Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morrancs

0 bejegyzést írt és 451 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar nép vidámságáért felelős miniszter - ama Lázár nevű - bejelentette, hogy rendőri ezredeket fognak vezényelni a déli határra a radikalizálódó embercsempész bevételi források ellen. Ezek lesznek a hatásvadász századok. A hatásvadász századoknak egy feladatuk lesz,…..
Alig minden harmadik ember gondolja úgy, hogy az állami nyugdíjon kívül érdemes öngondoskodni nyugdíjas éveire, ráadásul meglehetősen későn kezdjük, és keveset teszünk félre. Magyarországon még az átlagnál is rosszabb a helyzet. Tizenöt országban összesen 15 ezer embert…..
Morrancs 2015.07.08 13:06:38
@gyben: Pont ezt akartam én is ide írni. Ha mos elkezdünk takarékoskodni a nyugdíjas évekre, akkor nem élünk el odáig.
Egy gyors szelfi lehet az új jóváhagyási módja a mobilról indított online tranzakcióknak, legalábbis a MasterCard szerint, amely idén őszre tervezi a módszer tesztjét, hogy megállapítsa, vajon jobban lecsökkenthető-e így a csalások száma, mint jelszavakkal.   A biometrikus…..
Danielle Jacobs huszonnégy éves és Asperger-szindrómában szenved. Az autizmusnak ez a viszonylag gyakori formája pánikrohamokat, zavartságot és önkárosító viselkedést okoz. Danielle azért készítette a fenti videót, hogy megismertesse a világgal, milyen ezzel a betegséggel élni,…..
Tegnapi bejegyzésemből élénk vita kerekedett a kommentelők körében. Ki-ki a maga politikai beállítottsága szerint jellemezte a Friderikusz díszlet-szobájában vendégeskedő Gyurcsány Ferencet. Abban azonban többé-kevésbé egyetértettek, hogy bajuk van ama ’félművelt’…..
Hollandiában nincs nemzeti alaptanterv, a kerettanterv használata nem kötelező, a tankönyveknek és a programoknak nincsen központi akkreditációja. Az általános iskolákban nincs lecke, órarend, menza, rendszeres számonkérés, sulifóbia és kötelező ünneplő viselet. Hogy akkor mi…..
Morrancs 2015.06.02 11:13:34
@Tamás Fülep: Akkor itt végre nem nyomják ki a lányokat a természettudományos szakokról, mint nálunk. Valószínűleg ez lenne a természetes arány egyébként is. A lányok nem butábbak ezekhez a tantárgyakhoz sem, mint a fiúk, csak nálunk még kiskoruktól bele vannak kényszerítve a hagyományos nemi szerepekbe, és ez visszaveti őket.
Poroszos, vagy sem, színvonalas, vagy éppen felesleges dolgokkal tömik a gyerekek fejét? Az „életre nevel” vagy nem hagyja kibontakozni a diákokat? Ahelyett, hogy hitvitát folytatnánk, inkább nézzük, mit mondanak a tények. (fotó: Anna Frodesiak) Az OECD (azaz a Gazdasági…..
Lehet, hogy pont én voltam a 100 000. nézője a filmnek, hiszen épp azon a napon váltottunk rá az asszonnyal jegyet, mert sikerült rábeszélnem, hogy ezt a magyar filmet érdemes lesz megnézni moziban (azóta már megdöntötte Hajnal Tímeát is!). A vicces az, hogy ő elképesztően…..
Morrancs 2015.05.13 09:31:54
@Analking Skywalker: Negyvenen túl együtt néztem a kamasz gyerekeimmel a filmet, Mindenkinek tetszett. Ez azért elég tág korosztály. És szerintem a nálam idősebbek is értik. A fiam azóta a film zenéjét hallgatja naponta, és erről a történetről beszélgetnek a lányommal.
"Mélységes fájdalom és harag van bennem, mert hagyták a férjemet, akivel már 34 éve voltunk házasok meghalni. Nem érdemelte meg azt, hogy az egészségügy így bánjon vele és magára hagyja. Én nem tudtam segíteni rajta, akinek pedig kellett volna, nem segített. Hogyan fordulhat…..
