Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bauer János

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon tud Hugh Laurie arról, hogy a Magyar Lupus Egyesület (ami a betegséget lupusnak és lupusznak is írja, mikor hogy) az ő ábrázatával gyűjti az adófizetők egy százalékát? És a Fox tévéadó arról, hogy a náluk látható House MD című sorozat egyik karakterét és bejegyzett…..
Bauer János 2011.04.07 14:22:59
@rosiegirl: Korábban írtam három példát arra, hogy ha létezne legális megoldás, az is bukásra lenne ítélve idehaza: 1. online zeneletöltés - most zárt be az utolsó próbálkozó, még olyan multik is belebuktak nálunk, mint a Telecom, pedig náluk aztán nem pénzkérdés egy ilyen boltot üzemeltetni. A Songo tulajdonosa elmondta, hogy működésük 3-4 éve során az 1.100.000 hozzáférhető dalból több mint egymilliót soha senki nem töltött le.
2. Az összes legális filmletöltő oldal döglődik, vagy meghal, volt olyan oldal, ahol a filmek többségét maximum egyszer töltötték le egy hónapban. A settop-boxos rendszereken most is működnek PPV-megoldások, vehetsz egy kattintással filmeket a UPC-n keresztül, de információim szerint teljes az érdektelenség, gyakorlatilag nulla a forgalom.
3. Az iPhone, Android telefonok piaca dübörög, mert menő dolog százezres telefonnal villogni, de a hazai alkalmazás-értékesítés gyakorlatilag nem mérhető, a telefonok többségét átbuherálják és 90%-ban kalóz-applikációk futnak.
Jelentkezzen, aki erre a piacra kitalál egy működőképes értékesítési modellt, miközben alapvető emberi jognak tartja mindenki a szellemi tulajdon lopását.
Bauer János 2011.04.07 14:58:10
@rosiegirl: Jól látod a helyzetet (már ami a bliccelés menőségét illeti), ezt mondom én is: a fejekben van a gond. Az iTunes meg nem véletlenül nem jön hozzánk, hidd el, hogy nagyon jól ismerik a magyar "piacot". Pont azt mondtam, hogy léteztek/léteznek legális fizetős modellek idehaza is, és nem működnek, mert a százezer forintos telefon menő, ezer forintért applikációt venni pedig nem menő. És ez nem pénz, vagy hozzáférési lehetőség kérdése, hanem hozzáállási probléma.
Bauer János 2011.04.07 14:15:37
@Rosszindulatú Vászka: Persze azért a torrentoldalak egy kicsit felizzanak minden népszerűbb sorozat után, ha az utcák nem is ürülnek ki. Hidd el, hogy sok sorozat élne még ma is, ha a tényleges rajongótáboruk a gyártók számára is tényleges nézőközönség lett volna. Lásd még: Firefly.
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
Bauer János 2011.02.02 09:00:09
A visszalépés mellett "döntők" között valószínűleg lehetnek még néhányan olyanok is, akik ismerve a Fidesz gátlástalanságát, egyszerű félelemből nem vállalták, hogy nevüket, címüket adják egy Orbánék maffiája által nyilvánvalóan nyílt ellenzékiséget jelentő listához. Zsigerileg irtózom a MANYUP rendszer államosításától, még az állami rendszerből kirekesztés mocskos módszere sem tántorított volna el attól, hogy maradjak a magánnyugdíjpénztárnál, az egyetlen ok, amiért nem mentem el és maradtam az az, hogy van két gyerekem, akikért felelősséggel tartozom, és féltem a megtorlástól.
Akevés tisztességesen adózó polgárok egyike vagyok, soha nem volt simlis ügyem, nincs tartozásom senki felé, ennek ellenére tudom, hogy az APEH ha akar a Pápa füle mögött is talál vajat, ha azt akarja, és a legtisztességesebb vállalkozást is hetek alatt tönkre tehet a hatalom egy átfogó ellenőrzéssel.
Érdemes lenne év végén egy statisztikát készíteni arról, hogy a MANYUP-rendszer mellett döntő százezer demokrata hány százaléka kapott idén rutin APEH-ellenőrzést, és ez az arány hogyan viszonyul a teljes dolgozó lakosságnál tartott ellenőrzések arányához.
A lényeg: a feleségem és én a fenti megfontolásból adtuk át a pénzünket az Orbán-bandának, de a szavazófülkékben soha az életben nem fognak tőlünk kapni egyetlen x-et sem. (Nekem jól működött a memóriám, és emlékeztem rá, hogy mi is az a Fidesz, így tavaly sem szavaztam rájuk, de a feleségem az otthonmaradást választotta, amit most már - a 2/3-ad tudatában - megbánt).