Regisztráció Blogot indítok
Adatok
netukki

0 bejegyzést írt és 4361 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
netukki 2021.04.26 07:15:51
@Wolff: ?
netukki 2021.04.26 07:26:26
@Podvinecz Marsall: »Dobson Szabolcs gyógyszerész, a Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó elnevezésű Facebook-csoport működtetője például azt írta: „Először is, Nyugat-Európán, Izraelen és az USA-n kívül jellemzővé vált az, hogy legtöbbször, főleg a klinikai vizsgálatok és a valós világbeli adatok terén komoly tanulmányok helyett politikai napilapokba és honlapokba bedobott, értelmezhetetlen adatok jelennek meg. Hazánk is ehhez csatlakozott. A kormány által megjelentetett adatokból szakmai következtetések nem vonhatók le. Nem látjuk, hogy figyelembe vették volna az oltási kampányok időpontját (lásd a járvány hullámzása), az oltottak demográfiai, földrajzi és egészségi jellemzőit, a betegség súlyosságát, diagnosztikáját és egyebeket. Nem is tudjuk, vannak-e ilyen elemzéseket lehetővé tévő adatok. Hinni szeretnék abban, hogy a magyar járványügy tudományos színvonala jóval magasabb (hagyományosan az volt), mint amit itt látunk. Ha azonban az állami járványügyi döntéshozatal politikai marketinggel egybekötött hályogkovács színvonalú adatgyűjtéseken és feldolgozáson alapul, az tragikus. Szegény Magyarország”.«

444.hu/2021/04/25/a-kormanyzati-koronavirus-honlapon-mar-eleg-meresz-uzenettel-osztjak-meg-a-kormany-semenyire-sem-tudomanyos-vakcinaadatait
netukki 2021.04.26 07:28:13
@Podvinecz Marsall: »Az adatsorokat böngészők erős összeadási hibákat is felfedezni véltek. "Még kutatónak sem kell lenni ahhoz hogy valaki realizálja: kizárólag megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit" – reagált a kormányzati Facebook posztjában Karikó Katalin, az Amerikai Egyesült Államokban élő Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója. A kutatónő a kormány által vasárnap megjelentettet a táblázatra reagált, amely a koronavírus ellen oltottak megbetegedési és halálozási adatait közölte. Mint arról a Népszava is beszámolt a közzétett számok erősen problémásak, és pont arra alkalmatlanok, amire szánták őket.  Karikó Katalin mint írta: például „a betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni különben ez teljesen félrevezető információ. Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember 100 ezer Pfizer-beoltottból akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegség szenvedtek. A kínai vakcina esten 2 hónap alatt halt meg 16 ember 100 ezer beoltottból akik krónikus betegségben nem szenvedtek.” A kutatónő posztja alatti kommentekből az is kiderült, hogy a kormányzati táblázatban még a sorok összeadása sem sikerült. „A százezer oltottra vetítettek száma” rubrikáinak egyetlen oszlopa sem stimmel. A kormányzati propagandát erősítő táblázattal kapcsolatban vasárnap óta sorra érkeznek a szakmai kritikák.«

nepszava.hu/3117677_kicsit-javitott-a-kormanyzati-tablazaton-kariko-katalin
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
Örülünk, Vincent? Törőcsik 2021.04.16 19:35:54
     A Mein Kampfban láttam, az Alföldi-féle Nemzetiben. Rába Roland rendezte a darabot, Sinkó volt a főszereplő. Törőcsik a Halál asszony szerepét játszotta. Bejött a színpadra, annak rendje és módja szerint leállt az előadás, a közönség nem bírt magával.  Amikor gyerek voltam Törőcsik mintha…..
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
     Kertész Imre négy gondolatát választottam egy régebbi posztomból.    " Gyilkos világ kezdődik, nacionalizmus, rasszizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
netukki 2021.04.09 23:03:31
@Miki Telepi: Eddig csak azt tudtuk meg egy alacsonyabb rangú nertudóstól, hogy a vírus osztódik (© Merkely), most már személyesen a pandémia elleni harcot Vezénylő Tábornoktól azt is megtudtuk, hogy a vírusnak tüdeje van.
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
netukki 2021.04.09 10:22:10
@Kettes: Ugyanitt JSI szerint a SZFE ügye bizonyos értelemben egyfajta baleset, és reméli, hogy ennek áldozatait kezelni is lehet majd. :)
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
netukki 2021.04.02 11:23:16
@kemény keleti kommentelő: "Sokan jobban tudják a kormánynál is, mit kéne csinálni, ez benne van a mi genetikánkban, ez a magyar vérrel jár együtt" üzente Kanadába Kertész Ákosnak a Turlufészek führere.
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
netukki 2021.03.27 16:11:16
@Kettes: Azért nem ártana, ha a vajsav-, butándion- és 3-metil-2-hexénsav-szagú* magyarok a dezodorálás előtt le is fürdenének.
_______________________________________
*Lásd: www.kfki.hu/~cheminfo/hun/tudakozo/mm/izzadsag.html
netukki 2021.03.27 18:36:51
@Kettes: :)
netukki 2021.03.29 18:54:14
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
netukki 2020.06.19 20:02:23
kepek.444.hu/2020/06/19/tobb-penzt-adott-a-kormany-debreceni-strandra-mint-a-lanchid-felujitasara

Teljesen érthető, a Lánchíd tetején egyetlen medence se lesz, tiszta ráfizetés.
netukki 2021.01.28 16:43:25
@látjátok feleim szümtükkel: Ő nem dől be a saját propagandájának.
netukki 2021.03.23 19:12:39
@látjátok feleim szümtükkel: »Telex: Ennyi beteget nem tudunk ellátni. De akkor is megpróbáljuk«

A szerző utólagos kiegészítése a saját eredeti posztja végén

"A rengeteg érkező kommentre reagálva szeretném leszögezni, hogy ez az írás semmiképpen sem politikai állásfoglalás. Én ezt azért írtam meg, mert nekem segített feldolgozni a mostanában felgyülemlett feszültséget, és gondoltam, hátha másnak is segít, vagy esetleg elgondolkoztat valakit. Kérek mindenkit, hogy ne vigye el a témát politikai vita irányába.

Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta, és vigyázzatok magatokra!"

telex.hu/koronavirus/2021/03/23/a-covid-korkepe
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
netukki 2021.03.21 14:09:08
@balmoral: 90 fokkal elfordítva jelentősen csökken a légellenállása, és az élével már könnyebben lehet eredményt elérni. De szóbajöhet még sok egyéb tárgy is, így (a teljesség igénye nélkül): győri kapa, mistelbachi kapa, debreceni kapa, ybbsitzi kapa, mintakapa (belsőbordával), szentgróti kapa, belgrádi kapa, budai kapa (szívvel), egri kapa, villás kertikapa, oláh kapa, sümegi kapa, nyitó kapa, bányászkapa, kerek kapafül, kapafül (mistelbachi és budai kapához), szőlőhoroló, gyöngyösi horoló, saraboló, hegyes-lapos csákány, hegyes-tömő csákány, fokoscsákány, csákányhüvely, kéthegyű széncsákány, utász-csákány, kubikos ásó (szegedi), kubikos ásó (szegedi, erősített nyakkal), győri ásó, répakiemelő ásó, acatoló, ásó-lapát (rögzítő gyűrűs), földhányó lapát, sima szénlapát, szóró lapát, szóró lapát (sajtolt), szívlapát, istállólapát, istállólapát (sajtolt), páncélos szénlapát (közönsé­ges), páncélos szénlapát (magdeburgi), páncélos szénlapát (francia), mélyített szénkanál, tigris gereblye (12- és 14 fogú), szénvilla (háromágú), trágyavilla (3- és 4 ágú), burgonyavilla (9 ágú), répavilla, kavicsvilla (9 ágú), pirszén villa (12 ágú).
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
netukki 2021.03.12 10:19:58
@Miki Telepi: @Bolygó Hollandi: "Hogyhogy nem volt ott a Danubia vezérigazgatója is?" Mert ő csak egy tizenharmadik rangú pénzmosodai lótifuti.
netukki 2021.03.12 16:22:50
@Miki Telepi: A MaNcs cikkírója szerint »Nehezen érthető, miért kellett közvetítőt beiktatni a magyar és a kínai fél közé.«

magyarnarancs.hu/belpol/ket-honappal-az-55-milliardos-uzlet-elott-cserelt-tulajdonost-a-kinai-vakcinat-szallito-ceg-236704

Lehet, hogy egy újságíró Magyarisztánban még nem hallott a portyázókról és fürkészekről?
  "   A mutatók folyamatosan romlanak azóta, csak a SOTE van még az első ötszáz egyetemben a Times rangsora szerint. Prága, Varsó, Ljubljana is elhúz a magyar egyetemek mellett. Én nem a politikai haszon felől nézem tehát a kérdést, hanem hogy az átalakítás kimozdíthatja a felsőoktatást a…..
        Az állampárti propagandaoldal "Nemzetközi nagyágyúkat igazolt le az MCC" címmel adott ki eszmei iránymutatást.      A nemzetközi nagyágyúk között van az a német Werner Patzelt, akit valamiért Patzelnek írnak, akit a drezdai egyetem nem foglalkoztatott tovább szélsőjobboldali kapcsolatai…..
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
netukki 2021.03.12 11:01:34
@9mmPara: A takarítás nem öli meg a trollt. Ezt onnan lehet tudni, hogy amikor a személyzet kidobja az ajtón, akkor kisvártatva bemászik az ablakon.
netukki 2021.03.13 06:53:04
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
netukki 2021.03.07 16:58:29
netukki 2021.03.12 10:07:31
@Bolygó Hollandi: A valóság ennél sokkal bonyolultabb és összetettebb. Ajánlott szakirodalom:

Forchtner, B. (ed.) (2019) The Far Right and the Environment : Politics, Discourse and Communication. Routledge (Routledge Studies in Fascism and Far Right). doi: 10.4324/9781351104043
    Itt nem csupán reformokról van szó, hanem világlátásról, szellemiségről.... nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg....mivel nagy igény van történelmi és irodalmi adaptációs filmekre, szeretnénk, ha hangsúlyosabb lenne a hallgatók történelmi témákra való hangolása. " (Sára Balázs SZFE-s…..
netukki 2021.01.28 19:09:52
»Alapítványi működés esetén olyan változások indulhatnak el a szegedi egyetemen, amelyek csak a Klebelsberg-korszakhoz hasonlíthatóak. Ezt még azzal egészítette ki a rektor, hogy az új működési forma esetében 2030-ra minden itt oktatott tudományterületen a világ legjobb 400 egyeteme közé kerül az SZTE.«

magyarnarancs.hu/belpol/dontes-elott-a-szegedi-tudomanyegyetem-a-kuratorium-az-egyetemi-autonomia-halalat-jelentheti-235500

Egy jellemző idézet a Klebelsberg-korszakból:

"...a fascista Olaszország által elért óriási eredményeket Európa összes nemzetei közül mi, magyarok látjuk a legtisztábban és ismerjük el Európa összes népei közül jóformán egyedül minden fenntartás és féltékenység nélkül. Mi, magyarok vagyunk az olasz fascizmusnak külföldön legigazibb megértői és bámulói." (Gróf Klebelsberg Kuno: Trianon nem sírbolt. Néptanítók Lapja, 1928. május 2.)
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..