: Eredetiség meg lopás, művészetben hülyeségek. Ez a mai művészetnek egy ilyen mételye, mindenki eredeti akar lenni, aztán ebből lesznek azok, akik ürülékkel kenik be a vásznat. A zene is élő, változó valami, ami hat, és hatásokat fogad be, és ez nem lopás, mint ahogy az se az, mikor Picasso fest egy képet Velázquez után. A magyar zene viszont igenis egyedi, lehet nem "eredeti", de szerintem csodálatos például, ahogy az Illés a beatből és a népzenéből csinált valami tök újat. Igen, tipikusan kelet-európai, nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, meg a beatet se, de attól még értékes. Attól hogy valami feldolgozás, attól még lehet eredeti, hogyismondjam.
Azt meg még egyszer megjegyezném, mennyire herótom van ettől, hogy mindent kisujjból le kell szólni ami magyar. Kicsit néha körbe kéne nézni, és a szépet is meglátni.
Luzarches 2011.11.16 08:51:56
@Figyel Castro: Akkor mi a zene??
Alejandro Jodorowsky és Juan Gimenez epikus ívű sci-fi képregénye egyszerre idézi meg a Conan-történetek és a Dűne-regények hangulatát. Az utóbbi talán a legerőteljesebb, hiszen Jodorovsky 1975-ben tizenkét órás Dűne-filmet akart forgatni, amiben Orson Welles játszotta volna…..
Luzarches 2011.10.09 22:21:41