Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szlalom

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Charlie Sheen új rekordot állított be a Twitteren, amikor 1 nap alatt 1 millió követőt szerzett. A mi Deutsch Tamásunknak egyelőre még csak 25 követője van a Twitteren, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig lesz ez így ... ha annyi nőt nem is fektetett meg, mint Charlie Sheen…..
Szlalom 2011.03.28 21:52:54
@deutschtomi: :))))))
Szlalom 2011.03.28 22:01:00
@kuttyogató: Vagy legalább tapsolnak napi 1500-ért.
Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.Így aztán Pintér…..
Szlalom 2011.03.27 22:48:34
@Sanyci: Te még azt hiszed hogy a TEK a terroristák ellen van? Nem, kisfiam az azért van hogy ha a tömeg nekimegy Orbánnak, akkor a TEK rendet tegyen.
Viszonylag ritkán nézek TV-t. De ezen ritka alkalmak közé tartozott a tegnap este. Kényszer hatása alatt voltam, mert egy vendéglátóipari egységben, pont velem szemben ment a TV2 vetélkedő műsora… Igaz, a csatorna egyik szponzorának a hirdetése vonzotta a szemem a…..
Szlalom 2011.03.23 00:23:34
@fog- és Bulawayo magiszter: Na! A személyeskedés mindig bejön! Hajrá! Meglesz a prémium!
Minden jel arra vall, hogy a kormány immár az élet minden területére kiterjeszti a hatalmát, és könyörtelenül megtorol minden ellenvéleményt. A legfrissebb böszmeség a földrajzinév-bizottság lemészárlása és helyének sóval bevetése, s a földrajzi nevek kiosztásának…..
Szlalom 2011.03.23 00:05:15
@torró: Ez olyasmi mint az egyoldalúan baloldali média kiegyensúlyozása? Vagy tifelétek ez az a bérrettegés amivel mindent meg lehet indokolni? Legalább olyan korszerű mint Rákosi imperialistái (jé azokat most is utáljuk, sőt, meg még különadót is kapnak, de a tőkét azért hozzák ám ide) vagy a kulákjai vagy a sötétben bújkáló ellenforradalmárai?
Biztos sokan érzik úgy hogy elégtételt kell kapniuk valakitől valamiért, vagy legalábbis fel lehet bennük kelteni ezt az igényt, meg különben is egyszerűbb ha sajtá elcseszett sorsunkért másokra kenjük a felelősséget (jé ezt is csinálták már mások Orbán előtt) és ezt a szart generációról generációra el lehet busás politikai haszonnal adni - de tényleg ez kell nekünk? Tényleg ilyen hülyék vagyunk?
Beszéljünk inkább arról hogy ha kihagyjuk a bűnbakcsinálást - akkor mit is végzett Orbán eddig?
Az eredeti köztársasági elnöktől csak helyesírásában különböző imposztor garázdálkodik hazánkban, erősítette meg a KEH vasárnap reggel.   "A dublőr tavaly szerptemberben a Paprika csárdában bukkant fel, és hagyott hátra lejárató üzenetet, kifigurázva a…..
Sokat írtunk már a köztévé Híradójának elfogultságáról, a jobboldalnak kedvező hírszerkesztésről, de hogy pontosan mi is történik a színfalak mögött arra jó példa egy Népszabadsághoz eljuttatott levél. A napilapot Várnai László, az LMP XIV. kerületi önkormányzati…..
Szlalom 2011.03.06 22:27:52
@hollóh: Tudod a baj ott kezdődik hogy te még azt hiszed itt a balosokról és a jobbosokról van szó. Vagy szerinted amit Orbánék művelnek az jobbos? Ne sértsük meg a jobboldalt hogy egy demagóg populista hazug álszent minidiktátorral egy lapon említjük...
Matolcsy csúcsformában! Most már biztos vagyok benne, hogy másodállásban a Hírcsárdánál nyomja. "A Fundamenta Lakásvásárt kísérő konferencián miniszter arra biztatta a jelenlévőket, hogy most vásároljanak lakást, mivel három év múlva ezt már nem a jelenlegi nyomott…..
Szlalom 2011.03.05 00:16:26
Ide figyelj Matolcsy te nagyon hülye!
NEM a gazdagok adóját kellett volna csökkenteni! Hanem a járulékterheket, különösen az alacsony jövedelműek terheit!
NEM kellett volna különadókat kivetni (ami már most is többet árt mint használ) és rögtön nőt volna a foglalkoztatottság!
NEM az oktatásból kellett volna pénzt elvenni hanem a magas nyugdíjakat egységesen visszavágni!
