Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futo001

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
Dániel olvasta a posztot a házról, ahová nem lehet/szabad/tudják bekötni a netet és elküldte nekünk a saját történetét. Kísértetiesen hasonló, most az Invitel nem reagál a megrendelésre, pontosabban az alvállalkozó nem bukkan fel, valószínűleg ott lehet a gond. Írtunk az üggyel kapcsolatban az…..
futo001 2019.09.27 09:45:47
@aefzuj: Ez igaz, de akkor ezt kell mondania, nem pedig hitegetnie, mert az a törvénnyel és a saját ÁSZF-vel megy szembe. Ha azt mondja szolgáltat, akkor köteles.
A móri bankrablás nemcsak kegyetlensége miatt írta be magát a magyar bűnügyi krónikák fekete fejezetébe, de a megindult büntetőeljárás során elkövetett sorozatos rendőri, ügyészi és bírói hibák miatt is. A nyolc ember életét követelő, brutális rablógyilkosságot követően ugyanis egyszerre mondott…..
futo001 2019.08.23 10:40:31
@vanvelemenyem: Nem értem mire gondol. Törvény írja elő, hogy ezeket az adatokat tárolni kell, a szolgáltató nem poénból költ rengeteg pénzt erre.
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
Indiában régóta probléma a nőket érő erőszak, rengeteg borzalmas hírt lehet olvasni a témában. A helyzetet a politikusok sem javítják, sőt, a napokban például a legnépesebb állam minisztere mondott egy-két cifrát...
Kanári-szigetek Magyarországon mindig is népszerű célpontnak számított. Kezdetben legtöbben Gran Canaria-ra utaztak, későbbiekben aztán Tenerife szigetének turisztikai felfutása is megfigyelhető volt, azonban a magyar tömegturizmus térképére a Kanári-szigetek igazából akkor került fel, amikor a Wizz…..
futo001 2019.05.21 14:44:12
@Utazz Okosan Blog: Goldcar feketelistás nálunk, nagyon rossz hírük van. Amerikai izomgépet a Mustang Tenerife-tôl (Elite Cars hivatalosan azt hiszem) lehet bérelni. Kicsit orosz maffia szagú, lehet a veséd a depozit, de nagyon rendesek és rugalmasak voltak amúgy, semmi gond nem volt pedig késve adtuk le az autót.
Mi napok óta arról beszélünk, hogy költöznénk-e ide. Azt hiszem nem. Egy helyi csaj fogalmazta meg jól nekünk: néha mennyország, néha börtön a sziget. Hosszútávon biztosan így van. A fizetések is gyérek, bár az árak nagyjából igazodnak is ehhez, így azt mondja 2 embernek abszolút élhetô, bár nem látom milyen munkám lehetne itt, nagyon más világ.
Amúgy nekünk Fuerteventura jobban tetszett, kevésbé kiépített, jobban felfedezhetô, nem ilyen zsúfolt és jobb partjai vannak. Másfelôl itt lehet hegyet mászni, erdôben túrázni, bicózni, szóval ez nem ilyen egyértelmű. Kíváncsi leszek a következô blogodra a kiköltözésrôl, érdekesnek hangzik, úgy tudom sok magyar él itt.
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
futo001 2019.04.16 13:04:43
#1 Pontosság
Van pontos ír, és pontatlan. Lehet picit több a pontatlan, de itt nem pörög az élet, nem akkor a stressz, megengedőbbek. Ez baj lenne?

#2 Szervezettség
Ezzel nagyjából igaz, valóban nem szerveznek túl semmit, de ennek is megvan a bája, kevesebb a kontroll.

#3 Közlekedés
Tragédia, a tömegközlekedés fogalma lényegében ismeretlen Dublinon kívül, ezért mindenki kénytelen autót használni, ami dugókat okoz a városokban.
Az írek valóban nem jó sofőrök általában, főleg az idősek (nem kellett vezetni tanulniuk), én úgy látom, hogy ha több változó van egy forgalmi szituációban, annak feldolgozása okoz gondot legtöbbször.
A szabályokat nem imserik? A poszt írója igen? Tisztában van vele, hogy itt nem ugyanazok a szabályok mint otthon? :)

#4 Taxisok
Nem hiszem, hogy az otthon, belvárosban 120-szal közlekedő taxis kéne legyen a mérce. Itt normális az élet tempója, senki nem siet.
Viszont olyan surranóutakat ismernek, hogy a helyet ismerő ember is elképed, nem is értem miről beszél a poszt irója.

#5 Adó
Valóban nagyon sokat lehet félretenni, de amint orvoshoz mész, pengetsz mint állat. :) TB nincs, mindenki maga intézi, ha akar biztosítást.

