Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vallásos

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gasztroszex Marcsi sonkái 2012.04.08 08:00:00
Marcsit virágok közt találjuk, elvégre itt a tavasz. Piacolunk is a mi gasztroanygalunkkal ahogy kell. Kis mozgólépcsős fiaskó a mai egyik vendéggel, a burleszkes vonalat erősíti a műsorban. Kerekes Sándorral az Almárium Bisztró séfjével mustráljuk épp a piac sonkakínálatát.…..
Gasztroszex Sonkafürdő 2012.04.07 12:00:00
Tegnap már nálam is ázott a sonka, hogy aztán mindjárt megkezdje jó 5-6 órás wellnessprogramját a gázláng felett. Az áztatás egyébként legalább olyan fontos, mint hogy jó alapanyagot használjunk és türelmesek legyünk.Ha házi sonkához jutottunk, főzés előtt legalább 6-8…..
Végre ez az én műsorom. Gyors autók, hóesés és versenyhangulat. A köztévé nekem tetszőt önpromóz. A Hungaroringen Wéber Gábor és Michelisz Norbi vár Marcsira. Én őket kedvelem, amikor technikai sportokról van szó, de a főzés az más tészta. Érzik ezt a fiúk is, de…..
Gasztroszex Marcsíra 2012.03.10 08:00:00
Modellek nyomulnak a képernyőn Sütő Enikő vezényletére és már majdnem most elkapcsolok, mikor bejön a kifutóra Marcsi is. Illegeti is magát kedvenc gasztrósunk, és már előre rettegünk, vajon mit tartogat a mai adás. Fogyni fogunk, vagy legalább egészségesen étkezni. Jöjjön a…..
Pergőlábú néptáncosokkal nyitjuk a mai adást. Ügyesek a fiúk na, de hogy lesz ebből gasztro műsor? És egyszer csak a semmiből itt terem Marcsi, a fiúk pedig úgy örülnek neki, mint kisgyerek a karácsonyi ajándéknak. Ám a fiúk nem tudnak fütyülni, ezért Marcsi mára répát hoz…..
Gasztroszex Egy baranyai ház 2012.02.17 11:05:00
A héten egy munka kapcsán lerándultam (horvát) Dél-Baranyába fél napra. Javarészt az idő munkával telt, de azért volt egy laza ebéd, amiről szólni kell. Hogy a nálunk alulpozícionált csárdakultúra és vidéki vendéglős hozzáállás mennyivel másabb például Horvátországban.…..
Gasztroszex Marcsi a nyúlon túl 2012.01.28 08:00:00
Horrorfilmes betétzenével, zöld szűrős képpel és egy nyúllal nyitunk.  Marcsi érkezik egy irodaházba és a legrosszabb horror klisével megfigyeli őt a nyúl. Egyre feszültebb a hangulat és egyre őrültebb a nyúl, melyet egy felirat is megerősít: ez maga a Vérnyúl. Melyet…..
Gasztroszex Borotválj fokhagymát 2012.01.27 08:00:00
Egyszer már szóltunk a Nagymenőkről, meg annak kultikus jelenetéről, mikor Henry Hill a börtönös vacsorákról mesél. A nagyfőnökök serénykednek a cellában és Paul Cicero épp olyan vékonyra szeleteli a fokhagymát egy borotvapengével, hogy az elolvad a serpenyőben.Amióta láttam…..
Gasztroszex Megvilágosodás 2012.01.24 11:15:00
Biztos vagyok benne, hogy a disznók minden belőlük készült ételt imádnának. Sőt, végül is ennyi kijárna nekik, a sok szívás miatt.A kép innen...
Gasztroszex Recept: Karaj egészben 2012.01.13 12:47:00
Most vettem észre, hogy a kaszinótojásos írás mellé volt még egy recept, azt jól lehagytam, most javítom a hibát.Hozzávalók1 a disznóvágásból hazahozott nagyjából kilós egész karaj5-6 evőkanálnyi zsír7-8 gerezd fokhagymasó, egész bors, egész szegfűbors, szárított…..
Gasztroszex Szilveszter margójára 2012.01.06 09:30:00
Így utólag visszanézve a szilveszter pont annak megfelelően alakult, ahogy ehhez a jeles dátumhoz viszonyulok. Az azonban hagyomány, hogy ilyenkor nálunk sült hús és klasszikus hidegtálas ételek kerülnek az asztalra. Semmi felesleges zsonglőrködés. Franciasaláta, kaszinótojás.…..
Ha például négykor érkezel meg, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek." Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal, fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy akármikor jössz, sohasem, fogom tudni,…..
Gasztroszex Pisztillus karácsonyra 2011.12.28 14:31:00
Hogyan adjunk kicsit sem buzis ajándékot a főzést, evést és minden evvel kapcsolatos tevékenységet kedvelő barátunknak? (Vagy mire cseréljük le a félresikerült ajándékot?) Olyat, ami lehetőleg hasznos, és amely elengedhetetlen eszköze lehet bármely kicsi vagy nagy, egyszerű vagy…..
