Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rixman

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden várakozásomat felülmúlta a miniversenyünk. Nyolcvanhat, jobbnál-jobb alkotást küldtetek a felhívásunkra. Mindenkinek nagyon köszönjük, és természetesen mindenkinek gratulálunk. Óriásiak vagytok! Legnagyobb kedvenceitek Puzsér Róbert, Deák Bill Gyula, Fluor és Nagy Feró…..
Ajándékba kaptam, gyerünk, üljünk neki! Doboznyitás után furcsa elem hullik az asztalra. Ilyet még nem láttam. Ki tippel gyártási hibára? Fura egy brick, annyi szent... Aztán megszemlélem az elemeket. Furcsa a színük, furcsa némelyik formája is. Itt már esetleg könnyebb…..
Ha már mindenáron a modelleket akar kiadni a LEGO, az lenne a szerény javaslatom, toljanak állat-modelleket, mert az ezerszer érdekesebb, meg nem is dobálnak bombákat más emberekre, legfeljebb csak tojnak rájuk. A Brit madarak című albumot DeTomaso77 készítette és töltötte fel a…..
rixman 2012.05.16 09:42:37
Szeretnék, egy kicsit én is hozzá szólni ehhez az összetett témához.
Alapból abból induljunk, ki az ember boldogságra vágyik!
A téma összetett, azért, mert egy részről idealizáljuk a „dolgokat” legyen ez az állatvilág (ahol szintén könyörtelen harc dúl a túlélésért) másrészt az emberi alkotást, mint létrehozott többlet-öröm megnyilvánulás okán.
Sajnos a baki a harci repülőben a társításokban (hősiesség, mint az „ellenség” legyőzése) leledzik, szerintem.
És a LEGO-nál hát azbajt hogy már a kezdeti lovagi tornás készlet is magában hordozta: azt a furcsás érzést, hogy akkor most egy részről ki is legyen lovag, és ama lovag meghal?
Természetesen ez így helyes!
Meghökkentő? NEM mert a LEGO nem a világból kiábrándult idealizmust kereső szoba- remetéknek készül.
De véleményem szerint azért mégis csak meghökkentőnek érezhették a mosolyogva gyilkolást Billundban is, így szép lassan megváltozott az arckifejezés is.
Nos itt tartunk, a konkurensek nyomása miatt pedig szép lassan az építőjáték kezd átalakulni szerep játékká, ahol részben a Licencek piaci részesedése is ráhúz egy bőrt az erőszakra.
Visszatérve az elejére: minden embernek joga van a boldogságra, amíg azt más ember kárára nem teszi.
És a LEGO ha még mindig gyerekjáték, mint érték közvetítő el kellene határolni a magának akár egy új névvel a felnőtteknek szánt készlettel (Pl.Toyota-Lexus)
Elég nagy biztonsággal ki merem jelenteni, hogy a Harry Potter sorozat 2011-ben lezárult. Élt 54 készletet, amivel önmagában is érdemelne egy vagy két külön posztot - talán majd amikor a kifutó készletek is elfogynak a polcokról. Addig is álljon itt az egyik utolsó darab…..
Veled ez előfordult-e már? Nyilván. Némileg magyarabbul: AZ A Ki•••OTT ELEM - vagy tíz nyomorult alkalommal láttam, mikor nem kellett még A blog szerzői kara utoljára (és azóta is folyamatosan) akkor mondogatott sűűrn ilyesmiket, amikor kicsit túlelőgezve a bizalmat vettünk…..
A héten jött velem szembe a hír, miszerint hivatalos nagyfelbontású fotók jelentek meg a készülő Gyűrűk Ura szettekről. Először örültem, mert a kiszivárgott gyenge minőségű fotók alapján nem tetszettek annyira a készletek, de ezt akkor a pixeles és kicsi felbontású képek…..
rixman 2012.04.04 10:39:52
Azért a szubjektív dolog, mint érzés valóban megfoghatatlan.
Utoljára szeretném idebiggyeszteni a gondolataimat, érzésimet a készletekkel kapcsolatban (bár lehet, hogy nem is olvassa senki-annál romantikusabb).
Gondoljuk végig, hogy egy készletnek mennyiféle „igénynek” kell megfelelnie.
Legyen pofás, de olcsó, ám biztonságos és moduláris másokkal,stb.
Kiragadnék párat ezekből:
Olcsó legyen tehát nincsen külön alaplap, lukas testű szörny, legyen viszonylag kevés elem (szerencsére? nem panel) így aztán szubjektíve alacsony a védőfal.
Biztonság alatt értem, hogy számomra (42 éves mandró) az Uruk-hai kardok bizony hosszúak, de lehet, hogy egy gyerek így tudja őket biztosan megfogni(ellent mond ennek, a Rohaniak rövid pengéje).
