Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ainex

105 bejegyzést írt és 436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak tárgyak, melyek rég túlléptek valós használati értékükön, és önmagukban is értelmezhető jelenséggé váltak. Aki nem rajong az autókért, az is tudja, mi az a Ferrari; aki nem foglalkozik repüléstörténettel, az is tudja, hogy néz ki egy zeppelin - és aki nem rajong a rockzenéért, az is látott…..
HamPLÓ A másik oldal: a Fender 2017.02.19 07:00:00
Aki esetleg nehezményezte, hogy mindig csak Gibsonokat mutogatok (már amennyiben két bejegyzés mindignek számít), az most örülhet, mert ezúttal a másik legnagyobb márkáról, a Fenderről fogok random képeket mutatni. Pontosabban nem az egész Fenderről, csak pár…..
ainex 2017.02.21 11:53:13
@Hamster: Azt nem tudom, mert HP modellem nincs, de ránézésre frankó lehet, mert a Thomann aktuális saját márkás LP imitációján remekül oda lehet férni a nyak legfelső részéhez is, pedig azon messze nem ennyire jól eldolgozott a csatlakozás:

thumbs5.static-thomann.de/thumb/bdbmagic/pics/bdb/363193/9972161_800.jpg

A Gibson HP-je meg valószínűleg még a Chapman ML-2-es, állítólag remek hozzáférhetőségét is veri:

thumbs5.static-thomann.de/thumb/bdbmagic/pics/bdb/345900/9547164_800.jpg

És persze mindez teljesen irreleváns ahhoz képest, hogy a hősök bizony a hagyományos tuskókon átnyúlva bírtak olyanokat játszani, amilyeneket én valószínűleg semmilyen profilú gitáron nem fogok tudni soha reprodukálni... Nem csak Zakk Wylde, hanem olyanok is, mint Slash vagy Poppa Chubby.
ainex 2017.03.02 17:57:19
@Hamster: A Gibson saját -- múltbeli -- sikerét nyögi, valószínűleg mindörökké. Ha megpróbálják őrizni a hagyományt (Traditional, Classic, True Historic szériák), akkor azt vágják a fejükhöz, hogy "olyan jó már úgyse lesz sose", ha meg újítanak, akkor, ahogy mondod, rögtön szentségtörést kiáltanak.

Én mondjuk próbálok pragmatikusan hozzáállni. Van egy 2015-ös vékony testű Les Paul-om. Minden feature-je olyan modern, hogy a hagyományőrzők elátkoznak, amiért egyáltalán kezembe vettem. Kivéve a hangszedőket, amelyek Classic '59 PAF Alnico V-ösök. Na már most én úgy vagyok vele, hogy ha egyfelől olyan bitang jól szól, ahogy, másfelől meg olyan élvezet játszani rajta, amilyen, akkor nincs miről beszélni: nyerő és kész. Olyannyira, hogy szvsz még egy emblematikus és legendás Stratocaster szóló is jobban bír szólni rajta (ez mondjuk már a gitárbuzisági trollkodás határesete): www.youtube.com/watch?v=QG_RDlVvqxI
ainex 2017.03.03 22:11:55
@Hamster: Sok múlik az erősítőn is. Nekem meg pont a Dirty Fingers nem jött be, az olyanokkal szerelt SG-met épp most adom el. De egyetértek, ki kéne próbálni az egyedileg, kézzel tekercselt és gyantázott, ötven-hatvan éves eredeti PAFokat is. Valahogy meg kéne fűzni Joe Bonamassát, hogy a gyűjteményéből kipróbálhassunk néhány darabot. Ha elintézed a hozzáférést, én megoldom a kiutazásunkat :D
Tavaly majdnem annyit jártam hangszerboltba, mint gimnazista koromban - szerencsére most már nem csak pengetőt tudok venni, mint akkoriban (hanem kábelt is;). Persze néha nem a vásárlás számít, hanem az, hogy kezedbe vehetsz egy-egy olyan hangszert, amilyenből gyerekkorodban csak néhány darab volt…..
ainex 2017.01.13 18:39:31
@Hamster: Ha esetleg egyszer mifelénk jársz (Brüsszel), vendégem vagy egy tömköz-kibeszélős ebédre / vacsorára, amely előtt / után az összeset végigpróbálhatod!
ainex 2017.01.13 18:40:58
@sako: R.I.P.
ainex 2017.01.18 21:42:20
@Hamster: Mindenesetre az ajánlatot komolyan gondoltam. Ennek a falnak a végigpróbálásáról lenne szó: youtu.be/hwtJQG1dSI4
HamPLÓ Speak for yourself 2016.10.09 19:00:00
Ez is Gary Moore, csak nem épp blues! Kemény, mintha metál lenne, de azért dallam is van benne - kár, hogy nem sikerült visszatérnie ehhez a korszakához, mert szerintem teljesen egyéni volt... egyénibb, mint az x+1. blues lemez, ha szabad ilyet mondani. Egyébként a Queen Gimme the…..
A múltkori Phil Lynottos írásból kimaradt a vélhetően egy régi jazz standardre alapuló Parisienne Walkways, mely Gary Moore '79-es szólemezére íródott, és mely "síró" gitárhangzása miatt lett sláger. Nem a szóló bonyolultsága vagy gyorsasága zseniális, hanem AHOGY fel lett…..
ainex 2016.07.18 10:50:41
A gitárt egy belgiumi hangszerboltban próbálgattam: www.keymusic.com/fr-be/magasins-de-musique/saint-nicolas/

