Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gallai Dávid

75 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anno azért hoztam létre ezt a blogot, mert egy dal úgy felkúrta az agyam, hogy muszáj volt kiadnom magamból. Azóta eltelt több, mint 3 év. Most újra megtörtént. Bevallom, követem ezeket a magyar netes rapslágereket. Nagy része szórakoztat, annyira trash. Szóval nekem kb. ez a kabaré (bár ők nem…..
Pont ma egy éve (nem így terveztem, ez csak véletlen) tettem ki facebookra egy füzért 'Körülmények' címmel. Ez különálló, de összefüggő írásokat tartalmazott különböző tárgyakról, amik elromlanak. Nem másolom be őket, mert nagyon hosszú poszt lenne, akit érdekelnek, (ismeretükben sokkal jobban…..
Doktor Tré Blog Blaha 2016.04.02 13:00:00
Jövök ki a Wesselényiből a körútra. Közben már nem tudom biztosan, hogy odamenjek-e, ahova elindultam, mert valakik lemondták, de egyelőre azért csak megyek. Rájövök, hogy pont abból kapok, amiből egyáltalán akartam: körút. ÚRISTEN, itt mindig ennyien vannak? Ja persze, mert már meleg van. Jaj ne, a…..
Akkezdet Phiai már 2010-ben megmondták. Pedig akkor még csak az előszele érződött annak, ami mostanra mindennapossá vált. Ők már akkor reflektáltak a jelenségre, ami mára (reméljük, nem végérvényesen) letagadhatatlan lett: "A rap is pop". ..
Elolvastam Attila hétfői írását, és nagy hatással volt rám. Igazi tökös, őszinte, odamondós, kíméletlen szöveg. Amiből sokkal több kellene a magyar „művésznetre”. Olyan inspirálóan hatott, hogy úgy döntöttem, folytatom a gondolatmenetét. Vagyis inkább alkalmazom a…..
A nyár Okuláréval köszöntött be a Müszibe, és szerencsére az időpont nem akadályozta meg, hogy ismét egy jó hangulatú estét töltsenek együtt művészek és művészetkedvelők. Sőt, az idei esték közül talán ez sikerült a legjobban, egyrészt a művek, másrészt a hangulat…..
 Nyáron Vasváron voltunk (sokadszorra), ahol egy váratlan, különös és örömteli barátság született: megismerkedtünk a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely tagjaival. Ők meg velünk. Együtt raktunk össze egy projektet, és szinte azonnal megtaláltuk a közös hangot. Most, fél…..
SZABADSÁG Minden ember szabadnak születik, Nincs kivétel. Mielőtt megszületsz, a szabadság ellentéte nem létezik. Ez az az állapot, amibe majd vissza kell találnodMert amint kikerülsz a világba, Azonnal elveszíted a szabadságod, Ami születéstől fogva alapvető jogod. Ahogy…..
Most én is írtam egy verset. Nem nagyon szoktam, de mostanában egyre több olyan élmény ér, ami még belőlem is kihoz egy ilyet. Mondjuk nem tudom, hogy mi lenne, ha nem olvasnám Máté verseit, mert úgy tűnik, eléggé hatással van rám a stílusa (hogy így fogalmazzak). De ő azt…..
 Kb. két éve íródott ez a történet. Gárdos Péter tartott nekem akkoriban órákat a főiskolán. Egyik alkalommal egy alaphelyzetet adott meg, amiből következő órára történetet kellett alkotnunk: A színházi súgó rajtakapja a feleségét a színház színészével.…..
 Hétfőn negyedik alkalommal került megrendezésre a Müsziben az Okuláré projekt nevű színházi előadássorozat. Sőt, talán inkább összművészetit kellene mondanom, mert úgy tűnik, egyre inkább ebbe az irányba szeretne tartani Ilyés Lénárd (Leó), aki ezeket az estéket…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG GÉM 2014.11.05 08:00:00
 Sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a cím. Több "mély" ötletem volt: Summer flashback, Múlt és jövő, vagy akár Hogyan csináljunk önállóan színházat?. Aztán végül a puritán, de misztikus GÉM mellett döntöttem. A többi kiderül, ha kattintasz.  Szóval miért GÉM? Még…..
