Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrSzitka

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    „Háromfajta választás van itt. Első ajtó: professzionális féltékenység. Kettes ajtó: szerzői jogi viták. Hármas ajtó: szexuális zaklatás!” (Carl Elliott: How to be an academic failure?)     Egyesek szerint az írás-olvasás oktatásán múlik…..
MrSzitka 2012.02.14 13:32:28
@Téglagyári Megálló: Nagyon remélem, hogy nincs igazad, mert én munka mellett próbálkozom a három év letelte után. :) Abban viszont igazad van, hogy nagyon nehéz (és sokkal lassabban halad) így.
A Homárnak sem rémlett, de tényleg van a régi T-Mobile csomagokon túlforgalmazási díj az ingen kedvező 0,11ft/10Kb áron. Az új csomagokon elvileg már nincs ilyen, de naiv ügyfélnek még pont sikerült egy nap alatt felélnie a 3 gigás havi keretet:T-home előfizetéshez akcióban…..
1987 óta nem látott Magyarország ilyen dermesztő hideget. Lapunk állandó szakértője, Pista bá egy tányér feles mellett mesélt arról, ő hogyan vészeli át a fagyos időket. HírCsárda: Szakértők szerint ilyen időben veszélyesebb alkoholos állapotban az utcán tartózkodni.…..
Ha akár csak egy hetet is lehúztál irodai melóban, kedves olvasó, akkor bizonyára ismered azt a szituációt, amikor ülsz a géped előtt és éppen valami tök érdekes cikket olvasol a velveten izé az élet&tudomány blogon, és odajön valami fasz és elkezd beszélni hozzád. Ha csak…..
  „A politikával alig foglalkozók számára is világos, hogy a Schmitt Pál köztársasági elnök ellen irányuló lejáratási kampány része annak a szocialista, liberális, nemzetközi pénzpolitikával átszőtt, jól szervezett támadásnak, amelynek végső célja…..
MrSzitka 2012.01.30 18:12:01
@bbjnick: Na de kérem! :) Ha ilyesmiket ír, még a végén megkérdem: vajon ön hülye? esetleg engem néz annak? Etimológia, relativizálás, az megy. Az ön logikáját követve felkereshetném öreganyám háziorvosát, hogy ne beszéljen félre, hanem nézze meg, mit jelent a reuma szó! Méghogy ízületi gyulladás, nohiszen. Tessék Hippokratészt olvasni, nemdebár?

A poltika pedig már csak olyan játék, ahol ha valakinek van takargatnivalója, s erre politikai ellenfelei rájönnek, akkor bizony kikezdik a szegény párát. Lehet itt nyűgösködni, meg a moralitást számon kérni azokon, akik pusztán azt teszik, ami a dolguk (a hvg újságírója cikket ír az esetről, az ellenzék pedig megragadva e nagyszerű alkalmat elkezdi rugdosni Palibácsit. Bármilyen furcsán is hangzik, az ellenzéknek történetesen ez a dolga. Azok, akik nem a kétharmadra voksoltak mindenképpen ezt várják tőle.)

