Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Buzz Lightyear

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkahelyi (T)error Védett kor 2008.12.18 12:55:00
Olvasónk történetéből kiderül, hogy Svájc még mindig fényévekkel előttünk jár. Nem túl nagy meglepetés, azt hiszem...Egy világcég magyarországi leányvállalatánál dolgoztam mint ügyvezető 10 évig. A svájci cégnél egy igazgató többmilliós veszteséget csinált svájci…..
Futóblog A kétesélyes gyógymód 2008.10.06 07:50:00
Á, nyomjuk csak, meglátod, jobb lesz, mondta barátom és életmód-tanácsadóm, Gábor, amikor edzés előtt a megfázás jeleire panaszkodtam. Én kúrtam el, az egyértelmű. Tudtam, hogy ma megyünk bokszedzésre a Béciékhez, úgyhogy még lenyomtam egy kis itthoni…..
És még csodálkoznak, hogy miért olyan sok a rákos beteg itthon. Már nem is Európa, hanem a világ szemete ömlik be ide, mert ócsó', a magyar ember meg viszi-veszi. A kereskedők meg 10 forintért profitért az anyjukat is megb... , szóval nem nagyon izgatja őket a termékek minősége,…..
Futóblog Neogranormon 2008.09.22 08:20:00
Csördítettem egy kis Neogranormont a zsák alá, és futottam egy óvatos kilencest. Semmi! Combtő-kopás egyelőre megoldva. Nagyszerű, bár a Neogranormon prevenciós célra egy kicsit sűrűnek tűnik, úgyhogy további intézkedésig kipróbálom a fél tubusnyi maradék Clean Tattoo…..
Vasárnap futottam egy kicsit Vácon. Vác alulértékelt magyar település, talán mint Tel Aviv tengerpartja, ami ezerszer tutibb, mint a Copacabana, de valamiért nem megy át a köztudatba. Vác a futók ... ööö, paradicsoma? Mekkája? Nem tudom, de kurva jó hely, ha valaki futni járna. A…..
Futóblog Megvan az egy kiló! 2008.09.17 09:21:00
Tegnap nekem is összejött a Nike plusszal mért 100 kilométer!Sőt, ez még picit több is ennél, hiszen a legutóbbi futásomat "szárazon" futottam, chip nélkül. Aki Budapesten és környékén él, tudja, hogy a hét elején pocsék volt az idő. Hétfőn-kedden szemerkélt végig…..
Kedden a szeptemberi, immáron szokásosnak mondható Apple iPod show eseményen mindannyiunk kissé lefogyott vezetője bejelentette többek közt az iPod touch új változatát. Ez önmagában nem lenne érdekes hír itt a Futóblogon, viszont a kis kütyü tartalmazza a Nike+ jeladót…..
Minden jó futásnak vége lesz egyszer. A 12. kilométer táján súlyos témát érintettünk, Kolonics György halálát, de volt szó köszvényről, böjtről, eszement zabálásról is. Aztán persze lenyújtottunk.(…)- Tíz nappal a verseny előtt drasztikusan visszavesszük az…..
Buzz Lightyear 2008.09.12 11:03:31
Nem baj,ha én most nem off-olok? :)
Szóval a post-hoz: Én azért kíváncsi lennék arra, hogy a Kropkó Úr azon mondataihoz, hogy egy jó pulzusmérő+értelmes edző kombó (esetleg a versenyző korához illő edzésprogram) jó eséllyel megelőzhette volna Kolonics György halálát, mit szólna mondjuk egy edzéselmélettel foglalkozó szakember a TF-ről, meg egy szívvel foglalkozó sportorvos. Mert ha cáfolják, az azért elég ciki (Kropkónak, Nike-nak), de ha legalábbis javarészt igaza van, akkor nem kellene megkeresni a felelősöket??? Pl. a szövetség vezetésében, az orvosi stábban, edzők között... Vagy jobb ez így, hogy esetleg tudjuk, mit kellett volna másképp csinálni, mégse teszünk semmit (250000 forint az kevesebb mint egy havi bruttója egy edzőnek, tehát nem tétel), hanem inkább megvárjuk a következő tragédiát? Persze mondjuk nekem gyanús egy kicsit ez az egész, nekem nem rémlik, hogy akár a legnagyobb focikluboknál is (ahol a lóvé nem kérdés) a fizikális alapozó időszakban pulzusmérővel futkosnának a játékosok az edzéseken, pedig abban a sportágban jó pár hasonló haláleset is volt, és sokszor lehetett olvasni, hogy sok olyan edző van, aki abban hisz, hogy a játékos essen össze az erőnléti edzés végén...

A post vitathatalan marhasága amúgy a köszvényes városi legenda. Azt még egy ápolónő is diagnosztizálja, és az is megmondja neked, hogy ne egyél húst, és jobban leszel... vagy ezer éve tudjuk, régen csak a főurak betegsége volt.
Ismételgessétek: Kukacomone, Kukacomone, Kukacomone. A válságban lévő magyar líra megújítóját üdvözöljük az amatőr testépítő személyében, akinek versei mellett feltehetőleg a múzsáival váltott, személyes hangvételű levelezése is fontos részét képezi majd a XXI.…..
Vastagbőr Négy mancs vs. libamáj 2008.09.03 08:00:00
A Négy Mancs egy osztrák környeztvédő szervezet (VIER PFOTEN), melynek több országban vannak irodái és helyi képviseletei. 1988-ban alapították Bécsben. "A VIER PFOTEN/NÉGY MANCS számára fontos, hogy Brüsszelben esetleg az egyes grémiumokban való jelenlétével, célzott…..
