Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BrianZ

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei nyár nagy, valószínűleg történelmi fordulatot hozott a magyar emberek gondolkodásában...
BrianZ 2022.08.09 20:45:18
@ulpius66: Igen - a rövid válasz
Igen, mert inkább fizetnének Mészáros/Orbán pénzét einstandolva Amerikának a drága palagázért vagy a kuvaiti olajért. Ez az alapvető különbség a két oldal között - ja és lenne más pénz is, például EU-s pénz
BrianZ 2022.08.09 20:47:28
@nemecsekerno_007: Az is vicces, hogy nem nézed, hol élsz. Ha mi itt vigyázunk a klímára, akkor felettünk nem lesz szmog. Az amerikai szmog nehezen fog átjönni az óceán fölött, az ott marad nekik (átjön, de kell pár évtized).
A múlt héten nagy sikert aratott a köreitekben a Veszélyes játékokról szóló válogatásom (18700 megnyitással a blog történetének negyedik legsikeresebb cikkje lett), úgyhogy úgy gondoltam, csinálok egy hasonlót a más szempontból problémás játékokból is. Amikor az előző cikkhez gyűjtöttem az…..
A rémisztő áprilisi gazdasági adatok mellé magabiztosan költekező kormány képe társul a napokban. Ezt is inkább a központi propaganda stratégiájának kell tekintenünk, mint véletlen egybeesésnek. Orbán Viktor ugyanis igyekszik bebizonyítani a kételkedő magyarok számára: a gazdasági erőnk lehetővé…..
Sefatias Isten politikus? 2020.06.01 08:12:55
Isten egyre jobban benne van a magyar politikai életben. Egyre többször szólítják meg. Kérik, hogy áldja meg az ő akaratát fontosnak tartó politikai vezetőket. És ennek köszönhetően egyre több a magát vallásosnak tekintő szavazó, aki persze arra szavaz, aki fontosnak tartja a kereszténységet. Épp…..
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
BrianZ 2020.05.04 12:48:20
@apro_marosan_petergabor: Ez a gazdaság gyorsulást te el is hiszed? mert a fityisz hívek lassan már tényleg vallási fanatikusok. A gazdaság nem teljesen hitből működik, eléggé a számokon alapul. Azok az országok jobban legyűrték a válságot, ahol a tájékoztatás pontos volt (Németo. Dél-Korea), mert ott megfékezték a terjedést a konkrét (nem becsült - mi ez a becsült, te talán jóshoz jársz, hogy megbecsüld a fizut?) adatokra alapozták a védelmet. És az a duma, hogy most csinálunk itthon nyájimmunitást, eléggé kudarcos: index.hu/techtud/2020/05/01/nemet_vezeto_kutatok_nyajimmunitas_fail/
BrianZ 2020.05.04 12:56:59
@hordalek: baszki, már hogyne gerjednék Orbánra? Már versem is van róla, olyan fantasztikus ember, aki évszázadonként egyszer van és én a kortársa vagyok!

Ím egy részlet:

A Kormányzó

Sötét a falu, fekete egét
Csupán a Tejút festi ezüsttel.
A falu felett, mint néma őr,
Hatalmas kastély emelkedik.
Legfelső ablakában fény pislákol,
Onnan néz le egy ember,
Csendben, vigyázón.

Ki ez a magányos férfiú?
Ki őrzi e kicsiny falut?
Nem más, mint a Kormányzó.

Megnyerő arcán fáradtság honol,
Széles homlokába a Gond
És a Bölcsesség
Vésett helyenként mély árkokat.
Tömzsi felsőtestén törtfehér inget visel,
Rövid lábain a vászonnadrág
Sok ráncban fut alább.
Csak aki jobban ismeri őt,
Az tudja, hogy egyszerű ruhája alatt,
Mily nagyság és szellem lakik.

