Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oázis

174 bejegyzést írt és 1261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
              alkohol ajánló állat állatok állatvédelem álmok álom álomvilág art autó baba mama balaton bank barátok barátság bicikli biznisz blog boldogság bor budapest buli bulvár busz csajok…..
oázis 2016.09.14 15:19:39
@Luna Kid:

én csak négy és félévet késtem a válasszal. Örülök, hogy idetaláltál és köszönöm, hogy felszólaltál értem a Sarkcsillagra...
Naszóval a vége. Ez most nem lesz egy hagyományos, rendes hogyvolt, mert az élő kibeszélőben mindent kitárgyalt a kedves-lelkes közösség és a visszajáró trollsereg, amit gondolt, szóval minek. És őszintén szólva kibaszottul el is fáradtam már, jó lesz már egy olyan reggel,…..
oázis 2015.06.02 16:07:07
@oázis:
javítás: Barni = Barbi
"A nagyfenekű nők iránt bizalmat lehet érezni" - részletek Lovas Ildikó Feltámadás című írásából, mely megjelent A szív kutyája című antológiában, lányok és apák kapcsolatáról...   fotó: Szilágyi Lenke  http://www.panoramio.com/user/1049749     "Meg fog halni az apád, sajnos meg fog…..
Berki a patakban áll zöldben, és olyan vidám és gondtalan, hogy csikorgatom a fogam a felkonf alatt, itthon elszabadult a pokol baszki, te meg itt vicceslkedsz baszki. Mindegy, erről aztán tényleg nem Gólem tehet, van sok más a rovásán, de az Ivargate nem az ő lelkén szárad. Az…..
"ilyen lassan kéne szeretkezni. Olyan türelemmel, mely már nem is „türelem” lenne, hanem valami más, valami kozmikus: Tágulás, fényhúrok. Egy férfi bajszáról finoman lenyalni a sörhabot. Ahogy a macska édeleg. Ahogy a Tejút mozog. Hosszan siklani a hínár szövevényében a víz…..
A címbéli mondat fordítása számomra régi rejtély. Amikor elhíresült a "disz isz dö biginning off a bjútiful frencsip" (vagy hogy mondta...) a Macskajajból, én nem igazán értettem, hogy mi ez (nem láttam a filmet, csak idézgették sokszor). Amikor megmagyarázták, hogy de…..
  JÓZSEF ATTILA születésnapjára... élvezetes olvasást kíván, SZOMJAS OÁZIS alias Bruria Zsuzsa       Miklya Anna   Nehéz tavasz (részlet) Azt álmodtam, hogy felébredek, megkóstolom a remegő cseppeket a hátadon, nem tudom eldönteni, hogy izzadtság, olvadt hólé vagy…..
Forgách András   12 NŐ VOLTAM       TWO IN ONE- részlet - (...) Tizenöt perc múlva ott álltam a 2-es villamos megállójában, a Roosevelt téren. Lilian a kőmellvédnek dőlt a Lánchídra vezető járdán ötven méterrel odébb, és a folyóba bámult. Nem tudom, egyszerűen…..
  SÁR- részlet - Forgách András   12 NŐ VOLTAM című könyvéből http://maimanohaz.blog.hu/2013/06/18/bert_stern_marilyn_monroe_utolso_fotoi "Kicsi gyerekkoromtól fogva bújtam hozzá – ahhoz, akit sokáig az anyámnak hittem. De nem szabad így kezdenem. Mert nem tudom,…..
„Zsírosdeszkát reggeliztünk és vacsoráztunk, meg kakaspörköltet nokedlival. A mi falunkban megszólták azt, ha valaki sovány. Szegények voltunk, de kövérek. Aki sovány, az kurva. Tény, hogy a sovány lányokat gúny és megvetés övezte minálunk. Én pedig sosem voltam lázadó…..
FORGÁCH ANDRÁS A TIZENKETTEDIK - részletek a 12 nő voltam című könyvből - – Nagy szerencséje van, Júlia kisasszony – mondta a menedzser kis hallgatás után, mikor megszemlélte a nyolc személyre hibátlanul megterített asztalt. A poharak, a kiskanalak, a szalvéták, minden a…..
Nem ezt az összefoglalót fogják benyújtani nemzetközi Emmyre az RTL-nél, az nagyjából borítékolható, hiszen történés nem sok volt benne, viszont annál többet acsarkodtak egymásra a lakók, akik már kezdenek nagyon komolyan kikészülni a játékban. Ja, és volt tudósklub megint,…..
oázis 2015.02.22 02:28:23
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: @csak mert:

