Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészáros Claudia

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2012. március 3. - nem/más Szombaton elérkezett a premier napja. Beletelt 1-2 órába mire a csapat nagyjából összeszedte magát, miután beért a Jemolba. Más ez a darab. A hangulat, a készülődés, az illatok. Részemről nagyon nagy türelmet igényel, többek közt az előadás előtti…..
„Andris nem senkiházi. Beleszerettem, mert hozzá tartozom. (...) Ha várnom kell rá, akkor várok. (…)Várok, amíg meg nem érti, hogy az élet, az kettőnkről szól. Majd egyszer felébred az álmodozásból, és akkor tudni fogja, hogy velem kell lennie. Velem lesz teljes az…..
... szeretni kell, és szeretve lenni jó.     Hosszúhétvégés próba. Péntek-szombat-vasárnap. Már túl vagyunk a felén. Ha valaki látna minket munka közben, azt gondolhatná, hogy igazából nem is csinálunk mi semmit. Ha valaki bekukucskált a színházterembe az eheti…..
Alakulunk. Szerdán próba, ma éjjel szövegkönyv. Határozottan fénysebességgel robogunk a bemutató felé. Nem esünk pánikba. Annak ellenére, hogy néha aggódó pillantások közepette kérdezgettük Attilát, hogy „ugyan mikor lesz már szövegkönyv?” (mert kell a viszonyítási…..
2011. december 18. Egy napfényes vasárnap, reggel 9 óra. Épeszű emberek most fordulnak át jobbról a bal oldalukra a pihe-puha párnák és takarók közt, vagy épp már nagyban főzik a húslevest. Kevésbé épeszűek pedig nemrég értek haza a szombat esti buliból. Én személy szerint…..
A héten elbúcsúztunk az iluska.wb-től. Elbúcsúztunk egy időre (talán örökre) Petőfitől, és egy olyan témától, ami szinte már eggyé vált a társulattal. Tavaly február óta teljesen a szívünkhöz nőtt János Vitéz története. Hol vitézebb, hol tutyimutyibb Jancsikkal, hol…..
2011. október 31. - iluska.wb A hétfő reggelem elég nehézkesen indult. A vasárnapi czattipróba után végre jól kialudhattam magam a szünet első napján. Talán kicsit túl jól is. Olyan voltam, mint egy zombi. Tudtam, hogy Gyenge vagyok próba lesz a Jemolban, gondoltam benézek.…..
Mészáros Claudia 2011.11.02 11:53:29
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG MI! 2011.10.18 10:00:00
"Magamnak rúgom a követ,  A ballal a jobb lábamnak passzolom.  Esőcsepp lepereg az arcomon  nincs teher többé vállaimon."   Minden júliusban kezdődött. Hogy történt, hogy nem, alig pár héttel a Cziczótábor után, újra Zalamerenyén találtam magam. Ott…..
Nyár.   A 2011-es nyaram a Fészek Színházról szólt. Az év többi része is, de idén tényleg minden nap találkoztunk. Kezdődött az Iluska vs. Gyöngyöspatak munkabemutatóval, ami nagyon nagy sikert aratott, aztán Iluska álma alkotótábor, kissé komor hangulatú, és mély…..
Kisebb nagyobb kerülőkkel, kitérőkkel, kanyarokkal, de 2011. Július 2-án délután 2 fele megérkeztünk Zalamerenyére. Tamás szállítmányozott le minket (Verát, Bandit és engem), közben alaposan bejártuk a Balaton környékét – még bivalyrezervátumban is voltunk!   Na…..
2011. június 4. - Iluska vs Gyöngyöspatak. (Fészek évadzáró.) Reggel (délelőtt), amikor felkeltem nem tudtam, hirtelen, hogy nagyon örüljek, vagy legyek nagyon szomorú. Eljött az Iluska2 premierjének a napja, egyben búcsúelőadása is. Este nagy premierbuli, meg díjátadás, de…..
Miután végignéztük az összes kis bemutatót, megint pihentünk egyet, majd olyan fél 11 felé következett (már a Vasvári csoport becsatlakozásával, akik, szegények, lerobbantak, de megmentettük őket) a fáklyás felvonulás. Képzelem, hogy örülhettek a helyiek annak az 50-60…..
2011. április 21. - Káélet Mivel előző nap megbeszéltük, hogy négy órára jövünk, mindenki időben meg is érkezett. Kicsit leültünk, rápihentünk az előadásra. Végigmondtuk az összes szöveget (jó rég volt már ilyen), aztán megérkezett Erzsike is, úgyhogy…..
március 21. - Káélet Amikor megérkeztünk – mindenki hulla fáradtan – még nem igazán sejtettük, hogy mi is vár ránk. Ugyanúgy készülődtünk, mint minden más előadás előtt: smink, szövegezés, ilyenek. Kicsit mindannyian csúszásban voltunk, mivel 9-re voltunk behívva, az…..
Február 14. - Káélet Ugyanúgy kezdődött a mai készülődés is, mint mindig. Egy kis feszültség alakult ki a társaságban, de ez mondhatni lassan megszokott. Semmi extra dolog nem történt, de mindannyian tudtuk, hogy a mai előadás nagyon fontos, és sok lehetőség van benne.…..