Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jotan

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az SZJA bevallási határidő közeledtével igencsak aktuálissá válhat az alábbi levélben felvázolt probléma. Régen hangoztatott igazság, hogy egy súlyos könyvelői hiba tönkre tud tenni egy jól működő vállalkozást is, miközben közel sincs a könyvelési szakma olyan…..
Jotan 2008.05.14 21:31:26
"Nyilván mentesül a felelősség alól, ha azért nem tudja a bevallást elkészíteni, mert a kedves ügyfél cseszett elvinni a számláit és egyéb iratait."

Nyilván, de aki életében könyvelt már egy magyar vállalkozót az tudja, hogy nincs olyan ember aki időben mindent (hiánytalanul) odaad a könyvelőjének. Aztán az aktuális határidő közelében van a napi 14 óra hajtás és a hibák.
Ezen az alapon a biztosító sose fizetne.

"Egy abszolút mikroméretű, evás vállalkozásánál nem tartom kevésnek a havi 25-30 ezer Ft könyvelési díjat..."

Én igen. Mondjuk az is igaz, hogy én soha sem vállaltam egyéni vállalkozókat, betéti társaságokat, evázókat. A legtöbb ilyen mind kényszervállalkozó akinek fingja sincs hogyan kéne egy igazi vállalkozást irányítani és elvárja, hogy a könyvelő egyszemélyben legyen jogász és adószakértő is.

"Egyébként a kötelező felelősségbiztosítás legalább szűrné a szakmát, gondolom, ez nem hátrány..?"

De igen, jó lenne szűrni a szakmát.

Elvileg a mérlegképes tanfolyam, a nagy bukási arány és most már a felsőfokú iskolai végzettséghez kötés (az új jelentkezőknél) ezt lenne hivatott szolgálni. De így is úgy 50 ezer felett van az aktív regisztrált mérlegképesek száma (nagyon sok, ha mondjuk arányaiban hasonlítod mondjuk egy brit könyvelőkamara taglészámához).

A kötelező felelősségbiztosítás szerintem nem szűrné a szakmát csak többen könyvelnének feketén (hány cégvezető kéri a PM igazolvány bemutatását ha kicsi a cég és nem kell könyvvizsgálni?).
APEK Evörgrinsz BSA feat. APEH 2007.10.29 17:31:00
Érdekes ez a kis BSA levélke, amiben az APEH történő feljelentéssel fenyegetik (zsarolják?, ugratják?, nem tudom mi a jogilag is helyes kifejezés) az adófizetőket. A BSa céljaival messzemenőkig egyet lehet érteni, csak az a probléma, hogy nem túl elegáns és korrekt formában…..
Subba Terézanya, csapjad! 2007.10.10 16:30:00
Akinek nem tetszik ez a zseniális videó, az vegye úgy, hogy így csapunk vissza arra a rengetegszer beküldött gagyi finn-magyar rokonságos bénaságra. Térdre rogyunk, majomkutya egy esernyővel tartom vissza!     Ha valakit érdekelne az eredetije, itt találja...
Jotan 2007.10.12 01:19:29
Mechba újra iskolás lett: hogy okoskodhasson meg doktor lehessen beiratkozott egy jogászokat is kibocsátó intézménybe. Nem egyszerű ám az élet.Mechbának ugyanis az alap műszaki diplomája mellett egy MBA-je is van. Eddig sokszor eszébe jutott, hogy hol használhatná ezt a paírt a…..
APEK Evörgrinsz The APEK Want You 2007.08.10 23:35:00
Olvasom, hogy 1717 fő revizort vesz fel az adóhatóság. Ezzel a lépéssel szeretnék teljesíteni az tervezett adóbevételt, etc...Ez mind szép, jó és érthető, de nem igazán fogom fel azt, hogy 2003-ban miért kellett akkor elküldeni 1 200 ember, ugyan innen, ugyan ezeknek. Azóta mi…..