Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyíregyházi betti

0 bejegyzést írt és 6145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Olvastam a blogját és ennek kapcsán fordulok önhöz. Egy gyárban dolgozom végzettséget nem igénylő munkát, 2 havonta megújuló szerződéssel. Nemrégiben volt vezető váltás és azóta…..
nyíregyházi betti 2018.01.29 06:50:31
@cmx85s: Van példa a mesés fizetésekre de a kereskedelmi eladók zömének mindez csak álom. Rengetegen bolyonganak a gyári munkás-eladó-maszek tulajnál való munka
között és jönnek rá, hogy kevesek szerencséje a sokaságnak nem vigasz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
nyíregyházi betti 2017.11.07 07:10:27
@zpetal: "Hiszen ha tényleg ennyire ők viszik a hátukon a céget, akkor elég lenne csak egy picit kollektíve összeráncolni a szemöldöküket, nem gondolod? "

Ebben tökre igazad van, én sem értem viszont azt is tudomásul kell venni, hogy mi sem vagyunk egyformák ugyanúgy mint a fiatalok. Az idősb dolgozók egy része igenis megmondja a vezetőnek mi bántja de előbb a kötelességét teljesíti. Minket így neveltek. Az ilyen átmeneti kishülyék pedig a nagypofájú ellenségeskedés szítása és a rövid cégnél töltött idő miatt nem is tudnak róla vagy nem hiszik el.

Sokan rájöttünk, hogy a sorstársaink szekatúrája (mobbing) konraproduktív, azzal nem érünk semmit. A hal a fejétől büdösödik ergo ott kell keresni a változtatás lehetőségét. Attól senkinek nem lesz jobb az élete, ha lemond a jogairól és helyette odab@ßßa a büdös védőcipőjét a szintén beosztott ügyintéző háeresnek és leparasztozza a kollégáit. Ez gyávaság, nem tiltakozás.

Persze, ha valakinek az a karrier, hogy állandóan állást keres, kiteszi magát az újabb és újabb átverős felvételi procedúráknak miközben nincs vagy csak valami kegysegély a jövedelme ahelyett, hogy valamelyik meglévő munkahelyét próbálná valamelyest élhetővé tenni, hát legyen. De ne legyen már arra büszke, hogy bolyong munkahelyről munkahelyre az újabb és újabb pofonért, aztán elmenekül miután alaposan megmérgezte a légkört és felmentette az őt és a többieket kizsákmányoló hatalmat a felelősség alól.
nyíregyházi betti 2017.11.08 09:58:13
@Mrlax: Szó sincs itt bosszúállásról. Ezzel csak önmagadat ámítod.

Egyszerűen csak félsz a hatóságoktól, félsz a főnökségtől ezért támadsz a saját fajtádra. Azt hiszed, hogy az idősb kollégák könnyű prédák pedig nem így van. Ők sem hibátlanok de legalább még mindig megőrizték a munkahelyüket. Neked viszont újra és újra menned kell! Azzal ugyanis, hogy nem teszed meg ezeket a lépéseket, a személyedet ért törvénytelenségek ellen, azt biztosítod, hogy megismétlődjenek másokkal.

Az idősb kollégák már rég nyugdíjasok lesznek, te pedig még mindig szívsz egy újabb és újabb silány munkahelyen amit már egy másik hozzád hasonlóan gondolkozó nagyokos tett tönkre azzal, hogy gyáva volt szólni a megfelelő helyen. Helyette inkább lelépett és a hasonszőrű munkatársai pocskondiázásával próbálta bizonyítani nem létező egyenes gerincét.

Tudom, rosszak a sulik de azért arról csak hallottál, hogy a legismertebb hatalmi technika az oszd meg és uralkodj? Te megteszed a főnökségnek azt a szívességet, hogy ne nekik kelljen benneteket egymás ellen hangolni a súlyosabb dolgaikról való figyelem elterelés érdekében. Azt hiszed, megköszöni ezt neked valaki valaha?

Amíg te és hasonszőrű társaid egymás kikészítésével bomlasztjátok egy-egy munkahely légkörét, a törvényszegő vezetők röhögnek a markukba. Annyit lophatnak, csalhatnak, zsigerelhetnek, amennyit akarnak mert az a sok hülye melós egymás kikészítésével van elfoglalva, s nem azzal, hogy lépéseket tegyenek azok ellen, akik miatt köszönhetik a rossz sorsukat. Örök csicska maradsz ezzel a mentalitással.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi (T)error blog! Szeretném megosztani veletek az én sztorimat, amit friss diplomás pályakezdőként volt szerencsém megélni és mely intő jelekre érdemes odafigyelni egy-egy adott munkahely választásánál és,…..
nyíregyházi betti 2017.11.01 08:30:32
@Lavinia Pinkerton: Ettől már csak az a rosszabb, ha meg van a képesítésed, minden jól megy, a próbaidő végeztével dolgozhatsz tovább még határozott ideig. Boldogan végigdolgozod az utolsó napot mert jól tudod, hogy az a szokás a cégnél, hogy másnaptól határozatlan időre módosul a szerződésed. Vasárnap van, már csak kb. egy óra a munkaidő végéig és akkor behívnak a szakszervezeti bizalmival együtt.