Érdeklődj a NASA-nál:DD ,

ok, megvan neked a telszámuk?
Bencust kapjuk karácsony második napján, ráadásul ünnepi göncben, ami jelen esetben egy piros csokornyakkendőt jelent - azt a ruhadarabot, amit civilizált országokban hatóságilag kellene betiltani. A műsor a karácsony, a kúrás és a kinek nagyobb a fasza-verseny jegyében zajlik,…..
oázis 2014.12.28 10:33:39
@Krétagarbó:

"Sztem Fanni még erős, sokáig nagyon a top-on volt. És ha normálisan csak adja magát (a szerethető hülyét) akkor még a döntő közelében lehet."

hát jó lenne, ha Ádám mégis Fannit vinné párbajozni és Fanni jönne vissza, mert ez megerősítené őt, de erre azért kicsi az esély, mert hát látja mindenki, hogy túl sok a fiú a házban a lányokhoz képest, tehát most fiúnak kell kiesni, szóval Ádám nem fog lányt vinni, mert akkor biztos hogy ő esik ki,

így is biztos hogy Ádám esik ki, mert Robin egyszerűen alapból egy sokkal kedvesebb, szimpatikusabb srác,

nekem ő a három kedvencem között van: Dóri, Fanni, Robin

Edina ügyes, egy ideje ő vette át a főszereplő címet a házban, nem tudom mennyi ideig tudja ezt tartani, mikor pukkad ki a féltékenységi dráma, vajon Zs. tudja e fékezni magát, mert ha nem, akkor a kiesése az Ádám utáni körben már megtörténhet, két legfőbb szövetségese szakíthat vele, Laci meg nem az a pasas, akire bármiben számíthat majd, ágytársnak jó lesz, de ettől még fog kiállni mellette..
Az olvasó 33 kortárs szerző 56 művét tartja kezében a női testről. Korunk legfontosabb történetei, legérdekesebb szerzői. Irodalmunk első átfogó antológiája a női…..
Válni nem jó. Elvált, gyerekeket nevelő nőként – is – mondom: válni nem jó. Nem jó, mert véglegesíti azt, hogy tényleg vége a szerelemnek, vége a közös életnek, vége az együtt ébredéseknek, kávézásoknak, kirándulásoknak, hülyüléseknek, mindennek, ami közös.Egyet…..
oázis 2014.09.22 12:02:43
@Főmuci: " kékharisnya firkászok"

ha nem kékharisnyáznál, még egyet is tudnék veled érteni (részben)... hogyan tudsz küzdeni az előítéletek és bélyegzések ellen, ha magad is előítélettel és megbélyegzéssel élsz? szerintem sehogy.

2014-ben nem értem a kékharisnyázást, illetve azt gondolom, hogy használói le vannak maradva pár hatalmas öltéssel hogy rálássanak a saját előítéletes nyelvhasználatukra...
oázis 2014.09.22 12:38:51
@Avril50:

Ezt a csatát nem lehet a sajtóban megvívni, minden újság mást és torzítva írt, össze lehet hasonlítani a cikkeket, mindegyikben mások a "tények", én vettem a fáradságot, hogy elolvassam magukat a vonatkozó dokumentumokat (na, nem az összeset, mert az több ezer oldal), mármint azokat, amelyek a cikkekben felmerült vádakra vonatkoznak, a dokumentumokból számomra az derült ki,

hogy a gyerek egészen addig jól volt pszichésen, míg el nem vitték onnan, ahol egész addigi élete során élt, ami az otthona volt, és el nem kezdték hurcolászni az országban, egyik helyről a másikra (sok bölcsődei és óvodai nevelő tanúvallomása szól erről, akik egészen a hurcolászás megkezdéséig ismerték napi szinten...)

ez a hurcolászás és létbizonytalanság váltott ki a gyereknél rossz alvást (ami addig nem volt jellemző rá egyáltalán) és egyéb testi tüneteket, és egy képzelt barát létrehozásást, akivel beszélni tud, mert úgy látszik az anyával nem tud mindent megbeszélni még se...

ekkor ment az anya pszichológushoz, először a gyerek nélkül és a pszichológus az ő közvetítésében "ismerte meg " a gyereket, illetve a problémáit, két másik pszichológussal egyetemben, akikhez az első küldte az anyát... Magának a gyereknek a megvizsgálására csak később került sor, amikor is már eleve egy anyai utasításra elkészített rajzzal érkezett (egy hímtagról) a vizsgálatra otthonról és azonnal felajánlotta, hogy szívesen rajzol még...

a gyerek állapota a hurcolászás közben, és a sok kihallgatástól fokozatosan romlott (ez is kiderült a dokumentációból)

az is kiderül, hogy az anyát, saját elbeszélése szerint egy tanárja többször is megerőszakolta, mikor 14 éves volt, így felmerül, hogy nem e ennek a traumának a gyerekre való kivetítéséről van szó...

van egy olyan bírósági dokumentum is, ahol a bíró kérdésére az első pszichológus elmondja, hogy mikor rákérdezett a gyereknél hogy mi is az a kuki-punci játék, a gyerek se lerajzolni, se elmesélni nem tudta, ezért eljátszotta, rámutatott anyja kabátjára, hogy az lesz ő (a gyerek) és ő meg az apát játszotta... A jegyzőkönyv szerint a kuki-punci játék arról szólt, hogy az apa (akit a kislány játszott) előre tolt csípővel elindult a kabát (anya kabátja) felé, és tett pár lépést, ennyi(!)

ebből nekem az jön le, hogy a gyereknek halvány gőze sincs arról, hogy mi is az a kuki-punci játék... látta a szüleit egymással szemben állni, és amikor később kérdezték őt erről a játékról, akkor neki ez ugrott be, a szülei egymással való kommunikálása...

Az is különös, hogy a sajtóhadjárat és kitálalás azután kezdődött, hogy BIA-t a bíróság többszörösen felmentette (!)

A szülők között elmérgesedett a helyzet, nem kérdéses, és ahhoz nem is tudok és akarok hozzászólni, de a gyerek fényképeinek és nevének a sajtó rendelkezésére bocsátását az anya követte el, és innentől kezdve ő már nem a gyerekét védi, hanem feláldozza az apa elleni küzdelmének az oltárán. Ez tragédia, egy ártatlan gyerek tragédiája. Ettől kezdve az anya nem mutogathat és nem háríthatja a saját felelősségét a dologban.

(és a legutolsó sajtóborzalomról: nem tudom hogy kerültek az anya által készített családi fürdőzős fotók a sajtó birtokába, ha maga az anya adta át a sajtónak, akkor a felelőssége több mint óriási... de persze az is belefér a mai sajtóba, hogy valakik feltörték a szülők kompjutereit, addig amíg ez nem tisztázódik, nem is mondanék erről mást)
oázis 2014.09.23 23:56:26
@langi:

Látom a szövegértelmezést páran még nem sajátították el!

