Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovács pisti

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kedves Olvasóm építget egy kis Exceles dashboardot, amelybe szeretne egy egyszerű időjárásos szekciót beépíteni, úgyhogy a következő posztban bemutatok egy ilyen, automatikusan frissülő adatokkal operáló megoldást. Amúgy ez az igény hasonló a legtöbb Exceles feladathoz - nem csak egyetlen…..
kovács pisti 2018.05.24 18:07:21
@Office Guru: követem a blogot, mert érdekes témákat vet fel, gyakran olyanokat is, amit soha az életben nem fogok használni, de azért elgondolkodom rajta

ez a webről adatokat lehúzni dolgot már régen ki szerettem volna próbálni, csak úgy magamnak, most nem jött össze, felbosszantott
éppen el vagyok havazva, de a kulcsszavak alapján úgy egy hónap múlva nekiindulok és a web angol nyelvterületén begyűjtöm ami nekem kell

köszönöm!
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
kovács pisti 2017.03.04 06:45:47
@sunny_days: ???
Arany János idejében még nem volt tv ... de lehet, hogy tévedek
Újabb History Channel-sorozatot mutat be a hazai HBO. Ezúttal az akciófilmek szerelmeseinek kedveznek, a SIX ugyanis az amerikai sereg legkeményebb alakulatáról, a Navy SEAL-ről szól. Ők a legjobban felszerelt és legtaktikusabb keménylegények a seregben, ezért mindig rájuk bízzák a legrázósabb…..
kovács pisti 2017.01.23 15:44:43
Van az angolban egy pompás kifejezés, a screen presence. Ez, a magyarul nagyjából színpadi jelenlétnek fordított dolog azt takarja, hogy a színésznek megvan a karizmája, modzsója, mindegymije (benne van az X a faktorból) ahhoz, hogy amikor képernyőn van, nézzen ki bárhogy, sminkeljek bárminek,…..
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
kovács pisti 2016.02.03 08:17:13
@EzSemEnVagyok: nem vagyok benne biztos ... Gyurcsány?
Úgy vagyok én a remake-kekkel, mint az MLSZ a magyar futball közvetítésével: nem szabad túlzásba vinni, mert elkapcsolási faktor lesz belőle. A jó remake viszont olyan, mint egy fasza Liverpool-meccs: évekig emlegeted párás szemmel, még akkor is, amikor éppen kiszívtatok a Stoke…..
kovács pisti 2015.07.20 22:16:56
@edeleny beres: nem biszem-baszomozunk! Steve G búcsúmeccsén hatot kapni, nos az az igazi tragédia! ennél már csak az a rosszabb, hogy a clown edző maradhatott ... novemberig?
Hiába no, csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik, ugye, Rákay "Philip" Kálmán Szabdság tér '89 című történelminek szánt esztrádműsorán meg 62-en munkálkodnak, és hát ahol ennyien vágnak fát, ott a forgács mennyisége is nagyobb lesz. A műsorfolyam legutóbbi…..
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
Megkérem olvasóimat, hogy ezúttal tartózkodjanak a kaján megjegyzésektől: egy végtelenül kedves, aranyos teljesen rokonszenves családanya költészetét mutatom be nektek. Arról, hogy tényleg mennyire jó fej (Nem, ebben tényleg nincsen semmi áthallás, semmi másodszándék, semmi…..
comment:com Fizetős lett az es.hu 2012.02.01 16:00:00
Egy véletlennek köszönhetően vettük észre, hogy az Élet és Irodalom online verzióját már nem lehet ingyen elolvasni. Mint megtudtuk, a váltás a lap január 13-ai számától él. Az Élet és Irodalom nyomtatott változatánál 13 forinttal drágábban olvashatják online a…..
kovács pisti 2012.02.01 16:44:54
@Joe84: Én szeretem.
A Páratlan oldalon (partinagy) Magar Meséi I. Fülkeforról ingyen elérhetők - és nagyon jók!
kovács pisti 2012.02.01 19:26:51
@kispufi: honnan veszed, hogy az ÉS függetlensemleges? Miért lenne? Ne is legyen, nem közszolgálati! Egy becsületes liberális lap volt is, maradt is. Azért szeretjük.
Filmdroid Forráskód (Source Code) 2011.04.26 21:56:00
Valaki egyszer azt mondta, hogy nem mindenkinek vannak jó ismerősei, így muszáj bevállalni olyan filmeket is, amelyekről jó előre tudni lehet, hogy alig nézni meg valaki, viszont ha odateszed magad és körbe is dicsérik az alkotást, akkor felfigyelnek rád. Valaki fentről letekintenek,…..
A Variety tette közzé a hírt, miszerint szeptember 15-én leáll a 24 hetedik évadának forgatása, és kéthetes kényszerszünetet iktatnak be Jack Bauer újabb iszonyú szar napjának forgatásában, mert a producerek elégedetlenek a forgatókönyvekkel. Howard Gordon, aki Joel Surnow…..
A tegnapi tévézést megint fölülírták "a sajnálatos júliusi események", nem lehet úgy rendesen tévézni, ha az ember össze-vissza kapcsolgat, hol tudósítanak az aktuális oszlatásról, és ha kétségbeesetten próbál friss infókat szerezni arról, hogy kit vertek meg és…..
Tudták, hogy Baló György elhatárolódik a feleségétől? Nem arról van szó, hogy a dolgozószobában duzzog, miközben a felesége a konyhában dohog magában, nem. Baló György nyilvánosan elhatárolódik, ráadásul egy sajtóközleményben. Hogy miért? Mert a felesége részt vesz a…..
comment:com A Tv2 ráfaragott 2006.11.04 20:54:00
A rettegés arénája megy a Tv2-n. Nem a Vörösmarty térről mentek át a tüntetők randalírozni a BS-be (bruhaha), csak elindult az amerikai akciófilm. Tom Clancy poszthidegháborús kémsztorija a budapesti zavargások, és még inkább a Megatánc helyett. A csatorna utcai harcokra…..
kovács pisti 2006.11.05 21:16:22
A Kopaszmercis-nek igaza van!
"miert is kene fuggetlen mediablogot csinalnia akarkinek?"

