Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neuromancer

2 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában történt pár post, melyek az erősen szponzorált kategóriába esnek, de valahogy hiba csúszhatott a rendszerbe. Hogyhogy nem kérték fel a Burgerpápát? Ki érti ezt?! Magamra kanyarítottam hát a cölibátusomat*, és álruhában betértem az egyik üzletbe. Burgerért…..
Neuromancer 2013.08.08 11:43:45
Letezik konzervburger is, direkt turazoknak, taborozashoz, olyat mar kalandvagybol kostoltam: instagram.com/p/BS0lN/
Nem volt finom, hogy diplomatikusan fogalmazzak, de emlekeim szerint jobbnak tunik, mint ahogy a leiras alapjan a fentieket elkepzelem.
Könyvtárban jártam, ahol gyorsan kifényképeztem pár oldalt egy réges-régi könyvből, ami bemutatja az internetet, sőt arra vállalkozik, hogy megjósolja annak jövőjét. Ha az internetere akarunk eljutni, akkor kell egy modem, minél gyorsabb, meg számítógép is, a legjobb egy…..
...III. (befejező) rész: A blueson innen vagy a blueson túl? A II. részben elmeséltük nektek, miszerint a blues fejlődése a ’60-as években befejeződött, most pedig, a sorozatunk záró akkordjaként a műfaj oldalhajtásai közül szemezgettem. Olyan előadókról lesz szó, akik az…..
K report Sorsok 2013.03.23 09:15:31
Valahol, mélyen legbelül olykor azt gondolom, hogy a tárgyak sem véletlenül születnek oda, ahova, valami céljuk az „Ő” életüknek is van. Sokszor elgondolkodok például azon, hogy vajon a szalonból kiguruló autó meddig falja a kilométereket? Lesz-e belőle évtizedek múlva…..
Neuromancer 2013.03.23 10:33:49
A régi olvasóink tudják, itt a blogon  a katonazenével, zenélő, énekelő katonákkal több cikk is foglalkozott, a nálam sokkal hozzáértőbb szerzőknek hála. Ezért én a totálisan botfülű zeneileg hátrányos helyzetű személyként nem is kezdek itt szakmai…..
Neuromancer 2012.11.27 21:33:29
nem igazan ertem nehany szam miert kerult a posztba, de akkor mar:
Alice In Chains: Rooster (nem korabeli dal, de a gitaros a Vietnamban szolgalo apjarol irta, neki volt a beceneve a "Rooster", az oreg Cantrell szerepel is a videoban).
www.youtube.com/watch?v=uAE6Il6OTcs

De ha korabeli zene johet csak, akkor melegen ajanlom a teljes "A Soldier's Sad Story" valogatast, aminek az alcime mindent elmond: "Vietnam Through The Eyes Of Black America 1966-73"

de kivalo dalok vannak a posztban is :)
K report Szervizkönyv 2012.09.09 11:28:56
Az autóvásárlás az esetek többségében hosszútávra szóló, felelősségteljes döntés. Különösen igaz ez Magyarországra, ahol az emberek nagy részének komoly anyagi megterhelést jelent nem csak az autó – akár használt, akár új – vételárának kifizetése, de a fenntartása…..
(Méltatlankodó bejegyzés következik, de vannak dolgok, amitől ledobja az agyam az ékszíjat. Ez olyan.) A miskolci Andor utca afféle hátsó, csendes forgalmú utca volt sokáig, mely a családi házas övezet lakóit juttatta célba. Tekintettel arra, hogy forgalma csekély volt szívesen…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Neuromancer 2012.05.27 11:23:31
@tío: @Llew: @mindenki: gyorsan összedobtam egy ilyet, csak bemutató céllal: kockakcio.wordpress.com/
ennél picit szofisztikáltabb dologra gondoltam, de valami hasonlóra, és szintén wp alapon. (figyeljétek meg, itt sem a blogmotor részét használja a cucc)
meg lehet először próbálni moderáció nélkül. A hozzászólásos megoldás úgy látom itt is működik a gyűjthető legóember topikban (csak nem tudom ott mennyire van szükség moderációra :)
lényeg, hogy egyszerű legyen használni ( ==beküldeni cuccot és követni a frissítéseket)

