Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kacor kiraly

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
városjáró blog Rém-rom 2011.07.14 20:00:00
Ezt a rém-romot már minimum egy hónapja kerülgetik a 18-as villamoshoz igyekvő gyalogosok a Moszkva (gyk. Széll Kálmán) téren. Nem mondhatja egyik érintett közszolgáltató cég sem, hogy nem tud róla - hiszen immáron két bójával és egy romos sufniajtó maradványal barrikádolták…..
kacor kiraly 2011.07.16 08:45:13
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

a Moszkva tér, az Moszkva tér, az Moszkva tér, függetlenül az önkény és barbárság machinációitól most már Moszkva tér fog maradni örökké: Tolsztoj, Csehov, Dosztojevszkij, Mandelstam, Szolzsenyicin és egyéb nagy orosz írók fővárosának neve..

De mivel mi Kalefnek is becéztük, ezért nyugodtan hívhatjátok Kalefnek is, egy a lényeg senki se változtatgasson önkényesen neveket többé az emberek feje felett.

Ha a helyi lakosokat megkérdezték volna, vajon mire szavaznak? Moszkva térre. A 2. világháború utáni nemzedék így ismeri, és most nem kell ugyanazt a totális önkényt eljátszani, mint ami Moszkva térré változtatta a nevet eredetileg.
kacor kiraly 2011.08.29 21:51:26
@Asztalos Gábor:

Nem az önkényes és felesleges névváltoztatásra lettek megválasztva, túlnyúltak a felhatalmazásukon!

Nekem egyébként a térátnevezés az a bizonyos cipőfűző, ami ezzel az aktussal most elszakadt, szóval ez az új név most naponta az arcomba van verve, és emlékeztet arra, hogy köszönöm nem kérem az önkényurakat...
kacor kiraly 2011.08.29 21:53:53
@kacor kiraly:

hasonlít a helyzet a Bourbonok restaurációjára, semmit sem tanultak, a történelem pedig gondoskodni fog eltűnésükről!
Konzervatórium Az SZDSZ Kakukkja 2009.06.17 08:03:00
Ki is lehet a titokzatos 'Kakukk' fedőnevű ügynök, a besúgó az SZDSZ egykori vezetőségében? Rainer M. János már könyv formájában is megírta, hogy Antall Józsefet kik és hogy figyelték meg, de most az 1956-os Intézet ügynöklistája kapcsán úgy néz ki, hogy az SZDSZ-nél még a…..
"Van az a vicc, hogy mi az F-el kezdődik és Sz a vége, és a nők szőrzetében túrkál. Megvan? Nem, nem az, hanem a másik, a FODRÁSZ. Bár az a pasi, akihez én mentem, inkább volt FASZ mint fodrász mester. Gyönyörű volt. Tényleg.Egy sminkeseknek, és fodrászoknak tartott szakmai…..
avagy a kettős mérce Az imént volt szerencsém belepillantani a Viasat 3 Bár 2.0 című műsorába. Azt az ominózus jelenetet adták, amikor az egyik hölgy játékos gyakorlatilag lecigányozta a másik játékost. A híradások alapján egyértelmű az eset, amitől el kell…..
A hír még nagyon friss, részleteket nem tudunk, de a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát újabb öt évvel meghosszabbították. Az ORTT 5-4 arányban döntött a Tilos javára.A Tilos már egyszer megpróbálta meghosszabbítani jövőre lejáró koncessziós szerződését, de…..
kacor kiraly 2008.10.07 23:12:37
Egy kivülállónak, aki nem követi az eseményeket, nehéz megérteni, hogy a Tilos tagság és hallgatóság ugyanolyan döbenettel értesült a karácsony esti eseményekről a rádióban, mint aztán az egész ország. Mindenki ki volt borulva, és értetlenül állt az események előtt. A karácsony minadnnyiunk ünnepe, nem is voltak nagyon sokan benn a rádió épületében aznap eset, hisz karácsony este volt, mindenki otthon volt ünnepelni a családjával.

Szerintem még olyan média nem volt ebben az országban addig a napig, aemlyik a történtek után azonnal intézkedett, elnézést kért a köztől, sőt állítom, hogy a Tilos rádió vezette be Magyarországon a bocsánatkérést, a Tilos rádió képviselői voltak azok, akik minden médiába elmentek és heteken át és bocsánatot kértek, egyetlen munkatársuk, Barangó szavaiért.

