Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SikiTomi

9 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Ma reggel megérkeztünk, a kompút hosszú és unalmas volt, és hatalmas volt a tömeg, de összebarátkoztunk a görög nénikékkel akik elfoglalták a helyünket. Most készülünk, Tomi a vizsgájára én pedig a holnapi bulira, ahol Tomi szülinapját is méltón megünnepeljük. Menza…..
Tegnap a magyarokkal elmentünk bevásárolni. Sajnos pontosan olyan sonka nem volt, amilyet otthon kapni, de találtunk helyette csirkesonkát (azt hiszem kötözött csirkemell szeletek), reméljük az is jó lesz valamire:) No de nem is ez az igazán nagy szám, hanem az, hogy mindhármunk nagy…..
Tegnap reggel tízen béreltünk két autót, és bejártuk a környéket. Három városban voltunk: Verginában, Edesszában és Loutra Loutrakiou-ban. Gyönyörű volt az idő, Kinga egy kicsit le is égett és nekem is lett egy kis szinem. Vergina volt valaha a makedón birodalom székhelye,…..
A hétvégén ismét elmentünk a Fehér Toronyba, azúttal nem csak 10 percre ugrottunk be, hanem végig is néztük a kiállítást. Nekem nagyon tetszett, amolyan összefoglaló kiállítás volt Thesszaloniki múltjáról a kezdetektől napjainkig. Ezen kívül megnéztük az Aghia Sofiát (ahol…..
Azt hittük, hogy reklamálni fogtok az elmaradt posztokért, de úgy látszik senkinek nem hiányoztak:( Továbbra is tart a rossz idő, úgyhogy még mindig nem tudunk gyönyörű tájképekkel szolgálni, érjétek be egy újabb naplementével. Talán majd a jövő héten! A hétvégén két…..
Ezt mondta nekünk tegnap az egyik professzor, a laboratórium vezetője. Eléggé elkenődtünk, amikor nekünk rontott, hogy minek jöttünk ide kurzusokat hallgatni, amikor nem tudunk görögül, ezzel csak gondot okozunk magunknak is meg nekik is, nekik nincsenek angol kurzusaik, nem érti…..
Tegnap délután Kinga elment aerobikozni én pedig megnéztem milyen az egyetemi könyvtár. Beültem a helyi nagyolvasóba, ami ugyan nem olyan szép, mint a mienk, de azért a hangulata megvolt. Hazafelé elkaptam az első esőt, és persze nem volt nálam esernyő, úgyhogy bőrig áztam:)Kinga…..
Sokat gondolkoztunk, mit csináljunk azzal a temérdek gyümölccsel, amit a menzán kapunk. A narancsokból eszméletlenül finom frissen facsart narancslevet készítünk, az almából meg sütit sütök: most készül az almás fahéjas finomság, legközelebb lesz almás pite, almás rétes és…..
Korábban már említettük, hogy minden nap ingyen ebédelünk és vacsorázunk az egyetemi menzán. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez két Erasmusos diáknak mekkora nagy segítség, de muszáj megjegyeznem, hogy ma volt a tizedik alkalom, hogy ugyanazt a reszelt káposztát kaptuk…..
Mivel Kinga tegnap este erősen köhögött, úgy döntöttem, hogy ma kihagyjuk a városnézést, és helyette itthon pihenünk. Meg is lett a hatása, estére Kinga többé-kevésbé meggyógyult, úgyhogy holnap be tudjuk pótolni mindazt, amire ma nem volt lehetőségünk.Azért nem voltunk…..
p { margin-bottom: 0.08in; }Kedves Mindenki!   Megérkeztünk Thesszalonikibe!!! Egyenlőre minden nagyon király, túl vagyunk az első buszos, és taxis élményünkön (Kinga csodásan csicsereg görögül:)), átvettük a szállásunkat, bejártuk a környéket, vacsiztunk, bevásároltunk,…..