Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fanatico

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly nem sokkal karácsony előtt fejezte be a Slovan Bratislava menetelését az Európa Ligában, nem kérdés, idén is ezt várjuk a csapattól. Első akadályunk Magyarországról érkezik, multi retro csapat, Videoton - neve alapján egy számítógépes játék lehetett Atarin, 1987-ben.…..
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
Annyi történt, ahol balhéztak, ott búcsúztak is. Így alakul: aki nem tud viselkedni, hazamegy. Ugyanakkor az írek csütörtökön megmutatták, hogyan lehet emelt fővel búcsúzni, szombaton a cseh játékosok, szurkolók köszönték meg a hazaiaknak a bíztatást. A sors azért lassan…..
fanatico 2012.06.17 19:23:47
Az LMP sikerrel tematizálta az aktuálpolitikát és húzta csőbe a Fideszt azzal, hogy a plenáris ülésen kellett szavazniuk a képviselőknek a benyújtott ügynöktörvényükről.  Kívánhat ennél többet a legkisebb ellenzéki párt?Vajon melyik más utódállamban fordulhatott volna…..
fanatico 2012.03.20 16:48:19
@Római kömény: Büszkének lenni azokra, akik a szomszédaikat jelentették fel? Az ilyen kretének miatt, mint te tart itt az ország! Jobb, ha tudod, hogy az ország eladósítása pont abban a rendszerben kezdődött el, a viszonylagos jólét a hiteleknek volt köszönhető te szerencsétlen!
fanatico 2012.03.20 17:36:48
@Római kömény: 49-ben az ország még nem tért magához a világháború után, így az akkori adatokat nincs értelme alapul venni. A szocializmusban újjáépítették az országot ez tény, de ezt megtette volna bármilyen más rendszer is, mert a romokon nem lehet uralkodni! A baj az volt a felépített gazdasággal, hogy a piacon nem versenyképes. A termelés ment ezerrel, csak fizetőképes kereslet nem volt rá! Ezért omlott össze az egész 90 után, ennek a pénznyelőnek a finanszírozására vettük fel a hiteleket a 70-es évektől. Nekem ez nem aranykor, a kiegyezés utáni időszak az.
fanatico 2012.03.20 21:15:50
@Római kömény: Csak azt nem értem, ha minden olyan rendben volt, akkor miért voltunk olyan szar gazdasági helyzetben a 80-as évek végére, volt néhány jól menő nagyvállalat, de a cégek többsége teljesen versenyképtelen volt a nyugati cégekkel való összehasonlításban. Miskolci lévén pl nagyon jól ismerem a régi Lenin Kohászati Műveket (fél családom ott dolgozott). A 70-es években a csúcson 20 ezer ember dolgozott ott, 89-re kb 5-10 ezer, de ami a legfontosabb, hogy a gyártási technológia is megrekedt a 70-es évek szintjén. Ezzel a színvonallal nem lehet versenyezni nyugaton!!! Az volt a mi bajunk a 90-es évek elején, hogy a tőkehiányos elavult szerkezetű és technológiájú vállalatainknak hirtelen nyugati versenytársai akadtak a piaci nyitás miatt. Pl.: jól menő Ikarus ( keleti blokkban szinte egyeduralkodó volt ) mellé megérkeztek a nagy tőkeerős nyugati cégek.( MAN, Volvo, Mercedes stb.)