Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schmolagi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
schmolagi 2011.02.20 08:54:48
@zulu: Azt írtad, hogy az eutanáziával előjönni kisstílű sértődöttség. Nem a személyemet sértetted meg, hanem nagystílű sértegetésnek gondolom a témához azon hozzászólók megnyilvánulásait, akik azt taglalják, hogy milyen ingyenélő a nyugdíjas. (csak röviden)
schmolagi 2011.02.20 09:06:10
@gorillka: A kedvezmény megvan, 2 alkalom 90% (oda-vissza), 5 alkalom 50% ( 5 oda-5 vissza) összesen 12 út minden nyugdíjasnak egy évben. 65 felett ingyen utazhatnak. Távolsági vonalon ez meg is teszi. A probléma ott van, hogy nem átallanak ezek a nyomorultak, akik mondjuk Bp. körzetében laknak, 6 alkalomnál többször is bemenni a városba. Akkor pedig teljes árú jegyet vehetnek csak. Ezért legalább annak örültek, hogy 65 felett már nem kell fizetni.
schmolagi 2011.02.20 10:19:28
@simonmondja.: A ( már majdnem) potyázó, ingyenélő, én , csak azt tudom mondani, siralmas ez a vita. Egyet azért nem lenne szabad elfelejteni. Az idő senkit nem kímél. Előbb-utóbb mindenkiből lesz nyugdíjas (már persze, ha megéri). A dolgozó réteg "spórolása" irányulhatna arra, hogy megszűnjön a korrupció, hogy valóságnak megfelelően adózzanak a keresők (ne minimálbéren éljenek luxusházakban és közlekedjenek luxusautókkal) a kiskapuk tömegét lehetne bezárni, ( a vállalkozások ne biztosítsanak autót, benzinkártyát, egzotikus üdülést a dolgozóinak, hogy költségként írhassák le a kiadásaikat, hanem e helyett fizessenek több bért a dolgozóiknak, és ezek után adózzanak.) Megakadályozni a csalásokat, a lógásokat a közlekedési eszközökön. De sorolhatnám. A képviselők fizetését talán nem etikus ilyen helyzetben emelni ( még akkor sem, ha az nem akkora volumen, mint a nyugdíjak tömege.), a nyugdíjasokról meg még egy, meg még egy bőrt lehúzni. Az amúgy is egyre kiszolgáltatottabb embereken még egyet rúgni. Aki nyugdíjas, az legalább 40 évet dolgozott (az átlagról beszélek, nem a szélsőségről), tett valamit az asztalra. Fizette a járulékokat. A közép korosztály akkor tanulhatott ingyen (az ő pénzükön). Mostanra meg ingyenélő potyázó lett? Szánalmas. És én itt be is fejezem.
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
schmolagi 2011.02.03 18:18:48
@pucros: Utána kéne olvasni, a homeopátia alapjainál kezdeni. Németországban úgy tudom az orvosi egyetemen tanítják a homeopátiát. Ott minden kérdésre választ kaphat. Utána meg lehet kételkedni.
schmolagi 2011.02.03 18:21:51
@doktor.dikhed: Van rá gyógyszer, úgy hívják, hogy Pulsatilla. Megfelelően adagolva, megfelelő potenciával használ is.