Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AldoWinnfield

118 bejegyzést írt és 639 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó dolog ez a toplistázás... Úgysem lehet olyat alkotni, amivel mindenki meg lenne elégedve. Én éppen ezért nem is úgy szoktam már fogalmazni, hogy 'ezek a filmek voltak a legjobbak az évben", inkább csak úgy, hogy 'az alábbi művek voltak a kedvenceim az esztendőben". Vagy valami hasonló. Idén is…..
Az Utóhatásról két hete mást sem lehet hallani, csak azt, hogy mennyire elképesztően jó. Szerették a Twitteren, imádták a Rotten Tomatoes gyűjtőoldalon, a Youtube-on, az elmúlt napokban pedig a magyar kritikák is oda-meg vissza voltak tőle. A hype, a pozitív visszhang viszont…..
Alap esetben a filmkészítés úgy működik, mint bármi más. Egy ötlettel kezdődik az egész, hogy aztán a kis gondolatfoszlányból végül valami nagy dolog szülessen meg: itt hibáztak először a Jurassic World 2 megalkotásánál. Nem volt ötlet. Csak másoltak. Spielberg…..
A Disney neve mostanra sokak számára szitokszó lett, pedig az egeres cég nem csinált semmit, amit más ne tett volna meg. Fogott egy értékes portékát és igyekszik pénzt csinálni belőle. Méghozzá nem is gyenge mozgóképekkel. A fan-tábor akár lehetne hálás is, elvégre tíz évvel ezelőtt mindenki aláírta…..
AldoWinnfield 2018.05.23 21:59:04
@Han Solo.: Force Awakens: 8/10
Rogue One: 8/10
The Last Jedi: 9/10

Szóval szerintem ez a leggyengébb az eddigi Disney filmek közül, de szórakoztatónak találtam.
AldoWinnfield 2018.05.24 20:35:00
@Billy Hill: @Billy Hill: A Star Wars univerzum jóval nagyobb és rétegeltebb annál, hogy pusztán jedikre és sithekre szűkítsük le. Miért ne lehetne másról is filmet csinálni? Vagy máshogyan?
Vékony az a vonal, ami a szórakoztató marhaságot (amiket én amúgy halálomig tudok védeni: a Power Rangers film például teljességgel ilyen volt) elválasztja a pocsék celluloidtemetőktől. Az első Tűzgyűrű szerencsésen egyensúlyozott a jó oldalon: figurái ha többrétegűek nem is, de igazán karakteresek…..
A CIKK SPOILERES, CSAK AKKOR ÉRDEMES ELOLVASNI, HA MÁR LÁTTAD A FILMET, VAGY NEM ZAVAR, HOGY A TÖRTÉNET FŐBB PONTJAI SZEREPELNEK BENNE! Az utóbbi néhány év egészen kiemelkedő volt a magyar mozgókép szempontjából: sok figyelemre méltó film készült. (És néhány nagy baklövés,…..
AldoWinnfield 2018.03.27 09:52:43
@szociál: van fent a YouTube-on videó arról, mit oldottak meg CGI-vel. :)
Sziasztok, xhalapex vagyok és ez az első írásom a blogon. Ha minden jól megy lesz még folytatása és várom az  értelmes diskurzusra a lehetőséget, a hozzászólások között. (Tudom, a nevemnek semmi értelme nincsen, de legalább kimondani sem lehet. Szokjátok meg!) Debütáló irományomat töredelmes…..
AldoWinnfield 2018.03.13 21:08:44
@hannigabi: @Terézágyú: Egyfelől ez a blog még mindig nem olyan oldal, ahova hivatásos kritikusok írnak. (oké, Danialves valamilyen fura oknál fogva állítólag kap pénzt érte, de ő sem itt) Másfelől meg nekem speciel van filmes végzettségem, tizenöt éve nézek átlagban évi 300 filmet kb., de még így is csak egy kis szeletét ismerem a mozis világnak. (legalábbis így érzem) Nincs olyan ember, aki mindent látott volna, vagy értene mindenhez és mindenkihez. :) És egyébként még fontos infó is, hogy az író csak egy filmjét látta a rendezőnek, így máris tudjuk, hogy az előző filmjeihez nem tudja mérni az új alkotást, de ettől még tudhatja bőven, hogy a mai felhozatalban milyen minőséget képvisel.:)
Szeretem a közönségfilmeket, és nagyon kedvelem azokat a műfaji darabokat, amik tisztában vannak a szabályokkal és jól is alkalmazzák azokat. Az igazán figyelemreméltó mozgóképek azonban mégiscsak azok, amik tágítani tudják egy kicsit a határokat, képesek egy lépést előre…..
Smoking Barrels Valami Amerika 3 2018.02.16 06:00:00
A mondandóm szempontjából talán legfontosabb dologgal kezdem: az első Valami Amerika ott van a kedvenc filmjeim között. Egy igazán vicces darabnak tartom, egy olyan vígjátéknak, amelynek sikerült úgy meríteni az amerikai mozgóképekből, hogy közben jó értelemben véve magyar(os) maradt. Hiteles,…..
AldoWinnfield 2018.02.16 10:25:15
@Terézágyú: Az. :)
AldoWinnfield 2018.02.18 19:24:34
@szociál: Én szerettem az első kettőt, szóval... :)
Nagyon szeretem a videóesszéket, amikben egy-egy filmről vagy egy mozgóképes jelenségről beszél az alkotó. A Movies  with Mikey, a Nerdwriter, a Storytellers vagy éppen a The Discarded Image megtestesíti mindazt, amire szerintem a Youtube adta lehetőségeket használni kellene, azaz…..
Ahogy eddig (majdnem) minden évben, úgy idén is megtartjuk a Filmelemző Oscar-t, szám szerint a hetediket, ami a mai nappal kezdetét is veszi! A Filmelemző Oscar lényege, hogy TI készíthettek filmbemutatókat, amiket aztán elküldtök nekünk, és mi kiválasztjuk és díjazzuk a legjobbakat. A verseny…..
Január 7-én indul az első évad második fele, ideje összegezni, mi történt eddig a USS Discovery fedélzetén. A jó hír az, hogy annyi év után újra sikerült tartalommal megtölteni a Star Trek sagát, a rossz az, hogy eléggé eklektikus lett a végeredmény. A sors iróniája, hogy…..
AldoWinnfield 2018.01.03 18:36:14
@Pic: Bocsánat, nem érünk rá válaszolni, éppen azon vitatkozunk, hogy melyik karibi szigetvilágba repüljön el a blog teljes csapata az ezért a kritikáért kapott pénzből!
Toplisták. A tíz legjobb fagyi az évben, a tizenöt legalulértékeltebb ruhadarab 2017-ben, a húsz legmenőbb poháralátét az elmúlt hónapban... Ilyenkor decemberben sokan szeretnek semmire se használható bejegyzéseket írni, így én is természetesen. Minden évben össze szoktam foglalni, hogy melyik…..
A CIKK TÉNYLEG EXTRÉM SPOILERES, és egy olyan szerző írta, akinek tetszett a film. Az ébredő Erő. Két éve érkezett meg a mozikba az első Disney által felügyelt, gyártott Star Wars epizód, s még most is hatalmas vitákat vált ki. Én szerettem, szeretem, és Az utolsó jedik előtt…..
AldoWinnfield 2017.12.18 22:48:19
@RuszinZsolt: Szele Zoltán a nevem. Tessék, nem titok.