Ha nem volna ez a jó kis ballibes beütése az Indexnek, commentcomnak nem is olvasnám.

Amit nem értek, mit keresnek itt olyanok akik "Vagy szerintetek Trianon igazságos volt, és minden rendben? 10millió Magyar van és ennyi? Volt egy ezer éves ország, volt-nincs?" aki ilyen hülye kérdéseket tesz fel mit keres itt? Lefagyott a mno?
Trianon nem volt igazságos, de igazságosabb, mint a régi Mo.
Volt egy ezer éves ország és van is, csak kisebb, ezáltal nagyobb lett az egy nméterre eső hülyék száma.
Ezer éves ország? Baromság! Mert a történelmet így tanítják: 150 éves török rabság, ellenben a horvátok, tótok 1000 éves elnyomása viszont teljesen OK.

Napról-napra ölitek egymást bal-jobb alapon, majd a himnuszt éneklitek könybe lábadt szemmel -- hót nevetségesek vagytok!
Zászlók? Mire jók -- hogy megosszanak benneteket!

József Attila: Nem, nem, soha!
(enyhén flúgos volt a fickó, na és?)

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
-- 85 éve mégiscsak működik a dolog!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
-- Bánát 2/3 az oláhoké, csak 1/3-a a rácoké
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!
-- mondja meg nekem valaki mi a
f@sztól magyar a szél? Ekkora baromságot!!!

A határ ameddig egy jó magyar elmehet: "Megjegyzem a történelmi Magyarország fenntartása sem mehetett volna sokáig."
Minek ezen rágódni? Vót-nincs-annyi!
Mert az echte magyarok szerint Trianon a magyarsággal szemben elkövetett legnagyobb igazsgágtalanság. Ja! Okoska sokkal boldogabb lenne, ha lenne 5-6 m oláh, 2-3 m. tót és 1-2 m. rác kisebbségi. Akkor most nem csak Pesten lenne hancúr, hanem mindenütt. Az lenne ám a nagyon jó!