Olvasható, főleg ilyenkor karácsony közeledtével a kirakatokban a címben említett felirat. Mi is készülünk a karácsonyra és nem könnyű a dolgunk, mindenkit ugyanis nem lehet étellel vagy borral meglepni. Járjuk tehát bőszen a vásárokat és az üzleteket, a tökéletes, de…..
Gasztroszex Marcsi és a vad világ 2011.12.17 08:00:00
Vadkacsák, szarvasok és Marcsi, már kész is az első igazán télre emlékeztető adásnyitány. És mivel korán van, a mai vendégek megg torkosak és sok energiát égetnek, így Marcsi tápláló és fenséges reggelit készítene, ha nem lógázna be egy kismajom (Rippel 1) aki ellopja a…..
Gasztroszex Receptből dalt 2011.12.01 12:00:00
Nagy kedvencünk már egy ideje az Egyed Péter frontember hangjától hangos Óriás zenekar és így a néhány napja megjelent Gondalapos EP-re is gyorsan lecsaptunk. Az öt szám egytől-egyig nagyon jó, de nekünk a Bába foga című szerzemény szövege ütötte meg leginkább a fülünket. A…..
Gasztroszex Fácán a tálcán 2011.11.23 08:00:00
Ha nem kell sörétet piszkálni, akkor a gyakorlatát nézve fácánlevest csinálni néhány apróságtól eltekintve pontosan ugyanolyan, mint tyúkhúslevest. Legalábbis most már így gondolom. Azért hasznos, ha a családban van egy olyan keresztapa, aki nagy vadász hírében áll, és úgy…..
Gasztroszex Háttértörténet 2011.11.15 10:30:00
Nyilván többen gondolkodtunk már azon, hogy a nagy történelmi vagy éppen bibliai események hátterében mi állhat. Nyilvánvaló, hogy elég sok probléma okozói például a női nem. Gondoljunk csak a legtriviálisabb példára: a trójai háborúra. Köszi Szép Heléna! De…..
Gasztroszex Egy kemény nap végén 2011.11.10 13:14:00
 Nincs is jobb annál, mint amikor egy egész napos autózás után végre hazaérsz és már majd megdöglesz egy korty borért, akkor enyhe fejhangon benyögi a csajod: már megint!?. Egy pillanatra felmegy a pumpa, de nem mondasz semmit, csak szelíden mosolyogsz és már töltöd is ki…..
Gasztroszex Marcsi a libatanyán 2011.11.05 16:00:00
Ma megtanuljuk a libát, miből lesz a libamáj és miért is jó az. (Hol van ma már a Négy Mancs?) És már rettegünk is, mert kedvenc műsorvezetőnk fenyeget, Ludas Marcsi bizony háromszor veri vissza, tollat ragaszt a kalpagba, gyorsan megfog egy libát és már jön is a főcím. A Tarhosi…..
Richard Pryor a nevettetés nagyágyúja. Legalábbis nekem a stand up és a filmvígjátékok egyik legnagyobb állócsillaga a mai napig. (Annak ellenére, hogy 2005 óta már nincs köztünk.) Több évtizedes munkálkodásának köszönhetően generációk nőttek föl a humorán, köztük mi…..
Hozzávalókegy fej kelkáposztapár szem krumplibabérlevélsóborsliszt, olaj, fokhagyma, pirospaprika a rántáshozAhogyan whollosi szeretiSzedjük le a kelkáposzta néhány külső takarólevelét, mossuk megőket, és alaposan ellenőrizzük le, hogy plusz fehérje (kukac) nincs-e a levelek…..
Gasztroszex Marcsi in Hagymaland 2011.10.22 10:00:00
Horrorba illő nyitány: csak Marcsi nehogy meztelen legyen a takaró alatt. Szerencsére Marcsi felkészült, és hiába meresztgeti fogát a kialvatlan szemű vámpír, mert a modern lányok ergonomikusan kialakított fokhagymanyakláncban alszanak. Aztán szaxi bele az adásmenetbe.Kukoricatábla…..
Az leírhatatlan lelkiállapot, amikor a piacon az ebédhez édes paprikát vásárolsz, de csak otthon derül ki, hogy vagy elkeverték a táblákat, vagy vicceskedett az eladó, mert majd egy kiló hipercsípőset sikerült beszerezni. Kelkáposztát és tésztát csináltam a héten, meg…..
Szagoltatok már húst. Nem az illatokra gondolok a hentesnél, az csak egy dolog. Arra gondolok, mikor a frissen megvásárolt húsárut kibontjuk a zacskóból (jobb  helyeken papírba csomagolják) kezünkbe fogjuk, próbálgatjuk a súlyát, a fogását és jó alaposan beleszagolunk a…..