Modulárisnak Stiel említette okokat tudom felhozni, ám itt is van egy meghökkentés minek az új téglaforma kocka? Bizony zavaró, még ha jó is az elem, de itt disszonáns.
Értem én kijavították a falat a csata előtt, de mégis fura.
Ha lehetne javasolni, az új téglákon felbuzdulva, legyen olyan akár nagy alakú várfal elem melynek egyik fele legalább nem sik, hanem domború!(képzeljünk el egy „valós” domborművet ezekből a kockákból!)
Végezetül a festés minősége hatalmasat lendített a készleteken (meg érne egy posztot az elkészítés módja-lézer?) szerintem ez elképzelhetetlen lett volna akár tíz évvel ezelőtt is (jómagam azóta „gyűjtöm” újra a LEGO-t)
Kíváncsian várom a személyes találkozást velük.
Aki próbált már tableten bármi olyan játékot nyomni (pl. ezt vagy ezt), amihez két kézzel kell markolni a készüléket és két hüvelykujjal irányítani az akármit, az tudja, hogy a tabletnek rossz a fogása. Vékony, csúszik, éles a széle, stb. Megoldás? Van egy csomó menő…..
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
rixman 2012.03.23 11:59:44
A „műanyag” nyomtatás.
2012 02.29.-én az Origó foglakozott a 3-D nyomtatással:
www.origo.hu/techbazis/20120207- ... mtato.html
Hát „ritka” alkatrészek estén, mint a matrica ív nyomtatásnál megfontolandó
Sorozatszám: 7754 Név: Home One Mon Calamari Star CruiserTémakör:Star WarsAltéma: Episode VIAlkatrész: 789 DbMinifig:…..
Kockarako 4193 London Escape 2011.06.06 23:31:00
2011. 05.26.Meghatottan, könnyben úszó szemmel, remegő kézzel téptem-szaggattam a várva-várt készletet tartalmazó csomagot…. Ennyit a tudományos fantasztikumról, hiszen ennyire azért nem hozott lázba.Egy szó, mint száz, rég vártam rá, hogy legyen Jack Sparrow figurám,…..
Nem túl rég felvetődött a kérdés a technic készletek kapcsán: Miért nem döntik el végre mekkora méretarányú modelleket csinálnak, akkor nem lenne gond figurákkal ellátni őket. Technic Umimog vs. mini Unimog-hoz nem tudok hozzászólni, ám nekem nem valószínű, hogy valaha lesz…..
Olvasónk, minifig88 annyira megunta a LEGO kamionok alig-alig változó formáját, hogy elkészítette a saját verzióját. Erre még akár legyinthetnénk is, a legó leginkább építésre és újraépítésre való, de ő nem állt meg az új dizájnnál: motorizálta és irányíthatóvá…..
rixman 2012.03.14 12:49:50
Az iPadon sokmindent lehet csinálni. Nem csak zöldséget aprítani, hanem legózni is: Meg tudjátok, felnőtt-legózni is: No és persze i-legózni. A LEGO ugyanis a maga módján azért igyekszik a hagyományos platformok (szőnyeg, parketta, stb.) mellett újabb felületeken is nyújtani…..
Visszatérő nyafogásom, hogy az évek múlásával minden egyre nagyobb lesz, ami legó. A dobozok, a házak, az árak, de még a kockák is. (Na jó, ez utóbbiak nem.) Van azonban olyan, mikor a gigantomán építkezés kicsit sem baj! Mészáros Gábor (butcher) küldte nekünk ezt a…..
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Update: A LEGO Hungária szíves közlése, hogy májustól mind a DC, mind a Marvel készletek kaphatóak lesznek itthon is, de kizárólag csak játékboltokban. Velük együtt Spongya Bob is megérkezik. Szuper(hős)! Sajnos az idei év egyik legnagyobb durranása, a felnőttek számára…..
rixman 2012.03.05 12:34:05
@Yooha: Hát ezért lennének a jó barátok, meg az egyletek-társaságok..............
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
rixman 2012.03.05 12:10:09
@Brickfan: Azért arról nem írtál, hogy ezt csak úgy egyszerűen megvetted, vagy mások is licitáltak rá és és………
Nálam ezért nincs otthon internet: jatek.vatera.hu/lego_duplo/lego_keszlet/egyeb_lego_keszlet/lego_spiderman_4851_the_origins_1559948228.html
Félóra alatt elkelt.
Tényleg érdekel azért a többi beszerzése, egyforma színűek lesznek e a kockák, közösen szoktál e rendelni, szóval a folytatás-tapasztalatok.
Már a tervek alapján is bizakodók voltunk, a végeredményt látva azt hiszem, igazán örülhetünk!                                                                     A Star Wars-sorozat legnagyobb ruhatárával és…..
rixman 2012.02.24 11:50:39
@BøBa:
Hát talán, (kinagyítva is furcsa) de mindenképpen gyönyörű a nyomás, és lehet, hogy „árnyékot” is nyomtak-festettek, pingáltak az arcára.