Kirúgnak indoklás nélkül és a bizalmi nem véd meg mert ez "törvényes"..... Utánad jön a következő képesített kolléga, akit már az elejétől minden ok nélkül fegyelmeznek és a próbaidő egyik napján szintén kirúgnak. A régebbi kollégák ekkor még nem értik mi történik, csak sajnálják mindkét új munkatársukat. Másnaptól pedig munkába áll az egyik tanulatlan irodista rokona az osztályon mert neki -minő véletlen!- éppen ez a dátum jó. Ja, hogy se képesítése, se gyakorlata nincs ebben a munkakörben, nem érdekes..... Nem velem történt de soha nem fogom elfelejteni még a cukiskodós időszakban sem, hogy bizonyos vezetők mire képesek.
nyíregyházi betti 2017.11.01 09:00:48
@axolotl77: Igazad van. Elfertőződött az ország a mutyival a profit és a közszférában egyaránt. A jó hír az, hogy egyre többen vagyunk akiknek ez nagyon nem tetszik.....
nyíregyházi betti 2017.11.01 09:06:06
@Szumátriai Patkánymajom: Már ott tartunk, hogy egy ilyen esethez a politikának már csak annyi köze van, hogy onnan veszik a primitív kishülyék a mintát. Ha a nagyoknak lehet, nekünk mért ne?- gondolják. Na, ennek kellene egyszer és mindenkorra véget vetni, hogy legalább valamivel élhetőbb legyen a hazánk.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Egy ismerősöm írását tenném közzé, várom a hozzászólásokat; Nálam azzal kezdődött minden, hogy egykor jól működő, nagy forgalmat lebonyolító, áruházláncot ahol dolgoztam, már nem volt nyereséges az utóbbi…..
nyíregyházi betti 2017.10.03 21:35:03
@Sörömpőőr: Kb. jól látod a helyzetet. Sokunknak úgy tűnik, hogy ennek egyik komoly oka, hogy rengeteg vezető vállal munkát láncról-láncra vándorolva és láncon belül is ma már természetes, ha valaki felelős pozícióba beteszi mondjuk a mélyen alulképzett uncsitesókáját. Az is megesik, hogy befolyásos külső potentát rokonából lesz munkáltatói jogokkal felruházott vezető. Ez jó a hr.-nek mert könnyen kap gyakorlott és/vagy hűséges, bármit gátlástalanul végrehajtó vezetőt de ugyanakkor kontraproduktív, hiszen viszik a hülyeségeiket és ami a legrosszabb, a becstelenségeiket is. Éppen ezért nem lehet alaptalan amit a posztíró leírt, hiszen még a konkrét vállalati információk sincsenek biztonságban a minden szinten jelen lévő összefonódások miatt. Sajnos kialakult egy beltenyészet ami miatt rengeteg szálon alakulnak ki olyan konfliktusok melyek elhatalmasodása komoly veszélyt jelent a működésre, ezen belül pl. a vagyonbiztonságra. Nem lehet véletlen, hogy a nyilvánosságra került Tescós problémákkal pl. majd minden láncnál találkozni, ha valaki (akár még egy alsó pozícióban lévő munkavállaló is) kinyitja a szemét és túl lát a felszínen. Tisztelet a kivételeknek, ha vannak.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Azért írok önöknek, hogy hátha az oldalukon keresztül cégekhez sikerül eljuttatni ezt az üzenetet, és rájönnek, hogy nem mindenki ugyan olyan, nem mindenki robot, vagy…..
nyíregyházi betti 2017.09.11 18:37:47
@Szumátriai Patkánymajom: Nem akarom elvenni a örömödet de kérdés, hogy vajon miért támogatják narancsék ezt a sztrájkot? Bevették a jóságtablettát hirtelen vagy esetleg az a hátsó szándékuk, hogy az elhúzódó sztrájkhangulat miatt legyengült magyarországi láncot időhúzó politikával olcsón megszerezzék? Biztos, hogy a munkavállalók a fontosak ebben a történetben vagy csak eszközként szerepelnek egy sokkal magasabb szinten játszott játszmában? A legfrissebb, hír igencsak elgondolkoztató:

24.hu/fn/gazdasag/2017/09/11/tesco-sztrajk-oriasi-fordulatrol-szamolt-be-a-szakszervezet/
nyíregyházi betti 2017.09.16 06:46:50
@Sörömpőőr: Szeretném árnyalni ezt a képet. Azért azt is vedd figyelembe, hogy nem mindenki élt így ahogy leírtad. Akkor is voltak különbségek. Errefelé nyomottak voltak a bérek. Kultúros voltam és láttam ám a másik oldalt. Nagyon sokan csak úgy jutottak el színházba, hogy elkérték tőlem az ingyen KISZ-es bérletet pedig mindenkinek fix állása, szakképesítése volt amit nem néhány hónapos tanfolyamon tanult meg, hanem rendes suliban. Volt könyvcsekk, ennek segítségével jutottunk nagyon sok könyvhöz. Akkor sem mindenkinek tudtak segíteni az ősök az életkezdésben és nagyon sokunknak nem jutott un. tanácsi bérlakás amit fillérekért meg lehetett vásárolni rendszerváltáskor. Az ilyenek megpróbáltak +-ban dolgozni és a napi életszínvonalukat a béka segge alá vinni, hogy jussanak valamire. Senki nem akadt ki azon, hogy a házibulin csak zsíroskenyér van mustárral és valami olcsó bor. Sokan szenvedtek az összekuporgatott beugróból vásárolt kicsiny lakásaikra a kilencvenes évek elején kivetett kamatadótól. Az is hatalmas különbség volt, hogy akkoriban menő volt olvasottnak, műveltnek lenni diploma nélkül is. Ma már ez is szégyen, sőt menő lett suttyónak lenni diplomával a zsebben. (Tisztelet a kivételeknek.) Humán szakemberek javasolják pl., hogy ne írjuk be hobbiként a pályázatunkba, hogy szeretünk olvasni mert sokkal jobban kedvelik a munkahelyeken a kevésbé tájékozott, bármit csont nélkül elvégző, összefüggéstelen tőmondatokat szajkózó embereket. Sajnos az élet is gyakran ezt igazolja. :-(
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt MT! Az elöző munkahelyemről ejtenék itt pár szót és hogy pontosan mi vezetett oda,hogy felmondjak. Egy holland multinacionális világítástechnikai és szórakoztató elektronikai termékeket gyártó cég gyárról volna…..
nyíregyházi betti 2017.07.04 11:57:44
@Sörömpőőr: Vannak olyan munkahelyek, ahol a munkatársak egymásra vannak utalva a munkában. Ott különösen fontos a korrekt munkahelyi közösség amelynek egyik legfőbb ismertetőjele, hogy a kollégák egymást valamint a vezetők a beosztottakat nem zaklatják, piszkálják lépten-nyomon, hanem engedik békében, nyugodtan dolgozni azzal a tudattal, hogy nincsenek egyedül. Bármikor van kihez a problémáikkal fordulni és viszonzásképpen nem leb@szást, hanem jóindulatú segítséget fognak kapni. Büntetést csak az kap aki valóságos bűnt követett el de ő is csak arányosan. Sok-sok évig dolgoztam fiatalon ilyen helyen és nem hiszek abban, hogy manapság nem lehet megvalósítani.

Hangsúlyozom: az egymást kölcsönösen segítő, támogató munkahelyi közösségről és nem un. "csapat"-ról van szó.

A csapat inkább a sportba való nem a munka világába. A sportban meg van a helye a csapatnak de a munkában nincs edzés és versenyekre való felkészülés, stb. A vezetők pedig nem edzők. Nagyon sok vezető tévedésben van, mikor úgy próbálja munkára ösztönözni a dolgozókat mint az edzők a sportolókat. A munkában minden napon jó színvonalon kell teljesíteni. Ahol csapattá degradálják a munkahelyi közösséget előbb-utóbb beüt a felszínes vigyorgás, a hátmögötti alávágás vagyis a mobbing. Ahol pedig a munkatársak nem hajlandók a sportból átvett módszerekkel élni a mindennapjaikat, ott a vezetők általi bossinggal próbálják az egyébként jól működő közösséget szétverni és műmájer un. "csapattá" formálni. A felszínes "sikerek" után pedig nem győznek csodálkozni a felgyorsult fluktuáción és a hangulat valamint a teljesítmény fokozatos romlásán. Tudatosan vagy tudat alatt rengetegen rájönnek, hogy ők nem egy focicsapatba szegődtek el, hanem egy felnőtt munkahelyre dolgozni.

