Regisztráció Blogot indítok
Adatok
athrun

129 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddigi It's my Trail terepfutó táborok Ausztriában, Schladmingban kerültek megrendezésre, idén ősszel először adott otthont a NedyBali által szervezett programnak a horvátországi Vinjerac. Végre nekem is megfelelő volt az időpont, és már azért is izgatottan vártam ezt a hosszú hétvégét, mert két…..
Hétmérföldes lépés Pálos 70 2021.11.09 20:33:56
Az idei Mátrabércet hamar elengedtem. Nem voltam benne biztos, hogy lesz-e lehetőség a verseny megtartására -ebben végül szerencsére nem lett igazam-, ezért a felkészülésem is fókusz nélkül maradt. Márpedig felkészülten szeretnék visszatérni a Mátrába és egy jobbat futni, mint tavaly. Az ősz így…..
  Aki eddig a sátor tetején aludt, annak a Sátoraljaújhely? A tavaszi szabadság alatt adtam magamnak egy nap énidőt és a legközelebbi hegyek felé vettem az irányt. A cél a Zemplén, pontosabban Sátoraljaújhely, aminek a környékét pár éve alaposan bejártam már, de most egy új küldetést szerettem…..
2021. 08. 01. Ez a csodálatos kép várt egy átlagos nap a virtuális postafiókomban: A feladó nem más volt, mint Csanya a terepfutás.hu versenyeinek főszervezője. Nem forszíroztam, hogy hol tévedhetett, hanem gyorsan megköszöntem a meghívást az Ensport Vértes Trailre. (Igazából már tavaly is adott…..
A SporTolna Triatlon Fesztivál idén 37. alkalommal került megrendezésre június 31-én a Tolna megyei üdülőfaluban, Fadd-Domboriban. Az eredeti tervek ez lett volna az első sprint távú triatlon versenyem idén, de ugye jött a hirtelen felindulásból teljesített Keszthely. A felkészülés során a…..
Idén egyébként is szerettem volna triatlon versenyen indulni, nemcsak azért, hogy ne érhesse szó a ház elejét, hogy csak az edzőterembe járás miatt lett sportolói licenszem. Először a Tolnán július végén rendezett sprintet néztem ki, aztán szembe jött velem a Keszthely Triatlon felhívása, hogy már…..
Az idei tavaszom elég gyengére sikerült futás szempontjából. Feltételezhetően a márciusi 24 órás futás folyományaként áprilistól a bal térdemmel bajlódtam. Igazából nem fájt, viszont az ínszalagokban egy zavaró diszkomfort jelentkezett futás közben, tereptől, tempótól és cipőtől függetlenül. Elég…..
A Peaks of Hungary sorozat a Gerecséhez érkezett, így még aktuális, de máskor is szükség lehet útvonaltervezésre egy futás vagy túra kapcsán. Az ismert online lehetőségeknek vannak korlátaik. Az Alltrails nem mutat turistautakat, ha nem volt korábban is fiókunk az elődjén, az Openstreetmap pedig…..
  Valamikor az év elején a szokásos szintes edzőterepünkön futottunk Balázzsal, amikor mondta, hogy kitalált valamit: Mi lenne ha csinálnánk itt egy 24 órás futást? Szerencséjére éppen borzasztó rossz hangulatban voltam, így simán rávágtam, hogy mit bánom én, csináljuk. Így keveredtem hát bele ebbe…..
2021. február 13. A Peaks of Hungary kihívássorozat negyedik állomása a Vértes, ezúttal hat hegycsúcs felkeresése a feladat. Ezúttal egyedül vágtam neki, így egy hétvégi hosszúfutás megfelelő 34 kilométeres kört terveztem magamnak Szárról. Hideg, de száraz idő volt várható, ezért az átlagosnál egy…..
Hétmérföldes lépés Nyakas Kör 2021.01.30 19:04:41
Jelentős elmaradásban vagyok, ezúttal egészen 2020 júniusáig kell visszatekintenem. A koronavírus miatti korlátozások véget értek, de a teljesen elmaradt tavaszi szezon után még egy jó darabig nem indultak el a versenyek. Bennem viszont dübörgött az energia és a tettvágy, így a kiszemeltem a Groove…..
A Mátrabérc, a nagy múltú teljesítménytúrából kinőtt verseny az egyik legnagyobb hazai terepfutó kihívás, amit mindig fokozott figyelemmel követ a közösség is. Idén én is ott voltam azok között, akik arra vállalkoztak, hogy keletről nyugatra átszeljék a hegységet, 55 kilométer megtétele mellett…..