A Tele menzurája valóban nem az LP-s 628mm, hanem a standard Fender 648mm, ez is nyilván számít.

A "boltban égéstől" én meg korábban sokkal jobban féltem, mint mostanában. Most már a korom okán legalább úgy nézek ki, mint aki adott esetben akár meg is vehetné, amit kipróbál, no meg minden boltban mindig akad épp egy tini srác, akihez képest egész jól játszom :)
ainex 2016.07.18 11:13:50
@Hamster: Indulj ki abból, hogy a személyzet azért van ott, hogy még a hozzá nem értőket is rábeszéljék a vásárlásra. Mint potenciális vevők, mi teszünk nekik szívességet, nem fordítva.

Mondjuk nemrég (márciusban) jártam úgy, hogy próbálgattam egy-két gitárt (azok éppen kóreai PRS SE modellek voltak), mikor bevonult egy három tagú, mexikói kinézetű ifi csoport. 20 évesnek néztek ki, sporttáskáikról és baseball sapkáikról lerítt, hogy ezek biztos valami hiphop fiúk, nem is értettem, mit keresnek egy Guitar Center nevű helyen. Aztán ledobdák a táskákat egy sarokba, leakasztottak három Ibanezt a falról, rátelepedtek a három legközelebbi erősítőre, és nekiálltak irgalmatlanul jammelni. De olyan hiperszónikus és polifóniukus metált nyomtak csuklóból, hogy én egyből visszaakasztottam a PRS-t a falra és inkább elsündörögtem.
Mostanában második tinédzserkoromat élem, abban az értelemben, hogy a gitározás visszatért az életembe, és több örömet okoz, mint holmi villamosos blogbejegyzések írása (a vonatosakat meg úgyse olvassa végig senki). A múltkor meséltem a világ legjobb gitártanárjáról, Joe…..
ainex 2016.06.22 14:10:53
Az egy dolog, hogy egy nevesincs Strato kópián nyomja, de ráadásul egy apró tranzisztoros zajládából szól. Itt ütközik ki igazán a virtuozitás (amit nem a fergeteges sebességekre értek, hanem a játéktechnika olyan szintű művelésére, amire csak a legnagyobbak képesek). Egyszer próbáld meg a játékát négyszeres vagy nyolcszoros lassításban hallgatni (persze hangmagasság kompenzációval, hogy ne csak Darth Vader dörmögés legyen). Érdemes meghallgatni, hogy még a gyors futamokban is minden egyes hang mennyire tökéletesen el van találva. És a "tökéletesen el van találva" nyilván nem azt jelenti, hogy nem hamis, hiszen ez alap, hanem:

- ritmikailag pontosan a helyén van,
- tökéletes szinkronban fogja és pengeti,
- azon a húron játssza, amelyiken az a hang épp a legjobban szól (a szomszéd húron is lehetne fogni, de nagyon máshogy szólna),
- pont annyira fog a bund elé, hogy maximális legyen a sustain (ez még a legrövidebb/gyorsabb hangoknál sem mellékes, mert ettől lesz konzisztens az összhangzás)
- ugyanakkor csak akkora erővel fogja le, amennyi épp hogy elég a megszólaláshoz (ettől lesz olyan könnyed a játéka),
- a jobb kezével nem akárhol pengeti meg, hanem mindig ott, ahol a épp a legodaillőbb hangszínt idézi elő (a húrláb felé élesebb, a nyak felé öblösebb a hangszín),
- ha mesterséges harmónikust penget a hangra, azt sem akárhol teszi, hanem milliméterre pontosan ott, ahol az épp indokolt felharmónikus található a nyakon lefogott hanghoz képest (a hang nem csak faszául besípol valahol, hanem pont azt a kvartot vagy kvintet csípi el, ami épp oda illik),
- a pengetés iránya és ereje, illetve a pengető szöge soha nem véletlenül az, ami, hanem mindig pont a tutijó, épp legkifejezőbb kombináció,
- minden egyes nyújtás halálpontos,
- minden hangban pont annyi vibrato van, amennyitől életre kel (ebben a számban konkrétan különösen fontos, hogy minden hang vibráljon),
- a vibrato mindig perfekt ütemben és azzal arányos, állandó amplitúdóval lüktet,
- és mindezt hibátlanul képes végrehajtani akármelyik ujjal, akármelyik húron és bármikor.

Mikor a magamfajta örökké tanuló gitáros eljut arra a szintre, hogy a skálákra, alakzatokra nem kell már koncentrálni, és már soha nem fordul elő, hogy ne azt a húrt pengesse a jobb kéz, amit a bal kéz épp lefogott, akkor kezd rájönni, hogy basszus, ez eddig annyit tesz, hogy fel tudom venni a cipőt és be tudom kötni, de két lábra állni, járni, ugrani meg táncolni még egyáltalán nem tudok. Gondolj bele: a tökéletes játékhoz a fent felsorolt technikai részleteknek minden körülmények között automatikusan és reflexszerűen együtt kell állniuk, anélkül, hogy bármelyikre is külön gondolni vagy koncentrálni kelljen. Én jelenleg ott tartok, hogy ezeket az elemeket egyenként és tudatosan gyakorlom, de még fényévekre vagyok attól, hogy egy ócska Strato másolat és egy olcsó Peavey szobaerősítő úgy szólaljon meg a kezeim között akár csak egy riff erejéig is, hogy azt gitározásnak merjem nevezni!

Satriani játéka azért ennyire mesteri, mert a hangszer tökéletes ismeretén, a pontosságon és a sebességen túl ezer apró részlettől gazdag, és minden egyes részlet tökéletesre van csiszolva. Villámkezű gitárosból rengeteg van, de ilyen cizellált játékra viszonylag kevesen képesek. Például Kirk Hammett soha nem nyűgözött le, mert azon túl, hogy bebiflázott egy csomó arpeggiot, skálát és akkord alakzatot, meg felpörgette a motollát a kezében, maga a játéka rettentő egysíkú, sőt unalmas és színtelen ujjgyakorlat marad (nem tudom, feltűnt-e, de valamennyi, zeneileg valamire való Metallica szólót James Hetfield szerezte és játszotta fel). Pedig Hammett is Satriani tanítvány. De azért hogy ne csak őt dicsőítsem: szerintem hasonlóan tökéletes játékot produkál még Marty Friedman és Guthrie Govan, általában John Petrucci és Joe Bonamassa, illetve jobb napjain Yngwie Malmsteen is.
ainex 2016.06.22 16:09:40
@Hamster: Bonamassa rettenetesen rosszul magyaráz (azt hiszem, ha lenne antipedagógus szobor, róla kéne mintázni, bár e tekintetben Friedman se utolsó), és kétségtelenül vannak antipatikus sztár allűrjei, de én azóta hódoltam be, amióta először láttam-hallottam élőben. Egyszerűen katartikus volt, a legelső hangtól az utolsóig. Nem bírtam nem őrjöngeni, annyira elemi erővel tolta a rock-bluest.

Govan pedig egy egészen más világ, inkább free jazz, mint bármi más. Nem az a fajta pentaton, természetes és harmonikus moll skálákból építkező, gyönyörűen síró / vagányan döngető gitárjáték, ami tömegeket érint meg, de mikor egy kis belga klubban hallottam a The Aristocrats kötelékében elvont örömzenét játszani, én attól is libabőrös lettem.
A Mercik, gömbölyű Wartburgok és Rolls-ok után még mindig nem láttunk mindent, ami ott volt a budaörsi reptér füvén. Mindent persze eleve nem is fényképeztem le, de azért volt miből összeválogatni egy témazáró bejegyzést: Idén mintha nem lett volna annyi Fiat, mint régen,…..
ainex 2016.06.17 11:58:13
A "legjobb kacsás jelenet francia filmben" c. díjra ez is egy nagy esélyes (Le Corniaud c. 1964-es film nyitójelenet): www.youtube.com/watch?v=UmE6e9GmawY

