Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HorváthMáté

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégét ismét Vasváron töltjük - már itt vagyunk, este pedig előadás! -, így adott a téma: fesztiválbeszámolóinkból egy csokorra való. Fesztiválok főleg tavasszal és nyáron vannak, de az ősz sem maradhat ki. Az évadot évek óta az Andrássy úton kezdjük. A…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Ajka 2014.06.19 08:00:00
A hétvégét ismét Vasváron töltjük - ma érkezünk! -, így adott a téma: fesztiválbeszámolóinkból egy csokorra való. Tavaly ilyentájt jártunk Ajkán, ahol... Tessék elolvasni még egyszer ezt, meg ezt, meg ezt, meg ezt, és ezt is!..
A hétvégét ismét Vasváron töltjük, így adott a téma: fesztiválbeszámolóinkból egy csokorra való. Vasvár szomszédságában található Bük, ahol egyszer én is fesztiváloztam. Tessék elolvasni még egyszer!..
A hétvégét ismét Vasváron töltjük, így adott a téma: fesztiválbeszámolóinkból egy csokorra való. Egy másik, régi kedves fesztiválunkról is írtam anno. Tessék elolvasni még egyszer!..
A hétvégét ismét Vasváron töltjük, így adott a téma: fesztiválbeszámolóinkból egy csokorra való. Elsőként a tavalyi vasvári élményeimet idézem meg. Tessék elolvasni még egyszer!..
Elvileg ez egy évad összegző, vagy 4 évad összegző írás lesz. Viszont előre szólok, lehet el fogok kicsit csúszni más irányba. Mostanság ugyanis kicsit érzelmesebb időszakomat élem. Mielőtt nekiálltam ennek az írásnak, megnéztem sok-sok táborvideót, és egyéb…..
2014. május 9. Fészek Színház A májusi éjszakai színházsorozatunk második (vendég)fellépője Mándy Ildikó Társulata, azaz két Hamlet volt. Már csütörtökön megesett velem a Hamlettekkel való találkozás. Kellett egy kis előkészület. Technikában nem volt nagy…..
Mov(i)e Stars (munkabemutató) - 2014. április 11. 25 perccel kezdés előtt beültem a helyemre. De nem a szokásos kis lyukba, a technikához, hanem egy másikba. Egy szekrény belsejébe. Öltönyben és napszemüvegben vártam a kezdést, egy gardróbban gubbasztva. Viszont ki is használtam…..
Színházunkban próba hétvégét tartottunk. Új munkabemutatónkat raktuk össze pénteken és szombaton. Közben persze bent aludtunk. Stubnya Béla rendezőnk remekül átlátta az egészet, így a végére egy nagyon jó kis előadás lett. Aztán Anikó, és Attila is megnézte, s tettek…..
Semmi más dolgod nincs, mint játszani egyet. Hogy mivel? A mindenki által kedvelt 2048 nevezetű játék fészkes verziójával. Játszd végig, fotózd le, küldd el a feszekszinhaz@gmail.com emailre, és nyerj! (A kulcs: Stubnya Béla!) A sikeres játékosok százforintos jeggyel (ami…..
Az interjú-sorozat következő kibeszélője Barabás Tamás. Órákig beszélgettünk a színház társalgójában, ott, ahol egyébként a nézők szoktak várakozni előadások előtt. Lehet, hogy ez is valami jel? [Tamás a következő zenét ajánlja az interjú olvasása…..
Az utolsó magyar - 2014.március 20. Felvétel. Az készült a csütörtöki előadásról. Röviden elmondva: bakik, kép leesés, csúszás, koncentrálatlanság. Tulajdonképpen minden megtörtént ami megtörténhet egy előadáson. De miért pont akkor amikor felvettük? Nem tudom, de nem is…..
