Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smokerboy

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Örömmel értesítek minden kedves látogatót, hogy végre összejött egy valóságos kiállítás a gyűjteményből, így az öreg cigaretták végre előbújnak a szekrény mélyéről, és megmutatják magukat a kíváncsi szemeknek.2012. februárjától, Budapesten, a IX.ker. Köztelek…..
 A kretek, azaz a szegfűszeggel ízesített cigaretta Indonéziából származik. A kretek cigaretta jellegzetessége, hogy égése során sercegő, pattogó hangot hallat. A gyártást a 19. században kezdték, és 100 éves történelme során Indonézia vezető iparágává vált. A…..
Füstölgő Marlboro Man 2011.03.14 19:57:00
A Marlboro Man nem más, mint Clarence Hailey Long (1910-78), egy texasi cowboy, aki képével 1949-ben jelent meg a Life című újságban. A Marlboro, a Philip Morris terméke ekkor már több, mint két évtizede piacon volt, mint női cigaretta. Leo Burnette reklámszakember felismerte, hogy a…..
 ..
Füstölgő A tajtékpipa 2011.03.07 22:19:00
 A tajtékkő a briar mellett a második leggyakoribb anyag, amiből pipát készítenek. A tajtékkő egy rendkívül kis sűrűségű sárgás, szürkés vagy fehér ásványi anyag, a magnézium szilikát. Ez az ásvány annyira könnyű, hogy úszik a víz tetején. Elnevezése a népi…..
  ..
 Egy nemrég ismertetett, több mint háromszázezer embert magába foglaló étkezés és élvezeti termékfogyasztás, illetve a különböző betegségek megjelenése közötti összefüggéseket vizsgáló tanulmány megerősítette a korábbi feltételezéseket, miszerint a dohányzás…..
 Pénteken benyújtásra került az a törvénymódosító javaslat, mely szerint nem lehet majd dohányozni semmilyen zárt légterű nyilvános helyen. Terv szerint a javaslat júliusban lépne életbe, és 3 hónap türelmi időt kapnának az üzemeltetők. A Magyar Vendéglátók…..
Füstölgő Batschari Mercedes 50 2011.02.26 13:07:00
 50 szálas német cigaretta fém dobozban. Gyártás: 1930-as évek óta...
 Mai, hisztérikusan dohányzásellenes világunkban nem is gondolnánk, hogy a dohányzók egészségének védelme nem újkeletű dolog. A gyártók már viszonylag korán elkezdtek foglalkozni a dohányzás ártalmainak csökkentésével.Magyarországon 1865-től, a fiumei gyár megnyitása…..
Ezeket a gyújtókat 3-4 éve adta ki a Kent a Mintek termékek promóciójaként. A bal oldali egy sima gyújtó, a jobb szélső pedig vihargyújtó. A középső darab elég praktikátlanul sikerült, viszont jól néz ki. A felső zöld kör benyomására gyullad meg...
Füstölgő E-dohányzás 2011.02.14 20:15:00
 A "dohányzásnak" ez a fajtája a XXI. század vívmánya. Lényege, hogy egy elektronikus porlasztó a levegő páratartalmából és nikotinkoncentrátumból generál vízgőzt, ami a nikotinon kívül semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. A készülék kapható cigi, szivar és…..
Füstölgő A szivar 2011.02.12 20:42:00
A szivar tekintélyt, méltóságot, stílusosságot kölcsönöz fogyasztójának.  Először az 1760-as években, az Egyesült Államokban jelent meg a szivar Israel Putnam révén, aki Kubából hazatérve hozott havannai szivarokat. Az úri férfiak körében hamar elterjedt a…..
 A snüssz (snus)A snus őrölt nedves dohánytermék, ami a dohányon és vízen kívül sót (Na2CO3=szóda) és snustől függő aromát tartalmaz. A szájba, az alsó vagy a felső ínyhez kell helyezni. A száj nyálkahártyáján keresztül jut a snusből nikotin a szervezetbe. A nikotin…..
Füstölgő A pipázás története 2011.02.10 22:49:00
 Ősidők óta ismerte és alkalmazta az ember a füstöt, füstölést, mint kultikus szertartások kellékét, és mint gyógyító eljárást. Európában, Ázsiában, Afrikában jóval az írott történelem kezdetei előtt perzselt, égetett az ember különféle anyagokat füstjük…..
Bagózás Bagó: Rágódohány; különböző formái vannak, úgymint1. „lapos dugó,” ez világos dohányból préselt négyszögletes darabka, enyhén vagy egyáltalán nem édesítve,2. „tengerész”, lapos, négyszögletes dohánykészítmény likőrrel, rummal,…..
 Öt hónappal a teljes tüdőtranszplantációja után elhunyt az a 28 éves brit nő, aki egy harminc éven keresztül dohányzó donor szervét kapta meg. A cisztás fibrózisban szenvedő Lyndsey Scottot soha nem tájékoztatták arról, hogy a donor dohányzott. Családja is csak azután…..
 Most a dohányzás egy olyan módját szeretném bemutatni, ami nem jár füsttel, kellemetlen szaggal, és másokat nem zavar. Talán ez a füst nélküli dohányzási forma a legnépszerűbb: a tubákolás.A tubák, vagy eredeti nevén burnót nagyon finomra őrölt dohány, amit gyakran…..
Füstölgő Emlékeztetőül 2011.02.09 10:07:27
 Ne feledjétek, hogy február 6. óta a BKV megállóiban nem lehet élvezni a dohányzás nyújtotta örömöket! A tilalom megszegői akár 50 ezres bírságot is kaphatnak. Ahol a megálló határai nem egyértelműek, ott a járdaszegélytől számított 2 méteres sáv lesz a védett…..
Füstölgő Két kedvencem '85-ből 2011.02.08 21:34:25
 ..
 A dohányzás története a Kr. e. 5000–3000 évre nyúlik vissza, a Dél-amerikai indiánok már ekkor használták a dohányt, mint élvezeti cikket. Európába Kolombusz jóvoltából jutott el a dohányzás kultúrája, és a 15-16. században vált népszerű szokássá a férfiak…..
Füstölgő Köszöntő 2011.02.08 19:34:00
 Kedves Olvasó!Köszöntelek az oldalamon, amin szeretném bemutatni a dohányzás történetét, kultúráját, valamint érdekességeket ebben a témakörben. Választásom azért esett erre a témára, mert hobbiból már több mint 10 éve foglalkozom mindenféle dohánytermékek…..