Az egymást megbecsülő munkahelyi közösséget, a megfelelő munkaszervezést, a munkafeltételek biztosítását, az emberek megbecsülését nem lehet megspórolni ezzel a már majdhogynem vallásos hittel művelt csapatosdival.
nyíregyházi betti 2017.07.05 07:12:26
@Diorella Queen: @Sörömpőőr: Valóban, ha a munkáltató nem teremti meg a feltételeket, akkor a munkavállalói legfeljebb csak mímelik a nagy csapatot aztán, ha több kettőnél lelépnek. Nagy divat lett a munkahelyi hazudozás, hízelgés, hát mögötti lejáratás és mint eb a szaharát otthagyás.

A munkáltató dolga lenne a bizalmat kiépíteni a dolgozók felé de nem kész átverős stílusban mert a többség nagyon hamar észreveszi, ha hamis a hangnem. Emellett mindig lehet találni néhány értékénél túlfizetett vagy megvezetett csókost akit nem zavar, ha a kollégáiknak valamiért nem ok. a cég. Ők ugyan a hangosak de a csendes többség a meghatározó.

Egyébként a mai magyar valóságban a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamera (DUIHK) dönti el, hogy ki a megbízható munkaadó. A munkavállalókat nem kérdezi senki.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Először is szeretném kérni (ha esetleg kikerül), hogy a történetem ne legyen felismerhető és én se, mivel az eléggé rossz következményekkel járna nekem! (ide jegyezném meg hogy lehet hogy lesz elírás mert nem túl jó már a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Sziasztok! Egy nagy magyarországi műszaki cégtől jöttem el nemrég, miután elegem lett abból, hogy bánnak azokból az alkalmazottakból s azokból a vásárlókból, akikből élnek (zárójel: a boltban 36-an kezdtünk dolgozni a…..
nyíregyházi betti 2017.06.08 10:21:54
@Szumátriai Patkánymajom: Sejtettem, hogy ez a problémád de tőled akartam olvasni.

Az a helyzet, hogy marhára igazságtalanul szélesre nyílt az olló a kevesebbet és a sokat keresők között. A sokat keresők röhögve befizetik a járulékot, nekik jut is marad is. Az egykulcsos adóval is ők jártak jól a többiek kárára. Erre mondják, hogy odaszarik a kutya ahol a csomó van. (A kiskeresetű magyar bennszülött milliók pedig szégyenszemre már csak a bolgároktól élnek egy kicsit jobban. A többi uniós ország életszínvonalban már elhúzott mellettünk. Azok a volt szocialista országok is, akik sokkal szegényebbek voltak mint mi.)

Nincs már nyugdíjjárulék plafon. Amikor elmennek nyugdíjba a jól keresők, dől nekik a lóvé miközben a többi életét ledolgozott embernek már választani kell, hogy gyógyszert vesznek vagy kaját a nyomornyugdíjból. :-(((

Ez leginkább azoknak a politikusoknak a bűne, akik 2012 jan. 1-től adómódjára szedik be a nyugdíjjárulékot. Innentől kezdve úgy fosztogatnak-osztogatnak ahogy kedvük tartja mert míg a járulékot arra kellene kiosztani amire befizették, az adót a kormány önkényesen arra költi amire akarja.

Nincs már alkotmány, az alaptörvény szerint pedig sem tb.-t sem nyugdíjat nem kö9telező fizetni. Ezt még nem meri megtenni a hatalom de azt már igen, hogy perverz módon osztják el a juttatásokat melynek következtében a szegények szegényednek vagy még a fizetésemeléssel sem javul számottevően a helyzetük, addig a gazdagok gazdagodnak a kárukra. Nem lesz ennek jó vége.

Nektek, nekünk aktívaknak pedig tudomásul venni, hogy kötelességünk (kötelességünk?) eltűrni, hogy a csóróbbja szenved öregen, betegen, aki pedig akár önmaga is gondoskodhatott volna magáról öreg korára mert olyan jól megfizették a munkáját, sokkal több pénzt lehúz a közösből idősen is nyugdíj címén. Ezért kell nekünk fiatalon, idősen, betegen is rájuk dolgozni. Ezzel van a baj.

A többi idős nyugdíjas nem fog hozzád csimpolyákat venni hitelből, velük nem találkozol pedig ők vannak jóval többen. Ne őrájuk szórd a dühödet, ők nem tesznek nekünk semmi rosszat!

Tapasztalatom szerint a gazdag nyugdíjasok sem maguknak vesznek ilyen cuccokat legtöbbször, hanem a gyerekeiknek, unokáiknak. Végső soron ők az irreálisan magas, igazságtalan nyugdíjak haszonélvezői. Ez sincs rendben.
nyíregyházi betti 2017.06.08 13:21:49
@Szumátriai Patkánymajom: "Állam papika befogta a tetves-kurva pofáját, és csinálta, amiért van.

Munkát, lakást, kocsit, és egyebeket adott/biztosított a polgárainak, ami a KUTYA KIBASZOTT KÖTELESSÉGE, a rohadt mocskának."

Hát,... azért ez egy kicsit túlzás. Nagyon sokunknak nem biztosított az állam kocsit de még lakást sem sajnos, pedig de jó lett volna. Kuporgattuk a pénzt, hogy egy kicsinyke lakást vegyünk, a rendszerváltás utáni években pedig erre is ráfáztunk a munkanélküliség mellett. (Kamatadó.) Volt valami bérlakásprogram a szerencsésebbeknek a Kádár érában, így nagyon kevesen éltek fedél nélkül.

Szegénység is volt, bár tagadták viszont nem volt szokás megfagyni otthon, a lakásban és mindig akadt valami szerény kaja. A fizetések hagyományosan alacsonyak voltak a tömegnek akkor is de legalább nem kellett rettegni a munkanélküliségtől és jobban adtak a munka és egészségvédelemre mint mostanság. A munkahelyeken minden híreszteléssel ellentétben akkor is dolgozni kellett a többségnek mert a javak egy jelentős részét magunknak állítottuk elő fejlesztéssel, technológiával, gyártással együtt.

Volt normál oktatás már középszinten is, (viszont a felsőoktatásba kevesebb embert vettek fel) az orvos nem zavart el úgy, hogy meg se nézett, a hatalom nem pofázott bele lépten-nyomon a magánéletünkbe és az alaplétünkbe, a kuporgatott pénzünket visszakaptuk a banktól és nem lopták el állami segítséggel, a munkahelyen pedig csak akkor bűntettek, ha valóban elkövetett az ember valamit és el lehetett menni nyugdíjba még mielőtt teljesen lepukkan az ember. Ha mégis igazságtalanul bántottak, akkor volt kihez fordulni a munkahelyeken most pedig nincsen. Ja, nem volt szokás az embert a létével, megélhetésével fenyegetni és jellemzően kulturáltabb volt a kommunikáció.

