Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MissPlum

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az a mondás, hogy a szándék a lényeg. Bozsik Yvette szándéka dicsérendő és bátorságról árulkodik. Célja, hogy tematizálja a családon belüli erőszak jelenségét és lebontsa a hallgatás falait, amelyek tabuvá teszik, ezáltal konzerválják a problémát. Különösen igaz ez…..
A prostinegyed után a gőzfürdőbe mentünk - írja az Indexen az újságíró. Persze csak úgy történelmileg, Budapest százéves házai között. A “kurvázás” ennyire nyílt normalizálása, teljesen oké, sőt valamiféle menő, mindenki által gyakorolt és áhított szokásként…..
Intel + girls – írtam be a Google-be jóhiszeműen, amikor nekiláttam anyagot gyűjteni ehhez a poszthoz. Két nemzetközi hír foglalkoztatott ugyanis, mindkettő mögött a mikroprocesszorgyártó multicég gender-érzékeny és éppen ezért meglehetősen szimpatikus társadalmi…..
Fogalmam sincs, mi történt itt Budapesten, csak kapkodom a fejem, annyi feminista program lesz a következő hetekben. Összegyűjtöttem őket, nehogy valamiről lemaradjak. Kézimunkás aktivisták a Néprajzi Múzeumban  A Kézimunkások Szakszervezete egy viszonylag új csoportosulás,…..
Mindig öröm, ha női jogokkal és általában női kérdésekkel foglalkozó művész tűnik fel a színen, most is egy ilyen fiatal alkotó bemutatkozásáról tudok hírt adni: a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán tanuló Simon Zsuzsanna fotói a női testtel és…..
Egyik kedves barátnőm erőszakmentes kommandót alapított, hogy így segítse a lehető legtöbb helyre eljuttatni a nők elleni erőszakkal foglalkozó szervezetek segélyvonalainak elérhetőségeit. Sok bántalmazott nem tudja, hova fordulhatna segítségért, a lépcsőházakban pedig a…..
Akik ismernek, biztosan hallották már tőlem a "genderileg aggályos" kifejezést. Ezt előszeretettel alkalmazom előítéletes, szexista, nőgyűlölő kijelentésekre, jelenségekre, véleményekre. Minden olyasmire, ami ellen ez a blog szól(na). Ezért most sorozatot indítok, hogy ne csak a…..
November 25-én volt a Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja és ennek apropóján a Néma Tanúk felvonulás: a civilek lesújtó statisztikákat idézve emlékeztek meg az áldozatokra – miközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma elégedett hangú közleményben…..
A feminista elméletek sosem voltak olyan viccesek, mint Ryan Gosling jófiús mosolyával illusztrálva: az egy éve indult Feminist Ryan Gosling mikroblog idén nyáron könyv formájában is megjelent. Ryan Gosling a Fekete hattyú és a Blue Valentine filmes besorolásával…..