Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter Pen

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
Peter Pen 2011.10.16 21:20:58
@pierre81: a kommunizmus 1990-ben véget ért. Azóta egyre inkább magára utalt az adófizető. Ebben benne van az is, hogy maga választja az ember, mit dolgozik. Tanulni is befektetés. Lehet a csirkefeldolgozóban is dolgozni, meg lehet tanulni is, hogy többet keressen valaki. Senki nem született sehová ebben a társadalomban, kivéve a gazdag vállalkozók gyerekeit, de ez nem a többség, így ambíció és egyéni invesztálás, fáradtság kérdése, ki, mit tanult és dolgozik. Legalább is az elmúlt 20 évet tekintve. Ezért kommunista duma, hogy Gizike is elfárad a csirkepucolásban, ezért neki is jár havi 500 ezer. Annyi jár, amennyit fizetnek érte, amilyen a kereslet. Rá kéne ébredni végre. Piacgazdaság van, ahhoz csatlakoztunk a rendszerváltással. Jobban akartak élni az emberek, nem egyenfizuból, egyen életet, egyen trabantot, hanem egyéni teljesítőképességük függvényében. Gizike nem irigykedett 40% adót fizetni 20 éven át, nem reklamált, amikor mások azt fizették, és nem is nagyon igyekezett 800 ezret keresni (egyébként nem tudom honnan vetted , mert kb a fele reális mondjuk a pénzügyi szektorban). Fel kéne ébredni végre, hogy nem tanulni, nem megküzdeni a jobb keresetért, nos az nem eredményez jobb kerestet. Ilyen a valóság. Mással fizettetni a magunk kényelmességét, az kommunizmus, akár tetszik, akár nem.
Peter Pen 2011.10.16 21:42:01
@pierre81: ha már ennyire valóságosan fogod fel az adófizetést: egy havi 100ezret kereső ember nem fizeti meg egy esetleges kisebb műtét kórházi költségeit sem saját maga után, sem az gyermeke iskoláztatási költségeit. Magától értetődik, hogy ezért kell ambiciózusabb embereknek jóval több adót és járulékot fizetniük? Aztán miért? Mert a kis keresetűeknek ez a jó?
De ez egy dolog. A valóság az, hogy elég kevés az olyan kis keresetű, aki nem egészíti ki legális keresményét feketén, másodállásban. Ezen felül - bár nem ő tehet róla - a gyakorlat az, hogy bejelentik minimálbérre és jóval többet kap zsebbe. De a közterheket mások fizteik helyette, és amikor kürházba kerül, nem reklamál, hogy elnézést, én fizetni szeretnék, mert egyébként nem szoktam.
Támogatnám inkább a privát betegbiztosítást, mint ömerikában. Mindenki eldöntheti, mennyit fordít erre, aztán, ha alul taksálta, nem nyert. Köthetne a jövedelmétől függetlenül kisebb vagy nagyobb fedezetű egészségbiztosítást, a kórházban meg nem volna hála pénz, mert mindenki megkapná a tisztes fizetségét a biztosítótól. De ez ügyben is kurva nagy hazugsággyár működik, épp azért, mert Magyarországon az adófizetési morál közelít a zéróhoz. Még mindig kommunizmusban gondolkodnak az emberek, hogy majd valaki fizet helyettük. Hát erről kéne leszokni és felelősen gondolkodni, miszerint a közös terheket is mindenkinek állnia kell, nincs ingyen ebéd. De jellemző, hogy azok reklamálnak most, akik az elmúlt 20 évben jól éltek mások befizetéseiből.
Ez a valóság. El kell dönteni, hogy kommunizmust akarunk vagy kapitalizmust. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Az azonban nem megy, hogy a társadalom egyik fele felveszi a kesztyűt az élet kihívásaival szemben, a másik fele meg élősködik. Ha a kommunizmust választjuk, ahol mindenki fizet a keresménye mértékében, progresszíven, ahogy 87-ben ezt bevezették, rendben. Akkor viszont én is kérem vissza a 10 Ftos kenyeret meg a 20 Ft-os Kőbányait, értesz, ugye? Egy seggel két lovat nem lehet megülni, az nem megy, hogy nem fizet az emberek többsége adót és járulékot és közben reklamál, hogy miért magasak az adók, miért nem élhet úgy, mint nyugaton. Ott is lassan emelkedett az életszínvonal, évtizedekbe tellett, nem kettőbe.
Tegnap az adatvédelmi biztos az aggályait fejezte ki a Fidesz szociális konzultációs íve miatt. Válaszul Szijjártó Péter közölte az adatvédelmi biztost személyes bosszúja vezeti, hivatalának megszüntetése, és karrierjének féltése miatt. Jóri András azt kifogásolta, hogy a…..
Peter Pen 2011.06.08 19:12:49
@igényes: nézd, az előadás addig tart, amíg van idióta, aki tapsol hozzá. Amíg a lakosság egyik felét el tudja hitetni olcsó igéretekkel, lilaködös nagy nemzeti magyarország imidzsével a 7 törpe, addig maguk is elhiszik, hogy van kereslet erre, nem fogják abba hagyni. Sajnos meg kell várni, amíg kigolyózzák maguk alól a tömeget, de ez nem tart ki 2014-ig szerencsére. Az meg a balszerencse, hyg közben szétbasszák szeretett országunkat, de hát ez az ára pár millió idióta honfitársunk hiszékenységének. De eljön az idő hamarost, ők is egy jobb lét reményében választották meg a törpéket. Ha ilyen ütemben derül ki az alkalmatlanságuk s tudatos hazugságaik, akkor nem kell 2014-ig kibekkelni.
A legnagyobb büntetés Orbánnak, ha nem taszítják le a trónról, csak vissza kell vennie orbitális akarnokságából, hatalomvágyából és végre a választókért kell dolgoznia. 2,5-3 év szégyenben, pofonos között, nos, az nagyon hosszú idő. Térdre fog kényszerülni. Olyan diktátor még nem volt, aki az erőszakszervezetekkel, a pénzvilággal és a sajtóval is ujjat húzott volna és túlélte. De ez az ember még ahhoz is hülye, hogy ezt felmérje, hogy mások kárán tanuljon. Nem tudok szebbeket mondani róla sajnos.
Most itt fenn, az istenek hegyén járok,hol valóra válnak az elveszett álmok.Az út mentén nyulak s szarvasoknézik, ahogy nyugodtan ballagok,nem értik, furcsán miért tekintgetek,hisz nekik természetes e rengeteg.Ők nem félnek itt, Isten árnyékában,bőségben élnek s párás…..
Nem. Nem mindenkivel kell találkoznunk az életben. Vannak emberek, akikkel sors azért sodor össze, hogy lássuk, mi nem pálya. Olyasmi, mint amikor ismeretlen helyre mész, keresel egy utcát, amiről nagyjából tudod, merre lehet. Mész az irány felé, nézeeted az utcatáblákat, aztán…..
Ma este Barton Fink történetét nézem, most megy a Cinemaxon.Mi köze a címhez ? Amerikai és angol zenére rázod, ez megy a menő iPododban is(az is amcsi találmány), amerikai mozikra izgulsz, attól érzed jól magad, de kétszínű módon lefitymálod az amcsikat, csak mert ezt…..