Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sazoland

74 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó nekünk! Jó nekem! 2020.08.24 22:21:31
Egész életemben meg voltam győződve róla, hogy depresszió nincsen, csak hiszti. Ez az öntelt, gondolkodás elkísért egész életemben, amikor azt hittem az életemet én irányítom, és figyelemmel kísérem minden pillanatát. Úgy gondoltam én döntöm el mikor és mi történjen. Szerettem és szerettek, mindig…..
Vártam néhány napot a Feröeri dicsőséges győzelem után, nem akartam első indulatból írni. Sajnos így is csaponganak a gondolataim. Tényleg ki a hibás azért, hogy bár már megettem a kenyerem javát, életemben először fordult elő a Svájc elleni meccs nézésekor, felálltam a TV elől, és később csak…..
Egy világ választott el tőle. Nem értettünk mi egyet szinte semmiben. Máshonnan jöttünk, máshova mentünk. Mégis nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon elment. Az utunk csak egyszer keresztezte egymást. Márciusban a Blogalization bloggervita után odajött hozzám, és kicsit feszengve…..
sazoland 2014.11.07 20:46:40
@Imre Laci: Sajnos azon a szinten olyan sok pénz forog, amiért nem éri meg kulturáltnak lenni.
Jó nekünk! 6 : 3 sokadszor... 2013.11.25 14:49:03
Olvasom Bohus Péter tollából az Indexen megjelent cikket. Megértem elkeseredettségét, hiszen minden magyar futball szerető ember sajnálja a mai állapotokat. Természetesen semmi nem történt az idén, ami nem történt volna az elmúlt 20-30 évben. Volt egy-két jól sikerült meccsünk,…..
Nagyon szeretek a számítógépem mellett ülni. A Laptopom TV nézés közben is az ölemben van. Talán már-már a rabja is vagyok. Egyszer talán kipróbálom hogyan bírnám mondjuk egy hétig nélküle. Sok mindent végzek vele. Időnként tanulok, nagyon sokat dolgozom, híreket olvasok,…..
sazoland 2013.09.26 17:17:33
Ez egy nagyon aranyos humor, de annyi köze van a valósághoz, mint az Indul a bakterháznak. Jó kis karikatúra, ami egyben azt is jelenti, hogy csak olyat lehet karikírozni, ami valóban megvan de nem pont úgy néz ki, mint ahogyan lerajzoltuk. Természetesen nem lehet a gyerekeket csak úgy kivenni és sok százezer forintot kapni értük havonta. És ha hiszitek ha nem nem csak gazember cigányok vannak és nem mindegyikre jellemző, hogy azért nem dolgozik, mert nem is akar. Ne azon gondolkodjatok, hogy miért nem megy el a cigány dolgozni, hanem azon Te adnál e cigánynak munkát!? Ja! Nem? Akkor hol találjon, ha nem adsz neki. Amikor Marosvásárhelyen a románok éppen botokkal, karókkal verték a magyarokat, éppen kiverve szegény Sütő Andrásnak a fél szemét, jól jött segítség. "Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok!" Ezzel a szólammal érkeztek tömegével a térre, és véget vetettek a pogromnak. Akkor miért nem mondta minden "igaz" magyar, hogy NEM KELL, INKÁBB HŐSI HALÁLT HALOK! Ne legyetek igazságtalanok. És nagyon vigyázzatok! A macska, ha nagyon éhes megeszi a gazdáját is. Hát ha még valakit nem is szeret. Én nem vagyok semmilyen kisebbség. Egyszerű magyar ember vagyok. De hiszem, hogy csak akkor leszünk boldogok kis hazánkban, ha mindenki egyformán tiszteli és betartja a törvényeket, de nem tart be a másiknak. Korra, nemre, nemzetiségre, bőrszínre, pártállásra, stb... tekintet nélkül.
Lassan véget ér évtizedek egyik legnagyobb árvize. Nagyon aggódtunk és volt is mitől félni. Passaut látva mindenkinek összeszorult picit a gyomra, "Mi lesz velünk?". Nos óriási anyagi veszteség, amit elkerülni nem lehetett, de egy rossz szervezéssel, lerobbant védművekkel,…..
Ha én lennék a miniszterelnök, nem félnék a bukástól, mert megelégednék négy év kormányzással, aztán a nép dönt. Ha én lennék a miniszterelnök, csak kétféle embert ismernék. Egyik segíti az ország felemelkedését, a másik akadályozza. Aki nem akadályozza, az egyben…..
sazoland 2013.04.08 21:31:18
@mokevar: Időnként a korom ellenére naivnak tűnök. Talán az is vagyok. De még hiszek abban, hogy valahonnan előkerül ilyen nyagy formátumú politikus a mostani kicsinyes, pitiánerek helyett.