Még a legelső anya által választott pszichológus is azt válaszolta a bíró kérdésére, hogy ő NEM ÁLLÍTOTTA, HOGY MEGTÖRTÉNT AZ ABÚZUS, csak a gyerek tüneteiből (álmatlanság, magába beszélés és egyéb testi tünetek), következtetett arra, hogy akár ilyen oka is lehet ezeknek a tüneteknek...

az újságcikkek pedig összevissza beszélnek, zéró felelősségtudattal, látszik rajtuk, hogy már nem volt se ingerenciájuk se türelmük végigolvasni a bírósági papírokat...
Van néhány dolog, amin gondolkodom mostanában és nem hagy nyugodni. Itt van például Bojár Iván András ügye. Előzmények ITT és ITT... Oh, igen, ebben a pillanatban én is besorolok azok közé, akik leírták a nevét. És nem csupán csak, hanem azzal az üggyel összefüggésben,…..
oázis 2014.08.21 22:29:31
"NEM Bojár Iván András ügyéről írtam most."

- ha nem róla írt, akkor mi a fenének kellett leírnia a nevét. Micsoda kettős beszéd ez? NEM TETSZIK!

Én elég jól eligazodtam itt:

bojarivan.blog.hu/

és nem írom le az anya nevét. Pedig megérdemelné a vesszőfutás miatt, amibe a gyerekét és gyermekének apját hajszolta. Persze a felelőtlen, szakmaiatlan pszichológus, aki hallomásos infó alapján ítélkezik és küldi az anyát a rossz irányba, a rossz helyre - a feltételezett bántalmazott, körültekintő vizsgálata helyett - is megérdemelne egy kis magánzárkát!

EZ A BLOGBEJEGYZÁS NEM TETSZIK!
Sokat mutogat, inszinuál, de keveset ragad meg a valóságból.
  "Franc akar bárkihez is feleségül menni, „csinos” meg végképp nem akarok lenni. Kurvának, úgy látszik, jó vagyok nekik, ezt szelídebben mondta, mivelhogy szerinte minden férfival túl hamar lefekszem." - részlet Forgách András 12 nő voltam című könyvéből. Forgách…..
oázis 2014.05.29 15:27:54
  FORGÁCH ANDRÁS   12 NŐ VOLTAM   című könyvének   GIAGIA FEJEZETÉBŐL (részlet)   még több fotó Noa Schillertől itt: http://www.noaschiller.com/Panka   Még Pesten néztük ki egy katalógusból a szigetet és a házat, nem is tudom, hogyan lehetett ekkora…..
oázis 2014.05.29 15:11:04
„12 nő voltam: Csupa „veszedelmes viszony” Forgách András új kötete, melynek tizenkét novellájában szenvedélyes nők a beszélők. Az egyes szám első személyű történetek középpontjában többnyire egy merész húzás, egy váratlan, megmagyarázhatatlan, ámde tomboló szenvedély áll, olykor bizony szürreális körülmények közt, fent az űrben, esetleg két vasúti kocsi közt az átjáróban; de ha a görög tengerparton, akkor is benne van a valószerűtlen fordulat. És nemcsak a mindig kiszámíthatatlan szerelem, hanem az anyakeresés női kanosszajárása, vagy a majdnem hagyományos apa-szerelem meglepő kanyarjai is elragadják az olvasót. Forgách finom és pontos stílusa nem nőt imitál az elbeszélőben, hanem nőt teremt – a vágyait sokáig elfojtó, elfogadott társadalmi normák közé szorító nő hirtelen kirobbanása valóságos szabadságharc a személyiség hitelességéért. És közben szórakoztató történetek ezek: a Párizs és Budapest közt két szerelméhez utazgató nő a levegőben mindig fogy vagy hízik huszonöt kilót, és nemcsak súlyt, hanem karaktert is vált – míg be nem sokall. Vagy: a kamaszlány vágyakozón, tétovázva nézi, amint a kiszemelt férfi sorban végigszereti anyját és nővéreit, majd mikor ő jönne sorra, hátat fordít az egésznek. Egy másik történetben Leningrád sötét utcáit és lehangoló kocsmáit is bejárja a novella hősnőjével az olvasó. Forgách András: 12 nő voltam voltam puha, merengős olvasmány.” - megjelent a HVG-ben -