véleményeket kérek!
Bemutatta a LEGO a nyári olimpiai játékokon induló csapatát. A kilenc sportágban rajthoz álló minifigek a rendező ország tiszteletére annak (és nem Dánia) nemzeti színeiben mérettetik meg magukat. A magyar csapat után tehát lesz kinek drukkolni. :) A hivatalos bejelentésről…..
Neuromancer 2012.04.16 11:01:49
@Lehi: @Attys: egy-ketto valszeg erdekelne, majd szavatok ne feledjetek ;)
K report LEGO 6388 2012.03.28 21:40:00
Talán nem árulok el titkot azzal ha megemlítem, mikor én voltam kisgyerek még az internet széles körű elterjedése az álom kategóriába se tartozott, hisz halandó azt sem tudta, hogy mi az, hogy számítógépek közti kommunikáció, illetve hogy egyáltalán létezhet ilyen. A 70-es…..
Egészen kicsi, néha minifigura-kompatibilis, a 70-es 80-as évek hangulatát árasztó és őrült kedves autókban utazik SouKoyamada. Megalkuvás nélkül tenném a többéségét a – most már bizton állítható: soha el nem készülő – városomba. (A kisebb modellek stabilitását…..
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Neuromancer 2012.03.07 09:03:14
@Darth Brick: "Masni, ne sírj?"
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
Neuromancer 2012.03.03 19:09:22
haha, velem ugy esett a dolog, hogy tavol-keleti epuletek kellenek (btw, nincs valakinek elado regi castle altemakent arult ninjas keszlet?), egy nemet omlesztett csomagban felsejlett az orient expedition dragon fortress ( brickset.com/detail/?Set=7419-1 ), meg egyebek. vegul megvettem. ember sajnos egy-ketto volt csak, de egy-ket apro hianyt leszamitva, amik kozul csak egy specialis elem (meg a tarsasjatek is hianyzik, de annyi baj legyen), ki tudtam rakni a dobozbol a harom legnagyobb orient expedition keszletet, a maradek dobozokbol bricklink segitsegevel meg nehany masfele kisebb keszletet (megint ember nelkul), meg egy adag racerst (azokat majd feldobom az aprora).
osszessegeben megerte, alig volt tobb az egesz buli, mint amennyiert kishianyos dragon fortressek mennek az ebay-en :D
<a href="http://polldaddy.com/poll/5989312/">Szerinted melyik (részlet) érik készletté?</a> A Koppenhágában megrendezett LEGOWorld 2012 kiállításon reflektorfénybe került egy-két kiállított darab, amik közül néhányról folyik a találgatás, hogy…..
A hanyatló nyugat a messzi keleten kitartóan próbálkozik a béketábor vívmányainak átvételével! Hát nem szemérmetlen lopás az észak-koreai játékipar vívmányát, a mintacsaládok jutalomfalatját csak úgy lemásolni, és a déli kapitalisták által kizsákmányolt tömegek elé,…..
Neuromancer 2012.02.09 16:10:42
@klarky: rácsos ablakú iskolabusz! XD
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Neuromancer 2012.02.08 22:30:49
Tutukának teljesen igaza van a posztban.
Érdekességképpen (félig off jön), hasonló témában az almás informatikai cég termékeit említhetném. Úgy tudom, én vagyok az első hazai Apple blogger (kilenc éve kezdtem írni rendszeresen a cégről és dolgairól, jóval azelőtt hogy "menő" lett volna vagy szélesebb körben hírértékkel bírt volna a téma, mellesleg "kortárs" termékekkel általában kritikus hangot ütöttem meg – túl jól ismerem, hogy fanboy legyek), ami azt jelenti, hogy figyelem is a híreket, eseményeket. Na, ott már sok-sok éve komoly probléma a kiszivárogtatás (extrém esetben dollárszázezrekben mérhető), bár gyakran szórakoztatóbb is (az én szememben), tehát nem új a jelenség számomra. Azonban a gyár szempontjából ugyanazok az érvek állnak, mint a bejegyzésben említettek. A távol-keleti gyárós résszel egyetemben :)
Persze, ott jóval drágább termékekről van szó, de ugyanúgy kurvára felesleges az egész hercehurca, ez nem a vételártól függ. Lásd a bányás készleteket, nagyon ráizgultam, de csak azért tudok róluk, mert itt a kommentekben egy másik téma egyik jövőbeli készletéről volt részletekbe menő diskurzus, és mivel nem értettem miről van szó, rákerestem, ennek hozadéka volt a bánya... és annak ellenére, hogy idén kb kizárólag ez jelenti nekem az új legót, azt mondom, simán meglennék az infó nélkül a hivatalos bejelentésig.
Mellesleg én is fizetek adót, szívok is miatta :D
Neuromancer 2012.02.08 22:33:54
@Tier: a below the line marketingre gondolsz (btl, keress rá), de ennek ugyanannyira átgondoltnak és előkészítettnek kell lennie, mint a "rendes" marketingnek, ha nem jobban, amikor nem tudatosan kerülnek ki dolgok gyakran többet ártanak, mint amennyi pozitív hozadéka van... mert nem mindegy mi (koncepció, végleges cucc, stb) kerül ki
Neuromancer 2012.02.08 22:50:03
@Tier: reklámértéke mindenképp van (értsd: írnak, beszélnek róla), de nem mindegy, hogy a cég számára zéró összegű-e a játék kimenetele (jobban jár-e a végén a szivárogtatással, mint a titkolózással) , bár ez kicsit pongyolán megfogalmazott példa :)
na megyek aludni, hosszú napom lesz holnap
Életem munkagépekre legfogékonyabb korszakát Bólyban, a mezőgazdaságáról (és legó-iparáról !) messze földön híres faluban kisvárosban töltöttem. Lett is eredménye! Kerülhettem azóta bárhova az országban, élhettem városban bárhány évtizedet, a traktorokért, és úgy…..
Neuromancer 2012.02.05 09:06:50
Moleskine + LEGO = ikonikus + ikonikus = kúl + kúl ≠ menő. Vagy mégis? Ilyenkor (és hasonló esetekben) egyre többször jut eszembe: nem használják el/túl a brandet? (Persze akkor kell meglovagolni a hullámot, amikor hullám van, és amíg dől a lé a céghez, addig kocka is jut…..
Aki emlékszik a nyolcvanas évek európai filmjeinek hangulatára, annak nemcsak a LEGO miatt fog tetszeni ez az 1983-as reklám. (De lehet, hogy nem is a kor átlagos filmjei voltak hatással a reklámra, hanem fordítva? Ez az 1988-as film a trailer egyes jelenetei alapján mintha épp a reklám…..
Neuromancer 2012.01.26 11:12:30
@leopold getz: kedvenc legófám nekem is, szerencsére van belőle, készletben volt nem utólagos vásárlás
Lányom fél évvel ezelőtti születésnapjára retro fényképezőgépet kért. Meg volt a kívánság is, hogy tüköraknás gép legyen. Megkonzultáltam a kérdést fotós barátaimmal, hogy milyet ajánlanak, ami olcsó, de ugyanakkor jó felvételek készítésére legyen alkalmas. Zoli…..
Neuromancer 2012.01.24 13:30:00
@MULTMENTO: köszi az infót. gépem van, filmem van, már csak budapestre kell utazni valamikor és megkeresni ezt a helyet :)
Borzalmasan sokat kellett várnunk arra, hogy legóék rendesen felmelegítsék a kórházas vonalat. A készletek sora (?) egy olyan mentőautóval kezdődik, amely őszintén meglepett a formájával, arányaival. Simán eszembe juttatja a 20 éve elmúlt aranykor készleteit, még akkor is, ha…..
Talán már többen vagytok, akiknek nem újdonság: megvásárolhatók a 6. széria gyűjthető legóemberkéi (természetesen már hazai beszerzési helyeken is). Mivel azonban nem mindenki legó-hírekre kiéhezett junkie, talán nem haszontalan szólnunk az új fehér tasakokról pár…..
Neuromancer 2012.01.12 15:48:50
@Konyvtaroslany: "Japán rockzenész-lány (Gondolom, hogy az, mert csak azok járnak rózsaszín hajjal)"
Glam-rocker szerintem, még ziggystardust-villámja is van (innentől meg te döntöd el, fiú vagy lány-e a smink alatt :D)