Az a rendszer sem volt fenékig tejfel, az utolsó 5 évben már nagyon éreztük, hogy túlhaladta a világ. De arról nem volt szó, hogy visszafelé fogunk haladni az életviszonyokban és majd három évtized múlva a rendszerváltás után immár uniós polgárként egy fasisztoid vonásokat felmutató kegyetlen, oligarchikus diktatúrában kell majd élnünk szabadon. Szabadon? :-((((((((((((((((
nyíregyházi betti 2017.06.08 13:23:10
@Sörömpőőr: Úgy van ahogy mondod.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztel Cím. A munkahelyen ahol dolgozom az idén újfajta terror jelent meg - eddig csak a kitolás és a "ha nem tetszik, keress magadnak másik munkahelyet" volt jelen - trükközés a fizetésekkel. Fizetésnapon a…..
nyíregyházi betti 2017.05.30 10:00:05
@Diorella Queen: Mi arra a garancia, hogy egy hónap után rendezik a jogviszonyodat? Írásba adták vagy csak úgy szóban ígérték? Úgy 18-20 éve nagy divat volt ez a megbízásos marhaság, sokan ráfáztak mert nem jár vele semmi. (Pl. nyugdíjhoz a szolgálati időbe sem számít bele tudtommal.) Mi lesz veled, ha az egy hónap alatt beteg leszel, baleset ér, stb. Én nem merném bevállalni mert normális helyen ilyet már nem csinálnak. Félő, hogy ez csak egy kész átverő sóóóóóóóóóóóóó.
nyíregyházi betti 2017.05.30 19:25:33
@Sörömpőőr: Azt nem vettem számításba, hogy Diorella Budapesten él és még abban a korban van, hogy könnyen talál másik állást.
nyíregyházi betti 2017.05.31 07:22:18
@zpetal: Többek között erre is céloztam amikor azt írtam, hogy egy sima alkalmazotti munkahelyért nem mernék egy ilyen egy hónapos kalandba belemenni. 18-20 éve sokan ráfáztak az ilyesmivel, nem hiszem, hogy azóta lényegesen változott valami. Nem vagyunk egyformák, a helyzetünk pedig pláne nem. Diorella nem buta nő, tudja mit csinál.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Nem a saját történetemet küldöm önöknek, nálam szerencsére minden rendben van. A párom munkahelyén zajló eseményekről szeretnék pár mondatban beszámolni, nála nem ennyire rózsás a…..
nyíregyházi betti 2017.05.25 16:31:20
@Szumátriai Patkánymajom: " Bettina, a kibaszás: TÁRSASJÁTÉK!"

Igen, ahogy mondod, társasjáték. Így nem értem miért kívánod el, hogy máshol, mások, normálisan foglalkozzanak veled? Ők kib@sznak veled, te kib@szol velük a téged aljasul kizsákmányolók pedig röhögnek a hülye prolin, hisz épp azt akarták, hogy a kizsákmányoltak, megalázottak egymásnak essenek!

NA NEMÁR, HOGY A KEDVÜK SZERINT JÁTSZUNK!!!

Sokkal jobb lenne, ha az egymással való normális üzemmód lenne a társasjáték. Ez tudja igazán kiakasztani azokat akik mások rosszsorsából élnek jól.

Mi lett volna, ha azok az idősek, akik megteremtették a felnevelésed, tanulásod költségeit, neveltek, törődtek veled míg fel nem nőttél, így gondolkoztak volna? Akkor most nem lennél, de vagy és ha még sokáig lenni szeretnél, akkor tudomásul kell venni, hogy SOHA nem azokkal tolunk ki akik nem bántottak minket ugyanakkor nem nyugszunk bele abba, hogy a rajtunk élősködők, szándékosan rosszat tevők, biztonságban érezzék magukat mert azt képzelik, hogy a végtelenségig húzhatják a húrt.

Most már felnőttél és rá kellett jönnöd, hogy sokan élnek mások kirablásából. Ez nem jó. Minden civilizált ember elítéli ezt a szemléletet, éppen ezért NEM UTÁNOZZUK!

A mi sorsunk azzal egy cseppet sem javul, ha a másik szerencsétlent b@szogatjuk a büdösödő fej helyett.

Sokkal jobb (lenne) úgy élni, ha kölcsönösen szolidárisak vagyunk egymással. (Pl.a gyerekekkel, idősekkel, betegekkel, kiszolgáltatottakkal.) Tudod miért fontos ez? Azért mert BÁRKI, bármelyikünk seccperc alatt kerülhet még fiatalon is bajba pedig semmi rosszat nem tett.

Az nem járja, hogy rajtuk álljunk bosszút azért mert az önkényuralmi szemétládák rosszul bánnak velünk. Ha ezt tesszük, semmivel nem vagyunk különbek mint ők.
nyíregyházi betti 2017.05.26 08:57:53
@Szumátriai Patkánymajom:

A mai magyar valóságban igazad van. Gyermektelen egyedülállóként a bajban nem számíthatsz senkire, semmire, sőt akár még a falatot is kiszednék a szádból. Ezen kellene végre már változtatni. Sok ilyet láttam már pedig éppen ezek az emberek azok, akik megtermelik a javakat és a legkevesebbet vesznek ki a szociális rendszerből. Az addig rendben van, hogy te is ugyanúgy fizeted egy életen át azt adókat ás járulékokat de az már kontraproduktív, ha hálából a társadalom még a normális emberi életre sem tart méltónak.

Azért kontraproduktív ez a kifosztásos mentalitás mert igencsak szükség van az egyedülállók munkájára, fogyasztására és SZAVAZATAIRA.

A jelenség nem új keletű a magánéletben sem, erről szól ez a vidám jelenet:

www.youtube.com/watch?v=TIeZjdo6Rgc

Szerintem azért (is) kellene feltétel nélküli alapjövedelem, hogy ne lehessen kizsákmányolni azokat, akik nem az éppen regnáló politikusok gusztusa szerint élik a magánéletüket. :-(

Ma már ott tartunk, hogy az önálló, felnőtt emberek zöme képtelen megélni a fizetéséből egymaga, ezért vagy elmenekülnek külföldre vagy tudomásul veszik, hogy ha megszakadnak, akkor sem lesznek egyenlő, szabad tagjai a társadalomnak.

Ne hidd, hogy ez így normális! Személy szerint még szerencsésnek mondható az életed mert nem nyomorebérből élsz és nem teszed magad tönkre a munkahelyeden. Mégis minden esélyed megvan arra, hogy lecsússz mert mindent elkövetsz azért, hogy az egyedülállókat kirekesztő mentalitás még jobban erősödjön. Ha tovább így folytatod, önmagaddal tolsz ki! (Pl. a pia vagy a más sorsú, életkorú emberekkel szembeni zsigeri negatív hozzáállás)

Tudom, könnyű nekem papolni. Én már éltem egy nem tökéletes de a mostaninál sokkal emberségesebb társadalomban, ahol egyedülállóként is emberszámba vettek. Jelenlegi sötétsuttyó vezetőink az istennek sem akarják megérteni, hogy minél jobban egymás ellen hangolnak, megkülönböztetnek bennünket annál kevésbé valószínű, hogy valaha ez az ország optimális létszámú, tömegesen boldog emberekből fog állni.

