Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bozotharcos

255 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg…..
Orbán a létező földönfutók és a nem létező Soros Világbirodalom elleni befejezetlen háborúja után most az oligarchák forradalmát vezeti a szegények, a romák, a bírói hatalom, az ügyvédek, a szociálpolitika intézményei és a kultúra, mindenekelőtt a kísérletező és kritikus színházak és a szépirodalom…..
A kormánybiztos által megosztott korábbi fotók pedig drága beruházásról árulkodnak.Lázár János felháborodottan mosta kezeit és az általa felügyelt cég vezetőit okolta, amikor a 444.hu a mezőhegyesi ménesbirtokra tervezett luxusberuházásról kérdezte. A Népszava által megírt ügyre azonnal reagálva…..
bozotharcos 2019.05.30 14:21:48
@Cycmen: a rinya tárgya, hogy havi sokért kormánybiztos azt meri állítani,hogy nem tudott egy ilyen özbeszerzési kiírásról, miközben ugye a fizetését azért kapja, hogy felügyelje a cég működését is.
Sokan azt mondják, hogy az ellenzéki sajtóban a kormánnyal szemben hangoztatott kifogások egy része – Mészáros Lőrinc neve,  vagy az olyan sokszor emlegetett kifejezések, mint “demokrácia-deficit”, a “jogállam leépítése”, “fékek és ellensúlyok hiánya – egyáltalán “nem megy át”  a Budapesttől távol…..
Évente összesen 200-300 000  madár pusztulhat el az országban áramütés miatt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)  új jelentése szerint. A szervezet tavaly nyáron tette közzé felhívását, amiben arra kérte a lakosságot, hogy az erre a célra kidolgozott elektronikus űrlapon juttassák…..
15 százalékról 4,5 százalékra csökkentették  a kötelező minimális zöldfelület arányát  a Vértanúk terén, az eltávolított Nagy Imre-szobor helyén- írta nemrég a hvg.hu. A kormánypropaganda ennek ellenére továbbra is a zöldfelület növelését hangoztatja a helyszín kapcsán, pedig az ott ma reggel…..
"2019. április 25-én, Európa több országából érkező civil résztvevővel létrehozzuk az EuCET-et (Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozás") – jelentette be a Civil Összefogás Fórum és  A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány(CÖKA)...
Az amerikai hetilap címlapcikke az EP-választások előtti európai helyzetről ír  hosszú cikket mely nyomtatásban majd a lap április 22-én megjelenő számában lesz olvasható.  A Hogyan próbálják közösen szétszedni Európát az európai nacionalisták?  címmel közölt írás Magyarországgal foglalkozó részében…..
Miközben az Orbán-kormány bőszen harcol az uniós támogatásokat szerintük a magyar gazdák helyett a migránsokra költő gonosz brüsszeli vezetés ellen, az EU épp most vágott hozzánk újabb százmilliókat iskolatejre meg gyümölcsre a rászoruló gyerekeknek Magyarországon.... (Fotók: Szociális Csomagküldő…..
Az EU-s Közös Agrárpolitikai (KAP) rendszer módosításait is kifogásolja az Orbán-kormány propagandája, és –micsoda meglepetés –, ezúttal is migránsozás a végeredmény. És ismét harcolnia kell a magyar kormánynak az országnak egyébként több ezer milliárd forintnyi támogtást biztosító, csúnya Brüsszel…..
 "Magyarországon sajnos nem javult a helyzet, sőt, újabb problémák is felmerültek az EP januári plenáris ülése óta " – jelentette ki Frans Timmermans tegnap az EP állampolgári és jogi szakbizottságának ülésén, ahol a 7-es cikkely Magyarországal szembeni alkalmazása volt a téma. Az Európai  Európai…..
Nagy fideszes – nagy pénz, nagy pince, kis fideszes –kis pénz „kis” pince - kezdi a szokásos heti korrupciós híradását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Az e heti ügy egy szerkszárdi fideszes képviselő fiának juttatott pénz, melyet a jó helyre született fiatalember Hadházy beszámolója…..
A független képviselő a Bozótharc rendelkezésére bocsátotta a Budapesten, a Szabad sajtó úton március 15-én elmondott teljes beszédét. Köszönet érte! Kitartó munkáját, a magyar közéletben oly ritka integritását továbbra is elismerjük, ezért közöljük a szöveget. Egyúttal közzétesszük az alkalomból…..
"Én abban hiszek, hogy mi képesek vagyunk megfosztani e pártállamot a diktatúra bevezetésének minden lehetõségétõl" – mondta többek között Orbán Viktor, igaz nem most, hanem épp 30. évvel ezelőtt, a március 15-i ünnepségen , ellenzékiként tartott beszédében.  Közöljük a Beszélőben megjelent teljes…..
A megállapodás nélküli BREXIT (no deal Brexit) esetén is garantált az uniós állampolgárok társadalombiztosítása az Egyesült Királyságban – és a britek is jogosultak lesznek erre az EU-ban, derült ki az ALDE (az Európai Parlamentben a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért párt)…..
"Önnek is joga van tudni, mi a tény és mi a fikció" – ez volt a brüsszeli válasz az Orbán-kormány "sorosozó-junckerező" új plakátjára a Bizottság Facebook-oldalán még a múlt héten. Ma közleményt is kiadtak azzal, hogy "Az Európai Bizottságnak nincsenek „titkos tervei” a migráció fokozására"..........
Lelepleztük Brüsszelt: szerintünk az EU környezetvédelemnek feltüntetett migránspropagandát folytat, s közben úgy tesz, mintha magyar települések lakóit óvná meg a tüdőrákhoz is vezető szennyezett levegőtől. Sőt, azt hangoztatja, hogy állatok meg növények élőhelyeinek a védelmét is finanszírozza. Na…..
Nemcsak a sajtószabadság hiánya miatt kapott feddést  az Orbán-kormány Strasbourgból a napokban, hanem  a nők esélyegyenlősége, a civilek helyzete, a menekültek védelme és az igazságszolgáltatás függetlensége terén meglévő hiányosságok kapcsán is elmarasztalta Magyarországot az Európa Tanács emberi…..
bozotharcos 2019.02.14 12:46:00
Az Európa Tanács egy regionális nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourg. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat.

