Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demi78

0 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy év 10 hónap Franciaország után egy hónapja költözött vissza Magyarországra Zsófia, aki ennyi idő alatt már pozitív és negatív tapasztalatokkal is gyarapodott – mindkettőre akad majd példa a mostani beszámolóban. Emellett megnézzük Horvátországot 5 csillagosan és turkálunk a török sajtok között…..
Lássuk be, azért Nagy-Britanniában néha a nagy buzgalomban képesek kissé túltolni a kétkerekűt. Annak, aki ott él (vagy járt már arra), talán elég annyit írnom a hátborzongáshoz, hogy health & safety. Ami persze alapvetően fontos, de azért ezt is lehet túlzásokba esve,…..
Kidobónak lenni sehol sem hálás munka, a helyzetet ráadásul alighanem tovább bonyolítja, ha az ember ezt a nem hálás munkát külföldiként végzi – például Svájcban. Ilyenkor egy-egy ittas vendéggel akadhatnak kellemetlen pillanatok – derül ki Ütvefúró történetéből...
Demi78 2018.04.27 10:52:02
@Lehetetlen Alak: iratkozz fel egy Osztrak magyarok vagy hasonlo FB oldalra, szerintem ott hamarabb kapsz valaszt.
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
FRISSÍTVE: 2016.04.16AZ ÚJ KÉRDÉSEKET VÁRJUK A KOMMENT MEZŐBEN, A CIKK ALATT, BIZONYOS AJÁNLOTT TÍPUSOK VÁLTOZTAK, AHOGY A KAMERÁK IS Azért, hogy ne kelljen megkérdezned azt, amit mindenki megkérdez, hogy ne kelljen megvárnod ugyan azt a választ, amit mindenki megkap, hanem te magad is meg tudd…..
„Ha el kell mennem, hogy a gyerekeimet fel tudjam nevelni, akkor elmegyek” – írja posztjában az elvált, gyerekeit egyedül nevelő Juci, aki ápolónő volt Magyarországon, amikor egy komoly műtét előtt a fia arra kérte: költözzenek hozzá Angliába. Eldönteni persze könnyebb volt,…..
Minitrilógiává nőtték ki magukat Gábor Németországról szóló, a Tíz dolog-sorozatba írt posztjai. Miután elolvashattátok, mi az, ami tetszik és mi az, ami nem, most következzen mindaz, ami hiányzik neki Magyarországról. Te miért szeretsz (vagy nem szeretsz) abban az országban /…..
A mai posztban Franciaországba látogatunk, azon belül is a második legnagyobb városba. Itt játszódtak a Taxi című filmek és ugyan nem a legjobb a híre, de Zoli írását olvasva erős kedvem támadt ellátogatni ide...
Demi78 2018.03.30 09:43:32
@Hari Seldon 2: allampolgarsagi vizsgahoz bemasolom, amit megosztottam az FB csoportban:
"Allampolgarsagi vizsga
Sziasztok, ha erdekel valakit, tegnap voltam az entretien de naturalisation-on. Kb egy ora elbeszelgetes. Nalunk, a Niort-i plateforme-on, a neten olvasott verengzos jury helyett egy baromi kedves 55 koruli no fogadott es vele kellett beszelgetni a tarsadalmi integralodasunkrol.
Volt kb 30 alapkerdes: milyen szinu a zaszlo, mi az allamforma, ki a miniszterelnok, milyen nagy varosokat ismerek, milyen francia kiralyt ismerek, hanyadik alkotmany van es miota, mikor volt az elso/masodik vilaghaboru, mi a himnusz, hogyan epul fel a parlament, tenyleg rettento alap volt. Sokkal durvabbra szamitottam, a livret citoyen-t ket hete magolom, elmondtam neki, hogy a zaszlonak miert ezek a szinei, az osszes république-ot idorendben, az elso 10 legnagyobb francia varost, a himnusz elso versszakat is tudtam, illetve azt is, hogy ki es mikor es hol irta es szavalta eloszor:))). Kicsit lehidalt:). Egy kerdes volt, ami kiment a fejembol, nemzeti unnep, a 11 novembre, I vh vege. 14-et mondtam. merde.
Volt kerdes arrol is, hogy magyarokkal tartjuk-e kapcsolatot (egy kivetelevel nem), nezunk-e magyar musorokat (nem) es milyen associationokban, klubokban vagyunk (4-ben).
A "miert akarok allampolgar lenni" kerdesre azt valaszoltam, hogy reszt akarok venni a szavazasban, illetve szeretnem, ha a gyerekeim 10 ev mulva ne kulfoldi migranskent legyenek elkonyvelve, hanem francianak, merthogy ki tudja, mit hoz a jovo, latva, hogy a jobboldal erosen teret nyer EUban, itt is lehet, hogy a 4/9/14 ev mulva a front national kirakja az osszes nem franciat az orszagbol.
