Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SpeciGames

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszabb kihagyás után jelentkezem ismét egy továbbra is közérdeklődésre számot tartó témával, amely a kerékpáros bukósisakok biztonsági helyzetével foglalkozik. Számos privát üzenetben kerestetek meg az előző cikk után, hogy akkor most milyen sisakot is érdemes venni, mire kell figyelni és sok…..
SpeciGames 2018.08.01 12:56:41
@torma99: Szerintem a sisakjának azért nem lett baja , mert nem ott érte az ütés. De nem is ez volt a kérdésem. :-(

Sajnos a biztonsági öves részemet sem értetted. :-( Az öv anyaga ütközéskor megnyúlik. A portfolióról ollóztam:

"Bármily hihetetlen is, a biztonsági övek nem "sziklaszilárdak", ütközéskor több centimétert is képesek megnyúlni, de csak egyszer! A második alkalommal már olyan erőt fejtenek ki e nekifeszülő testre, amit az már nem képes elviselni, és sérüléssel, vagy még rosszabbal reagál erre. "
Vannak olyan helyzetek, amikor az ember nagyon örül, hogy megvette vagy épp megépítette az új hifi vagy házimozi rendszerét. Ugye, tudjuk milyen érzés? Anno én is átéltem. És vannak olyanok is, akik bár szeretnének rendesen szóló hifit magunknak, de vagy nincs olyan példány, amire az adott költség…..
A tavalyi adatok alapján hazánkban a bruttó fizetések közel fele az állam zsebében landolt. Ezzel az aránnyal kontinensünkön dobogós helyen állunk, csupán a belgiumi és a németországi elvonások haladják meg pár százalékkal a miénket. Szakemberek körében megoszlanak a vélemények a paternalista…..
SpeciGames 2017.08.10 15:55:25
@Ballib cenzúrázók réme 25: Te csak SZJA-t fizetsz? 27% ÁFA? Bankadó? Olvass ballib sajtót, ott a lista.
Nagyon ritkán fordul elő, hogy más írását teszem ki, még ritkább a negatív hangvételű cikk, hiszen alapvetően a gasztronómia (főzés, evés, étteremlátogatás) szépségeit igyekszem népszerűsíteni, de Kolonics Zoltán, cukrászmester szakmai munkássága elég erős érv volt amellett, hogy engedjek a…..
SERTEPERTE A sör nem alkohol 2016.05.14 09:10:00
A sör nem alkohol, mivel ezt a Szejm, a lengyel parlament törvénybe iktatta. Igaz a „sörtörvény” megalkotására nem épp kedvező időpontban az 1981 decemberi hadiállapot bevezetése után néhány hónappal került sor. Hadiállapot lévén tilos volt az alkohol szabad forgalmazása. Jegyrendszert vezettek be a…..
SpeciGames 2016.05.17 10:40:11
@zsu911: Ezért kérdeztem amit írtam. Pontosan mire gondol a szerző, amikor törvény nem tekinti alkoholnak a sört? Ihatom az utcán? Nem. Ihatom és vezethetek? Nem. Lehet árulni az iskolai büfében? Esetleg az adója más?
SpeciGames 2016.05.18 13:06:25
@Árpa Jankó: Ezt az "adószempontból van jelentősége" dolgot kifejtenéd? Akkor végre értelmet nyerne ez a fantasztikus sztori. Persze akár a cikkbe is beleírhatod. Lesz egy 2.0 verzió.
Utazásaim egyik kedves színhelye Olaszország; számos vidékét és városát bejártam. Hosszú listát tudnék írni arról, hová menjenek, ha nem az Adriai-tenger zsúfolt fürdőhelyeire vágynak, vagy nem a szokásos turistacélpontok érdeklik Önöket. Erről a képzeletbeli listáról választottam 5 helyet, ahová…..
SpeciGames 2015.07.27 15:32:28
@zahor103: Talán ezért javasolta a szerző is PeruGiát :-)
Nem tudod még merre mennél nyaralni az idén? Kiszakadnál a Róma-Párizs-London tengelyről és a tunéziai tengerpart is unalmas már? Most bemutatunk 23 olyan célpontot, amit talán még nem is vettél számításba, mégis életed legtartalmasabb vakációját jelentheti! 1.    …..
SpeciGames 2015.06.18 22:48:43
A Szegedi Kattintós bebizonyítja, hogy a fideszes kommunikációs agytröszt messze nem használta ki a néphülyítésben rejlő óriási lehetőségeket. Íme néhány ötlet arra, miként lehet elterelni a már ismert kommunikációs trükköknél is hatékonyabban a magyar ember figyelmét a…..
Pár éve magam is megjártam Skóciát, voltam Edinburghban, autóztunk a Felföldön, ittunk whiskyt, és szoknyás férfiakat tréfáltunk meg. Az élmény örök volt, és ennek sikerült talán egy kis szeletét most újra átélni a C/Kaledoniában, amely már a névválasztásnál is meg…..
Kapanyél Júliusi fűgondozás 2012.07.19 08:30:00
A nagy hőség a legtöbb pázsitot valószínűleg megviselte. Alapvető probléma a mélyre vágott fű, ugyanis a kánikulában 5-10 cm közötti magasságban kell tartani a gyepet, hogy elkerülhessük a nap perzselő hatásának káros következményeit. A gombabetegségek is ilyenkor támadnak…..
SpeciGames 2012.10.01 13:27:15
@kapanyél: Mi az a speciális egyszikűek elleni gyomirtó ami kiirtja a muhart és hol kapható? Mostanában elég sok van nálam is.
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
Megvan a jövő egyik sikergyanús energetikai fejlesztési modellje: a közösségi erőmű. Azaz olyan projektek életre hívása, amelyben a befektető maga a fenntarthatóság iránt elkötelezett lakosság. Bécsben már sikeres a modell, az első közösségi naperőművet már üzembe is…..
Az olaszoknak ott van a Garda-tó vagy a Lago Maggiore, az osztrákoknak a  Wörthi-tó vagy a Neusiedler See (na jó, a Fertő tóból nekünk is van még egy kevés), egy magyar burzsuj azonban ha vizet akar,  legfeljebb a Balaton északi partján érezheti jól magát. (A déli part…..
SpeciGames 2012.05.07 10:31:57
@HgGina: Az m2 nem egy TV csatorna?
 http://www.youtube.com/watch?v=6SwAsc1w4-g..
SpeciGames 2012.04.23 13:50:27
@Sokorai_Atala: 1980-ban már Scmitt-et nem könnyezhetted meg a Himnusz alatt 2 okból:
1. visszavonult 3 évvel korábban
2. nem nyertek a magyarok

Mellesleg Mo-ról volt idő amikor vívóként nehezebb volt kijutni az olimpiákra, mint ott győzni. Schmitt még ezekben az időkben vívott. Ezt a fajta imázsát bontotta le amikor politikus lett. Kár!