A minap egy 52 éves férfi összevert két nőt, akik a FIDESZ nevében aláírásgyűjtést végzett. Véleményem szerint ez gyalázat. Nem, nem értek egyet a FIDESZ pöszögő szóvivőjével, ez nem a baloldal agressziója, hanem egy idióta agresszív férfi minősíthetetlen magatartása.…..
sazoland 2013.04.08 13:38:18
sazoland 2013.04.08 17:45:29
@doggfather: Igen van igazságod. Baromi rosszul esett. Azóta sem tudom elfogadni a helyzetet. Én nem vagyok az előző rendszer híve. Amikor pozitívan említem a kilencvenes éveket megelőzőidőszakot, az a mostaninak a kritikája. Én nem a FIDESZ-be akarok rugdosni, hanem a meggondolatlanul nyilatkozgató, vezetőket. Hidd el én nem vagyok egyoldalhoz tartozó sem. Én demokrácia párti vagyok. Én béke párti vagyok. Én összetartás párti vagyok. Én azoknak a pártján állok, akik előre akarják vinni az országot és a népet. Nem túl sok van ma a politikában ilyen. Ezért vagyok elkeseredve. Igen amikor ilyenek történnek, mint ezzel a két asszonnyal, mindig felrémlik bennem a saját történetem. És senki nem reagál rá. Ebből látszik, hogy a politikusnak semmi sem drága ami a saját hatalmát szolgálja.
Jó nekünk! Rohadtul elegem van! 2013.03.17 13:20:41
Rohadtul elegem van ebből az egészből! Rohadtul elegem van a saját munkájukkal rendkívül elégedett politikusokból! Rohadtul elegem van abból, hogy Pintér Sándor a képébe vágja a 24 órán keresztül az autójukban fagyoskodó embereknek, hogy a mentés rendben volt, de az autósokkal…..
Na! Ezen is túl vagyunk. Lement a Dal. Kiválasztottuk ki képviselje hazánkat az Euroviziós fesztiválon. Most vannak akik örülnek, vannak akik fanyalognak. Egy kicsit mindenkinek igaza van, hiszen: Jó döntés volt. A közönség mindig jól dönt. Ők nem szakemberek, csak…..
sazoland 2013.03.06 18:41:00
@LandaGp: Igen, igazad van, ByeAlex elvitte az Agárdi-Pál duó szavazatait. Én annyiban reménykedem a teljesítményében, hogy egy jelenség a pali. Amikor szavaznak, azok kerülnek elő, akiknek emlékeznek a produkciójára. Ezzel került a tíz közé a NOX és Rúzsa Magdi is. A zsűri miatt most sem lesz átütő eredmény.
Néhány évvel ezelőtt a Gyurcsány kormány tálalt ki a tandíj lehetőségével. Akkor Orbán és csapata mindent elkövetett, hogy a diákok minél hangosabbak legyenek, tiltakozzanak, tüntessenek. Mára minden megfordult. Az Orbán kormány vezeti be a tandíjat, és a másik oldal…..
Soha életemben egy tiszta hang nem hagyta el a torkomat, ezért nincs jogom bírálni egy olyan énekest, aki nálam százszor, ezerszer jobban ért az énekléshez. Soha életemben nem szereztem zenét, nem produkáltam egyedi ritmusokat, dallamokat, ezért nincs jogom bírálni azokat az…..
Erről a kérdésről azért nem írtam eddig, mert nem tudom elkerülni, hogy kiteregessek néhány dolgot a magánéletemből. Pedig annyira az nem érdekes. Szüleim egyszerű magyar emberek voltak. Nagyon nagy tiszteletben tartottam anyám hűségét, kitartását, kifogyhatatlan erejét és…..
Erőteljesen! Kidudorodott! Most már biztos, hogy a Bors Online szerkesztőségében felnőtteknek szóló activity játékot játszanak miközben címlapot gyártanak. Ilyen szavakat csak egy összekevert kártyapakliból lehet kihúzni egymás után. ..
Lassan nem csak az a problémám, hogy miért kell könyörögnie Janics Natasának a kegyelmünkért, de teljesen szétesik nálam a történet. Natasának minden csinált ürügyet ki kell találnia, hogy mehessen. Pedig a sport ilyen. Számos sportolónk elindul a világba szerencsét próbálni,…..
Jó nekünk! Elutaznak a barátaim! 2012.10.16 20:06:19
Hónapról-hónapra jobban élünk. Állítólag. Pedig hihetetlen rossz irányba megy az ország. Van egy család akik fontosak számomra. Kedvesek, vidámak. Két felnőtt ember, akik a legjobb korban vannak. Negyven évesek. Most már nem csak okosak, de bölcsek is. Nem csak ügyesek, de…..
