Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pokesz

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andrassew Iván az a fajta, egyszer szebb napokat látott tréfamester, aki – vagy így, vagy úgy – de átveszi kiüresedett poénjai szerepét. Olvasói már rég nem vele, hanem rajta nevetnek. Ha valaki nem követné, urambocsá teljesen hidegen hagyná, milyen tréfát is húzott ki…..
pokesz 2008.04.22 15:33:59
Remélem, nem haragszotok meg, ha én is bedobom a saját kétcentesemet, bár én konzinak kevésbé, libsinek inkább érzem magamat.
Szerintem normális országokban az ilyen jellegű problémákat kétféleképpen szokás megoldani. Ha valaki vagy valakik esetében alapos gyanú merül fel a bűncselekmény elkövetésének tényállása kapcsán (vagy hogy is szokták az ilyesmit hivatalból mondani), akkor tegye a dolgát a rendőrség, az ügyészség, majd -- ha eljut a dolog odáig -- a bíróság. Ha jól érzékelem, jelenleg ez folyik most Tomcat esetében. Ezért sem értem, hogy miért akarja itt valaki eldönteni, hogy a macskajancsinak most börtönben van-e a helye vagy sem. Persze ez a téma (fasiszta-e vagy?) most elég hype, ezért a zemberek is többet foglalkoznak azzal, hogy a) ez vagy az miért nem ül már a dutyiban? vagy b) rendőrállam terrorizálja a zigazi magyarokat. Majd a bíróság eldönti (más kérdés, és ez már tényleg komoly, hogy a független magyar bírói kar és az ügyészség mennyire tekinthető ma pártatlannak és előítéletmentesnek, de ez most ne zavarjon be a képbe).
Ha valaki vagy valakik bűncselekményt ugyan nem követnek el, ellenben olyat tesznek, mondanak, ami sok ember (a társadalom) értékrendjével keményen ütközik, akkor ott a sok ember (a társadalom) dolga, hogy jelezze: nekünk ez nem tetszik. Írhatnak cikkeket, blogbejegyzéseket, ad absurdum: el lehet menni (ellen)tüntetni és erre másokat is lehet buzdítani. Nem biztos, sőt, hogy ettől majd megváltoznak azok a jelenségek, amik a felháborodást kiváltották (pláne egy ilyen dacországban), de legalább azok, akik esetleg félnek (zsidók, romák, melegek) érezhetik a szolidaritást és talán majd kevésbé fognak félni. Mert a cél valahol mégis ez lenne, nem? Egy kevesebb félelemmel, kevesebb aggresszióval megterhelt országban élni békében.
Úgy tűnik, hogy az idén senki nem akarja igazán megnyerni a Championshipet: az a csapat, amelyik az élre kerül, gyorsan elkezdi hullajtani a pontokat, hogy még véletlenül se maradjon túl sokáig a tabella első helyén. Valahogy úgy, mint amikor négy-öt ember bénázva előzékenykedik,…..
prolitika A magyarok nyilai 2008.04.17 15:12:00
Sokáig törtem a fejem, megnézzem-e. Fenntartásaim vannak a HírTV-vel kapcsolatban. Épp odatévedtem, Civil kaszinó című műsor. Pesty Fekete Doboz Úr, Ulrich atya, Huth Gergely, Mráz Ágoston megváltják a világot.Origóban a jegyiroda újfasiszták által történő felgyújtása…..
Mikor olvastam a mai cikket, nagyrészt egyetértettem, én sem így oldanám meg a 30 éves, teljesen elavult KRESZ megújítását. Először levelet akartam írni Tamásnak, aztán rájöttem, jobb ha ide teszem ki, így ti is elolvashatjátok. A társadalmi vita ugyan mi? Ki szólhat bele ebbe…..
Uraim! A lenti videó megtekintése után megkérdezném, ha lehetne választani, hogy mi álljon a garázsban, egy klassz autó vagy egy rúd ezzel a hölggyel, Önök hogy döntenének? Kínzó, nehéz kérdés ... Bónusz videó, 2 rúdtól sem ijednek meg: ..