#6 Lakáshelyzet
Brutálisan felmentek az ingatlanárak, és egyszerűen nincs elég. Bármit el és ki lehet adni, őrült pénzekért. Az ember mikor albit keres nem azon aggódik, hogy mennyi lesz, hanem hogy lesz-e egyáltalán. A lakások jelentős része trágyadomb, nem szeretnek rá költeni. Persze szerencsével ki lehet fogni jót, de akkor meg az ismerőseid néznek, hogy ezt meg hogyan sikerült. :)

#7 Szolgáltatások
Minden szolgáltatás drága. Kb 3x annyi, mint otthon. Mennyivel keresel többet? Alsó hangon 3x. Helyben is vagyunk.
Ja, és mennyivel teszel félre többet? Legalább 6x. Ebből a szemszögből nem drágák a szolgáltatások, sokkal inkább meg tudják az emberek fizetni, semmi értelme az otthoni árakhoz hasonlítani.

De hogy szarok lennének, az egyszerűen nevetséges. Lehet az internet területén nem járnak élen és sokat kérnek érte, de léteznek más szolgáltatások: fodrász, kertész, fűtésszerelő, étterem... Nincs semmi gond velük, ráadásul mosolyogva szolgálnak ki, és nem hozzádb****ák undorral amit vettél.

#8 Időjárás
Nem szereted az ír időjárást? Várj 5 percet. :D
Nem olyan rossz, mint sokan hiszik távolról, de lehetne kevesebb eső. A hőmérséklet ideális, legalábbis nekem.
A poszt írója nagyon jól körbeírta, milyen itt az idő.

Arany szabály: programot időjárás miatt nem mondunk le. Mire odaérsz, lehet megjön a nyár.

#9 Kaja
A poszt írójának ajánlanám, hogy látogasson el ír barátokhoz, esetleg nézzen meg több éttermet. Az Ír kaja JÓ! Natúrabban főznek, de jobb összetevőkből. Eleinte furcsa persze, de aztán ráérez az ember.
A legkülönlegesebb burger itt van (ez nem sima hamburger, rendes főfogás, éttermekben is van), a seafood chowder minden formában fergeteges, a zöldséges krémleveseik nagyon jók, a steak fantasztikus, a stew millió formája közül pedig ha nem találja meg valaki azt, amelyik neki ízlik, akkor nem a rendszerben van a hiba.
A fish and chips sem mindegy hol veszed. Ülj be egy tengerparti étterembe, még a halat és a sütés módját is te választod ki.
A tengeri herkentyűk isteniek, ilyen jó osztrigát még Ománban sem ettem!

Az írek szeretik az olasz, spanyol és indiai kaját. Meg a sajátjukat. És ennyi, semmi mást nem esznek meg. Persze ha meghívod, eszik, lehet ízlik is neki, de nem fog egy magyar éttermet megkockáztatni, nem élnek ilyen bátran.

A Supermacs részt nem értem: igen, teljesen más mint az amerikai hulladék gyorskaja, szokni kell. Én 4 év után képtelen vagyok bemenni egy McDonald's-ba vagy Burger Kingbe. A Supermacs ugyan kevésbé fűszeres (mint írtam feljebb itt eleve kevésbé fűszereznek), de sokkal minőségibb és ízletesebb. Ráadásul friss, semmi nincs fagyasztva (kivéve a krumplit). Rákkeltő? Ezt a marhaságot meg honnan vesz?

#10 Ír emberek
Kedvesek és közvetlenek, de csak egy bizonyos pontig szigorúan.
Itt is mondják a magyarok, hogy az írek igénytelenek, de én ezt nem tapasztaltam.
Ami engem kiakaszt, a barnítókrém. A nők 60%-a sárga tőle, és a nap fégére megkopik, koszolódik, megfolyik rajtuk. Na, ez tényleg igénytelen.

A városi emberek szeretik a szépet, újat, a vidéki maradibb, és lássuk be, Írország nagy része vidék. Ezzel sincs gond, Írország ilyen, nem pörög, semmi gond nincs ezzel.
futo001 2019.04.16 13:58:04
@Arthamyr: PRSI szociális hozzájárulás, más mint a TB, igaz van átfedés, tényleg van egészségügyi biztosítás benne. Amúgy jogos, azt elfelejtettem, hogy azért fizettünk, mert magánrendelésre mentünk, túl sokat kellett volna várni, iszonyat hosszúak a várólisták.
Gyilkos járhat közöttünk, kinek már nem kell tartania az igazságszolgáltatástól. Aki tudja, hogy gyilkolni büntetlenül is lehet... Ha még valóban itt jár, hetven-nyolcvan körül lehet. Két áldozata már rég elporladt, az aktáját is lezárták, a bűntette már huszonkét éve elévült. A krimi arra tanít,…..
futo001 2019.01.30 16:29:51
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nem látom az okát. Attól, hogy a rendőrség szent állat a nép számára, belül nyomozhatnak kolléga után.
Akinek ismerősnek tűnik a fenti kép, nyugodjon meg, nem a szeme káprázik, és nem is lett időutazó! Pedig nem  szúrtam be rossz képet a posztba, és nem is egy régebbi bejegyzés frissítésében vagyunk most. Hanem a nagy magyar abszurd valóságban, ami ezzel a rövidke levéllel kezdődött:  Kedves…..
futo001 2019.01.15 16:28:08
@Egykettonegy: Dolgoztál már ilyen helyen? :D Akkor tudnád.
1924. Calvin Coolidge amerikai elnök (világoskék öltönyben) egy csoport észak-amerikai őslakossal a Fehér Ház gyepén. A történelmi találkozó során iktaták törvénybe az indiánok teljes jogú amerikai állampolgárrá válását. Utólag színezett felvétel..
futo001 2018.06.25 16:18:05
@hege88: 2008-ban is ekkora volt a kontraszt (szögesdrót sok méter magasságig a rendőrség körül, beton falak, elhagyott ellenőrzőpontok...), azóta nem jártam arra.
A tegnapi sajtótájékoztatójából az Index készített másfél perces videót Németh Szilárdról. Minden benne van a Fidesz utóbbi nyolc évéről és az ország állapotáról. ..
futo001 2018.02.14 16:34:34
@Gtusa: De az ország nem Csepel, és nem Budapest. Az országért dolgoznak (elvileg), nem adott régiókért.