Egy eve raktam ossze a dossziet es adtam le ez ev februarjaban. Most volt a "vizsga", innen ket niveaux felulvizsgalat es igen vagy nem, max 18 honap mulva vegleges dontes."
Demi78 2018.03.30 09:46:56
Az utóbbi napok botránya miatt egyre többen gondolkodnak el azon, hogy törlik magukat a legnépszerűbb közösségi oldalról, amin persze nem nagyon lehet csodálkozni, hiszen ki szereti, ha adatai olyan helyekre kerülnek, melyekről adott esetben még csak nem is hallott. A címben…..
Demi78 2018.03.28 11:57:33
@Dikusz: miert jo a feszbuk?
1. Benne vagyok par csoportban (5-6). Pl helyi FR csoport, ilyen adok-veszek, cserelek, adomanyozok, ingyen segitek. Sok ismerost szereztem ezzel, sokat segitettem, adtam is itt el, vettem is innen. Persze ez nem helyettesiti a vasarnapi piacozos beszelgeteseket.
2. Admin vagyok egy nagyobb (6-7000) fos csoportban - Magyarok Franciaorszagban. Itt is rengeteg segitseget nyujtunk a tobbieknek, valamint kiszurjuk a hulyeket. Ez persze mehetne egy hagyomanyos index-es forumon is.
3. Van vagy 500 ismerosom, de kb 20 fos belso tarsasagom van, akiket nezek, akik latnak engem (nem torlom ki a tobbit, nem akarom oket megserteni). Ebben van benne a csaladom is, csak ok latjak, ha fotokat rakok ki, ez a kapcsolattartas opcio az, ami erdekel az FB-n.

Semmi olyan nincs az FB oldalamon, amit szegyellnem kellene vagy takargatnom vagy erdekelne, ha illetektelen kezekbe kerulne. Nincs a kislanyomrol pelenkas kep, nincs rolam penzszoros kep, nincs a hazunkrol, kocsinkrol kep. Szerintem ez a jelszo, ovatosan kell megosztani (pl semmi politika, bar mostanaban nyilik ki a bicska a zsebemben:) ) es akkor a pozitiv oldalat elvezheted.
Na, akkor a tegnapi havas kitérő után következzen a már hétfőn belengetett (és általatok megszavazott) írországi párposzt, azaz Kisrumpf férjének írása az érem másik (nem túl fényes, inkább rozsdás) feléről. Lássuk tehát, mi az, ami idegesítő Írországban! (A képeket köszönöm Kisrumpfnak, aki ezzel…..
„Majd hazaköltözünk és ott minden jobb lesz” - sokszor hallottuk (és olvastuk is) már ezt a mondatot, ami nagyjából a „majd külföldre megyünk és ott minden jobb lesz” párja. Természetesen egyik sem igaz, hiszen egy-egy otthonváltás sokkal bonyolultabb annál (bármelyik…..
Demi78 2017.12.08 16:47:37
@Zoole Reloaded: en ebedszunetben voltam futni, kellemes 10 fok, napsutes. Tehat nem koltozom haza, otthon mostelvileg kod van vagy esik.
Ausztria mellett rengeteg érvet fel lehet hozni (miként ellene is – mindkettőre volt már példa, például itt és itt, érdemes elolvasni), ám ezek az érvek sokszor legalább annyira sokat elárulnak a lista összeállítójáról, mint az országról. Egyebek mellett ezért is tetszik nekem annyira a most futó…..
A kérdésre persze rögtön rávághatnánk, hogy azért, mert a világ egyik legmagasabb életszínvonalat biztosító országa (röviden: a pénz miatt), de a dolog azért ennél összetettebb. Persze Tamás felsorolásának pár pontja szorosabban vagy lazábban összeköthető az anyagiakkal, de többről van itt szó.…..
Az ember kívülről nézve valahogyan úgy képzeli, hogy egy svájci luxusszállodánál összeszedettebb, rendesebb (hadd ne mondjam: unalmasabb) hely a világon nincs. Közben pedig (mint Ütvefúró újabb posztjából kiderül) tele van Rejtő tollára méltó alakokkal. A mai íráshoz a szerző hosszú hónapokig…..
Demi78 2017.11.30 12:28:43
A magyar (leendő és gyakorló) határátkelőknek hagyományosan megvannak a kedvenc célországai, Ausztria, Németország, az Egyesült Királyság (bár a szigetország érthető okokból az utóbbi időszakban kissé veszített vonzerejéből), Hollandia… Ezzel együtt sem minden tanulság nélkül való az az immár…..
Demi78 2017.11.29 16:23:03
@Zoole Reloaded: kosz Z:), nem hiszem, hogy itt ezzel foglalkoznanak, mindenki tudja, hogy a legjobbak a HA-n vannak!!!