ITT CSATLAKOZHATSZ A KÖNYV OLDALÁHOZ:
www.facebook.com/pages/Forg%C3%A1ch-Andr%C3%A1s-12-n%C5%91-voltam/334667556679876?fref=ts
"Igen, aljas módon megcsaltam Sanyit Jacques-kal, annak ellenére, hogy Sanyival teljes őszinteséget fogadtunk egymásnak, mégis megcsaltam, mert nem hiszek a teljes és kizárólagos őszinteségben; helyzete és esete válogatja." - részlet Forgách András 12 NŐ VOLTAM című…..
  "Úgy kezelt, legalábbis szóban, mintha fizetett kurva volnék, egy utolsó szajha.." - részletek Forgách András 12 NŐ VOLTAM című könyvéből.       (…) Nem tudom, mi vonzott Alekszejhez, aki lomha volt (a bankban nem volt lomha, ha beült párnázott székébe, gyors…..
oázis 2014.05.29 15:13:45
"Vannak szövegek, amelyek beleivódnak a sejtjeimbe. Nem biztos, hogy azért, mert annyira jók vagy rosszak, talán inkább a különlegességük miatt. Az egyik ilyen „örök szerelemre” a 2005-ben megjelent Éjszakai Állatkert című antológiában bukkantam (vagy ő rám?). A sztori annyira hihetetlen, hogy hajlamos vagyok elhinni: egy magyar tolmács és egy eszkimó férfi szerelmének történetét írta meg András Hanna. Talán pont azért hatott ennyire, mert más volt, mint a többi mű, éreztem, hogy valami nem stimmel vele. De hogy mi, azt nem tudtam volna megmondani. Valószínűleg sohasem jövök rá, és ebben a boldog tudatlanságban élek, hacsak Forgách András fel nem vállalja a 12 nő voltam című kötetében. Jó, tudom, azért láttunk már ilyet korábban is (Sárbogárdi Jolán, Csokonai Lili), de itt valahogy érintettebbnek éreztem magam az átverésben, mert nem én jöttem rá a megoldásra. Ezzel a felhanggal kezdtem el olvasni a Libri Kiadónál megjelent könyvet, és szerencsére nem kellett csalódnom: az eszkimó-magyar szerelmi történet mellé még kaptam egy-két bizarr sorsot.

12 nő – 12 történet Forgách András tollából, első szám első személyben elmesélve az eseményeket. Már ez önmagában is izgalmasan hangzik. Ráadásul ez a 12 nő még csak véletlenül sem hasonlít egymásra, sokszínűek és néha irracionálisak, akár maga az élet. A sztorik között semmilyen kapcsolódási pont sincs, még a helyszínek is különbözőek, ide-oda röpködünk, lebegünk a szereplőkkel. Egyszer Magyarországon járunk, majd Párizsban, a görög tengerparton, majd Oroszországban – és ha ez nem lenne már így is túl színes, egy történet erejéig az űr is egy szerelmi affér helyszínévé válik. Gondolkodtam rajta, hogy mi az a szó, ami leírná a kötetet, és talán a multikulturális lehetne az. Van itt mindenféle nációjú szereplő: eszkimó, francia, orosz, svéd, görög, de a különbözőségben akkor is felbukkan valamilyen egységesség: az érzelmek kiszámíthatatlan játéka.

Valahogy semmi sem úgy történik, ahogy azt az olvasó várná. Így aztán egy kicsit ambivalens érzéseim voltak, mert ha ez lenne a női logika Forgách András szerint, akkor miért nem tudom előre a sztori végét? Az események néhol túlságosan szürreálisak és a valóságtól elrugaszkodottak: például van az a nő, aki egy repülőút alatt 25 kilót fogyott, hogy ezzel is a szeretője kedvében járjon. Vagy egy másik szereplő, akinek négy anyja is van, de sohasem tudja meg, melyik a vér szerinti. És újra előbukkan a kedvencem, a hideget utáló tolmácsnő, aki egy eszkimóhoz megy feleségül.