Önmagad lerombolásával pedig csak azt éred el amit ők akarnak vagyis, hogy a gazdagok még jobban gazdagodjanak, a többiek pedig családdal és család nélkül egyaránt sorstalanul szenvedjenek és idejekorán elpusztuljanak.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! Év elején felvettek egy budapesti céghez, közel fél év álláskeresés után minden feltételt elfogadtam, nem akartam tovább keresni. A 3 hónapos próbaidő április közepén járt le, természetesen addig semmilyen…..
nyíregyházi betti 2017.05.03 09:06:01
Álljon meg a fáklyásmenet. Nincs olyan, hogy az egyik ember magánélete fontosabb mint a másiké egy munkahelyen. Tiszteletben kell tartani minden alkalmazott privát szféráját. Magánéleti helyzete miatt senkinek nincs joga a másik kollégája/beosztottja hátrányára állandóan csak és kizárólag magának előnyöket követelni. Ma neked, holnap nekem.

Vezetői oldalról pedig nem hiszem, hogy megoldhatatlan probléma lett volna elengedni a posztolót szabira de ha mégis igen, azt kulturáltabban is közölhették volna vele. Ezek a vezetők nincsenek tisztában azzal, hogy tapló viselkedésükkel saját maguk alatt vágják a fát. Nemcsak a semmibe nézett beosztottal bántak csúnyán személyesen, hanem saját magukkal is.

Az értelmesebb kollégák ilyenkor ugyanis tudomást szerezve arról, hogy egyikükkel kitoltak, magukban egyből vágják, hogy rájuk is rákerülhet a sor. A vezetői bunkóság -ha senki sem állítja meg-, eszkalálódik és könnyen elérhet bárkit. Az nem valószínű, hogy a pórul járt munkatársuk mellé állnak a többiek és nyíltan is hangot adnak nemtetszésüknek de azért ezután jobban nyitva fogják tartani a szemüket. Ha pedig alkalmuk adódik be fognak tartani az ilyen vezetőknek mert nevelési célzatból meg kell állítani a vezetői önkény elhatalmasodását. Alkalom pedig előbb utóbb adódik. Ilyenkor szoktak sírni a főnökök, hogy éppen azok vágták beléjük a kést, akiket a tenyerükön hordoztak. A bizalmatlan belső légkör nem tesz jót egyik cégnek sem. Könnyű a hatalommal visszaélve a kiszolgáltatottságot kihasználni de a következményeit elviselni már jóval nehezebb. Legalább csúcsvezetői szinten gondolni kellene erre is ebben a kvázi munkaerőhiányos időkben. Magával tol ki az a vezetőség, aki képtelen megteremteni minden egyes munkatárs számára a munkahelyi terror elleni fékek és ellensúlyok rendszerét a vállalaton belül.

Azért van az a bizonyos hét nap, hogy ne lehessen senkit a végtelenségig kizsigerelni a másik hasznára. Ebben a történetben a munkáltató lehetett volna emberségesebb, s így cserébe kapott volna egy lojális munkahelyi közösséget.

Nem gondolom, hogy a posztolónak ezekután mindenképpen újra kellene kezdeni az álláskeresés gyötrelmeit. Úgyis eljön az az idő amikor akik most keménykedtek vele rászorulnának a jóindulatára. Akkor visszakeménykedhet, ha úri kedve úgy tartja de szerintem valószínűleg erre nem lesz szükség, hiszen megteszik azok a kollégák, akik most még benne vannak a pikszisben de nem szeretnének a posztoló sorsára jutni. Ki ne látott volna már ilyet?
nyíregyházi betti 2017.05.04 06:19:49
@dr utcai arcos:
Látom nem érted mit írtam, segítek: nem az a jellemző -bár előfordul-, hogy a nyomorult, megfélemlített, agyonterrorizált, nyomorfizetésen tartott ember okoz komoly gondot a vezetőknek. Prevenciós célból erre inkább az agyondédelgetett, kivételezett kollégák szokták a vezetőket ügyesen betámadni mert ők könnyebben megtehetik hiszen bíznak bennük, Szerencséd van, hogy még nem láttál ilyet de az is lehet, hogy nem figyelted mi történik körülötted pedig ennek érzékeléséhez még vezetőnek sem szükséges lenni.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror! A segítségüket szeretném kérni. Az lenne a kérdésem, hogy a cég ahol dolgozom, gondolt egyet, és a munkabérből von le bizonyos összeget, ha nem teljesítsük a kiadott darabszámot. Igaz…..
nyíregyházi betti 2017.04.25 06:35:20
@Szumátriai Patkánymajom: Sok munkahelyen minél rosszabb a többségnek, annál jobb a kivételezetteknek. (Tisztelet a ritka kivételeknek.)

Mindig lesz olyan ember, akinek annál inkább szárnyal a karrierje, minél jobban szenvednek a többiek. Az igazi balhé akkor szokott kitörni, amikor szűkül a kivételezettek köre és olyanok is a többséggel szembeni céges elbánásban részesülnek, akik addig benne voltak a rózsakosárban. Érdekes olyan embert látni, aki pl. addig valós értékénél mindig többet keresett sok éven át és most csak annyi béremelést kapott mind a többiek. Sok ilyet láttam már az elmúlt negyedszázadban.

Nem bántja őket senki, csak a cégnél általánosan elfogadott helyzetbe kerülnek. Legtöbben ezt nem bírják elviselni pedig amíg toppon voltak, tehettek volna valamit a többiekért is. Nem tették és most "élvezhetik" a következményeket. Gyakorta szégyenükben inkább bevállalnak egy bizonytalanabb és/vagy rosszabb állást. A régi helyükön pedig nem sír értük senki.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Vagyonvédelmi cég egyik középvezetője vagyok. Ezen vagyonvédelmi cég egy multiüzemnél alvállalkozó lassan hat éve. Én az első perctől ezen a telephelyen dolgozom. A multiüzem tendert írt…..
nyíregyházi betti 2017.04.19 17:46:03
@Sörömpőőr: Ráadásul, ha Szumátriai Patkánymajom 300 kilométerrel keletebbre születik szintén Magyarországon magyarként, akkor ugyanezért a szakmai minimálbér környékén keresne de arányaiban ugyanígy fizetne az egyre rosszabb közszolgáltatásokért egész életében.