Valahogy érdekes módon ez senkinek nem esett le, vagy nagyon kevés embernek, hogy itt valakik, egy közösségi rádió tagjai azonnal bocsánatot kérnek egyik társuk súlyosan bántó szavaiért. Az ellentábor egyszerűen nem akarta meghallani, nem alkarta tudomásul venni, hogy itt a rádió tagsága és a rádió törzshallgatói elítélték Barangó magatartását, nem kértek belőle.

Számomra ez volt a legelképesztőbb, hogy nem számított a bocsánatkérés, nem számított az azonnali elhatárolódás, semmi sem számított, ha egyszer a Tilos rádió vérét akarták valakik, akik aztán egy borzalmas tüntetést szerveztek a rádió elé, és tudjuk, hogy ott akkor milyen atrocitások történtek..., tehát tulajdonképpen az egyetlen Barangó nevű ember felelőtlen szavai miatt egy egész közösséget akartak meglincselni, jó hogy fel nem gyújtották a rádiót egyes magukat kereszténynek beállító, és magukat a keresztényi elvek követőinek valló emberek. Semmit sem akartak felfogni abból, hogy valójában mi történt, hogya rádió tagsága milyen állásponton van, viszont rendkívül keresztényietlenül a vérét akarták a rádió munkatársainak.

Hadd ne minősítsem őket tovább, borzalmas idők voltak azok, viszont elképeszt, hogy 5 évvel később valakiknek még mindig nem esett le, hogy a Tilos rádió közössége példamutatóan kezelte az eseményeket! Mind azonnali intézkedés, mind pedig az azonali bocsánatkérés terén. Na de hagyjuk, ha valakik a másik vérét akarják, akkor nyilván nem kivánják meghallani a másik mondandóját...

pndrgn, köszönöm az összefoglalód
bdk blog archívum A pirézekről 2008.10.02 11:15:00
Én, mint Első Piréz, aki már másfél éve használja magára nézve ezt a jelzőt, szükségesnek érzem, hogy jelezzem: a pirézek újra szóba kerültek a Tárki legújabb felmérése okán. Utóbbiból kiderült, hogy a pirézek iránti elutasítás mértéke egy hajszállal ugyan csökkent, de továbbra is elég erős. Ez épp…..
- Interjú Berniczky Évával - Első regénye, a Méhe nélkül a bába 2007-ben jelent meg a Magvető Kiadónál. Az írásaira a kritikától olyan jelzőket kapott, mint "szexista", "mágikus realista", illetve hogy "női irodalom". Férjével Kárpátalján él...
Nem nálunk, hanem a távoli Kanadában esett meg az a vicces eset (én kérek elnézést), hogy egy francia nyelvű napilap Sarah Palin republikánus párti alelnökjelötről szóló cikkéhez az Agence France-Presse nevű hírügynökség egyik fotóját bírta felhasználni, mégpedig ezt:A…..
A Kitakart Psyché sorozat első két kötete:  1. Éjszakai állatkert - antológia a női szexualitásról2. Szomjas oázis - antológia a női testről  még többet az Éjszakai állatkertről…..
Forgács Zsuzsa Bruria: A Nap, a Hold és a Klitorisz - manifesto a női orgazmusról…Eredeti közlés: Forgács Zsuzsa: A Nap, a Hold és a KlitoriszMagyar Narancs - XIII./15. 2001. április 12. 20-21. és 42-43. old."Nem azért találta fel az ősember a kezet, hogy aztán a…..
A Szomjas oázis és Éjszakai állatkert szerzőinek egy csoportja:       fotó: Szilágyi Lenke Mit mondtak a Szomjas oázisról? Megkérdeztünk hét művészt, illetve tudóst a Szomjas oázisról – a női testről szóló első átfogó irodalmi antológiáról –, és ezt…..
" Megismerkedtem egy sráccal, nem titok, rapid randin. Kipróbáltam heccből ezt a pár perc alatt randit. Nagyon megtetszett az egyik srác. Megbeszéltünk egy randit. Rózsát hozott és egy sétára invitált a városligetbe. Romantikus alkatnak tűnt. Olyan "én konfliktus kerülő…..
Kettős Mérce Hetivers 2. 2008.07.30 13:47:00
Kulturális rovatunk ezen a héten a 2000-ben elhunyt költő, műfordító és esszéista, Petri György egyik legemlékezetesebb versével jelentkezik, amely először a Holmi 1990. februári számában jelent meg.       Petri György: Hogy elérjek a napsütötte sávig Szokványos…..
kacor kiraly 2008.07.31 21:20:55
de van ennél jobb is, amit egyszerűen nem tudok megunni...