@AldoWinnfield: nekem nem kell rejtőzködnöm nicknév mögé, nyugodtan leírhatom, hogy úgy fest: bértollnok lettél. Lássuk, miért:

- Az IMDB-n 3 nap alatt 8,3-ról 7,9-re esett a film,
Ami azt jelenti, hogy ez még mindig egy erős pontozású film az IMDB-n. De amúgy nem értem, hogyan jön ide, nem IMDB alapján írok egy filmről.
- A kritikák éles hangon szidják a Disney-t és a rendezőt,
- A kritikák egyértelműen pozitívak, a nézői vélemények jobban megoszlanak. Egyhangú szidásról szó sincs, mindössze megosztó a film.
- Gerorge Lucas szerint nincs 7. és nincs 8. rész,
- Nem tudom, hogyan jön ide Lucas meg a véleménye. Mármint értem, oké, de hát csak ő adta el a jogokat, szóval most akkor ki is a hülye? :) Hagyta volna meg magának. Egyébként kérek forrást erről, mert pl. a Hollywood Reporter szerint meg ez volt: www.hollywoodreporter.com/heat-vision/star-wars-george-lucas-thinks-last-jedi-was-beautifully-made-1067092

- Mark Hamill Luke minden döntését helytelenítette!
Elsőre, aztán meg élete egyik, ha nem a legjobb alakítását hozta a szerepben és jókedvűen promózza a filmet. (igen, tudom, szerződés, valahol muszáj neki.) Egyébként ez csak Hamill sztorijának az első része, csak jelzem.

Hamarosan további következmények lesznek:
- a játékok és a kapcsolódó merchandise elutasítása,
- hangos bojkott,
- közönségtalálkozók elmaradása, stb, stb.