Ma pl. véletlenül bejutottam a háziorvoshoz (Ilyenkor csak a koleszterin és vérnyomáscsökkentő receptjét szokta az asszisztens a kezembe nyomni a váróban.) Néhány szóban elmondtam neki, hogy a netről próbálom gyógyítani magam még több mint két hónapig, míg bejutok a szakrendelésre. Azt válaszolta, hogy nagyon jó, valószínűleg ott is ugyanezeket fogják mondani nekem. Egész életemben minden megkeresett forint után azért fizetem az adókat és járulékokat, hogy lássam és saját bőrömön érezzem, hogy milyen méltánytalanul bánnak el a védtelen idősekkel és a dolgozóképes korú hazájában született és élő, dolgozó lakossággal egyaránt. Sokunk szüleivel is hasonlókat műveltek mint az édesanyáddal a haláluk előtt. Részvétem. )-:

Annyit tehetünk, hogy nem hallgatjuk el, hogy valami nagyon nem stimmel ebben az országban!
nyíregyházi betti 2017.04.20 19:12:17
@Sörömpőőr: Teljesen igazad van.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Mt! Segítséget szeretnék, kérni mivel egy olyan kaotikus helyzetbe kerültem, mely megoldása számos olyan kérdést vet fel, melyre eddig sehol sem találtam választ. A munkaviszonyom kezdetén 3 hónapos próbaidőt…..
nyíregyházi betti 2017.04.19 19:34:29
@MaxPayne: Csatlakozom, ez aztán mindennek a teteje, nem szabad annyiban hagyni!
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt MT! 2015 szeptemberétől dolgozok jelenlegi munkahelyemen (alapítványi középiskola) határozatlan idejű szerződéssel, főállásban. A héten egyszer egy vidéki általános iskolában vagyok…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Kedves Munkahelyi Terror! Az alábbiakban az édesapám történetét szeretném megírni, próbálok rövid és tényszerű lenni, bár nem egyszerű a sztori. Az apám – jobb híján – pár éve vagyonőrként kezdett dolgozni. Néhány más,…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Nem olyan rég találtam meg ezt a blogot és bár az én történetem nem idő szerű mert 5 évvel ez előtt történt gondoltam le írom hátha érdekesnek találják. Adott egy hús-baromfit…..
nyíregyházi betti 2017.03.30 09:21:34
Majd két évtizedes eladói munkám során soha nem vádoltak meg lopással és az élelmiszer kereskedelemben sem vagyok járatos. Ez a történet mégis első olvasatra megerősítette azt a tapasztalatomat, hogy a kereskedelemben gyakorta nem az intelligens, tanult emberekből lesz a vezető. (Tisztelet a ritka kivételeknek.)

Azok a főnökök akik abban lelik örömüket, hogy békés, tisztességesen dolgozó eladókat kikészítenek és el nem követett bűnökkel vádolnak minden ok nélkül, örökre bebetonozzák magukat. Ez így nincsen rendben. Kutyából nem lesz szalonna.

Nem gondolom, hogy egymagában egyszem eladó be tudott volna dönteni egy üzletláncot, ha a hatóságokhoz fordul jogos panaszával. (Korrupciós veszély.) A bedőlésre nincs szükség, sőt az lenne a kívánatos, hogy a lánc normálisan, jogkövetően működjön tovább. Az eladót pedig rehabilitálják majd hagyják rendesen dolgozni méltó javadalmazás, jogi biztonság, egészségre, testi épségre nem veszélyes munkakörülmények és kulturált bánásmód mellett.

A csaló, manipulatív, munkavállalókat kikészítő vezetőknek egy tisztességesen működő kereskedelmi cégnél ki kellene szelektálódniuk már csak azért is mert koncepciós eljárást indítottak egy kolléga ellen, aki nem követett el semmit csak a munkáját végezte lelkiismeretesen. Ez nem történt meg, ami felveti a felsőbb vezetés felelősségét. (Fejétől büdösödik.) Az ilyen vállalati "kultúra" ugyanis idővel végleg tönkrevághatja a céget, hiszen a vezetők saját eladóik elleni "sikereiken" felbuzdulva aligha fogják vissza magukat, ha lopásra vagy egyéb disznóságok elkövetésére támad kedvük. A következményt ugyanis könnyedén ráfoghatják majd egy védtelen eladóra aki vagy csendesen, megszégyenülve elkotródik vagy bátran ellenáll mint a posztoló.

Ő egyszemélyben ugyan jól jött ki az ügyből de a további vezetői abúzust valamint a humán erőforrással való pazarlást ez az egy eset nem fogja megállítani.

Viszont az ilyen és hasonló történések tovább rongálják a kereskedelem jó hírét és lehet mindezek után krokodil könnyeket hullatni, hogy nincs elég munkaerő....
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Kedves Munkahelyi Terror blog szerkesztőség! Néhány sorban szeretném méltatni a magyarországi munkahelyzetet, ha érdekesnek találják, tegyék közzé a blogon (név és cím nélkül). Előre is köszönöm a figyelmet! Az általam…..
nyíregyházi betti 2017.03.20 22:20:12
@Sörömpőőr: Teljesen igazad van. Mostanában az a divat, hogy kollégát, ismerőst, rokont, barátot stb. folyamatosan kizsigerelni nem szégyen, pedig szerintem is nagyon. Akinél ilyet tapasztalok, azt nem tekintem tisztességes embernek. Ha tudok, annak segítek, akinek rosszabb mint nekem és csak akkor fogadok el segítséget másoktól, ha végképp nincs más kiút. Felháborít továbbá, ha valaki egy bizonyos társadalmi csoporthoz tartozva megszokván, hogy neki mindig nagyobb kanállal jutott a közösből még akkor azt képzeli, hogy a tőle valóságosan rosszabb helyzetű de hivatalosan nem szegény emberek szabadon fosztogathatók, amikor valójában már régen sokkal jobban él mint ők. (Pl. a még ötvenes éveiben teljes jogon nyugdíjazott és még életerősen +munkahelyet elfoglaló ember elvárja, hogy mások, a saját, egyetlen jövedelmükből még rendszeresen rá és szintén kereső felnőtt hozzátartozójára is áldozzanak.)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt szerkesztőség! Én egy Postán dolgoztam Hál isten nem sokáig. De ez a pár év is elég volt, hogy eljöjjek. 3 év után betelt a pohár! Aki a főnökhöz bejárt jelenteni minden jó kijárt neki! A fél óránkénti szünet,…..
nyíregyházi betti 2017.03.12 06:44:24
@DocBulywood: Ez vers nagyon ott van. Gratulálok.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt M.T.! Szeretném megosztani Önökkel az én történetem.Egy multi-üzlethálózatnál dolgozom mint árufeltöltő-pénztáros.Nálunk az üzletvezető és két műszakvezető a mobberek.Több mint egy éve dolgozom a cégnél.Ez idő…..
nyíregyházi betti 2017.03.09 10:00:02
@Online Távmunkás: Biztos van ilyen de általános.
nyíregyházi betti 2017.03.09 10:08:53
@nyíregyházi betti: jav helyesen: Biztos van ilyen de nem általános.
nyíregyházi betti 2017.03.09 12:50:10
Kedves R.E.!