@Silcon: A szándék talán érthető, de az eszközök amiket választottak nem voltak biztonságosak. Feltételezték hogy az akkori kedvező piaci helyzet kitart még 20-30 évig, ameddig a lakás célú hiteleket visszafizetik. Szóval már akkor is csal elkúrni tudták és most is csak el fogják kúrni. Részben már meg is tették.
Az egykulcsos adó hivatalos indoklását ismertetted - köszönet érte - csak szerintem egyáltalán nem igyekeztek hogy senki se járjon rosszul, és egy vélt haszonért - nem bizonyított hogy az elérhető adóbevételek mekkora része csapódik le külföldön - feláldozták a költségvetési egyensúlyt, gazdaságot visszafogó adókat vetettek ki, elkezdték zsarolni a munkaadókat, kezdik eljátszani a munkahelyteremtés eddig is inkább csak szép szavakban meglévő lehetőségét is. Így kétséges hogy bármilyen cég ide fog-e települni (söt inkább arra van példa hogy inkább máshova mennek) aki meg már itt van az kezdi szívni a fogát (pl Hankook).
A középosztálynak az a része aki jól járt az adóval kb annyit nyert hogy 1 max 2 évig nem csökken reálértékben a fizuja anélkül hogy a cégeknek emelniük kellene, utána ki fog fulladni az egész. Ennyi és nem több. Az egészért cserébe magasabb inflációt, alacsonyabb beruházási kedvet, alacsonyabb foglalkoztatást kapunk, hát szerintem nem érte meg.
 Beindult a népművészet az LMP facebook oldalán.Street-arttal, gandzsabokorral, pálinkával, kolbásztöltéssel, rohadó naranccsal, és meztelen seggel egyaránt üzennének az LMP hívei a miniszterelnöknek.Orbán Viktor 12 homályos kérdésére válaszul az LMP arra kérte a facebook…..
Egy névtelenségbe burkolózó hölgy sztoriját olvashatjátok ma. Nőként mit tehet valaki, ha ilyet lát? Elvárható-e, hogy esetleg közbeavatkozzon valami módon? Tegnap reggel kb 09:35 perckor Budapesten a Szentendrei úton (Aquincum múzeumnál, vasúti híd alatt) egy férfi az…..
Szlalom 2011.02.27 21:01:07
@Rock me Amadeus: J-s rendszámmal 15 éves autó?
Kedden Matolcsy & társai (elméletileg) bejelentik a strukturális reformokat. Ez már a sokadik időpont változtatás, minden nap más időpontot jelentettek be. A hírek szerint még a hétvégén is gőzerővel dolgoznak a "csomagon". Ami sajnos azt sejteti, hogy olyan is lesz ...…..
Szlalom 2011.02.26 22:31:26
@Gyalogfenyő: Szerintem nagyon elhibázott a fidesz adópolitikája. Azokat az alacsony jövedelműeket sújtja leginkább akik nem tudtak elég pénzt összeszedni hogy gyereket vállalhassanak - mert a mindennapi megélhetésért küszködnek, hónapról hónapra élnek, szinte zéró megtakarítással.
Abban nem hiszek hogy a magánszféra érdemben bármiféle béremelés végre fog hajtani - vagy ha politikai nyomásra mégis, akkor megemelik majd az áraikat is: a béremelésből magasabb infláció lesz, ami szépen megeszi a béremelés (és az adócsökkentés) hatását.
Amit rövidtávon tenni lehet az a járulékok csökkentése - az irreálisan magas bér-sarcok jelentik a foglalkoztatás bővítésének a legnagyobb korlátját, különösen az alacsonyabb jövedelműek tekintetében - az alapvető élelmiszerek (vagy úgy általában az élelmiszerek) ÁFÁ-jának a csökkentése, a különadók eltörlése, és az államháztartás egyensúlyba hozása leginkább a nyugdíjak minimál-nyugdíj fölötti részének visszavágásával.
Középtávon a munkavállalást kell elősegíteni, hoszabb távon az oktatásba kell sokat fektetni, a szociális rendszereket átdolgozni hogy ne termeljék újra a munkanálküliséget.
Az eltitkolt vagyonok (amiből senki sem tudja mennyi van, viszont jól lehet vele ijesztegetni a választópolgárt) megadóztatására nagyon jó lett volna az SZJA-ból levonható vagyonadó.

Minden más csak pótcselekvés: az elszámoltatás, az alkotmányozás, a médiaszabályozás - ezek csak a fidesz (vélt vagy valós...) politikai érdekei, nem a magyar nemzet érdekei!
