Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheOry

15 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos a héten nem voltam fényképezni, mert ismét nem volt időm semmire. Esténként még arra sincs erőm, hogy a képeket átmásoljam magára a gépre. Elég sok munka van mostanság és nem jut idő mindenre. Ha van egy kicsi akkor is az asszonnyal kell foglalkozni:) Na mindegy. Itt egy kis…..
TheOry 2011.08.25 06:36:04
@n.Gyuree: A Mester elismerő szavai mindig jól esnek:)
Én arra vagyok a legbüszkébb, hogy ennyi idő után már mindig manuálban probálok fotózni.
Tegnap ismét találkoztunk Gyureeval és most csatlakozott hozzánk Tibor (vagyis én csatlakoztam hozzájuk), kimentünk a Városligetbe. Folyt köv..
Gyuree mondta anno, hogy tegyem fel a képeket az Indafotóra, most volt egy kis időm és megcsináltam. Mostantól itt is el lehet majd érni a képeket.Az albumot itt tudjátok elérni: indafoto.hu/theory Hamarosan írok...
Elég sok dologgal adós vagyok még nektek, de ez a poszt most elsőbbséget élvez! :) Már elég rég elakartam menni Copy Con koncertre, mert nagyon szeretem őket, de mindig vidéken léptek fel. De múltkor néztem a koncertajánlókat, és láttam hogy Pesten is fellépnek 14-én. Mondom…..
Megérketünk a nyaralásból, igazából már egy hete, de szokás szerint nem volt időm foglalkozni a képekkel. Majdnem minden nap túlóráztam, amikor nem, akkor haverokkal taliztam, és mindig későn értem haza, és őszintén megmondva nem volt kedvem "éjszaka" photoshoppolni…..
Szombat reggel megyek nyaralni Horvátországba, azon belül is Omisba, 8 napra. A 15 ezer lakosú Omis a Cetina-folyó, ország legszebb folyójának kanyonjában fekszik, A várost körülvevő sziklás, erdős gyönyörű vadregényes táj rendkívüli látványt kínál az ideutazóknak. A…..
Hétvégén asszonyéknál, Pécelen voltam és természetesen vittem magammal a gépet. Sajnos ez miatt nem tudtam NGyureeval találkozni. A legutobbi taliról is lógok még képekkel, csak egyszerüen még nem volt idöm.Hirtelen felindulásból felfújtuk a kb 40cm magas medencét és…..
Tegnap találkoztam egy fotóssal, N. Gyureeval, akinek felvetettem, hogy jó lenne elmenni együtt fotózni, és ő igent mondott. Megbeszéltük, hogy felmegyünk a Gellért hegyre. Elég szar idő volt, kicsit fáztam, mivel reggel amikor elindultam otthonról, még úgy volt, hogy 28 fok és…..
TheOry 2011.08.06 06:32:20
@n.Gyuree: Jobban tetszik a manuál, mert így legalább pontosan tudom hogy milyen lesz a kép. Jobban átlátom a dolgokat. Ha gyorsan kell valamit kefotózni ott van a programautomatika vagy a sport mód:)
Pár kép tegnapi, a többi mai termés. Kimentem ma a Margitszigetre, hátha találkozok parkour-ös (Korlátokon, padokon, házak között, háztetőkről-háztetőkre ugráló, szaltózó, falakon futkosó sportemberek:) ) vagy capoeirás emberekkel, mert tudom, hogy szoktak kint lenni. A…..
Tegnap vettem egy Tamron AF 55-200mm f/4-5.6 Di-II LD Macrot, azért, hogy amíg nem lesz pénzem a fehér L-re (ami sajnos nem most lesz), addig is legyen egy telém. Sokat agyaltam és olvastam, hogy mégis melyik legyen. Gondolkodtam Canon 75-300-ban, Sigma 70-300-ban, de mindegyik elég drága…..
Múlthét csütörtökön végre megvettem a gépet, el sem hiszem, hogy sikerült!A választásom a Canon EOS 60D-re esett, a kihajtható kijelző, a tulajdonságai és legfontosabb dolog, a nagyobb mérete miatt. Sokkal jobban kézrefekszik, mint mondjuk a 550D.Kicsit drágább lett mint…..
TheOry 2011.07.31 07:18:07
@n.Gyuree: Az 1.8-as lesz sztem, ha van 90-em lehet hogy egy fix 100 Macrot veszek:)
sajnos nyaralás elött tuti hogy nem lesz meg az L, viszont az a jó benne, hogy lehet, hogy összejön a pénz karácsonyig a 2.8L-re:) nNa az kafa lenne!
Ahogy igértem, itt van pár kép az első próbálkozásaimból, bár kicsit késve, mert nem volt valami sok időm. A 18-55 IS kitobival készültek, és csak egy kis szín- és kontrasztjavítás történt. Szerintem elég jó  a kitobi minősége, a gép is elég szuper:) Várom a…..
Sajnos a gépvásárlás még várat magára, mivel a cégnél nincs munka, és leállunk kb. egy hétre:( Tavaly is így kezdődött, és 2 hónap lett belőle. Remélem most nem ez lesz. Az a szopás, hogy most lenne időm fotózni, de még nincs mivel, mert nincs munka.Remélem hamar lesz valami…..
Nos itt az első bejegyzésem... Már hosszú ideje érdekel a fotózás és a grafika, de mivel nem nagyon vagyok fotógén alkat, ezért ezt kikerülve mindig én fényképeztem a bulikon, meg a baráti összejöveteleken.:) Komolyabban fél éve foglalkozok a dologgal, sok könyvet és más…..
TheOry 2011.02.06 06:23:33
@king55: Köszi a választ, szivesen fogadom a véleményeket.
Milyen obira gondoltál? 18-135?
-..
TheOry 2011.02.05 13:10:40
AMATŐR FOTÓZÁS Temető 2009.12.29 18:33:00
Eddig azt gondoltam a blogba csak írni kell,de itt rá kellett jönnöm némi programozási tudásra is szükség van.Szóval elég temetői a hangulatom ettől.Kicsi a képméret nem sikerülnek a próbálkozásaim .Több időt vesz igénybe mint amennyi van erre a célra. ..
TheOry 2011.02.05 13:09:16
A mai napon elindítottam a blogomat, a design még nem végleges.Most blogolok először, ezért a hibákért elnézést kérek. Véleményt, észrevételt mindenkitől szivesen fogadok!Üdv,Őry Gábor..