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
e-Vita A HírTV nem érti 2008.03.16 08:00:00
Állam leesik, fülem ketté áll, szemem szám tátva marad. Hallom, látom: az agresszív "tüntetők" (a HírTV egyik tudósítója eufemizál: demonstrálók) egyértelműen támadnak, rombolnak, robbantgatnak, gyújtogatnak, kukákat, utcabútorokat, rendőrautókat,…..
Az alábbi kis filmecskéből kiderül, hogyan lehet hangjaira szedni egy zenét és módosítani az egyes szólamokat. Egyfelől nagy kérdés, hogy miért van erre szükség. Persze, megkönnyíti a sztárcsinálást, mindenkiből gyöngyhangú énekest varázsol és virtuóz gitárost. De…..
pokesz 2008.03.15 12:50:14
w Egyetért-e Ön? 2008.03.02 19:42:33
Felhívott a géphang. Osztjónapot kíván, és mondja, hogy ő az Attitűd közvéleménykutató vállalat nevében közvéleményt kutat. Gondoltam, a szokásos yes-no-cancel kérdésre megy rá, de nem. Ilyet szól:- Sajtóértesülések szerint a kormány 1000 forintra fogja emelni a vizitdíj…..
Nem túl értelmes a cím, igaz? Nem is csoda, mert arra ne tessék számítani, hogy a 24 következő évadában a CTU legendás hírű vasembere a Knight Rider hasonlóan népmesei kvalitásokkal rendelkező hősét fogja vallatni (pedig megnéznénk a híres mellkasszőrzet tekergetését…..
Pilu Ez az igazi fasizmus 2008.01.10 12:07:00
Na ez az igazi fasizmus: http://index.hu/politika/belfold/budapest/kitilt0109/ Ha van pénzed új autóra, behajthatsz a városba, ha nincs pénzed csak egy tragacsra, akkor maradsz otthon. A következő lépés mi lesz? Lesznek majd olyan kerületek, ahová csak havi félmillióról tanúskodó…..
pokesz 2008.01.10 15:48:50
Ingázó
Nem hiszem, hogy demagóg lennék. Nem hiszem, hogy a kívánság, hogy az energiazabáló és környezetszennyező megoldásokat minden olyan esetben kerülni kéne, amikor van erre adekvát alternatív megoldás, demagóg lenne. Nem gondolom, hogy Neked vagy Foxtrotnak nem kéne autóval járnia. Azt gondolom, ellenben, hogy ma a Budapesten autózoknak egy jelentős része igenis megtehetné, hogy változtasson. És mivel mi egy olyan nép vagyunk, hogy nem nagyon szeretünk változtatni, pláne ha ez bizonyos áldozatokkal jár, én egyáltalán nem vagyok ellene olyan központi intézkedéseknek, amik ebbe az irányba mozdítják el a dolgokat. Nem feltétlenűl tiltással, de néha, ha kell, azzal is. Persze, minden esetben lesznek olyanok, akik rosszul járnak és méltánytalan helyzetbe kerülnek emiatt. A kérdés, hogy arányaiban hányan lesznek inkább haszonélvezői és hányan megszenvedői egy ilyen vagy hasonló rendelkezésnek és az összkép inkább pozitív vagy negatív.
És el kell azt is fogadni, hogy vannak bizonyos értékek, amik felülírnak más érdekeket. Ha el szeretnénk kerülni, hogy egy lakhatatlan, már-már toxikus várossá tegyük Budapestet, akkor bizony sok ember előbb-utóbb kénytelen lesz megalkudni. Lehet, hogy el kell költözni. Lehet, hogy új munkahelyet kell keresni. Mert azért az nem megy, hogy bejövök a szép kis külvárosi/Pest környéki zöld zónámból a belvárosba gázosítani, aztán este megyek szépen vissza a gyerekekkel játszadozni a kertben.
