Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kölyök 01

239 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ha érdekel, a karácsonyi díszek eredete kissé homályos, viszont az elbeszélések szerint Szent Bonifác Németországba érkezésekor a Szentháromság jelképeként egy kis fenyőfát vitt magával. Amerre ő járt az emberek a fenyőkre gyertyákat raktak. Később karácsonyi…..
 Ha érdekel, Seth Casteel fényképész 2012 elején készített egy vicces fotósorozatot kutyákról. A kutyusokat a víz alatt fényképezte le miközben egy labda vagy fadarab után ugrottak a medencébe. Semmilyen különös technikát nem használ csak egyszerűen volt egy jó ötlete.…..
   Ha érdekel, A Nikon 1974 óta minden évben megrendezi  mikroszkóp alatt készült képek nemzetközi versenyét, amelynek a hivatalos neve: Nikon Small World. A verseny lehetővé teszi számunkra, hogy betekintsünk abba a világba amit szabad szemmel nem látnánk. Közel 2000…..
Ha érdekel, a Retba tó Szenegálban található a Zöld-foktól északra. A tó különlegessége, hogy napszaktól függően a víz színe világos lila, skarlátvörös és rózsaszín. Ezt a különös szín a "Dunaliella Salina" nevű organizmus miatt van, mely a magas só tartalmú vizeket…..
  Ha érdekel, ezek a lenyűgöző fényképek a svájci Verzasca hegyi folyónál készültek. A folyó mélysége nem haladja meg a 10 métert, a víz átlagos hőmérséklete 7-10 fok. Türkizkék tengereket több helyen is láthattunk már, de az ilyen tiszta folyó ritkaság számba…..
Ha érdekel, Dallasban (Texas) nyílt az első igazán felháborítóan egészségtelen gyorsétterem a The Heart Attack Grill. Ma már több amerikai városban is megtalálható. Az étterem dekorációja kórházi témájú, a magas kalóriatartalmú étetek provokatív nevekkel szerepelnek az…..
 Ha érdekel, ismét eljön a sötétség órája, március 31-én újra WWF Föld órája. A WWF Föld Órája célja az egy óra sötétségen túl az, hogy a közös akció keretében felhívjuk a figyelmet korunk egyik legégetőbb problémájára, a globális éghajlatváltozásra és…..
  Ha érdekel, a japánok imádják a virágokat és az egyik kedvencük a lilaakác, de ezzel sokan vagyunk így.  A japán emberek az akácot Fuji-nak hívják, szerintük ez az egyik legrégebbi növény, amelyről a Manyoshu-ban, "Collection of Ten Thousand Leaves" a…..
  Ha érdekel,  a  "Film on the Rocks" egy új film fesztivál, mely első alkalommal került megrendezésre március 9-12 között, Koh Yao Noi szigeten Thaiföldön. Koh Yao Noi 2002-óta a világörökség része, egy igazi paradicsom ahol minden megvan, csodás kék…..
  Ha érdekel, a lenyűgöző fesztivál 2011. December 15-től 2012 Március 15-ig várta a látogatókat. Első alkalommal 2006-ban került megrendezésre a Royal Flora Ratchaphruek Expo, melyet Bhumibol király, a királyné és a trónörökös tiszteletére rendeznek. Chian Mai…..
 Ha érdekel, több ezer pók szövi hálóját Ausztráliában Wagga Wagga város közelében, Új-Dél-Walesben. A várost egyik napról a másikra veszélyesre duzzadó Murrumbidgee folyó áradása veszélyezteti. Több mint 8000 embert evakuáltak . Nem csak az emberek, hanem az…..
 Ha érdekel,  1989-ben nyílt meg az az iskola Iránban ahol nindzsákat képeznek.  Az iskolába 5-56 év közötti nők, lányok egyaránt megtalálhatók. Pontos számot nem tudni, de az iskola kb. 3000-3500 főből képez ki halálos fegyvert.  Az iskola vezetője …..
