Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banyanyanya

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze régen minden jobb volt. A Facebook is régen volt csak igazán jó, még a Timeline előtt, arról már nem is beszélve, amikor még Telnet-klienssel kellett belépni a Hollosi Information Exchange-be. Az MTV-n pedig amúgy is minden szar, az elmúlt években, vagy a kommunisták csináltak…..
A nálunk Csillag születik néven ismert Britain's Got Talent idén megint belenyúlt a tutiba, úgy látszik, a brit vidék kiapadhatatlan forrása a felfedezetlen, de operaénekesi adottságokkal bíró tehetségeknek. Kezdődött mindez Paul Potts walesi telefonárussal, aki 2007-ben megnyerte a…..
banyanyanya 2012.03.26 23:12:11
@nemorino: "Operában a külső másodlagos"
te is tudhatnád h a MET közvetítések korában ez nem igaz MÁR, szegény Pavarottival lezárult ez az időszak, és hiába van Johan BOtha, max arra lehet használni (mert járni nem igazán tud), hogy a rendező leülteti egy székre a színpadon és ott énekel, oké h szépen, de mi haszna így?
és itt ebben az esetben nem a külső a lényeg, hanem h 17évesen valaki ennyira ne legyen elhízva, mert krvára egészségtelen. Fgyjon le, tanuljon MÉG tovább énekelni, dobja a csaj, és ne adja el magát Simon Cowellnek. Napersze a műsor nem erről szól, de remélem a végén a srác nem rokkan bele.
Paul Potts is csak egy ideig volt érdekes, a lemeze ami kijött egy fos, szegény összevissza énekel, és most már nem tudom kit érdekel. lényeg h a 17 éves srác fogyjon le! lány meg tanuljon meg énekelni, ha erre van esély.
Képgyár Ismét hazudott az Index 2011.06.30 09:03:00
Szőcs Géza kulturális államtitkár nyílt levelet írt, amelyben hazugsággal vádolja lapunkat, továbbá azzal, hogy bizonyos érdekkörök irányítanak minket. Mindez nem túl izgalmas, a nehéz helyzetet magyarázó politikusok jellemző reakcióját látjuk. Ami miatt mégis érdekes a…..
banyanyanya 2011.06.30 18:03:33
@inspire14: sajnos elszállt a kommentem, viszont azt szerettem volna mondani h nézz utána mit jelent kínában a kortárs művészet és akkor rájössz h amit mi nyomtunk oda kiállítás címszó alatt, az nevetséges.
kínában azt hiszem sokkal többet tudnak a kortárs művészetről mint mi...
  ..
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
Az előző bejegyzés egyik hozzászólása - jegyzője Foeniculum - így szól: "Azért tudod, elkeserítő, hogy ezt a gyönyörűséges zenét - Hacsaturján Spartacus balettszvitjéből a híres Adagio - úgy kell ajánlani, hogy az 'Onedin család…..
banyanyanya 2011.05.11 09:44:18
Minap VV Alekosz jövője örvén megírtuk, hogy már most le van kötve egy nagy rakás fellépése (ne tessék nagy dologra gondolni, ilyenkor celebjeink megjelennek teszem azt egy disznóvágáson, és vicceseket mondanak totál bebaszva), és ott van neki még a saját valóságshow-ja is,…..
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
On the Spot Tokió, Japán 2011.03.13 11:46:00
 Vasárnap helyi idő szerint dél előtt valamivel leszálltunk Tokióban. Az egyik nagy hátizsákunk nincs meg, mint kiderült, Moszkvában ragadt, holnap küldik utánunk, reméljük legalábbis: a földrengés miatt a gyorsposta sem üzemel rendesen. Tokió nemzetközi reptere szerencsére…..
Hollywoodban sokkal fontosabb formában maradni, mint életben - állítja a showműsorok koronázatlan királya, a legendás Jimmy Kimmel. A legszexisebb sztártestek szobrásza pedig természetesen nem más, mint ő maga. Scarlett Johansson, Jessica Biel, Emily Blunt, Jessica Alba, Eva Longoria,…..