Nem tudtam, hogy Nostradamus újfent köztünk jár. És igen, tudom, hogy megosztó film ez is, de egész egyszerűen olyan szintekre ért már el a Star Wars, hogy nem lehet, képtelenség mindenkit kielégíteni.

A finomkodó kritikáddal szemben itt a lényeg, egyetlenegy mondatban:
Ez amúgy nem kritika. Elemzés inkább.

Ez egy rossz film, mert a karakterek imkompetensek, a sztori idiótaság, a dramaturgia teljes csőd: a mitológia lerombolása végleges.

Röviden összefoglalom, ami nem stimmelt ebben a kiábrándító összevisszaságban:
- a négycsöcsű tengeri tehén teje (Luke elnézést kér, hogy táplálkozik)
- Chewi műanyag csirkéje (A vuki haverja is. Ez egyébként tisztán marketing szempontok miatt szereplő jelenet volt, az egyértelmű, de önmagában szerintem vicces.)
- tér alatti hajtóművekkel való sok órás "üldözés" (szerintem nem ment szembe a Star Wars logikájával)
- Leia repül az űrben, szkafander nélkül... ( Megalapozatlan jelenet, ami a Leiában szunynadó erőt hivatott megmutatni. Megmutatta. A megvalósítás szerintem is necces.)
- fényéveken át küldött tűéles személyi kivetülések (az erő mindenható, ez egy újabb példa erre)
- a kaszinóváros, ahol a tiltott parkolásért börtön jár (Hú micsoda probléma)
- zendülés a lázadók között ( Ezzel mi a baj? Csak jók lehetnek és csak jól gondolkodhatnak minden szituációban?)
- Yoda, mint könyvégető (nácikat idéző gondolatmenettel) (AA könyveket kimenekítették előtte. Bent van a filmben, ott vannak a Millenium Falconon, te is írod...)
- a cirkáló szélrózsa minden irányába való térváltása (?)
- Hux menetrendszerű fojtogatása (Ebből Vader is sportot űzött, ott gondolom nem zavart. Mármint nem Hux fojtogatásából, csak úgy általában)
- mindenki utána !!! (mint Döbrögi a 3. verés előtt) ( Kylo annyira utál mindent, ami az apjából maradt, így a Falcont is, hogy a vadászokat utána küldte. Maradt elég szárazföldi járműve, hogy az ellenállókat megsemmesítse. Luke megjelenésével nem számolt senki.)
- Finn megmentése (Valóban megoldható lett volna jobban is. Én kinyírtam volna a karaktert, pedig alapvetően kedvelem.)
- Luke lüke halála... (bevehetett volna valami nyugtatót) ( Luke lüke halála ugyanaz, mint Kenobié. Feláldozta magát a többiekért, beteljesítette a küldetését és eggyé vált az Erővel)
- na és ki a franc volt Snoke? ( E film szerint nem lényeges. Abrams a kilencedikben ettől még adhat rá választ. Szerintem egy rossz Palpatine klón, nem túl érdekes figura.)

Egyébként miért is harcolnak a lázadók (másfél tucatnyian), ha Leia utolsó mondata szerint "mindenük megvan"?
Mindenük megvan ahhoz, hogy a lázadás szikráját ismét fellobbantsák.