De hagyjuk is a politikát, úgy fest nem tetszik érteni azt. Nézzük inkább az ön által botránykampánynak minősített ügy apropóját. Lehet itt mindenféléket kitalálni, meg etimologizálni, csakhogy egyszerű matematika ez: 180+17=197, 215-197=18. Ön adna doktorit 18 oldalra? Ugye hogy nem? (ugye nem?)
MrSzitka 2012.01.31 19:38:16
@bbjnick: Nos, elfogadom, hogy önnek ez a véleménye. Ugyanakkor fenntartom azt is, hogy ez a vélemény hülyeség.
Minden jót!
MrSzitka 2012.01.30 14:25:16
@bbjnick: Amennyiben (1) plagizálsz és (2) közszereplőként szeretnéd megkeresni a kenyérre valót, akkor bizony nem csak meg lehet, de meg kell tenni veled is azt, amit szegény köztársasági elnök úrral tesznek ezek a gonosz emberek. A dolgot, amitől berzenkedsz úgy hívják: politika.
Az előző Való Világ egyik legellentmondásosabb arca VV Éva volt, aki a reality befejezése után sem nagyon találta meg a számítását a (celeb)világban, most meg már a képernyőn sem fogja, mert az RTL kihajította a BelaValó című VV-kísérőműsorból is. VV Éva az egyik adásban…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
MrSzitka 2012.01.21 15:39:51
@egyérintő: Tévedsz. Az, hogy valaki megemlíti az irodalomjegyzékben a szerzőt, akitől "átvesz" gondolatokat, még nem zárja ki a plágiumot. Ha mondjuk fogsz egy könyvet, kimásolsz belőle 100 oldalt, hozzáírsz párat és kiadod saját neved alatt, akkor még abban az esetben is plagizálsz, ha megjelölöd a forrást, ahonnan másoltál. Erről ennyit. Van itt azonban más is:
Tekintve, hogy maga az államfő ismerte be, hogy uszkve 180 oldal nem az ő műve. Mármost 180 oldalt idézőjelbe tenni nem szerencsés, ha megtette volna, a maradék szöveg nem lett volna elég ahhoz, hogy saját munkának tekinthessük a dolgozatot. Az van, hogy ha egyértelműen jelölte volna, hogy ez itt egy létező tanulmány fordítása, akkor első ránézésre elfogadhatatlan lett volna a dolgozat. Mint az nemrég kiderült a maradék harmincvalahány oldalból további 17 egy német szerzőtől lett szintén aggályos módon "átemelve". Kevesebb, mint 20 oldal maradna tehát arra, hogy az államfő saját gondolatait felleljük a műben. Az irodalomjegyzékben azonban feltehetőleg nem csak a bolgár és a német kollégák vannak megemlítve. Mindezek alapján hogyan állíthatod, hogy (1) a dolgozat megfelelhetett bármilyen minimális követelménynek, (2) az nem egy "összeollózott" disszertáció?
Benne vagyunk az új évben és az új politikai rendszerben, életbe lépett mindaz, ami halva született. Azt mondta Martin Schulz, az EP szocialista frakcióvezetője, hogy Orbán maga alá gyűri az államot. Szerintem ellenkezőleg: maga fölé. Új rendszerünkkel az állam erősödik…..
MrSzitka 2012.01.10 08:36:29
@Peti8: Egyetértek! 2006 környékén olvasgattam utoljára ennyi ijesztő hozzászólást, csak akkor épp Gyurcsány halálát kívánta a sok barbár.
MrSzitka 2012.01.10 10:56:05
@kovi1970: Ez melyik riport? Tájékozatlan vagyok, de pótolnám.
tampi 2012.01.08 19:51:00
        „ - Igaza van – suttogta. – Itt a segítség: tanulja meg, miről szól az élet. Üljön le, és figyelje a gyerekeit.”                                   …..
A közoktatási és a felsőoktatási törvény története között sok a párhuzamosság, de ebben az esetben korán és látványosan léptek fel a kezdeti koncepciók ellenzői. A hallgatói önkormányzatok és rektorok ellenállása két alkalommal is (januárban és októberben), ahhoz…..
MrSzitka 2011.12.23 13:04:35
@endike: Elég frusztráltnak tűnsz! "Szerinted nekem nincs tudásom?" Tipikus... Biztosan van, senki sem állította az ellenkezőjét. Leginkább gyakorlati tudásod van, ami dicséretes, csak hát az, hogy a szakmádhoz értesz, még nem biztosítja, hogy minden máshoz is. Márpedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy valami ilyesmit képzelsz. Kinyilatkoztatsz, hogy "én tudom...", majd előállsz egy történettel, melyben az értelmiségnek, mint olyannak a társadalomszervezés és a tervezés lenne a feladata (amit szerinted ugye nem lát el).Össze lehet vetni a gondolataidat azzal, ami a kommunista diktatúrákban folyt kultúrforradalom és tervgazdálkodás néven. Ismerős lesz. Kambodzsában egy idő után már az is gyanús volt, aki szemüveget viselt. Az meg, hogy megszemélyesíted az értelmiséget, mint ősember a vihart, csak hab a tortán.
Ami az összevetést illeti: egy szakmunkásnak nem feltétlenül szükséges nemzetközi tapasztalatokat szereznie ahhoz, hogy jó legyen abban, amit csinál. Ez az értelmiségire nem igaz. Na ezért nem jó a tervezet.
Abban persze van valami, hogy nem érdemes állami finanszírozású helyeket fenntartani azért, hogy utána a diplomás fiatalok elhagyják az országot. Ez ellen viszont olyan környezetet kellene teremteni az országban, hogy az itthon maradásban is legyen perspektíva. Nem csak a túlképzéssel van ugyanis baj, jellemzően olyanok is külföldön próbálnak szerencsét, akik akár itthon is el tudnának helyezkedni, csak hát az ország élhetetlen.(itt jegyezném meg halkan, hogy többek között az általad képviselt mentalitás is nagyban hozzájárul ehhez)
MrSzitka 2011.12.23 18:59:12
@szomorutojas: Arról, hogy mennyire jellemző eljárás a vezető pozíciók frissdiplomásokkal való feltöltése, de nem hiszem, hogy normális vállalat megkockáztatna ilyesmit.
Én nem hiszem, hogy egy hidegburkoló sokkal jobb szekember lenne attól, hogy egy-két évet dolgozott mondjuk Berlinben. Ha valami miatt a külföldi tapasztalattal rendelkezőt választanám, az indok nem a szakmabeli ismeretei, hanem egyéb kvalitásai, mint mondjuk a rátermettség lenne. Ez teljesen összeegyeztethető azzal, hogy nem szükségszerű a szakmunkásnak külföldön dolgoznia, hogy jobb szakember legyen.
MrSzitka 2011.12.23 19:00:22
@MrSzitka: oké, kihagytam valamit :) Szóval, mégegyszer az első mondatot: Arról nincsenek információim...
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
MrSzitka 2011.12.17 13:13:59
Szerintem sem stimmel az elővezetett költségvetés, az pedig tényleg vicces, hogy ha nem férne bele valami, akkor azt nem számolod bele. Én ugyan nem minimálbéren tengődöm, de kipróbáltam a módszert: nem számoltam bele a költségvetésembe csak a gázszámla felét, mert úgy többnek kellene a zsebemben maradnia. Ezután megnéztem a pénztárcámat, de csak nem lett benne több pénz. Mondhatnád, hogy ez csúsztatás, de nem az, hiszen te magad írod, hogy nem volt hely az állami bölcsiben, ezért a plusz 40ezres kiadás. Mármost a helyhiány igencsak objektív tényezőnek tűnik (legalábbis nem kevésbé objektív, mint a gázóra aktuális állása), így ezt a tételt szerintem bele kellene venned.