Szlalom 2011.02.26 22:48:54
@tokmányos: Sokaszor elhangzik az az érv (nyíltan vagy burkoltan) hogy egyrészt a gyermektelenek lustaságból, kényelemből nem vállalnak gyereket, és emiatt (vagy ettől fügetlenül) valamiért kevésbé értékes emberei a társadalomnak mint a gyereket vállalók.
Én egyikkel sem értek egyet. Szerintem a legtöbb gyermektelen azért nem vállal gyereket mert nem érzi azt hogy biztonságban fel tudná nevelni a gyerekét, vagy pedig anyagi korlátok miatt a gyerekvállalás szóba sem jöhet. Azokról pedig akik szeretnének de nem lehet gyerekük inkább ne is beszéljünk - velük szemben a fenti hozzáállás mélységesen megalázó és igazságtalan.
Én inkább úgy látom hogy ma az állam pont azoknak a gyerekvállalását segíti akik hajlandóak létminimum alatt, csak segélyből felnevelni gyerekeiket, és azoktól veszi el a lehetőséget akik dolgoznak és munka mellett akarnának gyereket nevelni.
A családi adókedvezményt sem tartom megoldásnak, nem fogja fikarcnyit sem növelni a gyerekvállalási kedvet, nem fogja ellensúlyozni a gyes után munkahelyet találni képtelen anyák kieső fizetését sem.
Csak a gazdaság élénkítése, az újraelosztás csökkentése segítene - ennek egyetlen gyors módja a járulékcsökkentés és az állami kiadások visszafogása lenne.
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
Szlalom 2011.02.19 21:05:00
@bandika gazdája: A járulékodat eltapsolták értelmetlen beruházásokra, értelmetlen segélyekre, állami pazarlásra.
Szlalom 2011.02.19 21:10:21
@Bloodthirsty Werewolf: Nem vagyok egyedül :)

@ZSIBIS a roki nyugger: Sokan kezdenek másképp gondolkodni. Reménykedjünk.
Szlalom 2011.02.19 21:28:07
@bandika gazdája: Nem értem a kérdést. Ha más hibájából ég a ház akkor te aludhatsz tovább az ágyadban? Nem, Ha más tapsolta el a pénzedet akkor neked minden ugyanúgy jár mintha minden fillért jól költöttek volna el? Járni járhatna csak nincs miből.
Ki tehet róla? Erről hallasz majd pár véleményt - valahogy mindig pont a politikai ellenfél a hibás mindenért. A kérdés az hogy ki az aki itt és most tehet ELLENE, és hogy de facto tesz-e ellene, vagy feláldozza a kínálkozó alkalmat valamilyen önérdek oltárán?

Orbán nem azt ígérte hogy dübörögni fog a gazdaság ha végrehajthatja a programját? Akkor? 2014-ben majd visszaad mindent a nyugdíjasoknak, és megint rá szavaznak. Vagy nem lesz itt semmiféle dübörgés és már most kellenek azok a szavazatok? Ki mire tippel?
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..
Szlalom 2011.02.12 22:27:41
@Vitez Belizar: Ne legyél már bérrettegő! A nemzetfogyástól való rettegés nem igazol irracionális (és álságosan fidesz-szavazóra optimalizált) lépéseket.
Akkor lesz majd több gyerek ha lesz elég munkahely, lesz elég óvoda, lesz jó oktatás, megbecsült és megfizetett tanárokkal, és az állam nem lopja ki az emberek zsebéből a nyugdíjat. Ha lesz élhető jövőkép.
Ezeket kellene a fidesznek elérni (hol késnek még mindig a reformok?) nem pedig marhaságokkal tömni a Zemberek fejét. Nem érdekel az sem hogy ez még nem kormányprogram csak ötlet - ne is ötleteljenek ilyesmiről. Végezzék a dolgukat, amire felhatalmazást kaptak.
Szlalom 2011.02.12 22:34:09
@egy derék katona: "Ahol "csak jön" a gyerek ott ritkán mennek el szavazni," - akkor mennek ha küldik őket.
És mennek, mert nem akarnak maguknak bajt. És meg lehet oldani hogy biztos jó helyre húzzák az X-et, hidd el. A szegény és kiszolgáltatott emberekkel a legkönnyebb visszaélni.
Szlalom 2011.02.12 22:38:09
A választójog minden nemzetközi alapelv szerint általános, EGYENLŐ, közvetlen és titkos kell hogy legyen. Tudom, hogy a hunhonon kívül eső dolgok minket elvből nem érdekelnek, mert mi úgyis jobban tudjuk, úgyhogy inkább történelmi tévedésekről éneklek ma. Azok közül is…..
