Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ClearWater

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy indul a szokásos téli árfolyamhullámvasút, különösen nehéz lesz például hardvert vásárolni. A legtöbb helyen már naponta igazítják az árakat az euróhoz, de ettől még általában a rendelésnél leokézott összegeket kell kifizetni: Na a digitaltrend-et mindenki…..
Sajnos október 23-a idén már nyomokban sem tartalmaz ünnepet ... van még 363 nap az évben, amikor össze lehetne mérni, hogy kinek nagyobb a szerszáma tömege, de nem, nekik a nemzeti ünnepet kell tönkre vágni. Mert a holnapi nap sem arról fog szólni, hogy 56 évvel ezelőtt micsoda…..
László csak a lényeget felejtette el megírni, hogy melyik jófajta kuponos szálloda jelentett csődöt épp, ami miatt bebukta a befizetett összeget. Merthogy a Napitipp Kft. szerint az összeget már átutalták, és reklamáljon a külföldi már nemlétező szállodánál: A Napitipp Kft…..
Az autóipar válsága, bűnözés, drogok – mindez együttesen és egymásból következve vezetett oda, hogy az egykor virágzó amerikai nagyváros, Detroit mára a káosz szélére került. Egy amerikai fotós elhatározta, megörökíti a (szó szerint) széthulló otthonokat. A…..
Michael Knight És ha összeáll? 2012.02.09 20:11:00
Hagytam néhány napig, hogy ülepedjék bennem a miniszterelnök évértékelője. Mondjuk nem mintha sok mindennek ülepedhetnékje lett volna belőle, elég hígra sikeredett ugyanis, kézzelfogható és előremutató tartalom nélkül.Azt hiszem, a szocialista kormányok hibáival - vagy…..
Michael Knight Hová jutottunk... 2012.01.06 13:09:00
Szégyen, hogy hová jutottunk. Hogy csaknem nyolc évnyi EU-tagsággal a hátunk mögött ma ott tartunk, hogy a kormányszóvivőnek, sőt: magának a miniszterelnöknek kell deklarálnia, hogy a kormány nem óhajtja zárolni, sőt: garantálja a bankbetéteket.Zárójelben jegyzem meg: addig…..
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
Rövid leszek és tömör. Orbán Viktor hivatalos Facbook oldala mindenkié. Legalábbis eddig azt hittem. Vezérünk egyik Facebook kezelője kirakott egy albumot a következő címmel: „Reggel 5-kor abbahagytuk, hogy fél 10-kor folytathassuk”. Én törvénytisztelő, adófizető, a…..
Michael Knight Védelmi pénz 2011.12.16 20:02:00
Lázár János mai produkciója egészen egyszerűen a legbunkóbb, kisstílű gengszterizmus. Maholnap védelmi pénz formájában akarja elszedni az IMF-től azt a néhány milliárd eurós összeget...Lázár polgártárs mai produkciójára egészen egyszerűen nem találok szavakat. Ugyanis nem…..
Biztos ami biztos alapon bekevertem egy tatárt szombatra gergi öcsémnek....
Varánusz Nemteccik a renccer! 2011.10.24 05:22:00
Nem tetszik a rendszer. Nagyon nem. Október huszonharmadikán éjjel ülök a gép előtt, és éjfél előtt/után néhány perccel Magyarország három legnagyobb internetes hírportáljának címlapja így néz ki: Mi a baj velük? Elsősorban nem az, hogy elvégzik a feladatukat és…..
A dunai teherhajózás nem is olyan régen a közép-európai áruszállítás egyik meghatározó szegmense volt. Ma is az – de ma már a magyarok nélkül. Miért csak mi vagyunk olyan ostobák, hogy nem aknázzuk ki a Dunában és a Tiszában rejlő lehetőségeket? Teherhajók a…..