 Ez a tény úgy ért, mint derült égből villámcsapás. Nem voltam rá felkészülve. Ja, amúgy most visszatértem a blogra. Papíron még mindig társulati tag vagyok, ugyanannyit járok a színházba, mint eddig, sőt, úgy tűnik, előléptem első számú jegykezelővé. Ez azért nem…..
Év elején arról írtam, hogy 2014 a változás éve lesz. És mennyire igazam volt! Mert tényleg úgy alakulnak az élet (és ami nekünk jóval fontosabb: a Fészek Színház) dolgai, olyan energiák léptek működésbe, úgy követik egymást az események, hogy már most levonhatjuk a…..
Eseménydús hetek vannak mögöttünk. Miután az elmúlt hónapokban nem nagyon csináltam semmit a színpadon, egyszer csak hirtelen megint „beindult a gépezet”, annyi mindenben találtam magam egyszerre, mint már nagyon régen. A legtöbbeknek nyilván ez nem jelentett ilyen hirtelen…..
A legutóbbi mozgáspróbán kettes fokozatba kapcsoltunk. Létrejött a „valami”. Ami után eddig csak tapogatóztunk bizonytalanul, de céltudatosan, most valósággá vált. Mostantól tényleg „AZ” előadásra próbálunk, és beleépítjük azokat a dolgokat, amiket Béla eddig…..
Pénteken (ahogy azt már előre beharangoztam múlt héten) megint több próba esett egy estére. Bár most „csak” kettő, nem három, de a tét nem csökkent, sőt. Egyre inkább érzek valami olyat, valami nagyon VALAMIT… Béla bélás ruhájában mászkál fel-alá, beszélget,…..
Vasárnap olyan napom volt, amilyen még soha. Három próbám volt egy nap. Mint egy igazi színésznek! Direkt nem buliztam hajnali ötig előző este (csak kettőig), és készültem lelkiekben a totális zombiállapotra, ami majd a nap végére vár. De máshogy alakult. Először a…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG A ló éve 2014.01.27 08:00:00
2014. február 4-én reggel a kínai horoszkóp szerint átlépünk a Ló évébe. Mit jelent ez? Változást! Persze ez most így nagyon elcsépelten hangzik. Változásról anélkül is beszélhetnék, hogy belekeverem a kínai horoszkópot, vagy az asztrológia bármilyen más területét,…..
Tartsunk egy kis matekórát. Tegyük fel, hogy egy kétszereplős előadásban mindkét szereplő az előadás 50-50 %-át teszi ki. Persze ez nem igaz, mert ott van a rendező is. Ebben az okfejtésben azért nem adnék külön százalékértéket a rendezőnek (jelen esetben Miklós Máté), mert…..
Furcsán telik az idő. Minden olyan gyors. Néha csak kapkodom a fejemet, hogy már január van. Hova lett ez a sok nap és hónap? Mitől lehet ez? Mert sok mindent csinálunk egyszerre? Vagy mert idősebbek lettünk és máshogy érzékeljük az idő múlását? Erre még nem találtam választ,…..
2013. december 14. - FészeKabaré (munkabemutató) Szeptembertől két, merőben más irányba indult el a társulat működése. A társulat fele "Az utolsó magyar" világába vetette bele magát. Ez az aktuális "cziczóabszurd", klasszikus próbafolyamattal. A másik vonal a most bemutatott…..
Papíron született. Egész pontosan egy kis fecnin, amin egy szó szerepelt: anarchista. Más papírokon más szavak szerepeltek az asztalon. A Hun vagyunk? egyik első próbáján voltunk, és karaktert kellett választanunk magunknak. Nem volt kérdés, amikor először hallottam a lehetőséget,…..
Valamikor 16 évesen volt egy álmom. Emlékszem, nappal volt már, félálomban voltam, azt hiszem, tudtam is, hogy álmodom. Egy furcsa párbeszéd zajlott le előttem, nem tudom, kik beszéltek, de az tisztán kivehető volt, hogy miről. Két ember volt… És az egyik a nővéréről beszélt.…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal srác, aki éppen csak kezdett belekóstolni a színjátszás örömeibe. Már tagja volt a híres-neves Fészek Színház társulatának, de még csak a Fém című előadás kellékese volt (mondjuk az Új Színház kezdetnek – akkor még –…..