Mindegy, külföldön nagyon de nagyon jó. 3 év alatt többet értünk el, mint otthon 10 év alatt. Persze majd biztos úgy fogjuk hazakönyörögni magunkat 10 év múlva, ahogy azt ez a beszéló gorilla mondja. :)
Mixie Becsapós csomagolások 2018.01.24 13:25:06
Valószínűleg sokunkkal előfordult már, hogy nem éppen azt a terméket kaptuk, mint amire a csomagolás alapján számítottunk. Jellemző, hogy néhány márka szeretné jobbnak és szebbnek feltüntetni termékét, mint amilyen valójában, de vannak, akik kissé túllőnek a célon. Ezért nem árt mindig…..
futo001 2018.01.25 14:48:28
@Nand: Nem.
Elég nagy port vert fel Zách Dani legutóbbi riportja, melyben egy látszólag naiv és jóhiszemű ügyfél kanosszáját dolgozza fel, melynek végén rengeteg kidobott pénz és egy működésképtelen autó állt. A cikk után temérdek levelet kaptunk, nem csak a konkrét szerelővel…..
futo001 2014.11.11 19:38:38
Én egy bicskei szervizben jártam meg, ráadásul egy olyanban, ami nagy, modern, főút melletti, így az ember nem gyanakszik, nem egy pajta mögött üzemelő színesfém kereskedés.
Adott egy régi Swift, nem nagyon van használva, amolyan tartalék játékos. Már kb fél éve állt, mikor kiszedtem a garázsból, levittem a szervizbe hogy nézzék át, amit kell azt csinálják meg, közeleg a vizsga. Másnap elkészült, alig kellett fizetnem, mondták minden OK vele, így ismét bekerült a garázsba. Eltelt 2 hónap, levittem vizsgára, mondtam meg is várom, erre a tulaj vigyorog, hogy nem tuti, hogy átmegy. Még oda is böktem, hogy az szégyen lenne nekik, mivel ők nézték át. Hát, nem ment át ,de nem is szégyellték magukat :) : első 2 kerék csapágya lötyögött, rohadt alulról az egyik küszöb, mindkettő féltengelyt cserélni kellett és a motor alatti merevítő elrohadt (biztos a 2 hónap állás alatt, nyáron, garázsban...). Másnapra ígérték, hogy kész lesz, aztán mindig kitolták 5-10 órával, végül 3 napra volt szükségük, mindegyik alkalommal én telefonáltam, hogy mi van már, maguktól nem hívtak, hogy mégsem lesz kész. 96e lett a számla, vizsgával.
Innen kezdve minden hétvégén elő lett véve, kb 1 hónap után észrevettem, hogy bizonyos kormányállásban zakatoló hang jön elölről, mint gyerekkoromban a vonaton, továbbá laza talajon az ABS indokolatlanul bekapcsolt.
Másik szervizbe vittem:
-a csapágyak nem lettek kicserélve csak bevágtak valami lemezeket alátétnek, hogy megfeszítse a csapágyakat és ne lötyögjenek, pedig azt mondták cserélik a csapágyakat
-A motor alatti merevítő 2 ponttal lett hegesztve, megbeszélve új alkatrész volt
-A küszöbön levő lyukra ráhegesztettek egy 1x2cm-es lemezt és lefestették a maradék rozsdát, holott lakatos munkát ígértek
-Rossz, nem ABS-es típushoz való féltengelyt tettek bele, pedig tudták, hogy ABS-es.
Itt további 64-et fizettem, de most jó az autó, a bicskei szervizről meg lebeszélek azóta is mindenkit ezzel a sztorival.
Futo001 Asus netbookjában valaki gonoszul kicserélte az eredeti merevlemezt, amit ezután a szervizben nem akartak garanciálisan pótolni. A gond csak az, hogy ezt vagy a boltban ahol vette, vagy a korábban más néven futó szervizben tehették:Van egy garanciális Asus 1201N notebookom, amivel…..