Az elején komolyan megfordult a fejemben az ötlet, hogy karanténnaplót fogok vezetni, de végül beláttam, hogy semmi említésre méltó nem fog velem történni, ha tényleg a négy fal között kell maradnom. Szerencsére erre nem került sor, de azért megpróbálom felidézni, hogyan telt az utóbbi idők…..
Debrecentől keletre, az országhatár közelében az Alföldi Kéktúra útvonalához egy hosszú nyúlványként csatlakozik a zöld sáv jelzés. Ez a Kék-Kálló-völgye, egy sokszínű táj, ahol kaszálóréteken, homokpusztán, erdőkben és homokbuckák között barangolhat az erre tévedő.  Én egy apró virágnak…..
Idén is Szekszárdon, a Bodri Trailen kezdtem a versenyszezont. A tavalyihoz képest változtak némileg a pályák és a távok is. Most a 30 km-es lett a leghosszabb, így a nevezési díjat és a közeledő félmaratont is figyelembe véve a 20 km-es M távra esett a választásom. Legutóbb nem sokon múlt, hogy…..
Ismét eltelt egy év, megint lehet szemezgetni az éves teljesítmények érdekességeiből. Nekem a VeloViewer infografikája tetszik a legjobban, ebben csak a futásaim vannak benne. Mondjuk a Strava összefoglalójában sem sok vizet zavar a néhány bringázás, de azért mégis. Sikerült ismét rápakolni az előző…..
Hétmérföldes lépés Papuk Trail 2019.12.08 21:00:32
Az egyik nagy fóbiám a pénz utalásokkal kapcsolatos. Mindig szorongva figyelem, hogy mikor jelenik meg egy futóverseny nevezési listájában, hogy megérkezett a befizetésem. A külföldi versenyeknél deviza átutalásnál legalább háromszoros a szorzó. A Papuk Trail esetén valóra vált a rémálom, a…..
A Vipava Trail után az év második felét tervezgetve döntöttem el, hogy idén is elindulok a tavaly remek élményt adó Panoráma Trailen. A szezon fő versenyének szántam ezt a megmérettetést, kíváncsi voltam, hogy az egyébként egyáltalán nem rossz időmet mennyivel tudom megjavítani, hogy egy éve már…..
2014-ben indult az első instant túra a VérKör. Azóta rengeteg túra jött létre. Féligaz információk keringenek a Facebookon. Készítettem egy áttekintést az elmúlt évekről. Talán segít eligazodni az instant túrák erdejében. A bármikor teljesíthető túrák ötlete nem mondható éppen újnak. Az 1938-ban…..
athrun 2019.10.01 07:19:14
Csípős volt szombaton a kora reggeli levegő, amikor szüleimmel megérkeztünk Kranjska Goraba. Egy kicsit még üldögéltünk az autóban, majd összepakoltam a holmimat és elindultam a rajtközpontba, hogy a mosdó is beleférjen még a 8 órai rajt előtt. A rajtcsomagért már előző nap sorban álltam, így már…..
A nyár nagy része viszonylag eseménytelenül telt. Futottam rendületlenül, és talán mostanra azt az eddig elképzelhetetlennek tartott kijelentést is elmondhatom magamról, hogy reggeli futó lettem. A kánikula elől csak a hajnali órák jelentettek menedéket és a korai kelést akkor is próbáltam tartani,…..
2016-ban, amikor a túravezetői tanfolyamra jártam, szembesültem a ténnyel, hogy az Alföldi Kéktúra végig az orrom előtt volt. Naponta elbuszoztam a halápi csárda mellett, ami az egyik pecsételőhely a sok közül. Körülbelül ebben az időben kezdtek látványossá válni az Országos Kékkört érintő…..
Júniusban két nyaralós hosszú hétvégém is volt, amikbe a futás is belefért. Most már egyáltalán nem zavar a korán kelés. Bükkalja, Marseille és egy verseny, a szokásosnál több képpel a tovább után...
Az Ultra Trail Hungary a legnagyobb terepfutó versenyünk, 4 távon több mint 1000 futó vágott neki a Pilis és a Visegrádi-hegység ösvényeinek június 9-én. Én ezen a hétvégén most egy métert sem futottam, Balázsnak köszönhetően a Prédikálószék időmérő pontján voltam az önkéntes csapat része...
Májusban a Vipava Trail volt a főszerepben, amiről már lelkendeztem korábban. Egy héttel előtte rendezték volna Misina Csúcstámadást, amire szintén neveztem a cég által. A Széchenyi térről kellett volna felfutni a TV-toronyig. Azonban a viharokkal lecsapó hidegfront miatt a szervezők elhalasztották…..