Morrancs 2015.05.12 12:31:17
@Kommentelő k.m.n.: Nem, basszus, nem a telefonálónak kel ezeket bemondani, hanem a mentősnek rákérdezni, ha nem tiszta előtte, hogy mi történt. Összetéveszted a telefonvonal két végét, ugyanis a fogadó félnél kéne legyen a szakértelem, nem a hívó félnél. Egyetlen állampolgárnak sem kötelessége, hogy szájzug, és egyéb kifejezésekkel pontosan felkészülten telefonáljon, de aki értelmes, az a feltett kérdésre fog tudni válaszolni. Már ha felteszik neki...
Genetikusok kinyomozták, hogy III. Richárd családjában több elcsalt apa is akadt. Philippa of Hainault, III. Edward felesége Miután tavaly egykori hűtlenségre figyeltek fel genetikusok III. Richárd családjában, most újabb félrelépést jelentettek be. A Turi King, a University…..
Morrancs 2015.03.27 10:00:51
@kugi: Főleg ott. ;)
    A többféle súlyos fogyatékossággal élő gyerekek családjai a legszegényebbek közé tartoznak. Az állandó ápolás és gondozás az év 365 napján 24 órás felügyeletet jelent, így az egyik szülő biztosan nem tud dolgozni, miközben a gyógyszerek, a segédeszközök és…..
Morrancs 2015.03.23 18:59:16
@beszélő majom: A rideg valóságot sokkal jobban viselem, mint te, öregem. De attól, hogy elviselem, még nem kell vele egyetértenem.
A helyzet az, hogy valami rohadtul nem sikerült az életedben, és most keresned kell egy bűnbakot, hogy mért nem jön annyi lé, amennyit szeretnél, és mivel valami erősebb csoportba nem mersz belekötni, így maradnak az elesettek. Egy gyáva féreg vagy.
Morrancs 2015.03.23 20:44:03
@beszélő majom: Ó, igen, ez a gyáva, de hatalmat áhító hímsoviniszta bunkók egyetlen válasza arra, hogy egy nő esetleg ellentmond neki. Mert azt hiszik, hogy ők a teremtés koronái, és csak az a nő lehet boldog, akibe ők nagy kegyesen belehelyezik az aranyvesszejüket. Az élet nem csak a szexről szól, és egy kielégült nő is bőven felháborodhat az olyan vadbarmokon, amilyen te vagy.
Az 25 éve megalakult MDF-kormány sok nehézségei, kiútkeresése, és gyakorlatlan politizálása után az első Orbán-kormány volt, amely karaktert és súlyt adott a polgári politizálásnak, akár politikai termék volt ez, akár (kezdetben, legalább néhány embertől) elkötelezettség…..
Morrancs 2015.03.23 12:27:22
@Sylvester94: Ha a támogatásért cserébe elvárások is lennének a vállalatok felé, akkor rendben is lenne a támogatás. De az nincs.
Ha el nem végzett, vagy pocsékul elvégzett munka elég a támogatás megszerzéséhez, akkor az a támogatás nemhogy az ablakon kidobott pénz, hanem olyan pénz, ami még további pénzeket ránt ki a zsebünkből.
Mikor már igazán érezzük, hogy jön a tavasz, nem bírunk magunkkal tovább és mennénk ki a szabadba, napsütésre és friss levegőre vágyunk, meg arra, hogy ismét közelebb lehessünk a természethez. Itt van néhány nagyon jó ötlet, mit lehet kezdeni egy terasszal, hogy több kedvünk…..
Érdekes adatokat mutatott a minap Szikra Dorottya szociálpolitikus a „Város és nő” konferencián tartott előadásában. A magyar nők foglalkoztatottsága (53%) eleve alacsonyabb, mint a legtöbb nyugat- és észak-európai országban, illetve Európában átlagosan (EU15: 60%, EU28:…..
Morrancs 2015.03.17 10:11:14
@zriff: Először is nem azt írja a cikk, hogy a házimunka lenézendő, hanem hogy lenézik. Hányszor kapja meg a nő, hogy "még intézd el ezt is, úgyis ráérsz, hiszen CSAK otthon vagy a gyerekkel". Az pedig nem csak és a kisgyerekes anyák nem csak a házimunkát végzik, hanem felnevelik a jövő nemzedékét, amit szintén senki nem díjaz megfelelően.

Ami az anyák munkába állását illeti, 5 év alatti gyerekkel, de inkább azt mondhatom, hogy 10 év alattival eléggé reménytelen munkát találni. Mert hiába nem kérdezhetne rá a munkaadó a családi körülményekre, mert rákérdez, és ha kiderül, hogy van gyerek, az a nő esélytelen arra, hogy felvegyék.