Szlalom 2011.02.12 22:18:27
@King Size Lobster: Azt feltételezik hogy nem a megfelelő jövőt szem előtt tartva szavaznak. A megfelelő jövő az amiben a fidesz és csak a fidesz van. Semmi más nincs. És akkor majd elkezdhetik végre a reformokat.
arkánum: titkos szer, orvosság (forrás: http://www.idegen-szavak.hu/keres/ark%C3%A1num)  Úgy látszik, hogy a Fidesz tényleg üzemeltet valahol, nagy titokban egy Nemzeti Ködfejlesztő és Figyelemelterelő Központot, melynek az a feladata, hogy hétről hétre vessen valami gumicsontot…..
Szlalom 2011.02.12 22:13:40
@Gekko: Vagy a fogyasztást fogjuk vissza, vagy a létszámot, vagy nagyon-nagyon zöld technológiákat találunk föl igen hamar - vagy feléljük a bolygó erőforrásait és 100 év múlva csak emlék lesz az emberiség.
Na ebbe a képbe hol jön be a sok gyerek? Sok gyerek esetleg elmaradott térségből, megfelelő iskolák nélkül, a családi háttérbe kódolt munkanélküliséggel?
Reágáló Termékenységi cenzus 2011.02.11 22:20:00
Időről időre fölbukkan a neten a cenzusos választójog igénye. Tréfás kedvű és kevésbé frappáns cybervagányok hol a vagyoni (illetve mostanában az adózási) választójog-arányítást, hol a műveltségi cenzus bevezetését vetik föl. Míg az elsőről elég könnyedén…..
Michael Knight Fogalmi zavarban 2011.02.06 17:30:00
Selmeczi Gabriella ismételten parádés jelét adta híres-hírhedt hozzá nem értésének, amikor vasárnap arról beszélt, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatallal világíttatják át hamarosan a magánnyugdíjpénztárak vagyonát.Ízlelgessük egy kicsit az alábbi passzust, amely…..
Szlalom 2011.02.07 06:36:34
@OrangeOrder: Én az Oszkó-Bajnai párosnak hiszek. Csak mert ők képesek voltak hiányt csökkenteni, stabilizálni; Orbán pedig 1998-2002 között (és azóta is) is csak basáskodni és megosztani volt képes.
Lsd:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/06/bajnai_es_oszko_szerint_hamisak_matolcsy_vadjai/
Ez nem az első eset hogy Oszkóék helyreteszik Matolcsyt; először tavaly a rossz emlékű csontvázkeresés során próbálták őket besározni akkor visszafogottabban küldték el őket a p..ba most keményebben fogalmaznak.

És miért is higgyek Orbánnak, mi lett úgy eddig ahogy mondta? Gazdaságilag sőt politikailag mi jött be? Az adócsökkentés ami nagyon sok embernek adónövelés? A demokrácia hangjából a demokrácia hangfogója lett pár perc alatt ha (vélt vagy valós) politikai érdekei azt kívánták; milyen ígéretét, számítását lehet elhinni annak aki minden kritikát vagy akár csak független véleményt megpróbál elhallgattatni, lejáratni, félremagyarázni? Milyen ember tesz meg SPt köztársasági elnöknek???
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Szlalom 2011.02.07 01:54:03
@kov_vacs: A számlán valszeg csak a befizetések lesznek rajta; kifizetni nem egy összegben kell hanem járulék formájában X éven keresztül és a befizetett összeg valamilyen olyan függvényében amit akármikor módosíthatnak.
Lehet az Állami Egyéni Nyugdíjszámládon 100 csillió forint, a nyugdíjad nyugodtan lehet ettől még havi fél kiló kenyér ára - persze ha 30 év alatt nem változnak a szabályok - ugyanis a fidesz már világossá tette hogy nem lesz több a nyugdíjkifizetés mint a bejövő járulék (bocs adó) befizetés:
www.nol.hu/belfold/20110114-megsem_garantaljak_a_nyugdijak_ertekallosagat_
Szlalom 2011.02.07 01:59:12
@xsasha: Nagyol LOL vagy az elejétől fogva, engem kifejezetten szórakoztatsz. Abban is van valami jó ha bedob a fidesz ide egy szócsövet a hazugságait terjeszteni: jól összekovácsolja az civilek érveit (ezek a kommentelők ugyanis civilek akik nem mástól kapják a naprakész érveket).