Futóblog Edzésnapló: Ese loco 2008.08.28 08:38:00
Futunk. Egyre könnyebb. Középiskolában mindent elkövettem, hogy elkerülhessem a Cooper tesztet, most meg csak csókot lehelek az asszony hálás pofijára, aztán már kocogok is. Megy. Nekem is megy. Sőt, D2D is megvan. (D2D nevű kifejezést én alkottam a mai endorfin-mámorban, lényege,…..
w A trutymó titka 2008.08.25 06:00:00
Eszkatológia (gör): a világ végével, az emberiség történetének befejeződésével foglalkozó vallási és filozófiai terület.A vallásról és a filozófiáról kiderült az eddigi történet során, hogy semmiféle egzakt tervet nem lehet rájuk alapozni, egy kivétellel: az emberek…..
Buzz Lightyear 2008.08.25 14:55:30
Bocs, nem olvasom végig az összes kommentet.
néhány dolog:
- a szénből vízzel kell olajat csinálni, nem hidrogénnel.
- szénből a mai fogyasztási szint mellett több ezer évre elegendő ISMERT, kitermelhető készlet áll rendelkezésre
- Jelenleg egy csomó cég van csak Magyarországon is, amik azzal foglalkoznak, hogy pl. műanyaghulladékból hogy lehet leghatékonyabban műolajat csinálni.
- szénből kiindulva valószínűleg nem a benzinre kell menni, hanem inkább a dízelre, a németek többek közt ezért favorizálták a világháború vége felé a sugárhajtóműves gépeket: a dugattyús motorokba való nagyon finom repülőbenzinből nem volt, de a sugárhajtómű akármilyen dízellel elmegy
- mire a olaj kifogy, addigra valószínűleg lesz fúziós reaktor. Azt ne felejtsük el, hogy úgy 150-200 dollár fölötti olajkurzuson nyereségessé válik az olajpalából való olajkitermelés, amiből még több évtizeden át (talán 1 évszázad is beleférhet) fedezni lehet az igényeket.
Az első (még nem energiatermelő) fúziós reaktort egy-két év múlva már építeni fogják. 25-30 év múlva biztosan elkezdik az első energiatermelő reaktorok építését. Gondoljatok bele, pl. Kínának, akinek nincs olaja, és küzd a szénbányászattal, mennyi pénzt érne meg a fúziós reaktorba fektetni?
Ráadásul a fúziós reaktor nagyon biztonságos, mert a hagyományos atomreaktorokkal szemben itt a fő probléma nem az, hogy hogyan állítsuk le, hanem az, hogy hogyan érjük el, hogy ne álljon le.
Subba Ess el Jézusért! 2007.07.17 14:41:00
Nem minden nap találkozik az ember a Youtube-on az amatőr videós népművészet olyan remekeivel, mint a Drowning Pool és Benny Hinn randevúja. Az előbbi egy teljességgel jelentéktelen amerikai együttes, az utóbbi viszont már érdekesebb jelenség. Amerikai prédikátor ő, aki…..
Mit mondana a kezdő focibuzi a vasárnap esti Copa América döntőről? Természetesen azt, hogy a brazilok köpve a tradícióikra és a szép focira hatékony egységként felőrölték és szétverték Argentínát. És mit mondana a haladó focibuzi? Hogy éppen ez a Brazil teljesítmény volt…..
Subba Random kínzó kérdés 2007.07.16 13:13:33
Elnézést a pöcsölős nyári tempóért, van cserébe egy jó kérdésünk. A múlt heti Snoop-koncert után a híres amerikai rappert 200 euróért szopták le híres magyar lányok. Például melyik férfimagazin "üdvöskéje"?..
Rafael Marquez, Mexikó csapatkapitánya péntek reggel arra ébredt, hogy furunkulus-szerű képződmény ütötte fel a fejét seggének bal partján, vészesen közel az aranyeréhez. Ez bizony nem tréfadolog, komoly szövődményei lehetnek, súlyos esetben akár amputálhatják is a szóban…..
Buzz Lightyear 2007.07.16 12:16:19
Érdekes döntő volt ez, az argentin védelem a "legbrazilosabb erényeket" csillogtatta (tétovázás, határozatlanság, bénázás), a brazil védelem meg szerintem 3 napig a youtube-on meglévő Heinze, Ayala, Mascherano-videókat nézte: aki átjött a félpályán, azt felvágták, elgázolták, letaposták. Nem épp juego bonito volt. Abbondanzieri úgy védett, mint Doni szokott.
Amúgy szerintem a meccs legnagyobb hibahalmazát az argentin szakvezetés követte el:
1: legkésőbb a második félidő elején le kellett volna hozni Riquelmét, rémesek voltak a világfájdalmas arccal összevissza rugdosott szabadrúgásai, a labdát nem is kereső irányítón bukott elsősorban a játékuk.
2: Egyértelmű volt (kb. 30 perc után), hogy a brazilok védelme ma nagyon jól felállt, és a rövid passzos játékot nagyon hatékonyan ölik meg a terület gyors lezárásával, és szabálytalankodással. Egy olyan támadásuk volt, mikor gyorsan indították Messit, abból lett a nagy kapufa. Én nem is értem, hogy miért nem kísérleteztek belőtt labdákkal Messi, és Tevez felé, akik vagy befutják, és beadják, vagy visszateszik a középpályások (Mascherano, CAmbiasso) elé, akiket 20-25 méteren már nem mertek volna úgy leütközni, mint 40-en.
3: Messit nem hagyták visszajönni a labdáért, mint a Barcában, hanem ott ácsorogtatták a tizenhatos sarkánál.
És ezt még lehetne sorolni, azt sem értettem, hogy a második félidőben miért erőltették tovább ugyanazt, ami az első félidőben is totál eredménytelen volt.