Reakciós olvasónk küldte nekünk az alábbi élménybeszámolót, amit barátnője jegyzetelt le ma reggel, útitársait hallgatva. Újabb szociológiai mélymerítés Abszurdisztánból."Friss élményemről szeretnék beszámolni, ami ma reggel a vonaton történt meg velem. Érdtől…..
Meghallgattam az ’56 szabadságharcának apropóján elhangzott Orbán beszédet. Nyilván mások is voltak így. Például Dávid Ibolya, aki most feltehetően szomorú. Pedig szépen kérte, hogy hagyja a nagy ember a népszavazási termék reklámozását, ő nem tette. A meghátráló…..
labdabiztos Lengyelek? Lemosva! 2007.10.18 01:08:00
Azt tudtuk, hogy nyerünk.Hogy a Vanczákkal megfejelt védelem szilárd lesz, mint a hatnapos rizsfelfújt, azt még mi se tudtuk.Így azonban a húszéves nyeretlenséget megszakítva, a lengyeleket is lemostuk, 1-0 ide.Fiatalítás forever! Na már most: pár hónap alatt megint előállt a…..
A Championship klubjai, csakúgy, mint Európa más fontosabb bajnokságainak csapatai két hét pihenőre mennek, ami nem is jöhetne jobbkor egyeseknek. Az elkövetkező hosszú hallgatást enyhítve beszámolunk a 4. forduló eseményeiről a kiemelkedőt nyújtó és így a forduló…..
Én valamikor február elején vesztettem el a lelkesedésem a Kossuth tértől körülbelül ötven méterre. Hideg volt, az árpádsávos zászlók fagyottan csapdostak a szürke szélben, a tévériporterek csak az élő bejelentkezés idejére vették le a vastag, horgolt füles sapkát és a…..
pokesz 2007.08.31 19:06:34
Ez a kérdés egyáltalán nem butus (még ha Orosz Józsi így is gondolja). Egy: már a választások előtt sem volt programja a fidesznek (csak "karácsonyfa" -- copyright by Baló György), pedíg úgy a magamfajtának, aki nem zsigerből választ, azért erre szükségem lenne. Kettő: az országnak ma nincs ellenzéke. Ugyanis az nem ellenzékiség, hogy mindenre azt mondom, hogy ez így szar. Mire kapják a képviselői honoráriumot az ellenzéki képviselők (az adófizetők pénzéből)? Hogy automatice nyomogatják a "nem" gombot? Nem, hanem arra, hogy javaslatokat tesznek, amiket aztán az országgyűlés vagy elfogad, vagy nem. Javaslatokat meg csak úgy értelmes és felelős tenni, ha azok egy programba illeszkednek. És a konstruktivitás (országot építő jellegű magatartás) abból áll, hogy ha a kormány vagy annak pártjai előállnak valamivel, akkor megnézem, hogy az az én programomba hogyan illeszkedik. Ha illeszkedik, támogatom. Ha nem, elmondom, hogy szerintem ez miért nem jó és utána elmondom, hogy az én programomba illeszkedően ezt hogyan kéne csinálni. Át kell-e alakítani az egészségügyet, az oktatást, a közigazgatást, a nyugdíjrendszert, stb.? Ha erre igen a válasz, akkor az nekem nagyon kevés, hogy "de nem így". Hanem hogyan? Persze, ha szerintem nem kell átalakítani, akkor mondjam azt, de azt is meg kéne indokolni, mert különben miben különbözöm attól, amit folyamatosan szapulok: hogy az előző ciklusban nem csinált semmit a kormány (ezek szerint ők sem csináltak volna semmit).
pokesz 2007.08.31 19:28:07
pokesz 2007.09.01 11:15:17
Csucsu - REFLUX Én, Robot 2007.08.31 03:40:00
Szijjártó Péter bejelentést tett. Márpedig arra mindenki fölkapja a fejét, mert az ritka, mint a zsidó bányász.Szóval: lemond frakcióvezetői posztjáról a győri közgyűlésben, amit azzal indokolt, hogy minden eddiginél intenzívebb belpolitikai helyzetre számíthatunk, s ez jóval…..