Michael Knight Rögeszmerendszer 2011.09.13 11:00:00
Meglehetős csendben voltam az elmúlt hetekben, jobbára figyeltem csak, mi történik. Próbáltam megfejteni, hogy csupán tragikus hozzá nem értésről, a napi üzleti vagy árfolyamérdekek vezérelte bizniszről van-e itt szó, netán rossz vicc, gonosz játék vagy tökéletes és arrogáns…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!  Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Harmadik napja csócsálja a hazai közélet a devizahiteles mentés témakört, az Ócsára tervezett Gettópolisz ötletét, a sürgőssé vált árfolyamgátat és mindent ami ezzel összefügg. Kormányunk a térképre bökéstől a kiemelt beruházássá minősítésig eljutott ennyi idő…..
A hétnek még nincs vége, mégis megvonhatjuk a megdöbbentő mérleget: hétfő óta a magyar országutakon három súlyos buszbaleset történt, amelyekben összesen kilencen haltak meg, és több tucatnyian súlyosan megsérültek. A balesetek mindegyikében nem menetrendszerű, részben…..
Michael Knight Állatkert 2011.06.18 10:44:00
Mesterházy Attila az MSZP vezetésével együtt a Fidesz fizetett ügynöke, ez most már nyilvánvaló. Vagy ha mégsem az, akkor egészen egyszerűen hülye. Most éppen népszavazást kezdeményez arról, hogy ne lehessen Magyarországon visszamenőleges hatállyal törvényt alkotni. És persze…..
ClearWater 2011.06.19 07:46:32
Tegnapi jegyvisszaváltós panaszunkra reagált a TicketPro. Ők május 9-én kérték először a CIB Bankot, hogy utalja vissza a lemondott koncertre vásárolt jegyek árát, és azóta is többször, hiába. Lehet, hogy ideje lenne bankot váltani? Vegyes érzelmekkel olvastuk vásárlónk…..
Kétség kívül sok rosszat el lehet mondani a bankokról és sajnos szinte mindnek van alapja. De azt rájuk fogni, hogy több mint 3 hete ők blokkolják Kriszta a QoTSA meghiúsult koncertjére vett jegyének árát, legalábbis megmosolyogtató:UPDATE 06/02: Pedig tényleg úgy tűnik, hogy a…..
ClearWater 2011.06.02 01:54:29
@salapapa: Pecsába eladott több tíz-százezer jegy? Hm...
ClearWater 2011.06.02 10:15:08
@Kitiltott: Amúgy is felesleges túra lenne... ha igaz hogy megadták a megbízást a banknak a visszafordításra, akkor nem fogják a jegyirodában készpénzben visszaadni, ez talán logikus. Ha meg visszaadják, akkor kam az egész, és nincs megbízás a banknál.
ClearWater 2011.06.02 10:18:10
@nagyon gromek: ld. előző komment. Hülyék lennének visszautalni csak azért mert valaki nem tudja kivárni a jelzett (és elfogadott) 30 napot, ha már egyszer megadták a megbízást a banknak. Azt talán nem lehet elvárni tőlük, hogy a bank is fizesse vissza, és még ők is utalják vissza.
Belgrádi cellájában beszélgettünk a szombat esti BL-döntőről a leghírhedtebb szerb Manchester United-drukkerrel. HírCsárda: Sokan már az elődöntők után mondták, hogy a Manchesternek fel kéne adnia. Itt nem győzhetnek. Ratko Mladics: Azért ne felejtsük el, hogy ugyanaz az Alex…..
ClearWater 2011.05.30 15:03:45
ClearWater 2011.05.30 21:04:43
@tobias2: Be kell lássam, neked van igazad tobiász. Csak akkor azt nem értem hogy miért nem Rátkó Mládics.
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
ClearWater 2011.05.23 20:37:00
Örülök ha nagy az összeborulás Tónikánkkal, de... :)