Nem utolsó sorban a jelenet története miatt. A kacsát alaposan ki kellett preparálni ahhoz, hogy ez történjen vele, nem volt egy egyszerű technikai kihívás, és pláne nem volt könnyű jól végrehajtani magát a mutatványt az előkészített autóval. Márpedig az történt, hogy az első nekifutáskor tökéletesen sikerült maga a baleset, az autó annak rendje s módja szerint szétesett, minden jó lett volna, csakhogy... Bourvil, akinek a humora a mai napig páratlan és méltán legendás, ott helyben rögtönözött egy mondatot, ami a végső filmben benne is maradt. Mikor a Rolls Royce-ból kiszálló Louis de Funès pökhendien kérdezgeti, hogy "Qu'est-ce qu'il y a? Qu'est-ce qu'il y a?" ("Mi van? Mi a gond?"), akkor Bourvil ezt válaszolja: "Ben maintenant elle va marcher beaucoup moins bien, forcément!" ("Hát most sokkal rosszabbul fog működni, nyilvánvaló!") Na most ez a mondat nem volt benne az eredeti párbeszédben, és Louis de Funès nem számított rá. Saját elmesélése szerint, mikor először meghallotta, olyan röhögőgörcsöt kapott, hogy nem bírta befejezni a jelenetet, le kell állítani a forgatást, és elölről kellett kezdeni. A sikeres második nekifutásról egyébként itt egy werk felvétel, ebből jól látszik, hogy magát az ütközést külön rendezték meg: www.youtube.com/watch?v=7uuv8siquoA
... és a Drei Wetter Taft még mindig tart - a Tu-134-es meg piszok hangos :) Ez egy 2001-es kép; azon gondolkozom, hogy azóta láttam/hallottam-e felszálló 134-est. Persze régen minden gép hangos volt, de míg a szintén nem nagyon halk 154-es inkább csak dübörgött, a 134-es úgy sivított, mintha a…..
HamPLÓ Driving at Night 2016.03.24 18:00:00
ainex 2016.03.29 12:20:38
Meg nem mondom, hogy miért, de valahogy ez a szám számomra mindig is egy tőröl fakadt ezzel: www.youtube.com/watch?v=5Z8kAzZs7x4 (1:59-től Ritchie Blackmore valami olyan brutális szólót dob, mint a Child in Time, Pictures of Home, Lazy szentháromsággal fémjelzett Purple hőskorban is csak ritkán, de 2:44-től Don Airey "so eighties" szintiszólója is priceless).

Fél-OFF: Múltkori beszélgetésünkön felbuzdulva nemrég kipróbáltam egy Les Paul jellegű ESP-t, tudom ajánlani. Úgy néz ki és úgy szól, mint egy jó Les Paul licensz, viszont a nyaka sokkal metálosabb, inkább Ibanez jellegű. Nekem kicsit túlságosan is. Én per pillanat úgyis inkább ebbe vagyok éppen belebonyolódva, főleg az egyedi mélykék színe, az eredeti Gibson '57-es pickupjei és a vintage tokja miatt:

www.musicstore.de/en_DE/EUR/Epiphone-Les-Paul-Tribute-Plus-MS-Midnight-Sapphire/art-GIT0021302-000;pgid=yDlgCPGoP9lSRpsMYZjf4OBH0000dR84A68a