"Miért nem szeretnek engem a nők?" - a költő egyik barátja, bizonyos K.M. panaszkodik a költőnek...

ez is a vers címe: K.M szerelmes éneke...

tökéletes diagnózisa az önmaga számára terra inkognita, nőiszonyodó férfinak...

várjatok, megpróbálom előkeríteni a netről---

Petri György

K.M. szerelmes éneke

Miért nem szeretnek engem a nők?
Gyuri, mondd meg nekem, miért nem szeret egyik
lepedékes nyelvű, pállott picsájú
lankadt kurva sem?
Imáimba foglalnám a nevüket,
lihegnék, mint egy trubadur,
kacagnék, mint egy bajazzó,
elvenném feleségül (le van szarva!),
miért nem szeretnek engem a nők,
ezek a tetves kis pinamancik,
én áhitattal ejtem ki a retkes nevüket
minden fogmosás előtt,
és most otthagyott ez a Margit is,
miért? mer' mondtam neki,
mikor a múltkor bőgni kezdett,
hogy fújja már ki (a szemét)
vagy hagyja abba,
én nem bírom a tocsogós csajokat
(az anyja halt meg neki vagy kije),
há' most mi rosszat mondtam neki,
hogy menjen a kurvaannyába,
mert én most dolgozom és utálom,
ahogy a szőrök recsegnek az orrában,
amikor levegőt vesz,
és ettől nem hallom a konczsuzsát
gépelés közben.
Erre elment.
Ezek a szar kurvák, öregem,
mindentől felhúzzák az orrukat.
Ez az Enikő meg ---
hát nem igaz!
Én szeretem
a nőket, meg nem vagyok prűd meg minden...
de háromszor láttam,
és nem le akart smárolni egy kapualjban?
Így ahogy mondom:
nyelvespuszit akart
adni. Belelógatta azt a ronda nagy
piros nyelvét a számba.
A meztelen számba. És nem hord nyelvtartót sem.
Hát megmondtam neki,
hogy álljon meg a menet,
előbb lakás és egzisztencia,
aztán akarjon puszizkodni. De akkor se velem,
mert engem nem így neveltek.
(Pedig szerettem volna,
ha megkéri a kezem, nagyon snájdig lány volt),
de hiába, nálam első az elv:
mindent a szemnek,
semmit annak a ronda folyós kezének
- le akart tapizni! hát ezt neki!
Mért nincs egy rendes nő? Aki nincs.
Ezek mind vannak: szelelnek, párolognak,
szaguk van. Akkor is nő a hajuk,
amikor gépelek. Pedig csak azt kérem. hogy ne.
Ez a legkevesebb.
Én tökéletesen tudok alkalmazkodni,
mosok lábat, tisztán tartom a teflon,
perfekt agglegény vagyok, valószínűleg
az a baj, hogy túlságosan tisztelem
ezt a sok riherongyot.

Petri György

PS: MINDEN NŐNAPON KÖTELEZŐ ELOLVASNI MIELŐTT ÁTNYÚJTJUK AZT A FRÁNYA KÖTELEZŐ CUCILISTA SZEGFÜT! (HÁTHA RENDBE TESZI VALÓSÁGÉRZÉKELÉSÜNKET EGY PÁR PERCRE.

PS2: most lehet mekegve nevetni
Le a kalappal a srácok előtt, elmentek a rádióba és névvel, lakhellyel (később arccal) vállalták a lőcsük hosszát mélységét. Nem is tudom, hogy nekem mennyi idő kellene ahhoz, hogy feldolgozzam azt, hogy bébipöcsöm van (félreértések elkerülése végett nincs az, de hívjatok…..
Ez a post az evocatio.blog része (a lényege jobboldalt olvasható), tehát nem kizárólag a HC "ismeretlen" vendégszövegeit keressük, hanem feltüntetjük az összes, a szövegben megemlített szerzőt is!Akkor kezdjük el! A végére érünk? A teljességre…..
Menedék Szabó Tibor bárkája 2008.04.06 01:10:10
"Három évvel ezelőtt lépett nyilvánosság elé az Artizánok nevű írócsoport. A Bódis Krisztina, Forgács Zsuzsa Bruria és Gordon Agáta alkotta triász azzal az igénnyel állt elő, hogy a kortárs irodalomban a nemiség (konkrétan: a női nemiség) esztétikai szempontként,…..
Nem zaklatta a beosztottját az igazgatóNépszabadság • Bánfai Tamara   • 2008. április 2. Ötmillió forint kártérítés jár B. Istvánnak, az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal egykori gazdasági és humánpolitikai igazgatójának, akit 2004 nyarán az egyik…..
kacor kiraly 2008.04.07 19:37:13