Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kicsimanó

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legenda szerint ez volt az üzemi szarkák jelmondata az átkosban. Ezzel figurázva ki a rendszer egyik fontosnak tartott üzenetét. Az alábbi fotón látható lépcsőre nyilván valami selejtezéskor tett szert emberünk. Arra azért kíváncsi lennék, hogy milyen arcot vágott az illetékes repülőtéri kolléga,…..
Mint az köztudott, a Duct Tape mindenre jó. Legalábbis sokan így gondolják. Akkor sírunk fel igazán, amikor a fura gondolatok könnyfakasztó megoldásokban öltenek testet. Néha nem tudom eldönteni, hogy ez művészet, vagy tényleg mindenre jó ez a ragacsos izé, vagy egyszerűen…..
kicsimanó 2012.11.12 17:07:44
Kedvelem eme remek eledelt, mely veres, esetleg fekete levet ereszt. Rendre szedek gyermekemnek… is. Na jó, nem mekegek tovább.A fekete szeder a málnához hasonló, tüskés cserje, de már létezik tüske nélküli változata is. Több mint 100 faját ismerjük csak Európában, de igen…..
Kapanyél Sárga málna 2011.06.30 08:00:00
Pár évvel ezelőtt a piacon csodálkozva láttam, hogy az egyik kofa sárga színű málnát árul. Nem tudtam mire vélni, miért éretlenül szedte le.Aztán megtudtam, hogy az bizony nem éretlen, hanem egy viszonylag ritka változat. Kíváncsi lettem az ízére is, és legközelebb, amikor…..
A név kötelez. A nick is. Úgyhogy ezt a hétvégi tennivalós posztot hadd szenteljem névadómnak, az epernek. Vagy szamócának. Most akkor melyiknek is? A szakemberek szamócának hívják, mert az eper nincs, csak eperfán. Ott is fehér és sötétlila színekben, amit - dunántúli…..
kicsimanó 2011.06.05 14:26:47
@sztroberri: Nagyon szívesen! :)
kicsimanó 2011.06.05 14:30:26
@Sátán meg a Jocó: A Tahitótfalunál lévő hatalmas területről 1-2 hete kezdték csak szüretelni az epret, előtte melegágyi volt csak. A világon semmiről nem késett le senki, csak azért tűnik elkésettnek, mert korán elkezdik a melegágyi (és külföldi) epret kitenni a piacokra. Aki igazi, szabadföldi epret akar enni, annak most van itt az ideje.
Színes Ötletek Fánkmánia 2011.05.30 15:06:00
 Mióta belekóstoltam a gyurmaékszerek készítésébe, szerelmese lettem a sütimotívumoknak. A fánkok különösen közel állnak a szívemhez, ez betudható talán annak is, hogy gyerekkorunkban a végardói strandon az összes zsebpénzünket erre a csemegére költöttük. Az…..
10 éve legkedvesebb barátom rákbeteg lett. Segíteni akartam minden tőlem telhető módon, hogy túlélje ezt a szörnyűséget. Ekkor már sokféle rákellenes készítmény volt forgalomban, amelyekről minden információt elolvastam. A „ Járóföld” c. újság 2004. II. évf. 8.…..
Kapanyél A rebarbara 2011.05.06 09:24:00
  A piacokon járva mostanában gyakran láthatunk rebarbarát, de sokan nem tudják, mire lehet használni. Az angolszász konyha kedvelt alapanyaga ez a fanyar ízű növény, lehet belőle levest, lekvárt, mártást készíteni, de a hagyományos meggyes lepény helyett is kipróbálhatjuk…..
Kapanyél Lilaakác (Wisteria) 2011.05.20 13:11:00
Az egyik legszebb tavaszi növényünk a lilaakác, más néven glicínia. Ez a kúszócserje tavasz végén, nyár elején hozza csodaszép, illatos, fehér, rózsaszín vagy lila virágait.Igen gyors növekedésű, évente akár 1-3 métert is nő, végleges magassága 10-15 méter. Tehát a…..
Külföldön több példa bizonyítja népszerűségét, Magyarországon még kevéssé jellemző, hogy olyan helyeken találkozhatunk növényekkel, ahová a napfény nem, vagy csak alig hatol be, ahol egy betonfal, vagy egy irodai folyosó ad életteret a dísznövényeknek.A városi…..
Jónak és hasznosnak tartom a medvehagyma bemutatását. Én főzeléket, salátát és levest készítettem belőle. Felhasználásához javaslom még a KISALFÖLD c. napilap gasztromagazin mellékletének (2010. június 2.) receptjeit:   Medvehagymás pizza…..
 Sikerült elkészítenem egy újabb totálisan fölösleges holmit. De annyira tetszik... Csini kis ruha, ilyesmit viselt Sandy Olsson a Grease-ben. Kérdés, mit kezdjek vele? Kommentbe jöhetnek az…..
Kapanyél Vöröskáposzta-csíra 2011.03.16 14:52:00
A vöröskáposztamagot nem olyan rég fedeztem fel; ennek a zöldségfélének eddig csak az almával párolt, kacsacombbal dúsított változatát ismertem, amely nagyon bejött, úgyhogy gondoltam, adok egy esélyt a magnak is. Nem bántam meg:)A csíráztatás a szokott módon indul: 1 tálhoz 1…..
Imádok ránézni a fakanáltartóimra, a kedvenc mintáim köszönnek vissza a hasukon, érdemes volt pepecselni velük. Először a virágkaspós készült el, csak annyian lettek benne, hogy szükség lett egy másikra is. Elvégre mindig jó, ha kéznél van a klopfoló, habverő és társaik, nem kell a fiókokban…..
kicsimanó 2011.02.16 17:32:00
Kapanyél Búzacsíra 2011.02.15 14:44:00
 A B1-, B2-, B6-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag búzacsíra kiváló étrendkiegészítő (2-3 evőkanál naponta) a hosszú téli hónapok után.  Csíráztatott búza (bab, lencse, csicseriborsó)Egy marék búzát többször váltott vízben jól megmosok, minden…..
kicsimanó 2011.02.16 17:12:02
@sztroberri: Kedves Sztroberri! Igen, ezeknél a "csak nyersen" recepteknél tényleg nincs egyszerűbb :) Akkor én most megosztom veled az én "alapművemet" csíraügyben: nagyon szeretjük a wokban készült, pillanatok alatt sült zöldségeket. Csak keveset teszek egyszerre a wokba, hogy ne eresszenek levet, és amikor kisütöttem őket, akkor persze egyszerre átforrósítom az összes zöldséget. Ezt is nagyon gyorsan. Ilyenkor szoktam rádobni a mindenféle csírát, persze ennél az ízvilágnál a szójacsíra az alap, de már mindenféle vegyes csírával csináltam, mindegyik működik.
Kapanyél Tél végi metszés 2011.02.03 08:14:00
Ha már nem győzzük kivárni a tavaszt, fogjunk hozzá a metszéshez! Bár a metszés hagyományosan a tél legvégére és a tavasz legelejére időzített szezonális munka, akinek sok dolga van, vagy nagy a kertje és sok a metszenivaló, az akár már most is elkezdheti a metszést. Ilyenkor…..