Félő, hogy előbb-utóbb rám gyógyul.
ainex 2016.03.31 09:25:41
@Hamster: Jaj, mennyi gitárölő rossz hír egy csokorban! Őszintén sajnálom! Akkor, gondolom, marad az eletronikus zenélés?
HamPLÓ Pályát tévesztettem :) 2016.01.30 18:00:00
Gimiben kicsit jobban kellett volna a gitározásra gyúrni (még korábban pedig egy olyan országba születni, ahol van az ilyesmire fizetőképes kereslet), és akkor most csinálhatnék gitáros-gitáreffektes-erősítés review-kat blogolás helyett. És amikor meguntam a fa alapanyagok, bundméretek, wattok…..
ainex 2016.02.01 08:36:45
@Hamster: Les Paul über alles. Elvetemült és eltántoríthatatlan Les Paul rajongóként a szívemhez szólsz. Az tényleg mindenre alkalmas - mióta pár éve bevezette a Gibson a felezhető Burstbucker hangszedőket, azóta pláne. Mondjuk pont a Studio kivitelbe nem olyat raknak. De heti egy alkalomra tényleg overkill még egy Studio is. Lehetséges alternatíva az Epiphone Les Paul Standard PlusTOP PRO, apámnak vettünk olyat pár éve. Súlya, külleme, játszhatósága okés (igaz, hármat kellett végigpróbálni, mire találtunk egy elgofadhatót), de a hangja a fasorban sincs. Akkor már inkább a fele annyiba kerülő és még jobban kinéző, sőt jobban is szóló Harley Benton SC-450Plus. Épp decemberben ráztam gatyába egy brutálisan fájn darabot, ami tokkal-vonóval (azaz cserealkatrészekkel) is kevesebb, mint 200 euróba fájt. A full upgrade részletes naplója itt: diy-guitar-workshop.blogspot.com
ainex 2016.02.01 11:13:40
@Hamster: Volt egy olyan, amelyikkel elég sok munka lett volna: magasan voltak a húrok, érdesek voltak a bundok, pontatlan volt az intonáció. Egy másik meg egyszerűen nagyon gagyinak nézett ki. Mondjuk ha metálra utazol, és pláne ha 24 bundra vágysz, akkor én inkább az ESP/LTD irányába keresgélnék. Mondjuk: www.thomann.de/be/esp_ltd_ec50_black_satin.htm
ainex 2016.02.01 11:36:18
@Hamster: Mondtak már róluk elég jót: www.youtube.com/watch?v=21PMBgsd0SA De őszintén nem tudom megmondani, sosem próbáltam. Sajnos beszerezhetőség ügyben valószínűleg még áll a müncheni tétel, nincs tudomásom hangszerszupermarketről Budapest körül. Talán a Vintage52-ben akad választék, bár nyilván a raktárkészletek végesek, ha vannak egyáltalán... www.vintage52.hu/

Én mondjuk minden további nélkül rendelgetek interneten Németországból látatlanba, de mivel szeretem reszelni a hangszereket, nem gond, ha valami nem tökéletes... Sőt olyan vakmerő vagyok, hogy már az eredeti 2013-as Gibson Les Paul Standard TA gitáromat is szétszedtem, hogy megnézzem a belsejét és megpróbáljam ellesni a kapcsolási rajzát (EPIC FAIL, nagyon szépen meg van munkálva a bele, de minden kábel fekete).

De ha netán amúgy is jársz Németország felé (München, Köln...), esetleg útba ejthetsz valami szaküzletet :D
Gyíkemberek? Kemtrél? Zsidó-világösszeesküvés? Mind pamflet ahhoz képest, amit a valóság képes összehozni.  Hallott már a TTIP-ről? Nem ez, nem egy új növényvédő szer; ez egy megállapodás-tervezet. Nem baj, ha sosem hallott róla, akik ugyanis tető alá szeretnék hozni,…..
HamPLÓ Gitárok a falon 2015.05.18 18:00:00
A sok billentyűs hangszer után nézzünk gyorsan valami mást; valami olyat, ami közelebb áll hozzám :) Már írtam arról, hogy a Hard Rock Cafét a grillcsirke/saláta kombók miatt szeretem - na meg a falakat díszítő relikviák okán. Most utóbbiakból válogatnék, "csak úgy" alapon.…..
ainex 2015.05.20 16:32:58
Ami azt illeti, Ron Wood ESP Telecaster gitárja kerül annyiba, mint egy Fender: www.thomann.de/be/esp_ltd_ron_wood_maple_blk.htm

Sőt az a Fender Telecaster, amire én igazán vágyom, az kicsit kevesebbe is fáj: www.thomann.de/be/fender_custom_telecaster_fmt_hh_bcb.htm