A kórház érintett főorvosa szerint azért nem tolták át a vajúdó nőt a pár méterre lévő szülészeti osztályra, mert nem ez volt a "vezető kórképe", vagyis másodlagos dolog volt, hogy a beteg állapotos. Tisztelt Praxis!   A minap olvastam egy cikket, ami mélységesen…..
Morrancs 2015.03.14 13:36:48
@csakegybeteg: Igen, valóban senki nem tus semmit. Éppen ezért felesleges azt is feltételezni, hogy a nő őrjöngött, vagy éppen tökrészeg volt. Egy biztos: az orvosok, nővérek (akár ott voltak, akár nem), élnek, és jól vannak a baba viszont tényleg meghalt.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Teljesen átalakult a munkaerő-piaci intézményrendszer az elmúlt…..
1938. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium rovargyűjtő gépkocsija..
Sokkal egészségesebb, mint az eredeti, és ráadásul nincs egy óra, mire elkészül. Na ezeket az újításokat szeretem én. Meg a láthatóan emberi kéz alkotta házi sütiket. A házi süti menő! A kuglóf, a pite, a keksz, a kalács! Süssetek otthon sokat! (Mondom ezt úgy, hogy most…..
„Megint felborult egy menekültekkel teli hajó Olaszországnál.” „Ki fogja megállítani az elkeseredett bevándorlók özönét?” „Miért maradhat Lampedusa a remény szigete a bevándorlók számára?” Ilyen és ehhez hasonló főcímekkel találkozhatunk a magyar illetve nemzetközi…..
Morrancs 2015.03.09 08:43:00
@E.Katolnai: A helyzet az, hogy ezek az országok Afrikában gyarmatok voltak, annak minden következményével. Az anyaország elszállította onnan a nyersanyagot, és megvetette velük a készterméket. Iparfejlesztés korlátozva. A bennszülött lakosok nem polgárok voltak, hanem szolgák, képzés nulla. Most aztán csodálkoznak, hogy az ország önmagában nem életképes. Még nagyon sokáig nem is lesz az.

Az úgynevezett európai kultúra azért tudott kifejlődni, mert azoknak a gyarmatosító európai országok lakosainak marha jó dolguk volt, ömlött oda a gazdagság, és így volt erejük, idejük, lehetőségük kultúrát teremteni más, a gyarmatokon kínlódó emberek munkája által és azok életének a rovására.
Ha ez nem lett volna, Európa sem tartana előbbre. Lehet innen lenézni őket odaát, de látni kell ezt a folyamatot is.
Bár a meteorológiai tavasz néhány napja elkezdődött, az igazi jó időre még várni kell. Időjósok szerint ráadásul még fagyok is jöhetnek, ami egyben azt is jelenti, hogy még áprilisban is jókora fűtésszámlával csengethet a postás. Az előrelátóak viszont már most a…..
Ott hagytam a nőt. Már nem hallok semmit. A diszpécser megígéri, hogy amilyen hamar lehet, kiküldenek rendőröket. Elköszönünk. Még nem vagyok otthon. Félek, hogy kerülő úton kiérve a Blahára meglát ez a férfi, és bántani fog, és közben az jár az is a fejemben folyamatosan,…..
Morrancs 2015.02.27 11:15:43
@Sir Galahad: Ez a tipikus áldozathibáztatás. (Nem tudom, ilyen hozzáálláshoz hogy mersz egy lovagi nevet felvenni nicknek.)
Hová a francba menjen el, és főleg mért ő menjen el? Miért van az, hogy az országban olyan rejtett hely kell, ahol bántalmazott nők és gyerekek bujdokolnak egy férj és apa elől, aki verte őket? Mért nekik kellett otthagyni az otthonukat, esetleg a kevéske holmijukat és a semmiből újrakezdeni? Mért nem a bántalmazót távolítják el? Mért azt várják egy áldozattól, hogy ő adjon fel mindent, és meneküljön a bizonytalanságba?
Morrancs 2015.02.27 13:49:36
@Sir Galahad: Nem ez általában úgy szokott lenni, hogy már gyerekkorától az apja is verte, és az a nő abban nőtt fel, hogy ez így van és kész, és soha senki nem mondta neki, hogy ez így nem helyes, és a férje (meg az apja) törvénytelenséget követ el. Ha esetleg valaki mégis mondaná neki, akkor sem hinné el, hiszen a rendőrök nem csinálnak semmit. Vagy ha el is hiszi, rájön, hogy neki úgysem segítenek.