Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ryan's gift

37 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt Long Island koktél a szigeten. Kezdetnek rossz, de ebből a túrából is élményorgia lett, így beértem a szokásos söreimmel. Teljes nevén az ital Long Island Iced Tea; csak a magyar vendéglátósok kedvéért írom le, hogy legyen kapaszkodó, melyik írásmódból kell kifejleszteni a saját mutációt.…..
Most, hogy mindenki otthon ül és az USA-vízum újra annyira elérhető, mint Kádár beiktatásakor, eszembe jutott elővenni az egyik leghosszabb meg nem írt gasztro cikkemet; az amerikai körutat. Ami négy várost jelent, de európai mércével ez már bőven körút. A soha ki nem ürülő kávésbögrék és a minimum…..
Kritikus hajlam Vendéglátás 2.0? 2020.04.19 18:46:05
Sajnos az étteremkritikák egy ideig még hiányozni fognak a palettáról, bár van néhány soha meg nem írt anyagom, meglátjuk, lesz-e belőle múltidézés.Amennyiben igen, ígérem, jobban fog sikerülni, mint a Sportújság kínlódása, ami 80%-ban a foci különböző korszakainak felbüfögését, vagy a jelen…..
Karácsonykor még a brit királyi család is leereszt: közösen díszítik a fát, ajándékokkal lepik meg egymást, esznek-isznak, majd Fülöp herceg koktélt kever mindenkinek, és társasoznak, amíg a királynő vissza nem vonul. A különbség az átlagos családok és az ő karácsonyuk között "csupán" annyi, hogy…..
Ryan's gift 2019.12.21 12:52:21
A cím olyan, mintha fizetett hirdetést próbálnék meg eladni érdekes bejegyzésnek, pedig én voltam az, aki tejelt a(z) (l)ehetőségért, nem is keveset. Szóval ez itt nem a We love Városunk blog, nem kell attól tartani, hogy a kritikai érzékemet elnyomja a kényszer, vagy a pénz de erről sokkal…..
Ryan's gift 2019.05.16 12:26:34
@Rómaikömény: A Városunk blog lenyűgözően jó, én a We love kezdetű oldalra gondoltam, csak Budapest nevét lecseréltem "Városunk"-ra.:)
  Vasárnap 11:00, Andrássy út. Autók sehol, a lámpák ettől függetlenül egykedvűen teszik a dolgukat, minden bizonnyal idecsalogatva azt a három érdeklődőt is, aki a váltási ciklusokat szereti nyugodtan figyelni, meg azt a pár ezret is, akik felkapták a fejüket a hivatalos kommunikációra: "17…..
Felütés Ötker igazán szép része megvan? Parlament, Szabadság-tér, korábbi MTV székház, vidám ebek vidám gazdikkal, a német megszállás jól sikerült emlékműve, stb. Ez már az a terület, ahol Tóni is elszégyelli magát, ha véletlenül a kopott Louis Vuitton-t viszi magával lopni. Mindenféle…..
Hjaj, ha még egyszer 21 lehetnék! Mondjuk akkor most a beiratkozás utáni Zh-ra készülnék (= kicsit feszültebben iszod a sört a sarkon) és számolnám a százasokat a zsebemben, ami amúgy lukas, hisz tele van százasokkal és lehúzza, mint kínait a table dance bár a hétben. De az érzés azért hiányzik,…..
Annak idején úgy tanultam, egy fogalmazás szerkesztésének alapja a bevezetés-tárgyalás-befejezés tengely. Mi most megfordítjuk a dolgot. A bevezetés politikába hajlana, ami távol áll tőlünk, a tárgyalásra van időnk és terünk, csapjunk a lecsóba, és kezdjünk a befejezéssel. Az utolsó üdvözlés,…..
Igen, róla beszélünk, arról a nagy fehérre mázolt beépített szekrényről, amire rögtön ráesik a tekinteted, amint belépsz a bejárati ajtón. Rosszabb esetben pedig nem is az előszobában, hanem valamelyik szobádban kell elviselni a látványát. Mégsem tudsz lemondani róla, hiszen hihetetlen mennyiségű…..
Ryan's gift 2017.03.10 20:55:44
Nem tudom, létezik-e ez a kategória, amit a Mészársteak Kitchen meg akar teremteni, mindenesetre megpróbálták, a bátorságért dicséret illeti őket. Olcsón jót, olyan van. Olcsón egész jó húst, olyan is van. Megfizethető áron olyan steaket, ami valóban arra hajaz, amit máshol ötször ennyiért vesz meg…..
Kritikus hajlam Stand 25 2017.03.01 16:11:22
Széll Tamás, Szulló Szabina, Hold utcai gasztropiac, ötker. Jól néz ki, jól mutat, jól hangzik, ahhoz képest, akitől kapod, nem is drága. Ésatöbbi ésatöbbi szlogenek és suttogó propaganda. Ez így van jól, kell a hírverés minden új helynek és kellenek az új helyek még mindig. Kell a verseny, kell a…..