Jó nekünk! Ne gyűlöljetek! 2012.10.12 08:44:03
Kedves Natasa!    Nem gyűlöllek. Nincs miért. Évekkel ezelőtt úgy döntöttél, hogy a hazád helyett Magyarországot választod sikereid kiinduló pontjának. Akkor mindenki örült, mert jöttél. Aztán évekig mindenki örült, mert a teljesítményednek köszönhetően,…..
Jó nekünk! Most a franciák... ! 2012.09.21 10:53:29
Egy francia szatirikus újság folytatva jó néhány ország példáját játszik a tűzzel. A lapban Mohamed karikatúrák jelentek meg. A lap főszerkesztője arra hivatkozik, hogy nem a címlapon van, ezért akárki nem láthatja, csak az aki megveszi a lapot. A főszerkesztő azóta…..
Nagyon szép két hetet tud maga mögött hazánk sportot művelő és sportot kedvelő lakosai. Mint mindig, most is jó volt magyarnak lenni. Büszkék lehetünk azokra az emberekre, akik bravúrt, bravúrra halmozva fantasztikus eredményeket varázsoltak a televízióink képernyőjére, illetve…..
Jó nekünk! Miért kerül annyiba? 2012.06.15 15:51:00
A Mai nap olvastam, hogy a mezőgazdasági miniszterünk vérlázítónak tartja azt a viselkedést, amit a nagy áruházláncok tanúsítanak a magyar tejjel kapcsolatban. Ez bennem elindított egy gondolatot. Azt olvastam, hogy a nagy láncok a magyar tej árának kalkulálásakor minden…..
Beszélgetésbe elegyedtem egy nagyon kedves erdélyi magyar cigány fiúval. Büszke öntudattal vette fel a magyar állampolgárságot is. Hosszú évek óta Magyarországon dolgozik, mint építőipari szakmunkás. Nemrég kihozta a kedvesét is. Boldogságukra felesége teherbe esett. Azonnal…..
Érdekes tanulmánnyá vált a Csillag születik című tehetségkutató műsor. A zsűri tagok lassan külön versenyt rendeznek kritikából és pontozásból. Ennek oka Puzsér Róbertnek a teljesen érthetetlenül agresszív, mindenkivel elégedetlen, csakazértis rosszat tenni akaró, dacos gyerek viselkedése, amely…..
Március 15. Gyerekkorom óta egy gyönyörű, felemelő ünnep. Én a kommunista rendszerben nőttem fel. Volt abban jó rossz mindenkinek. Az iskolában egy igazán szép ünnepünk volt. A Március 15. Aznap mindenki szépen felöltözött, sötét nadrágba, szoknyába és fehér ingbe, blúzba.…..
2010 januárjában jelentkeztem a céghez, alkalmazotti közviszonyba. Eleinte jól indultak a dolgok. Majd lassacskán megromlott. Mivel a cég 5 hónapi rendszeres jövedelem után csak teljesítményarányos fizetésben részesített minket. Voltak akiknek 5000ft/hó gyűlt össze. Elég…..
sazoland 2012.03.09 14:03:56
@Mmanna: Alapjaiban egy csodálatos szakmáról beszélünk. Ez is mint bármelyik másik szakma, egyeseknek óriási sikereket, másoknak átlagjövedelmet, megint másoknak teljes kudarcot tartogat. Sajnos hajlamosak vagyunk a saját kudarcunkat átvetíteni más számlájára. It is ez történik. Az bizony előfordult az elmúlt években, hogy felvettek alkalmazottat, de csak jutalékot fizettek nekik. Ezt egyértelműen törvénytelennek minősítették, ezért a biztosítók áttértek a vállalkozói jogviszony kizárólagos alkalmazására. Itt-ott megmaradt néhány alkalmazott, de ők már túl voltak ezen a jövedelemszinten. A jutalék visszaírás sajnos jogos, még akkor is ha ezt nem szeretjük. A biztosítási szerződés díja tartalmazza azt a jutalékot amit a teljes hierarchikus rendszerben ki tudnak fizetni a megkötéskor. A biztosító a még be sem folyt díj után is kifizette a jutalékot. Ezt muszáj visszavennie, természetesen attól, akinek odaadta. Természetesen nincs okom kételkedni a posztoló igazában, de ennyire nem vészes a helyzet egy biztosítónál. Mondom ezt úgy, hogy még sosem dolgoztam a Groupamánál.
sazoland 2012.03.09 16:05:25
@Mmanna: Látod? Így szeretek beszélgetni. Szerintem sem szabad látatlanban pálcát törni senki fölött, sem emberileg, sem szakmailag. Lehet, hogy hibázott, de az is lehet, hogy csak simán nem értette a biztosítás mechanikáját, működési elvét. De urambocsá az is lehet, hogy nem is magyarázták el neki rendesen.
Ha nem veszed tolakodásnak, szívesen beszélgetnék Veled valamilyen privát vonalon is. Megadom a címemet, és ha gondolod írj oda, és akkor fogom tudni én is Tiédet.
sazoland@indamail.hu