Egyrészt maximum annyit lehet tenni, hogy nem lehet magyar állapolgár, magyar állandó lakcímmel egy külföldi autó ÜZEMBENTARTÓJA. És ez nagy különbség, ráadásul ez a ritkább. Bauer úr se fog sokat remegni, ha már szóbahoztad. Ugyanis cégautót ugyan hogyan tiltanának le (ha egyébként van a céghez közöm), vagy vajon melyik EU (=szabadpiac, vámunió, szabad kereskedelem) direktívára alapozva tudná bárki megtiltani, hogy tartós bérletbe vegyek egy német autót? Ugyan olyan ez mint az offshore riogatás, de addig amíg az offshore cég EU tagállamban van (pl. Ciprus) senki egy büdös szót nem szólhat érte, nem avatkozhat az EU szabad kereskedelem legalapvetőbb jogaiba. Még Tóni sem.

Szóval, én azt mondom a megoldást nem erőszakkal kell keresni (mint ahogy annyi más helyzetben sem). Ha például nem 25% lenne a vissza nem igényelhető ÁFA, hanem 19% mint a környező országokban, és a regadó sem lenne ilyen magas, hanem valamilyen értelmes összeg (mint az osztrákoknál), akkor máris dalolva fizetné be mindenki a magyar költségvetésbe a lóvét. Csak ki kéne nyitni az ajtót és dőlne be a lé - még az ellenőrzésre sem kéne költeni. Csak el kéne jutni a gondolatig, hogy a befizetett 19% az bizony több mint a kitrükközött és így be nem fizetett 25%. Ennyire egyszerű. És azért az is példátlan európaszerte, hogy a cégautó áfája nálunk nem visszaigényelhető.

Mondok egy példát, fültanúja voltam. BMW kereskedés. Ügyfél: 1-2 éves 520-ast keresek, van rá 13 millióm. (Új ára nálunk mondjuk 16). Kereskedő: mit szólna egy újhoz, 10 millióért? És már csaptak is egymás kezébe. Az ár a 6 millióért: szlovák rendszám. Magyarországon megvett, de komáromban cégesen forgalomba helyezett (=19% áfa visszaigényelve), regadó nélküli autó. Mert ugye az autó nettó ára nálunk kevesebb ám mint bárhol, lévén a terhek miatt egyszerűen nem adhatják többért az autót (és akkor ne menjünk bene abba, hogy ezek a cégek, akik nettó áron és kényszerűen olcsóbban adják a portékáikat mint a szomszédaink kevesebb ipadót, nyereségadót, és minden más fizetnek mint szomszédaink, ugyanabba a költségvetésbe, ahová az áfa sem folyik be).

A fenti példa pedig rámutat arra, hogy kizárt hogy erőszakkal meg lehet szüntetni a "külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített eseteit", leleményes ember a magyar, túl fog járni Tóni eszén. Ne nagyon fogadjatok másra.
ClearWater 2011.05.24 16:38:45
@Michael Knight: Hát ez a ps csak olaj a tűzre. Szerintem senki nem azt mondta, hogy el kell törölni az adókat, mert az a jó, mindösszesen annyit állítottak többet (engem is beleértve), hogy a szabadkereskedelmi piac egyik velejárója az, hogy a kevesebb adó forgalmat vonz. És ez nem bűn. Tehát amíg a magyar kormány tudatosan közel másfélszeresén tartja az adótartalmát egy olyan terméknek, amely máshonnan is beszerezhető, addig tudomásul kell vennie, ha az állampolgárai élnek ezzel a lehetőséggel. És ez igaz hűtőre, mikróra, szállodára, kocsira.

Én továbbra is azt mondom, hogy nem csalás és lopás az, ha az ember a versenyhelyzetben az olcsóbbat, számára kifizetődőbbet választja, és a versenyt nem korlátozással, fenyegetéssel, riogatással, erőszakkal kell megnyerni, hanem vonzóvá kell tenni a hazait. Ennyire egyszerűen. Nem azzal, hogy eltörlik az adót, hanem azzal, hogy versenyképessé teszik más országok adóival. Vagy pedig vasfüggöny, lőtorony, útlevél bevonás, és akkor lehet egyedi adókkal kényszerítősdit játszani.

Én pedig, aki közel 3 milliót fizettem tavaly regadóba a magyar rendszámú autómért kikérem magamnak (!!!), hogy valaki ugyanezt a magyar rendszámot most visszamenőleg megkaphatja féláron. És nem azért mert csalt és megtért. Nem csalt, nem tér meg, még csak jót se tett, ezért érthetetlen, hogy nekem miért kerülne duplájába ugyanaz, mint neki.