Ma este a Művészetek Palotájában került megrendezésre Kurtág György 85. születésnapi szerzői estje, amelyet Vékony Ildikó cimbalomművész emlékének ajánlottak. Nem sokkal a zeneszerzőverseny után ez egy újabb közös UMZE - Concerto Budapest produkció volt, ám ezúttal nem…..
banyanyanya 2011.02.22 18:44:34
PÁR MEGJEGYZÉS
0. Kissé irreleváns bajom a bloggal: A fekete felületen fehér betűtől tök rosszul leszek, utána vibrál a szemem. Ezért nem jól esik olvasni a blogot.
1. Az oké, hogy valaki nem ért valamihez, de akkor nem ír róla úgy mintha értene. Ha én pl. főzősblogot írnék, folyamatosan próbálnám éreztetni, hogy konyhai-analfabéta vagyok, csak lelkesedésből írok... De mivel Ön/Te "zeneszerző"nek vallja magát, néha elgondolkodtató, amit ír... Nem a pozitív értelemben.
2. Kurtág műveiben szinte csak tematikai összefüggések vannak - csak utána kell járni, olvasni, művelődni
3. "Natalja Zagorinszkaja szépen énekelt; látszik, hogy jól ismeri a műfajt, és magát Kurtágot is." Még jó, kicsit utánaolvasva (esetleg a műsorfüzetben?) rájön az ember, hoyg ez eléggé evidens, hiszen a szerző pl. az Ahmatova dalokat (a teljes ciklust) magának az énekesnőnek dedikálta, és szinte az ő hangjára írta...
4. háborús hang - csak segítek: sziréna
5. "Nagyon jó előadás volt, de semmi többet nem jegyeztem fel róla." itt sok érdekességet lehetne még hozzátenni - szintén megtalálható a műsorfüzetben, de úgy látszik csak nekem volt érdekes... premier New Yorkban, miért ennyi ideig írta stb....
6. "7 furcsa 'trombitás'" nem heten voltak, de asszem ez tökmindegy. csak 3 "gázdudás" volt (amúgy érdemes lenne esetleg a darabok hangszerelésének utánanézni, hamár szakmabeliként ír róla...)
7. Ha jobban utána nézett volna Altstaedt-nek - ajánlom az internet és a youtube segítségét, amit szerencsére már ismerhet... nem írta volna le azt, hogy nem sok kortárs művel találkozott eddig. Megmosolyogtat. :) Kérem nézzen utána.
8. "Aztán rájöttem, hogy a nehéz ritmusok miatt nem ír sokat nagyzenekarra, hiszen ha például szaggattott ritmusokat ír a hegedűknek, akkor elcsúsznak, és az egészből egy tremoló lesz (mint ahogy az ma történt). " Örülök, hogy azt gondolja, rájött miért nem írt Kurtág nagyzenekarra. Remélem, a későbbiekben nem marad meg abban a hitében, hogy rájött erre...
9. Végigolvasva azt gondolom, hogy sajnos sose vehetett részt Kurtág kurzuson, amit sajnálok. Mármint Ön miatt sajnálom, ha lett volna bármilyen kurzuson, nem írja le ezt a sok hülyeséget.
10. Azért volt mindegyik darabban cimbalom, mert a szerző sokat használja ezt a hangszert. Nem a megemlékezés miatt.

Szóval összességében csak annyi a bajom, hogy minimális utánajárással és utánaolvasással tényleg nem írta volna le azt a sok furcsaságot. Máskor ezen gondolkozzon el - akik kritizálják, ezért teszik. Jogosan.
banyanyanya 2011.02.22 21:51:19
Sajnos amint az ember kirakja a véleményét a netre, pl. egy blog formájában és hozzászólási lehetőséget biztosít, onnantól kezdve emberek támadják-támogatják. Ez van. Ezt a megfelelő helyen kell kezelni. Van aki lehet h elolvassa ezt a blogot, nem tetszik neki, de nem veszi a fáradtságot, hogy hozzászóljon, van aki meg hozzászól.