Szinte minden témában megérkezett már az idei készleteket népszerűsítő "hivatalos" tévészpot a LEGOtól. Bár a nyolcvanas évek más technikákkal, más gyerekeknek készült reklámfilmjeit következetesen jobbnak találom, azért alapvetően ezek is rendben vannak. (Na jó, egy…..
rixman 2012.02.16 10:59:09
@VáriTomi: Igen, ezt én is kínomban nevetségesnek találom, lásd Darth Mault ott miért lehetett a Zabraknak fejtetője, mert vannak szarvai?
Egyébként a vasember nem lenne idomtalan, ha nemcsak matrica páncélt kapott volna, hanem igazit.(szerintem)
rixman 2012.02.16 15:16:12
Hát szerintem ez a legkisebb: www.hothbricks.com/page/3/, de nem hiszem, hogy a legolcsóbb.
De BrickLinken lehetne rendelni csak fejet is.
Tudósítónkat, Zedet távol-keleti kalandozása közben, Thaiföldön érte az állítólag tökéletes dél-koreai klónokról szóló tudósításunk.  | kép: www.heybrian.com | Nem volt rest a Kanchanaburi a Night Marketen lőnni pár képet, hogy megmutassa, a thai gyerekek mivel…..
rixman 2012.02.16 10:45:23
@Zensual: De azért nincsen honvágyad?
rixman 2012.02.16 10:46:25
@Yooha: A "disznó" P-nak pedig volt anno.
Ezúttal kevésbé rendhagyó módon szeretném bemutatni legújabb alkotásomat. Ennek a lényege az, hogy a köré szőtt történettel fogom nektek bemutatni minden egyes részét, és érdekességét.A Fenrir kastély már vagy 40 éve elhagyatott, ugyanis tulajdonosa - a gazdag földesúr - a…..
Felnőttkori LEGO-korszakomban már több készletet is beszereztem, de most nagyravágyó lettem. Valami nagyra vágytam. Már a katalógusban kinéztem magamnak: hű de jó lesz! Aztán a Müllerben ott pöffeszkedett a doboza a polcon. Ejha, elég szép darab lesz ez, ha már a doboza ekkora!…..
rixman 2012.02.09 11:20:19
Sziasztok!

Elnézést kérek, nem akarom szét dumálni a dolgot.
A mostan bemutatott vadász tetszik a mérete ellenére, de van pár dolog, ami érthetetlen számomra, és ezek az elemekkel kapcsolatosak.
Egypár képet szeretnék bemutatni az ominózus saját TIE-ről.
picasaweb.google.com/113946174040004868131/TIEModositas#
Bárki kipróbálhatja ezt a fajta felerősítést, amit még tovább is lehetne rögzíteni a szárnyakhoz, de nekem így is megfelel.
Fontos számomra, hogy „Regular hexagon” formájú legyen a vadász.
Sajnos a módosítások ellenére enyém is csak közelíti azt.
A régi TIE 7146-os pedig hát……….
Még annyit, hogy nagyon szeretem a LEGO-t kb: 35 éve, és mindig tisztelettel viszonyultam az eredeti elképzelésekhez.
rixman 2012.02.09 14:58:33
Nagyon tetszik a 9492-es TIE tényleg jók a szárnyai.
És itt jön megint, hogy használjunk egy meglévő elemet, és milyen jó, háááát picit nagy lett, de kétségtelenül mutatós.
kaminopedia.wikia.com/wiki/TIE/In_vad%C3%A1sz
Idézet innen: A TIE Vadász felépítése is az egyszerűségre törekszik. Mindössze egy gömb alakú pilótafülke, és két hatszög alakú szárny.
Masszívnak találtam a sajátom szárnyát, hiszen négy „bütyök” kapcsolódik, és még lehetne erősíteni, de tessék kipróbálni, én csak ötletetek, és tényleg jó lenne, ha ti is építenétek eltérőket.
rixman 2012.02.13 13:36:28
Köszönöm Cyrko!
Azért piros, mert ez egy testőr TIE(jó lökött dolog mi?) egy képregényben olvastam, és megtetszett, valahol itt:
halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=82
De másnak is, mert azért vannak hasonlók fent a neten., Pl. www.flickr.com/photos/ovalle/6035147499/in/photostream
A lényeg a „gépemben” egyrészről egyszerűségre törekvés (olcsó), a minél „élet hűbb” megvalósítás mellett, úgy, hogy a LEGO „mérnökök” által elgondoltakra is hasonlítson.
Nem kis munka, és nagyon szerettem „gondolkodni” rajta.
Ha van, kedved nézd, meg a többi átalakításomat is.
Köszönöm: rixman