A Tanács egyik legfontosabb eredménye az Emberi Jogok Európai Egyezményének 1950-es elfogadása volt. Ennek keretében állították fel az Emberi Jogok Európai Bíróságát, amely az emberi jogok legfőbb európai bírói fóruma.

Az Európa Tanács laza, kormányközi együttműködés keretében jött létre, és, szemben az Európai Tanáccsal és az Európai Unió Tanácsával, nem az Európai Unió intézménye.
Winston Churchill a Zürichi Egyetemen 1946. szeptember 19-én elmondott beszédében az Amerikai Egyesült Államok mintájára létrehozandó „Európai Egyesült Államok” megalakítását szorgalmazta. Ezt látta a legjobb eszköznek arra, hogy a II. világháborúhoz hasonló háború ismételt kitörése megakadályozható legyen.

Ilyen szoros együttműködést ekkor még nem sikerült kialakítani, de 1949. május 5-én, Londonban 10 állam aláírta a londoni szerződést, melynek keretében megalakult az Európa Tanács, amely alakuló ülését Strasbourgban tartotta 1949. augusztus 10-én. A londoni szerződés vagy 1949-es londoni egyezmény aláírásával a Benelux államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Dánia, Norvégia, Svédország, Írország. Olaszország létrehozta az Európa Tanácsot (Council of Europe). Később csatlakozott hozzá Görögország, Törökország, Izland (1950), az NSZK (1951), Ausztria (1956), Ciprus (1961), Svájc (1963).[1] Az alakuló az ülés kezdete előtt egyetlen nappal, augusztus 9-én társult alapítóként Görögország és Törökország is belépett.

Így az ET által megalkottatott és elfogadott logójának, illetve zászlajának 12 arany csillaga az alapítók első körét is jelképezi, de ma már e nyitott kör 47 részt vevő országra bővült, és ezen szervezet szimbóluma - az Európa Himnusszal - a 28 országot tömörítő Európai Uniónak is, s még tágabban egész Európa egységének és békés felemelkedésének közös jelképe lett.

Céljai:
a vitás kérdések tárgyalásos rendezése,
a második világháború utáni újjáépítés lebonyolítása,
az emberi jogok védelme,
az emberibb munkakörülmények kialakítása,
a természeti kincsek közös védelme és hasznosítása.
Ilyen a keresztényi könyörület holland módra: egy középkori törvényre támaszkodva 96 napig folyamatosan tartott istentisztelettel védték a holland hatóságoktól egy hágai templomban a hívők Hayarpi Tamrazyan közgazdasági egyetemi hallgatót a szüleivel és a testvéreivel együtt. A család most…..
A Bizottság megteszi a következő lépést a Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárásban, a menedékkérők támogatására irányuló tevékenységek bűncselekménnyé minősítése miatt. (Foto: UNHCR)   Az Európai Bizottság úgynevezett "indokolással ellátott véleményt" küldött Magyarországnak a…..
Mécsesgyújtás a kultúráért és a tudományért címmel egyórás demonstrációt tart három szakszervezet január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, 17 óra 30-kor, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi-szobornál. A rendezvényről szóló tájékoztatót elküldték az MTI Országos…..
A menekültellenes Orbán-kormány lakálymédiája rendszeresen habzó szájjal hazudozik a Nyugat-Európában nőket zaklató, erőszakoló "migránsokról."  Egy angol lap most olyan esetről írt, mely  nem valószínű, hogy felkerül a Lokál vagy a Ripost lapjaira...
Szó szerint virágzik a NER, csak sajnos adófizetői pénzből: a 250 milliárd (!) forintot is meghaladó költségvetésű Liget-projektben 297 638 737 Ft-ért épít Rózsakertet egy cég, a közbeszerzési adatbázisban szereplő hirdetményszerint. (A kép forrása: a Liget-projekt Facebook-oldala.) A követ vajon…..
Úgy tűnik, még az időjárás is az ellenzéknek kedvez...Vagy a hóesést is Soros György küldte, ezzel korlátlan felületet biztosítva a nép kormánnyal elégedetlen lányai és fiai számára a véleményük kifejezésére? És persze rögtön megszentségtelenítik a Nemzeti Vértanúk emlékmű volt és leendő…..
A birtokunkba került egy 26 évvel ezelőtt írt levél, melyet Yoko Ono írt Soros Györgynek, az őt ért magyarországi támadások miatt. Ono az írásban együttérzéséről biztosítja a milliárdost és felajánlja támogatását, hogy “csökkenjen a paranoia Magyarországon a külföldi befektetőkkel és pénzügyi…..