De eddig még nem vitt rá a lélek, hanem inkább építettem magamnak egy sajátot. Hevenyészett demó: www.youtube.com/watch?v=L4_wfOtyYkA&feature=youtu.be
Nem siránkozásból (dehogynem:), de mostanában kicsit leült a blog. Nyár környékén volt egy időszak, amikor rákaptam a minél több bejegyzés irására, és úgy éreztem, a visszhang, amit szeretek, is megvolt: beszélgettünk, véleményt cseréltünk, nem csak én meséltem, hanem a kommentelők is. Aztán a téli…..
ainex 2015.05.06 17:38:14
@ainex: Persze helyesen Nashville.
ainex 2015.05.07 19:29:29
@Hamster: Igen, nekem is hasonlóan pozitív a tapasztalatom. A Musicstore-ban 12 próbafülkét számoltam, de a Custom szekcióban nem is jártam. Van némi sorállás, de hozzá lehet jutni. Én szinte egy fél napot ott töltöttem két éve, 8-10 Gibson Les Pault végigpróbáltam, mire kiválasztottam azt, amelyiket el is vittem. Rettentő egy beetetős dolog egyébként: úgy mentem oda, hogy maximum egy 780 eurós Tribute változatot veszek, de mire kipróbáltam mindent, ami ránézésre tetszett, rájöttem, hogy inkább a Standard kéne. Az meg háromszor annyi... Szerencsére vittem magammal két embert, ők kisegítettek, én meg utána törleszthettem nekik egy ideig.
ainex 2015.05.07 22:09:42
@Hamster: Elhiszem. Én 93-94-ben még épp hogy csak elkezdtem gitározni, de pár évvel később még nekem is volt szerencsém ilyen kisebb boltokhoz, más városokban. De egyre fogynak, és ami megvan még, az meg egyre szegényesebb és egyre elavultabb készleteken igyekszik túladni, mert nem bírja a versenyt a Musicstore féle hipermarketekkel. Az óriási készletekkel dolgozó, mindent raktáron tartó, mindenhova szállító (és egyébként minden tekintetben kiváló) www.thomann.de online bolttal meg pláne nem. Az én hibám is persze: már kábelt, húrt és pengetőt is évek óta csak internetről veszek. Mondjuk öt-hat évvel ezelőtt ugyanezt az átalakulást láttam végbemenni modellvasút fronton is.
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Nemrég bemutattam a "Saale-parti dómvárost", megemlékeztem híres-nevezetes orgonájáról is, most lássuk Naumburg közlekedésbarátok közt legismertebb attrakcióját, a villamost: Az üzem gyökerei a XIX. század második feléig nyúlnak vissza: a város polgársága gyorsan és megerőltetés nélkül szeretett…..
HamPLÓ Télpótló járat 2014.04.17 02:00:00
Most már közel 99%-os biztonsággal kijelenthetjük, hogy a 2013/14-es tél elmaradt. Persze az előző évi után lehet, hogy keveseknek van emiatt hiányérzete, de nekem igen - egyfajta pótlásként megosztanék pár régi havas képet Ab van Donselaartól. Budagyöngye 1976. december…..
Nemrég a német egység-tolócsuklósok kapcsán említettem az Ikarus 284-est, akkor jöttem rá, hogy a weboldalaimon elszórva van csak pár kép a típusról, úgyhogy most egy helyre pakolom őket, hogy legközelebb könnyen linkelhető legyen :) Már ránézésre is látható, hogy ez a…..
A Fényvillamos már nem újdonság, hiszen jó pár éve létezik (itt az idei menetrendje); kicsit rá is untunk talán, legalábbis mi, villamosfotósok: Idén azonban csatlakozik hozzá a Fénytroli, egy hasonló stílusban feldíszített ZiU-9-es (Tatra villamos ajtókkal felújítva, ha…..
vonatmagazin Egy kis nulla.... 2013.11.29 11:58:57
Aki ismer, tudja, hogy mostanság új őrület van nálam kibontakozóban: a nullás (0) méretarány. Meg lettem vele fertőzve, rendesen. Orvos látott, csóválta a fejét, hogy nem elég, hogy gyógyíthatatlan a dolog, de még bizonyos körökben fertőzésveszélyes is lehet. Talán akkor…..
Mivel világosan látszik, hogy ha nincs villamos egy bejegyzésben, akkor lájkot sem fog kapni, meg komment se lesz sok, egyértelmű, mit kell tennem: rászoktatni titeket a másfajta bejegyzésekre, például a repülősökre ;) Ez itten egy Ancsa, amint lecsap a prédájára - ami…..
Az ember, miközben régi képeket nézeget, néha rábukkan olyan típusokra, amiknek nem kellene ott lennie, vagy nem olyan összeállításban. Például alkalmi tehermozdonyként két pótkocsit fuvarozó UV-ra, Tim Boric egyik képén. Most éppen a sajátjaim közt fedeztem fel, hogy fotóztam…..
ainex 2013.04.13 23:46:54
HamPLÓ Változtak az idők 2013.04.12 19:24:25
A tegnapi gyárutcás bejegyzés ugyan nem keltett különösebb komment-özönt, de én akkor is egy hasonló képpel folytatom, ezúttal Lipcséből. Kell hozzá magyarázat? (Rocko, nem csak az előteret nézzük!!) ..