Elolvastam nagyjából a posztok felét, a zeneszerzéssel kapcsolatos szakmai dolgok sajnos egyáltalán nem érdekelnek, feltételezem a 2 koncertről szóló beszámoló azért volt felkapott, mert sokan ott voltak, akik esetleg rátaláltak a neten erre a blogra.
Még pár megjegyzés, ami szintétn apróság, de pont ezért vannak nekem is és esetleg másoknak is ellenérzéseik és negatív véleményük. 1. A nixoninchina posztban szó esik a feliratozás hibáiról és hogy nem tudhatják a feliratozók, hogy egy mondat többször ismétlődik e meg. Ezt nem értem. Ők nem kukások, vagy takarítónők, akiket az utcáról hívnak, hogy feliratozzanak és fogalmuk sincs mit cisnáljanak, hanem ELVILEG mondjuk szakemberek, akiknek kezében kotta van és ennek tudatában nyomkodják a feliratkezelő gombot.
2. Dudamel: igen ő venezuelai. 1 percbe telik megnézni ha esetleg nem biztos benne az ember, és valójában az h ő venezuelai, alapvető információ, hiszen abban az országban ismeretes az El Sistema oktatási/zenei/szociális stb program.
3. A jeremiás-szimfonia,énekes szólója - szintén egy gombnyomás az interneten és kiderül milyen hangfajra írta a szerző, ill. az énekes hölgy milyen hangfaj. elég egyszerű módszer.
4. remélem megszereti egyszer Wagnert, mint zeneszerző, enélkül (szerintem) nem léphetne tovább...
5. magyar kortárs zenével kapcsolatban biztosan nem a FSZEK könyvtárban kellene kutakodnia, esetleg az UMZF-et szervező BMC könyvtárban is nézelődhetne és akkor megtalálja, hogy Kurtág hány gázdudát írt a Grabstein-ba. de ezt a neten is megteheti:
info.bmc.hu/index.php?node=compositions&cmd=viewtitle&id=734
és @Caris7 : azért mert hozzászólok, nem értem miért kell az én véleményemet közölni a koncertről? ha szeretném, már megtettem volna. ill amíg e fiatal zeneszerző alapvető dolgokon nem javít, ill. utánaolvas, utánanéz, addig nem igazán érdekel munkássága (elnézést ezért, ez a szűklátókörűségemet mutatja).
na mmindegy, kedves Marcell, tanuljon még okosodjon, akkor később jó lesz.
Az elmúlt pár hétben több oldalról is megkaptam, hogy nem elég precízek a megfogalmazásaim. Úgyhogy úgy döntöttem, inkább olyanokról írok, amelyekhez jobban értek, és ki tudok fejteni úgy, hogy az érthető is legyen, és kielégítse az esetleg idetévedő, szakmában jártas…..
Mint az már régóta tudható, idén érkezik az elmúlt évek alatt mára megkerülhetetlen popikonná váló Lady Gaga második nagylemeze, ennek felvezetéseként pedig a mai napon megjelent az énekesnő legújabb, Born This Way című száma (a lapozás után meghallgatható). A május 23-án…..
banyanyanya 2011.02.12 12:02:29
A Mokka csudás interjút készített házi celebével, amiben Kiszel megpedzette, hogy bár az emberek szegényebbek lennének Magyarországon, ha nem ő nem adná ki minden évben a naptárját, úgy érzi, a csúcson kell abbahagyni. A videó minden pillanata nemzeti kincs. ..