A Kormányzó áll az ablakban,
Nézi faluját, mely oly sok jót
Köszönhet Neki.
BrianZ 2020.05.05 11:28:55
@Serény Vélemény: A fejlett államok ismérve, hogy nem mezőgazdasági államok. Gabon simán megtermeli magának az élelmiszert, tehát Gabon fejlettebb Magyarországnál? Na, ugye, hogy nem. Cserébe van saját Mercedes gyárunk, olcsóbb a Suzuki is, amit itt raknak össze, és a többi, nem is beszélve az informatikai termékekről, amik majdnem annyiba kerülnek itt, mint Amerikában, csak itt több az ÁFA (ezen lehetne változtatni). Gabonban viszont ki tud ájfont venni?Ha pusztán mezőgazdaságból élnénk, kb. Albánia szintjén lennénk.
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
BrianZ 2020.04.26 15:56:01
@HaD: Még azt tenném ehhez hozzá, hogy csak a jövő évi halálozási számokból fogjuk megtudni, hogy hányan haltak meg influenza plusz koronavírus plusz Orbán intézkedések miatt!
Férfi - és apaszervezetek közös állásfoglalásukban bírálták az Isztambuli Egyezményt amiatt, hogy az diszkriminálja a férfiakat. Alighanem tevékenységük eredményeképp is az elmúlt időszakban a sajtó több esetben is foglalkozott azzal, hogy az Isztambuli Egyezmény hogyan érinti a férfiakat. Ennek…..
Rendhagyó hét közbeni - április elsejei - Napi érdekes, kizárólag fanatikusoknak! 1900. "Net fix and chill"..
BrianZ 2020.04.01 13:25:22
A bejegyzést vitaindítónak szánom, mert nagyon kíváncsi vagyok a különböző álláspontokra. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy ez egy váratlanul előállt helyzet, ezért nem lehet minden tökéletes. Péntek este a miniszterelnök úr bejelentette, hogy hétfőtől az iskolák átállnak "tantermen kívüli,…..
BrianZ 2020.03.16 15:58:48
@degreen: A hülye fideszes mindened! Az normális, hogy az igazgató szombaton küld kor emailben valamit a nejemnek? Péntek reggel ez az ökör miniszterelnök még cáfolta, hogy bezárja a sulit! Este nyolckor a köcsög TV2 műsorvezetője még azt mondta, hogy hatalmas károkat okoz az ellenzék, ha iskola bezárást követel! Igen, bazdmeg, nekem normális tájékoztató kell!
BrianZ 2020.03.16 16:03:05
@Pipas: Mi a f.szért lett kijelölt felelős az Orbán? Miért nem az Országos Tisztifőorvos?
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
Egyelőre nem tudjuk, milyen kommunikációs stratégiát fundáltak ki a kormányzati propagandagépezet munkatársai a koronavírussal kapcsolatban, azt viszont bizton állíthatjuk, hogy a válságkezelés középpontjába természetesen magát Orbán Viktort állítják majd. A krízishelyzetek ugyanis sok szempontból…..
Félreértések elkerülése végett, azt semmilyen módon nem tartom jónak, erkölcsileg elfogadhatónak meg végképp nem, hogy olyan jogerősen elítélt bűnözők, akik mások életét szánt szándékkal, előre megfontolt módon kioltották, embereket fizikailag és/vagy lelkileg megnyomorítottak, családokat tettek…..
BrianZ 2020.03.04 14:33:00
@Kitiltott Vélemény: Kedves Egybegyűltek! Kéretik utána nézni! A börtönbiznisz élvezői csak kisebb részben gyilkosok (kábé 10%), a többségük erőszakért, lopásért (az meg van, hogy három gyufa ellopása után életbe lép a három csapás törvény és letöltendőt adnak bárkinek, akinek nincs pénze ügyvédre?) és adócsalásért ült? Ja és a gyilkosok többsége nem cigány, hanem fehér keresztény heteró férfi, aki a feleségét, gyerekét ölte meg? És a 3,2 milliárd az több ezer ember között oszlik el, meg az ügyvédi irodák között (800 milliót egy debreceni fideszes vitt el, aki aztán gyorsan lefalcolt, az iroda mára elérhetetlen), míg a 3,3 milliárdot 3 azaz HÁROM ember vitt haza!
A párhuzamos valóságok világában és abban a korban, amikor minden elejtett félmondatot is tíz különféle módon értelmeznek az emberek, egészen addig, amíg azzal vagy szélsőségesen egyet tudnak érteni, vagy szélsőségesen nem, különösen érdemes lenne néha a tiszta tényekre hagyatkozni. Éppen ezért,…..