Amúgy meg véleményem szerint egész rendesen megírtam a mondanivalómat, észérvekkel szemben pedig szívesen vitázok továbbra is. :)
AldoWinnfield 2017.12.19 00:12:10
@RuszinZsolt: Szerintem nem oktattam ki senkit, válaszoltam minden általad felhozott pontra az én szemszögemből, meg ahogy szerintem volt. De legközelebb lehet egyszerűbb lesz, ha simán rád hagyom a dolgot, hogy abszolút igazad van, és akkor mind a kettőnk boldogabb, meg nem kell elmenni személyeskedésbe. Egyébként az nem tudom, hogy mennyire tűnt fel, de voltak pontok, amikkel részben vagy egészben még egyet is értettem. :O
AldoWinnfield 2017.12.19 10:22:11
@Ruszin Zsolt: az enyém is egy vélemény, meg a tiéd is. Én hajlanék is kompromisszumokra, szerintem sem tökéletes film. Te szerinted meg már voltam bértollnok, nem értek a filmesztétikához, dörgölőzök a Disney-hez, a válaszom a felhozott problémákra meg nagyképűség. De azért mondjuk abba belekotni, hogy egy tilosban való parkolásért elzàràs jár egy kitalált világban, most erre mit kellene mondani? :)
A madridi metró az elmúlt néhány évben szédületes fejlődésen ment keresztül, míg elérte mai, ám korántsem végleges formáját. A jelenleg 293 km hosszúságú, 13 metróvonalból és 289 állomásból álló hálózat az egész várost lefedi, eljutási lehetőséget biztosítva a napi 2,5 millió utasának. Felszíni…..
Bőrpofa egyike a legnagyobb horrorikonoknak. Ebben vita nincsen: mint ahogy abban sem, hogy eredettörténetet írni neki legalább olyan felesleges, mint a sivatagba homokot cipelni, mert ott kevés van. Mindez azonban nem érdekli azokat, akik szerint egy ilyen film megfelelő elkészítési…..
Több olyan cikket is olvastam már, amely amellett érvelt, hogy a Facebookon, Instragramon és egyéb közösségi felületeken látható tökéletes minivilágok az amúgy is gödörben lévő, depressziós felhasználót még mélyebbre taszíthatják az önsajnálatban, még szomorúbbá tehetik. Egyfelől azért, mert az ő…..
AldoWinnfield 2017.11.08 19:30:12
@szociál: Inkább Safety Not Guaranteed, meg van mellékszerepe a Scott Pilgrimben. :D
Az elsődleges fellelési helye pedig a zseniális Park and Recreation sorozat. :)
Idétlen időkig, A holnap határa, Mielőtt elmegyek. Filmek, amik egyazon témát járnak körbe egy kicsit más perspektívából és más környezetben. Bill Murray komédiázott; Tom Cruise belevetette magát az akcióba; Zoey Deutch meg főleg drámázott. Egy valami azonban közös volt: a főhős kénytelen volt újra…..
AldoWinnfield 2017.11.07 22:37:04
@szociál: Én is beneveznék rá. :)
Taika Waititi megrendezte első nagyszabású hollywoodi filmjét, a Thor: Ragnarököt. Már az előzetes alapján sokan a trilógia legjobb részének jósolták a rendező- és a stílusváltás miatt. Az Ausztráliában fogatott filmet ráadásul az új-zélandi származású rendező rokonai, barátai egy ceremónia keretei…..
AldoWinnfield 2017.11.02 15:39:17
AldoWinnfield 2017.11.03 18:16:55
@János Jancsó: MCU már csak ilyen, ki van ez találva... :)
Ebből a játékfelhívásból született ez a cikk. Mindannyiunkat átvertek. De úgy igazán, komolyan, ténylegesen és visszavonhatatlanul. Uwe Boll ugyanis egy zseni. Hosszú évekig építette anti-karrierjét (DIREKT!) elbaltázott videójáték adaptációkkal, hogy most fű alatt, de hatalmas előkészületeket…..
Ha volna a Smoking Barrels blogon konkrét kritika a Fűrész-sorozat negyedik, ötödik, hatodik vagy épp hetedik részéről (helyette két felvonásos összefoglalónk van:  első, második) egy az egyben bemásolhatnám ide bármelyiket és már készen is lenne ez az írás. Ez a film tök…..
  Az első részt itt olvashatjátok A legtöbb kreatív tevékenységnek az a halála, amikor a készítő elkezdi rutinból tolni az ipart. Ennek a legjobb példája a Fűrész 4. A rendező ismét Bousman volt, de láthatóan olyan lelkesen vetette bele magát a munkába, mint ahogy az ember…..
AldoWinnfield 2017.10.20 09:57:23
@Mizantróp.: Ettől még nem voltak jó filmek. :)
Az Anyámra! azt mondani, hogy megosztó film, erősen eufemisztikus kijelentés. Már a kritikusok sem rajongtak érte egyöntetűen (volt, aki az évtized legrosszabb filmjének titulálta), a mozi nézők pedig egész egyszerűen utálták. Az amerikai filmpremierek közönség-elégedettségét mérő Cinemascore…..
AldoWinnfield 2017.10.18 08:13:47
@BelaVak: Te most ómagyarul beszélsz?
Fogalmam sincs, hogy érdekelni fog-e bárkit is eme 12 perces videó, amelyben A Karib-tenger kalózai első és ötödik filmjét hasonlítom össze (elsősorban), de ez számomra szerelem projekt volt.  Rengeteg időt és melót tettem bele az elkészítésébe: remélem, hogy meg fogja találni…..
  Idén is lesznek itt nálunk a blogon horrornapok október végén Halloween alkalmából. (Igen, tudjuk, rossz amerikai szokás, minek átvenni stb.) Ennek alkalmából kiötlöttem egy játékot, amihez Ti is kelletek, Kedves Olvasók! Közösen kellene kigondolnunk egy horrorfilmet, amiről…..