a hippi batikolt pulcsijának meg ha jól látom a karja is festett, menő.
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Neuromancer 2012.01.08 22:10:38
@Krajczi76: dehogynem, belebotlottam. Elég valószínűtlenül a youtube-on találtam ezeket pont, a képek videóba vannak ágyazva valamiért (a sok bányás készletéi valamiért a 4429-cel indulnak, ami nem nagy durranás sajnos).
Többet nem árulok el, mert nem szeretném a blog ide vonatkozó szabályait megszegni, de keress ott rá a készlet számára meg a megjelenési évre a gyáró nevével kombinálva, ezzel még talán a moderálási elveken belül maradok :)
Neuromancer 2012.01.09 10:03:00
@Krajczi76: én csak a kórházról beszéltem (4429), de, mint ahogy Greg36 is mondta, abban is van helikopter :)

@klarky: ha esetleg majd, mikor kaphatóak lesznek ezek találsz Miskolcon valami nagyon jó vásárlási lehetőséget, keress meg, köszi előre is ;)))
Egész Diósgyőr szénmezőre épült, eleinte úgy bányászták a szenet, hogy csak simán beástak a hegyoldalba, és azonnal ott volt, na az ilyet legóval könnyű lesz reprodukálni :D

@Haynau: képek alapján elég jó járművek lesznek (és kb mindenütt robbantanak, wtf), de a 4209-en kívül csak azok (beleértve rakodógépeket is), és engem valódi bányagépek izgatnának jobban :)
a 4441-ből nekem is max a sportkocsi kellene vékony kerekekkel.... meg a bányabejárat :D

Jó szerencsét!
Vettem egy Daimler-Benzt. A napi használatú Honda Spacy robogóm mellé járni, szállítani, utazni, gyűrni. Ki az esőbe, latyakba, tűző napra, utcán parkolásra, ridegtartásra. Budapestre, Balatonra, Olaszországba, bárhová. A mostani 26 éves helyett lett - csak, hogy képben legyenek.…..