Kritikus hajlam ÉS akkor 2017.01.18 16:14:13
Kapsz egy képet róla Olcsó? Nem. Túlárazott? Semmiképp. Rongyrázós, behányós, kinéznek belőle a pincérek? Nem, tornacipőben szaladgálnak. Kedvesek? Megfelelően. Jó a kaja? A színvonal magas, de semmi túlvilági. Kapok egy jó sört? Mindenképp. A papír szalvetta itt nem dívik, elég jól mutat a…..
Laci bácsitól főzni tanulni olyan, mint pornófilmből felkészülni az első (vagy bármelyik) éjszakára, de abból is az NDK-s, kezeletlen felületekkel megáldott főszereplős poresz.  A magyar gasztronómia állócsillaga nyolc percbe egyszerűen mindent, de mindent bele tud sűríteni abból a tudásból, aminek…..
Micsoda és hol A Culinaris egyrészt különleges élelmiszerbolt, másrészt étterem. Mi, itt és most, kedves barátaim, (polgártársak) csak a bolttal és kínálatával foglalkozunk. A vizsgált egység az V. kerületben található, pár perc sétára a Kossuth tértől, a Balassi Bálint utcában, meglehetősen…..
Hogyan lesz valakiből a tányérján heverő ételt ezer szögből, de sosem tökéletesen fotózó, húspult előtt pavlovi módon nyálat csorgató, születésnapjára vacsorameghívást ÉS receptkönyvet kérő kezdő blogger? Meghatározó élmények tíz pontban, többször módosítva, mint az Alkotmány, mert túl sok az…..
Sokan egyből a benzinkúthoz hajtanak, ha a műszerfalon kigyullad az üzemanyag szintjét jelző lámpácska. Ez persze nem véletlen, mindenki retteg ugyanis attól, hogy az út szélén ragad, és gyalog indulhat el benzinért, avagy motorolajért.Pedig a lámpa kigyulladása csak azt jelzi, hogy hamarosan…..
Ryan's gift 2016.10.30 12:19:58
Zsúrpubi megmondja Ajánló 2016.10.28 13:16:44
Drága barátom, ez a bejegyzéshalmaz akkor szól neked, ha    jóval több pénzed van, mint az átlag lapumagyarnak, azaz amikor behajtod a bejárónőt a madaras tescoba, akkor nem kell néznie a árcímkét. Viszont ami baj, hogy nem is igazán tudod mit veszel, vagy miért azt, amit; ha jönnek hozzád…..
A Kazinczy utca a budapesti (ami egyben a teljes magyar is...) új hullámos éjszakai élet és romkocsma forradalom szülőhelye, jórészt a Szimpla miatt. A Rákóczitól indulva az első harmada az utcának arról szól, amit a kultikus rom anno elindított: érdekes, hamisítatlan, hangulatos, kicsit szakadt, de…..
Brandon Lee óta ismerjük Kis-Tokiót, most ünnepélyesen bevezetjük a Kis-Mexikó kifejezést; jelentem Újpesten van. Sombrerókat fel! (Aztán gyorsan le, mert a helyi ultrák nem kedvelik az ilyen kihágásokat.) A kerület élhető helyeit már korábban elkezdtük bemutatni, az Egyelek+ azóta is üde színfolt,…..
Kritikus hajlam Joghurtevők 2016.09.26 11:02:43
A kiindulóállapot, hogy előtted van egy gyümölcsjoghurt. Nem az előre bekevert, hanem a szépen rétegezett, alul gyümölcsszószos, felül natúr joghurtos változat. Nekiállsz enni, csapó, és tessék, kiderül, ki vagy: Fegyelmezett félgourmand Elé te nem raksz semmit, majd ő kiválasztja. Ha már eleve…..
Az egyszeri földműves (korábban paraszt, de azóta mindenki feljött egy kicsit, kivéve néhányan, nyakkendőben, nehezen kimondható táskanévvel a kézben) lányát a tarlón elkezdi fűzni Miska, a maga ValóVilág stílusában: - Te Julis! - Heee? - Te Julis, akarsz velem dugni a szénakazalban ott mögötted,…..
Kritikus hajlam Barcelonai étvágy 2016.09.12 22:22:20
Megérkezel és érzed, hogy nagyon jó helyen vagy és nem csak azért, mert a szálloda halljában legurítod a fenti kép kvintesszenciáját. A város a '92-es olimpia óta kifejezetten jó hely, bár előtte nem jártam arra, mert még nem engedtek fel a repülőre egyedül, igazából a buszra is alig, de ez így volt…..
Előző posztomban már érintettem a témát, hogy a jelenleg egyik legnépszerűbb ajánlóoldal, a Tripadvisor esetében akadnak mellélövések, most ezt Budapestre vetítve nézzük végig, lesznek helyek, amik érthetetlenül jó értékelést kaptak, kiváló kommentek a vendégektől és szerencsére olyan egységek is,…..
Kritikus hajlam Stockholmi falatok 2016.07.30 12:58:11
Felvezetem   Kedves vidéki ismerőseink olaszba' készültek idén, nálunk pedig svéd' a cél (elnézést mindenkitől), így nem maradhat el a gasztro beszámoló sem. Az evidenciák Stockholm drága, nem csak nekünk, néha még nekik is, a svédeknek csak egy része szőke, nincs IKEA minden sarkon, sem…..