Még ezt az ideális helyzetet (nincs hiteltartozásod, nem kell albérletre költeni...) figyelembe véve sem marad 40ezer forintod a hónapra. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 1400 forintot költhetsz naponta élelmiszerre, ruhára, gyógyszerre. Persze ígérted, hogy a következő posztodban beszámolsz arról is, hogyan használod fel a megmaradt összeget, így azt kíváncsian várom.

Másfelől viszont abban nagyon is igazad van, hogy szigorú családi költségvetéssel és az igények újragondolásával nagyon sokat lehetne spórolni. Ezért sem jó, hogy már az elején csalsz, mert így nem leszel elég hiteles ahhoz, hogy a valódi üzenet eljusson az érintettekhez. Pedig a magyar háztartások komoly hányada számára egész egyszerűen létkérdés lenne a költségvetés vezetése és esetleges átgondolása, amihez tényleg csak egy papír meg egy ceruza kellene.
Biztonságos érzés tudni, hogy mindig van lejjebb.  Attila egy teljesen elképesztő óvodai rajzpályázattal találkozott. A CIB Bank 2000 (!) forint értékű nyereményét csak akkor lehetett volna átvenni, ha a már korábban nálunk is megfordult Szimba-megtakarítási számlát nyit…..
MrSzitka 2011.12.06 12:51:58
Vastagbőr Mondd meg nekik, Peti! 2011.12.05 09:01:00
Aki ismer, jól tudja, hogy sokszor nem is a dolgok maguk - hisz itt Abszurdisztánban, pláne egy közéleti blog írójaként már kevés történés tud meglepni -, hanem a hozzájuk, melléjük, köréjük, mögéjük fűzött idióta nyilatkozatok lépik át az ingerküszöbömet.…..
MrSzitka 2011.12.06 11:32:38
@Lasombra: Schrödinger vasutasai :)
Történelmi időket élünk: Magyarország gazdaságtörténetének legsötétebb napjai ezek. Minden nap sötétebb, mint az előző, ezért minden nap a magyar gazdaságtörténet legsötétebb napja. Mindig azt hisszük, hogy ez az őrület már fokozhatatlan, és kormányunk mindig…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
MrSzitka 2011.10.01 15:33:06
@lamarna: Valóban, a posztoló nagy valószínűséggel a cégvezetővel beszélt, ám a "képzett profi HR-es" kifejezésről nekem minden alkalommal ez jut eszembe:
www.hrportal.hu/hr/egyszerusodik-vagy-a-spiritualizmus-utjara-lep-a-hr-20100823.html
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..