Aki látott már eladótérben ordítozó vezetőt, átérzi a helyzeted. Már döntöttél ezért érdemes a jövődre koncentrálni. Sok fiatal bolyong a maszekok és a multik között. A maszek néha jobban fizet de a multi be is jelent teljes fizetésre. Átverésben, rossz bánásmódban viszont egyik sem jobb a deákné vásznánál. A multinál sokan elhiszik, hogy karrierjük és magas bérük lesz, ezért tűrnek és megpróbálnak kitűnni a többiek közül. Matematikailag az esély kicsi és nem mindig a legjobbaknak sikerül. Sokkal esélyesebb az aki jó kapcsolattal (protekcióval) rendelkezik. Nálunk épp most ment el egy kollegina, aki az egyik vezető kedvence volt. Amikor anno pletykában hallottam, hogy mennyi az alapbére, nem hittem el. Egy véletlen folytán a saját szájából is megtudtam ugyanezen számot. Nekem 7 év múlva lett ugyanannyi. Közben a régi vezetőnek akinek istene volt a különbségek okkal ok nélküli felstrófolása el kellett menni. A munkatársnőt nem bántották az újak, hiszen tette a dolgát. Mivel magas volt a bére, kevesebb béremelést kapott, a többiekéhez képest és az extra különbség az évek alatt eltűnt. Ezen megsértődött és elment. Nem tudta feldolgozni, hogy csak annyit ér amennyit a hozzá hasonlók. Alacsony végzettségével talált egy igazgató közeli állást egy másik vállalatnál. Most az élete egy főnök jóindulatától és karrierjétől függ. Aggódom érte mert az új cégét jól ismerem és szerintem egy sikerember vezető karrierjére rákapaszkodva dolgozni hosszabb távon nem mindig jár sikerrel.

Velünk protekciótlan többiekkel időnként gyalázatosan bánnak. Nagyon kevés munkahelyen vannak olyan intelligens vezetők, akik felismerik, hogy a kápók korlátlan hatalma nemcsak néhány munkatárs életét teszi tönkre, hanem rossz hatással van az egész üzletmenetre. A tisztességes, jó munka önmagában a legtöbb helyen nem véd meg a vezetői önkénytől. Kívánom, hogy találj olyan munkahelyet ahol nem piszkálnak, békésen hagynak dolgozni. Manapság ez a legnagyobb kincs. Nehéz lesz de nem lehetetlen, hiszen sajnos már van tapasztalatod, felismered az aljas viselkedést. Legközelebb, ha ilyen helyzetbe kerülsz próbáld jelezni a felsőbb vezetésnek. Nem biztos, hogy szerencsével jársz de legalább adtál egy esélyt magadnak. Az a legnagyobb baj, hogy a hatalmasok elzárják magukat az ilyen információtól és nem értik, hogy egyes helyekről miért mennek el folyton folyvást az emberek és miért olyan nehéz újat felvenni. Ekkor jön a sírás ezerrel, hogy nem lehet munkaerőt találni pedig csak kicsit kellene emberszámba venni a dolgozókat.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Jó napot! 28 éves Budapesti nem roma származású nő vagyok,németül középszinten,angolul alapszinten beszélek,targoncavezető jogosítvánnyal,b kategóriás jogositvánnyal rendelkezem,elég régóta keresek normálisan fizető…..
nyíregyházi betti 2017.03.09 04:03:22
@Sörömpőőr: Teljesen igazad van.
nyíregyházi betti 2017.03.09 04:27:41
@Diorella Queen: Ez a fasisztoid illiberácia lényege. Az egyik él mint marci hevesen, a többiek pedig akár öregen, betegen dolgoznak rá. Mások egy élet munkája, tanulása után is idősen nyomorognak. A vezér szelektál, eldönti, hogy kinek jár a jó élet és kik azok akiket beletaszítanak az árokba. Nem a nyugdíjakat kellene csökkenteni, hanem az arcátlan kiváltságokat megszüntetni és senkit nem hagyni (a fiatalokat sem!!!) ellehetetlenülni. Erre bőven lenne forrás ebben az országban.
nyíregyházi betti 2017.03.09 06:20:46
@Diorella Queen: "Én már csak annyit szeretnék megélni,hogy a fizetések magasabbak legyenek a nyugdíjnál. Jelenleg bő 50 ezres eltérés van az utóbbiak javára,átlagban."

Az átlagra való hivatkozással és egy mesterségesen kitalált aránnyal nem jutunk előre. Az aktívaknak sem lesz jobb és nagyon sok magyarországi idős tovább fog sínylődni. A mostani embertelen rezsim pedig röhög a markába, hiszen sikerült jól összeugrasztani az embereket. Lehet tovább lopni a közpénzeket és mérhetetlenül gazdagodni milliók létbizonytalansága árán mert a buta nép úgyis csak Mari néni nyugdíját fogja vizslatni, tovább nem lát. Arról már nem is tud, hogy ha a szomszéd országba születik valaki, még magyarnak sem kell lennie, s a magyar államnak pedig egy fillért sem kell adóznia egész életében ahhoz, hogy itt nyugdíjat kapjon. Ez pl. nem zavar?

Az, hogy VALÓJÁBAN kik és hogyan nyúlják le azokat a forrásokat melyekből emberi életet lehetne teremteni Magyarország ideszületett és itt adó és járulékfizető lakosai számára már senkit nem érdekel. Ha pedig már nagyon nagyon ciki, hogy nyomorognak az idősek sok sok évtized munka után, rá lehet terhelni az eltartásukat a napi gondokkal küzdő gyerekeikre, unokáikra. Ezt akarod? (Ez a folyamat már elkezdődött.)

Miért az életüket ledolgozott idősektől akarod elvenni a megélhetést? Jobban érzed magad tőle? Abban igazad van, hogy az érdemtelen kiváltságokat (pl. anyósod) meg kellene szüntetni. Az nem járja, hogy valaki még fiatalosan egészségesen nyugdíjba megy, tovább dolgozik és közben jót nevet a sokszor tanultabb, idősebb kollégáján, aki EGY jövedelemért gürizik öregen, fiatalon, középkorúan és nap mint nap attól fél, hogy még ez a kicsi fizetés is megszűnik. Tisztességesebb lenne igazságosan adni a nyugdíjat az időseknek, akik ebből el tudják tartani magukat és nem esnek ki a társadalomból. Anyósod pl. bizonyára el lenne a nyugdíjával is ahelyett, hogy még +-ban hozzákeres és elvesz valakitől egy nem nyomorbéres állást de a járulékplafon eltörlése miatti sok milliós nyugdíjakat is lehetne csökkenteni. De ezekre senki nem figyel! A szomszéd nénit-bácsit viszont lehet szekálni, idősen a kétségbeesésbe kergetni mert ők kéz alatt vannak, védtelenek............
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdvözlöm! Sajnos már másodszor kerültem ebbe a helyzetbe, az első pár éve volt és annyira nem is viselt meg, de szerencsére tapasztalatnak elég volt és így hamar rádöbbenek hogy újra "mobbing"-gal állok szemben. 2016…..
nyíregyházi betti 2017.02.25 16:13:19
" Amióta nem én csinálom azt a feladatkört, omlik össze a rendszer,"

Arra kíváncsi lennék, hogy a főiskolát végzett előző munkavállalónak szakirányú volt-e a diplomája mert ha nem, akkor valóban fölösleges erre a munkára egy olyan munkavállalót alkalmazni akinek ez a munka csak ideiglenes megoldás addig míg nem talál állást a saját szakterületén. Mint ahogyan az utólag kiderült, egy operátor is el tudja látni a feladatot. Azt is el tudom képzelni, hogy valakik zavart szeretnének kelteni a cégnél mert míg mindenki ezzel az üggyel van elfoglalva valahol szivárog a pénz a magánzsebbe. Láttam már olyat sajnos, hogy a dolgát normálisan végző munkavállalóval azért voltak aljasok mert akkor mindenki erről beszél és közben nem azt figyeli, hogy hogyan és miért tűnnek el bizonyos anyagi javak.