  Ha érdekel,  Lexiaguo egyike azon helyeknek a földön amelyekről nehéz elhinni, hogy létezik.  Lexiagou valóban létező hely, Yunnan tartományban Dél-Kínában található a tengerszint felett 2600 méterre,  Kunming város dél-nyugati részén. Az…..
 Ha érdekel, a szerelem inspirálja az embereket, hogy mindenféle művészeti ágban alkossanak verseket, regényeket, zenét, festményeket, de az is előfordult már, hogy Ámor nyila valakit annyira eltalált, hogy kastélyt épített szerelmének vagy szerelme jeleként. Folytatáshoz…..
 Ha érdekel, a szirti borz az elefánt legközelebbi rokona, az afrikaiak az elefántok kisöccsének nevezik.  Az előpatások az emlősök közé tartozó Afrotheria öregrend egy csoportja. A csoport ma is élő képviselői az ormányosok, a tengeri tehenek, és a…..
  Ha érdekel, a Horsetail Fall a Yosemite nemzeti parkban Kaliforniában található. Horsetail Fall egy szezonális vízesés amely télen és kora tavasszal folyik. Ezen a helyen minden év februárjában valami csodálatos történik. Ha tiszta az ég a lemenő nap aranyszínűre festi a…..
  Ha érdekel, a chilei márvány barlang az egyik legszebb a világon. A barlang Dél-Amerika második legnagyobb édesvizű tavában General Carreraban található. General Carrera Argentína és Chile között húzódik, de a chilei oldalon a csodás smaragdzöld és türkiz-kék vízben…..
  Ha érdekel, a Hullám-szikla egy érdekes természetes képződmény Nyugat-Ausztráliában. A nevét onnan kapta, hogy az alakja olyan mint az óceán hulláma. A szikla 15 méter magas és 110 méter hosszú. Hayden Rock gránitmaradvány északi oldalán függő fal. Ez a…..
  Ha érdekel, a pittsburgi székhelyű művész Bovey Lee bonyolult kétdimenziós alkotásokat készít kínai rizspapírból. Bovey Lee tíz éves kora óta alkot, festményeket, rajzokat készít és kalligráfia gyakorlását végzi. A diplomája megszerzése után költözött az…..
  Ha érdekel, Heikki Leis 1973-ban Tartuban, Észtországban született és most is itt él és dolgozik. Művészeti iskolába járt, 2000 óta szabadúszó művészként alkot. élethű alkotásai megvásárolhatóak honlapján.Heikki Leis hivatalos honlapja itt.   Képekhez…..
 Ha érdekel, a Szent Lőrinc folyó Észak-Amerikában a Nagy-tavakat az Atlanti-óceánnal összekötő folyó, amely némely szakasza az Egyesült Államok és Kanada határai is egyben. A folyó volt az Európából érkező felfedezők fő közlekedési útja az amerikai kontinens…..
  Ha érdekel, a Villa Escudero egy hacienda stílusú hotel kényelmes szobákkal, múzeummal és egy egyedi étteremmel a Fülöp-szigeteken, Quezon tartományban. A nemzetközi hírnevet a vízeséses étterem hozta meg a hotel számára ahol különféle finomságokat szolgálnak fel,…..
  Ha érdekel, Titicaca-tó Peru és Bolívia határán található kb. 3811 tengerszint feletti magasságban. Titicaca-tó a  világ legmagasabban fekvő hajózható tava és egyben Dél-Amerika legnagyobb tava víztérfogatát tekintve. Ez a tó ad otthont az Uros  népcsoportnak…..
  El tudsz képzelni egy falut utak nélkül?  Ha érdekel, Hollandiában van egy ilyen falu ahol se utak se autók nincsenek ez a falu: Giethoorn. Giethoorn jelentése "kecske szarv", 1170-ben egy nagy árvíz pusztított ezen a területen, a később ide települők sok…..
 Ha érdekel, a pirográfia vagy faégetés olyan művészeti ág, amikor fára vagy más anyagra viszik fel égetéssel a mintát, ábrát. Égetni lehet égetőtűkkel amelyek hasonlóak a forrasztópákához. A világos színű kemény fák, mint a bükk, a nyírfa a leggyakoribb…..