Nehéz összefoglalni a cselekményt, mert persze minden történetnek van egy lassú menete, de valahogy mégsem ez van a középpontban. Nem a külső világ a meghatározó, hanem a belső monológok, a vágyak és a jövőre vonatkozó tervek, miközben a múlt is folyamatosan ott lebeg a sorok között, behatárolva a szereplők mozgásterét. Nőnek lenni Forgách András írásaiban nem egy hálás feladat, nem találkozunk felhőtlenül boldogsággal vagy jellemfejlődéssel, inkább eleve elrendelt sorsokba pillanthatunk bele, amelyekből ugyan lenne kitörés, de a főhősnő nem keresi a megoldásokat. Ennek ellenére nem egy lehangoló mű a 12 nő voltam, inkább izgalmas határátlépés.

A kötet borítója szerintem egészen gyönyörű, már csak ezért is érdemes kézbe venni. Meg azért is, mert felejthetetlen történeteket tartalmaz, amelyeken még napokig lehet gondolkodni. Néhol nagyon női szemmel láthatjuk a dolgokat, de azért valahol mégis érződik a turpisság. Forgách András világa rejtélyes, különös, néha extrém, de összességében érdekes – mint amilyen egy igazi nő."

Aschenbrenner Eti

ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2014-02-13+09%3A00%3A00/forgach-andras-12-no-voltam
  részlet Forgách András 12 NŐ VOLTAM című könyv Z. fejezetéből Sergei Vinogradov, Igraet -1914 Inci persze túl sokat ivott azon az estén, kiment hányni, és aztán egyszer csak szürke arccal elaludt, Z. vállára hajtva a fejét. Addigra már gyertyákat gyújtottunk, nem…..
TÜNDÉRGYÁR viszon'hallásra! 2010.01.24 16:22:14
Van egy elméletem az énblogokról. Azért ámítás és képmutatás az egész műfaj, mert köze nincs a szövegnek ahhoz, amit az ember magának írna a titkos naplójába. Olvassák az ismerősök, ezért kétszer is meggondolja a szerző, hogy kitesz-e olyan anyagot, amiért magyarázkodnia…..
oázis 2010.02.03 16:14:41
@Lotterfeld Boholy:

azért néha gyere vissza, nagyon bírom ezt a tündérgyár dolgot, meg tudod nekem is van az a szövegem, amikor tündér voltam a bankban...

több részlet is fenn van belőle:
szexmanifesto.blog.hu/2010/01/10/mi_par_ezer_dollar_hianytol_mar_vereset_hanytunk_a_veceben_es_hullott_a_hajunk_meg_a_fogunk_neki_ido_1

bankteller tündérként ez történt velem:

„Mi, pár ezer dollár hiánytól már véreset hánytunk a vécében, és hullott a hajunk meg a fogunk. Neki időnként százezer dollár is hiányzott a háromórás zárásnál, és meg se rezzent.”

Hát a legjobbakat! és visszavérlak IDE!
oázis 2014.06.22 09:42:51
A mai adást két szegmensre lehet bontani. Volt a reggeli rádiózás, meg a vacsoracssata. Kezdjük hát időrendben. Hajnali hatkor Istenes Bence és a Music Fm Önindítójának műsorvezetői keltik a lakókat. Jó reggelt, jó reggelt! –hallatszik befelé a hálószobába Istenes kellemes…..
oázis 2014.04.30 18:50:03
@beacska:

Ja. Nem lehet jó együtt dolgozni valakivel, akiről sohase tudhatod, hogy épp igazat mond, vagy megvezet.
Hungarian Cycle Chic Téli tandem 2014.01.07 22:23:11
Egy kis tavaszias idő, mint a hétfői csodás pillanatokat tud kihozni az első munkanapból. Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a facebookon! ..
oázis 2014.01.12 20:08:21