Ellenben a Francia magyarok facebook csoportban ezt mar nem mernem megosztani...;:)
Demi78 2017.11.29 16:25:37
@swing gitan: Pas besoin de la fermer. J'ai eu pas mal de mauvaise expérience avec mes "collègues" (que je ne veux pas raconter ici) que je pense que la porte se ferme toute seule:)
Demi78 2017.11.29 17:10:38
@Zoole Reloaded: admin vagyok a fenn emlitett oldalon, van vagy 6000 tag, ebbol sajnos egyre tobb aktiv. Gondolhatod. Nem kell kave reggelre.
Így november vége felé a határátkelők jó része már eldöntötte (vagy nagyon kezd a körmére égni a döntés), hogy hol és kikkel tölti az ünnepeket: felkerekedik és hazautazik a (szűkebb-tágabb) családhoz, esetleg a család utazik hozzá, vagy a legrosszabb esetben mindenki…..
Demi78 2017.11.27 16:07:06
@Arthamyr: (szerencsere) van meg harom nagyszulom, ha osszeadom az eveik szamat, az 259 lesz (87+85+87). Ok nem nagyon fognak repulore ulni, hogy megnezzek az egy szem dedunokat. Illetve parom nagymamaja (masik oldalon az egyetlen dedmama) az utobbi 10 evben a falubol nem mozdult ki.
Annyival meg tartozom nekik, hogy legalabb evente egyszer lathassak a gyereket, gyerekeket, mert ki tudja, hogy jovore mi hogyan lesz veluk. Hetente felhivom oket, elmondom, mit csinalt a kislanyom, de nekik hiaba kuldok kepeket neten, nem is latjak, nem is ertik szerintem.
A tobbi csaladtag miatt nem mennék. Ugy ertem, hogy szeretem oket, de nekik egyszerubb repulni, vagy vezetni ket napig, mint nekunk osszeszedni magunkat. Amugy legjobban a repulon levo utasokat fogom sajnalni, ha a lanyom rakezd a hisztire, meg a menjunk, unalmas 3 ora keresztul ucsorogni:). Dackorszak elejen vagyunk, aki szulo, az szerintem erti es tudja, mirol szol ez:D.
Demi78 2017.11.28 15:41:30
@kék madár: minusz 500€ ban lesz a fizetesem, mert nincs mar annyi rendes szabim, hogy otthon legyunk karacsonykor. Gondolhatod, mennyire repesek az oromtol.
Demi78 2017.11.28 15:42:16
Stephen King egyike azon íróknak, akik tapasztalatom szerint erősen megosztják az olvasóközönséget: vagy nagyon szereti valaki, vagy nem bírja elviselni. Én előbbi csoportba tartozom, elsősorban azért, mert nagyon szeretem, ahogyan a kisvárosi Amerikát ábrázolja. Ezen belül is elsősorban Maine-t, és…..
Határátkelő Hogyan nevezzelek? 2017.11.22 06:30:00
Keresztnevet találni leendő gyermekünknek alaphangon sem egyszerű dolog, és ezt az alaphelyzetet bonyolítja tovább, ha külföldön élünk, nem is beszélve arról, ha nem magyar a párunk. Milyen nevet adjunk külföldön születő gyermekünknek, illetve mi a helyzet akkor, ha annyira…..
Pál elég rendesen körüljárta a konvektorait beröffentő céget. Nagy kár, hogy csak miután hiába próbálta egy héttel a Nagy Szerelés után kihívni őket egy kis utógondozásra, és nem mellesleg megkapni a beígért elektronikus számláját. Soha többet nem bírt kapcsolatba kerülni a céggel, pedig nagyon…..
OK, kétségtelenül elsőre kissé furán hangzik a cím, pedig igaz, hiszen Nantes egyszerre egy dinamikusan fejlődő város, ugyanakkor még él benne a franciák lassú, kényelmes tempó iránti igénye. Ám nem csak ezért lehet szeretni – hogy miért is, azt Zsófi, a Fromázs blog…..
Azt hiszem, a mai poszt elé illene valamilyen figyelmeztető karikát kitenni, ami felhívja a figyelmet, hogy humorérzék híján lévők ne, vagy csak lelkileg felkészülve olvassák. Én mindenesetre nagyon jól szórakoztam Gaben írásán, melyben összeszedte, mi az a 10 pont, ami miatt…..
A mai történetnek több különlegessége is van számomra. Az egyik, hogy egy olyan országba visz el, ahonnan még nem volt poszt a blog történetében, ez pedig Bhután. A másik, hogy egy rendkívül kalandosnak indult útról szól, ami aztán kissé más lett, mint aminek indult. A harmadik pedig a szerző,…..