Próbák folynak színházunkban. A mi kis csapatunk Dáviddal és Mátéval (ugye mindig a másik) próbálja a 'Colour House'-t. A 'Comment Lájv' csapata is nagy erőkkel halad. Közben folynak a 'Mov(i)e Stars' próbái. Péntekenként, néha vasárnap, mozgásra adom fejem. S a színházunk is…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Instant 2014.03.05 08:00:00
Régen írtam utoljára blogot. Nem volt idő, energia stb. Sok dolog történt azóta a színházban, meg a világban. Röviden összefoglalva: a világ megőrülőben, hamarosan kitör a III. Világháború, lehet hogy még a mi, de lehet, hogy csak a gyerekeink életében. Én az elsőre…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Az idő 2013.12.16 08:00:00
Szerintem idő nem létezik. Csak az emberek találták ki, hogy legyen egy rendszer az életünkben. Természetesen nem gond, hogy ki lett találva, sőt. Viszont az nagyon rossz, mikor múlik az idő,és egyre kevesebb van. Na jó, természetesen néha jó, hogy múlik. De miért telik olyan…..
Interjú Andai Katival, Bűdi Nannival és Szalay Mariannal a 'Halhatatlan' című előadás kapcsán. ..
2013. december 3. - Az utolsó magyar Sok idő után először szerepelek színpadon egy előadásban. Sok idő után volt egy premierem. És sok idő után volt egy második előadásom. A második mindig rosszul sikerül. Olyan, mint egy járni tanuló kisgyerek. A premieren még ott van a…..
Interjú Bezerédi Zoltánnal a 'Halhatatlan' című előadás kapcsán. ..
Ezen a héten én vállaltam a szerkeszői posztot. Most van egy kis időm, bár technikai akadályok hárultak elém. Ebben az évadban a blogot nem vittem túlzásba, de nem is baj. Volt elég dolgom így is. De lesz is még. 'Az utolsó magyar' című előadásunk alakuló félben van, nem…..
Orgonaszó hallatszott a harmadik emeletről. Az épület teljesen üres volt. Egyetlen lámpa égett a portafülkében, az is csak halványan izott. Árpád a holdfényben úszó lépcsőt bámulta. A korlátot díszítő, aljasan tekergő kétfejű kígyókat minél tovább nézte, annál inkább…..
Horváth Máté versecskéje a kisfeszt3.0 Fészek[Theme]Slam estjéről. Nem mondom mi legyencsak azt hogy telepenmás az élet de mostmi ez a family fost?ez itt a nyolcker belea ganz kultúrával van telemer a fészek egy színhousehú bazdmeg ez egy mouse?de itt van a lényeg a…..
A Halhatatlan próbafolyamatának már vége van egy ideje, lement három előadás plusz premier. De én, most mégis írok róla. Már említettem egy korábbi írásomban, de most kicsit sztorizgatok is. Elvégre voltak történések közben. Amikor elkezdtük, az én szerepem még egész…..
Borospincében voltunk felolvasópróbán. Nagyon jól hangzik, ugye? Mindenki azt gondolja, hogy sokat ittunk, és buliztunk (bornapok voltak), és nagy volt a hepaj! Hát így is történt. De azért Az utolsó magyar című előadásunk jövőjével is foglalatoskodtunk. Nem keveset, sokat!…..
Szép volt, jó volt, elmúlt! Megszoktam ezt a helyet, mikor idén megérkeztünk, olyan gyorsan foglaltuk el a helyszínt, mintha haza értünk volna. Gyors kipakolás, pedig meddig tartott a be, cigi, kávé, szalonna, és elkezdődött! És már vége is lett. Gyorsan teltek a napok, mintha…..
Kezdjük az elején, ami nekem október közepe-vége: becsücsültem a Gabriella tizennégyszer főpróbára, és vártam, milyen lesz. Első olyan fészek előadásom (FÉM-et és Káéletet leszámítva, akkor még nem voltam a társulat tagja), amit teljesen kívülállóként néztem…..