Több bekezdésen át nyomhatnánk, hogy a közszolgálati média értékközvetítése, a szórakoztatva informálás eszméje, Európa ránk szegeződő figyelme, és egyébként is Ki tud többet a Szovjetunióról? De hagyjuk a felesleget, a lényeg, hogy a Magyar Rádió tudósítóinak…..
banyanyanya 2011.01.07 15:19:12
@desmondwallace: hasznájjad má az internetet... en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Europe
Subba Ha áram van minden van 2010.12.03 15:51:18
Most kaptuk olvasónktól:Szerda este a Jobbik tüntetést szervezett Alföldi Róbert és a nemzeti Színházban zajlódolgok ellen. A jobbik nagyon készült a tüntetésre, volt pulpitus mikrofonállvány szép emberek. Csak egy gond akadt áramról nem gondoskodtak.:D Egyszer csak két jól…..
Subba Való Világ: Szandika 2010.12.02 11:29:00
Valami borzasztó szinten szarja le a mai modern magyar felnőtt a tévéadásokat. Nincs ezzel semmi gond, részünkről. Azoknak minden bizonnyal fájhat, akik például olyan szennytől reméltek valamit, mint a Való Világ. Attól a bizonyos rétegtől rabolni a pénzt szavazatokra akiknek ez…..
banyanyanya 2010.12.02 15:29:54
@skippy67: sajnos pl. Spanyolországban elég sok hasonló arcú néni van délutáni beszélgetőműsorban és hasonló a színvonal is. Mónika só alatt sokkal. de ezek is alja kereskedelmi csatornák, amikből sokkal több van mint itthon, VISZONT emellett sokkal több a normális csatorna, ahol kulturális műsorok is vannak. lényegesen több...
Bogányi Gergely Kossuth-díjas művész elképesztő feladatra vállalkozott: most hétvégén Chopin születésének kétszázadik évfordulója alkalmából eljátssza a zeneszerző összes szólózongorára írt alkotását. Hogy legyen valami fogalmunk a meló mértékéről: Chopin olyan…..
banyanyanya 2010.11.27 18:30:20
"A hangversenyeken, előadásokon bármilyen kép- vagy hangrögzítés tilos, ezt a fellépő művészekkel kötött szerződés a legtöbb esetben szigorú feltételként írja elő számunkra. Ebbe beleértendő a mobiltelefonokkal készített kép- vagy hangfelvétel is."
forrás:
www.mupa.hu

ez az infó szerepel a jegyen is.
itt nem arról van szó hogy micsoda és kit zavar vagy nem zavar. egyszerűen TILOS.
és nem csak a müpában hanem minden nagyobb koncertteremben, operában világszerte.

Véleményem szerint minden koncertre és operába járó ember tisztában van ezzel - vagy ha nem - lásd a te eseted :), akkor azért örülnék, ha később tisztában lenne ezzel.
Amúgy mivel szemmel láthatóan sor közepén ültél, megmenekültél a hostessektől, akiknek feladatuk hogy az orvvul fényképezőket levadásszák.

erről nem hizsem hogy érdemes lenne vitát nyitni, olyan mintha arról beszélgetnénk, hogy ha piros a lámpa, nem szabad átmenni a zebrán, viszont ha esetleg nem jár arra egy autó sem akkor esetleg átfuthatok. Átfuthatok, de szabálytalan. ennyi.

amúgy ha nem lenne tilos, akkor mindenki fényképezhetne és sokan nem olyan tapintatosak, hogy vaku nélkül, és kattintgató hangok nélkül fényképezzenek.
Subba Subba Records: Magic of Music 2010.11.18 20:46:00
Ilyen szart is ritkán látni! Némi magyarázatot ad, hogy a gyártó a Házibuli Attilával Produkció, a klipet pedig az Anettka Média Intézet egyik legtehetségesebb tanulója, az annó Pákóval catfightoló Gerencsér Tomi jegyzi. (Köszi!)  ..
Ez az a kérdés, amire maga Mike Patton, a tavaly a Szigetet is megjárt zenekar frontembere sem tud válaszolni. "Nem tudom miért pont tavaly álltunk össze megint. Azt sem, hogy a Faith No More egy fontos zenekar-e most, vagy csak egy nosztalgiabuli a rajongóknak. Van valami az emberi…..