(közben elolvastam az urbanlegend gondolatait és lehiggadtam kicsit)

Az itt olvasott legnagyobb baromság:
"úgy fogok meghalni, hogy nincs papírom arról, hogy Magyar vagyok"
Egy papírtól lesz valaki magyar? Na ne!
Végül is ahhoz képest, hogy valamelyik értelmi fogyatékos egy országos napilapban azt is kifejtette, hogy az olaszliszkai lincseléshez Orbán hülyeségei vezettek, már az apróbb Orbán-démonizálások nem is olyan durvák. Sőt, egyből védelmembe is venném Fridit! Hiszen ő még el sem…..
kovács pisti 2006.10.27 07:34:29
Van egy nagyon idegesítő trükkje Havas Henriknek, néha a beszélgetések legvégén odafordul a kamerához, és elmondja a Véleményét, úgy, hogy a riportalanyok már nemigen tudnak reagálni. Kicsit mintha levonná a konklúziót, kicsit mintha kihasználná, hogy övé az utolsó szó, és…..
comment:com A HírTv észbekapott 2006.09.20 01:00:00
Randalírozókról beszélnek a HírTv híradójában, a bejátszásoknál a felirat szerint "rendbontókat" láthatunk. A forradalmárok tegnap voltak, ma alusznak bizonyára. Akik a HírTv saját közvetítőkocsijára támadtak, hát azok csak nem lehetnek forradalmárok, nem igaz?..
Látták azt a dokumentumfilmet, amelyikben Hermann Göring a libanoni romok mellett sétálva ítéli el az izraeli agressziót? És azt, amelyikben Sztálin könnyezve beszél a holokauszt tragédiájáról? Ugye, nem? Bezzeg a Naplóban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke…..
kovács pisti 2006.09.08 23:11:59
Ez tetszik:

nemkom
Nem teljesen világos, hogy mitől szélsőséges az, ha valaki fegyverrel harcol a Délvidéken a szerb gyilkosok és csetnik banditák ellen. Ez a kompromittálási kísérlet nem megalapozott.

Az általatok Dévidéknek nevezett részen élek, de erről a fegyveres harcról nem tudok.

Szerintem Ti ott a csonka Magyarországon nagyon hülyék vagytok.

Hazaszeretet - mit szerettek benne ugyan? Biztosan meg is halnátok érte! (dobozos sörrel a bal kezetekben)
64 vármegye - mit kezdenének vajon a 2 milla ráccal, az 5 milla olájjal és az 1 milla tóttal?
'mi magyarok' - ha átmegyek, akkor lejugóznak, az erély.ma fórumain panaszkodnak: romániában magyar, mindenütt máshol román. Akkor ki az a mi? Pontosabban kik a Ti?
'Az egyik országot a nagyhatalmak úgy hozták létre, hogy a másik ország népének egy részét a megkérdezése nélkül elszakították és odacsatolták az egyik országhoz.' - nézd meg a HTM honlapját: az elcsatoláskor Vajdaság 32%-a, Erdély 31%-a volt magyar. Csupán jóvátettek némi történelmi igazságtalanságot.
'velünk rokonszenvező nemzetiségek (németek, ruszinok, vendek, stb) abszolút vagy relatív többségben vannak.' - a szomorú, hogy aki írta komolyan is gondolja. Velünk rokonszenvező németek? Az tetszene neki! Miért nem jut eszébe a vele rokonszenvező romániai cigány?
'Rovásírás(őseid írása),fafaragás,agyagkészítés...' - Isten éltessen benneteket gyerekek! Én inkább butulok az Interneten.
'... a múlt hagyományait jelentheti, amit tovább kell adni, hogy gyermekeink is azt a nyelvet beszéljék, és azokat a dalokat dalolják mint nagyanyáink, hogy sok ezer év amit a magyarság vándorolva vagy letelepedve élt le, ezekben tovább éljen.' - Hol él az ilyen ember? A Kör közepén állok .. című népdal abból az időkből való?