Kedves B!

Nem ritka, hogy alacsonyabb sorban lévő munkavállalót áttesznek egy olyan feladatra amit nagyon sok klf. végzettségű ember meg tudna csinálni ha hozzájutna a munkakörhöz szükséges információkhoz és támogató munkahelyi légkörhöz. Ilyenkor gyakorta az az elvárás, hogy a "kiválasztott" illető örüljön a puszta dicsőségnek, csak sajna azért nem adnak paszulyt a boltban.

Van aki megbékél az ilyen helyzettel mert pl. így legalább nem teszi tönkre az egészségét a fizikai munkában vagy számára jobb a munkaidő beosztás, stb. Nem tudni, hogy mi a motivációja annak amit veled művelnek. Csak találgatni lehet. Azon sem lennék meglepve, ha csak szórakozásból játszadoznak unalmukban. Sajnos egyesek csak úgy tudják a maguk sikerét elfogadni, ha másokat megaláznak, átvernek, rossz sorsra kényszerítenek. Beteg viselkedés ez de sajna gyakorta előfordul. Azt kellene megtudnod, hogy van-e lehetőség egy értelmesebb potentáttal átbeszélni a helyzetet? Ha igen, akkor ne habozz, vedd fel vele a kapcsolatot, mondd el neki, hogy baj van, amin te tudnál segíteni. Így bizonyíthatnád a tudásodat.

Ismét bebizonyosodott, hogy ha pénzről, egzisztenciáról van szó, akkor azt írásban is le kell fektetni. Megfelelő munkaszerződés módosítás hiányában nem szabad belevágni a munkakörváltásba mert könnyen megeshet, hogy csak mások rosszindulatú célpontjává válik az ember.
Tisztelt Szerkesztőség!  Az alábbi linken http://munkahelyiterror.blog.hu/2017/02/21/terror_megalaztatas_a_postanal megjelent cikk kapcsán a Magyar Posta reakciója az alábbi:  A Magyar Posta, mint az egyik legnagyobb magyar foglalkoztató vállalat, minden munkavállalója esetében jogszerű, a…..
nyíregyházi betti 2017.02.25 07:42:39
@Szumátriai Patkánymajom: "Há direkt "felejthetetlen", az a "bájos" tekintet, és az a "határtalan kedvesség", amikor le kell mérni a ződséget, vagy el kell menni, megnézni a kibaszott péksütemény kódját és hasonlók... "

Nagyon könnyen megeshet, hogy olyan munkavállalóval kerülsz ilyenkor kapcsolatba akit szorgalmas munkájáért megbüntettek, megfélemlítettek, beígértek neki valami jó prémiumot aztán mégis lenyúlták a forgalom után járó pénzecskéjét vagy egyszerűen csak 5 percenként rászólnak, hogy megcsinált-e már valamit miközben a hivatalos álláspont szerint a vásárló az első. Az pedig még nincs feltalálva, hogy ugyanazon munkavállaló ugyanabban az időben egyszerre két (vagy több) helyen legyen és végezze a munkát.

Nagyon könnyen meglehet, hogy ő úgy bánik veled a vásárlóval, ahogy bánnak vele a vezetők. A hatalom viselkedési mintáját közvetíti feléd.

Nemcsak neked van tele a tö... akarom mondani a hócipőd a munkahelyi dolgokkal. De az is lehet, hogy általánosságban megfogadta azt a tanácsot, hogy úgy kell dolgozni, ahogy anyagilag, emberileg megbecsülnek.
nyíregyházi betti 2017.02.25 14:09:31
@Szumátriai Patkánymajom: "Vastagon leszarom az ügyfeleket, vásárlókat, meg az egészet.
Kerülöm és bújok el előlük, ahogy csak lehet."

Nekem ez nem megy mert ezzel önmagamat büntetném. Nem bírok arra koncentrálni, hogy hogyan bújjak el, hogyan rázzam le a vásárlót. Remélem soha nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy munkalassító sztrájkba kelljen kezdenünk mert az azt jelentené, hogy nem szólunk a vásárlóhoz. Nem valószínű, hogy kibírnám. Nekem az is rosszul esik, ha látom, hogy segítségre szorul de nem tudok odamenni hozzá. Ugyanakkor igyekszem nem a terhére lenni. Ha csak nézegetni jött, akkor békén hagyom. A reklamáló vásárlókkal pedig megpróbálok szolidáris lenni, hiszen minden bizonnyal nem szórakozásból hozzák vissza az árut. Azért figyelek, hogy át ne verjenek. (Ez eddig csak egyszer történt meg, szerencsére kis értékű áruról volt szó.) A lekezelő, arrogáns, durva vásárlót pedig igyekszem lecsitítani vagy legalább azt elérni, hogy köszönje meg a ténykedésemet. Ennyit megérdemlek.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Lányom október óta dogozik Közép-Budán egy postán.Most tanulja a szakmát. A tanulás abból áll,hogy néhány perc alatt elmondják,hogy mit kell tenni a különböző…..
nyíregyházi betti 2017.02.22 10:02:43
@Nancsibacsi: Sajnos az élet nem ilyen egyszerű. Ha ez valóban, általánosan így lenne Magyarországon akkor tömegével jönnének haza a munkavállalók külföldről.
nyíregyházi betti 2017.02.22 11:18:11
@pause: Nem hiszem, hogy arra várnának, hogy valaki rendbe teszi az életüket a neten. Inkább kíváncsiak, hogy mások mit gondolnak a helyzetről. Az ember társas lény, igényli a kommunikációt másokkal.
nyíregyházi betti 2017.02.22 16:17:27
@Ballib cenzúrázók réme 24: A rendszerváltás óta sok munkavállaló gondolja, hogy ha lelép azzal eléri, hogy jobbak legyenek a körülmények. Már kb. hatszázezer ember külföldre távozott, mégis rengeteg ilyen postaféle munkahely van szerte az országban. Ideiglenesen elérhető valami kicsinyke vagy látszólagos javulás de aztán kezdődik minden elölről. Rengetegen tudnának arról mesélni, hogy az új, szuper(nek látszó) munkahelyükről kiderült, hogy előzőleg onnan is sokan elmentek és mégsem változott semmi.