Az IQ szintet többé-kevésbé genetikailag meghatározottnak tartják, bár a gyerekkori táplálkozás, a családi környezet és az oktatás is egyértelműen befolyásolják. Vannak viták abban a szakértők között is, milyen módon mérhető és pontosan mit foglalhat magába, viszont körvonalazható egyfajta átlagos…..
...épp csak meghalt egy gyermek, mert nem volt pénz fűtésre. Szerencsére politikusaink szerint itt már minden szép és jó, és nincs szegénység, és minden gyerek kap enni az iskolában, ami mondjuk nem feltétlenül van így, bár a csicseriborsós-brokkolikrémes izékből mindig marad annyi, hogy akinek…..
BrianZ 2020.02.25 12:36:12
@Tamás András György: És azt se feledjük, hogy Jézus - mai szóval mondva - radikális reformer zsidó volt.
BrianZ 2020.02.25 12:47:06
@pulsarito: Bmeg, a szegények nyomora az esetek nagy részében nem a saját bűnük, hanem a gazdagok, a többségi társadalom bűne! Gondolj csak az elterjedt uzsora rendszerre, arra, hogy az egyetlen közeli gyár bezárt, mert a gazdag tulajdonos keletre vitte, hogy még gazdagabb legyen, a társadalmi megvetésre, és hasonlók. Olvasd el Victor Hugo Nyomorultak című könyvét a témában! És aki ilyeneket pofázik, az miért tartja meg a karácsonyi ünnepeket? Ki kellene az ilyen köcsög álkeresztényeket tiltani a templomból! Mondom úgy, hogy a fizetésem több százalékát az SOS gyermekfalunak meg az Élelmiszerbanknak utalom át!
  Több, mint egy hét telt el azóta, hogy a Partizán nevű csatorna kirobbantotta a botrányt „Dr” Daróczi Csilla, a Budafok-Tétényi Családsegítő vezetője körül...
BrianZ 2020.02.14 18:58:47
@szalmakazal: Igen.
Az energia szektor megújuló energiaforrásokon alapuló megreformálása nem egyszerű feladat, hiszen technológiai, nagyságrendi és szabályozási szempontokból vagy akár politikai és társadalmi téren is rengeteg, egymással összefüggő problémakört kell ehhez egyszerre megoldani. Ezen problémák megértése…..
Az 5G körül óriási a hype, hiszen egy új, forradalmi technológiáról van szó, és ezt meglovagolva sokan akarják magukat ultrainnovatív, jövőt építő cégnek beállítani. Előfordul, hogy van ennek alapja, de az is, hogy az egész csak egy óriási, bélgázzal töltött lufi...
BrianZ 2020.01.22 20:17:05
@Pierr Kardán: A Forma-1-ben is mindenki a vezető autó újításait nézi és nem az utolsó Sauber dolgait másolja. Aztán végül mindenki megtalálja a maga pénztárcájának megfelelő autót vagy telefont.
Olvasom a hírekben, hogy 5 év alatt nagyjából 100 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy propagálja hőstetteit. Ez évi 20 Milliárd. Ez havi kb 1 670 000 000 forint Ez napi kb 55 millió forint. 1 új, felszerelt kórházi ágy vételára nagyjából 300 000 forint nettó. Ez azt jelenti, hogy…..
A mandalore-i amennyire faéknek tűnik, épp olyan mértékben komplex helyzetű. Az a fajta sorozat, ami nem ígér sokat, így érthetetlennek is tűnhet, hogy ekkora hájphadjárat lengi körül. Valahol viszont érthető, hogy az az alkotás, amelyik nem hitegeti nézőjét kreált kérdések garmadájával az…..
BrianZ 2020.01.19 23:14:00
@Könyveslány: Khm, talán nézd meg a többi részt, pl. a sisakot mások előtt nem lehet levenni, ezt többször is, szájbarágós módon elmondják.
Egyébként egyetértek a cikkel.
Világszociológiai esettanulmány Holmes-szerű nyomozással megspékelt krimibe ágyazva. Spoilermentes kritika...
Az utóbbi években számtalan honfitársukat hurcolták meg úgynevezett korrupciós ügyekben. Ezekben a sajnálatos esetekben az érintettek a rájuk bízott közpénzből valamennyit eltettek maguknak cserébe azért, hogy segítették, meggyorsították a közpénz felhasználását. Mai jogfelfogásunk alapján ez…..