Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tardyl

1 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levelet küldött az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke - egyben az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora és a Szent Adalbert Központ vezetője - a SzemLélek blognak, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlök. A krízishelyzet A Közel Keleten és Észak-Afrikában az utóbbi…..
tardyl 2015.11.02 00:50:51
@andrewandras: Bizonyára; és ha valaki ápolásra/gyámságra szorul(na), az is sok mindent.
Emlékeztek még arra a 1947-es tervre, mely nevet adott volna minden kerületnek? Persze akkoriban még kevésbé durva megoldások születtek volna: mondjuk Mátyáskirályváros vagy Magdolnaváros. Néhány évvel később már más szelek fújtak. Palotabarát, a bpxv bloggere és az Urbanista…..
tardyl 2014.01.26 00:30:39
Az első kerület dr. Nagy Gábor Tömés vezetésével meg is valósította a régi tervet, a kerület honlapja www.budavar.hu/. Elvált feleségének frankón rendbehozatta a kerület legrégibb házát a Pala utcában, mi kell még? Az, hogy az első kerület nem csak a Várból áll, nagy ívben le van szarva, a (tömegközlekedéssel gyakorlatilag megközelíthetetlen) Kapisztrán térről ezek a területek nem is látszanak.
Egy előző posztunkban már pedzegettük, milyen veszélyek várhatnak ránk egyes hotelek internetjénél, most viszont igyekszünk minden ezzel kapcsolatos tudnivalót egy helyen összeszedni ahhoz, hogy utazás közben sikerrel elháríthassuk a számítógépükre leselkedő különféle…..
tardyl 2012.05.26 12:10:34
@magyar bucó: próbáltam segíteni...
Az elmúlt héten a kétharmad azzal próbálta enyhíteni ikonikus bábjának ledőlése miatt érzett tűrhetetlen lelki kínjait, hogy rávetette magát Gyurcsány egyetemi szakdolgozatára. A gondolatmenet roppant egyszerű: bármilyen disznóságot is követ el a jobboldal bármelyik prominens…..
tardyl 2012.04.09 12:51:03
@mikka: Mit is mondtak a görögök Szent Pálnak?
DopeManTV Nagy a baj...:D 2011.12.17 17:01:00
 A következő levelet ettől az embertől kaptam: https://www.facebook.com/magyargyerek2. Azért teszem közzé, hogy lássátok kik állnak a másik oldalon illetve milyen fazonok lehetnek (fényképeit ajánlom megtekintésre), akik följelentettek az ügyészségen. Egy biztos, a…..
Ugyan rossz nyelvek szerint Schmitt Pál csupán versenyezni akar Szalai Annamáriával, hogy kinek a nevére ad ki több találatot a Google a ciklusuk befejeztével, valódi gondolkodó ember számára már első ránézésre is világos, hogy nem erről van szó, Schmitt Pálnak már megint igaza…..
Még jó, hogy nem azt mondja Schmitt Pál, ne hagyjuk, hogy szép szemünk világa a kétes távolba (-hoz?) merüljön, esetleg biztatná a magyar asszonyokat,  hogy légy, ami lennél, férfi, bár már ezen sem csodálkoznék.  Örvendetes módon szaporodnak manapság az…..
Kocsmablog Bástya borozó 2010.12.08 23:55:00
Cím: 1011 Budapest, Székely utca 4., Látogatás: 2010. november 4. 17:45-23:40. Vár felül a vár, nem legalja a Bástya...
tardyl 2010.12.11 01:38:18
@mashbp: Ezt nem tudtam; a Mikszáth téri söröző a Bakony (később Tolosazá) lett volna? Mert ott más kocsma nemigen volt emlékeim szerint. Én szembe(n) jártam gimnáziumba, és osztálytársaim a Bakonyban ebédeltek, amíg ki nem tiltották őket onnan, de ez egy másik történet...
proli Schmitt, Orbán, nyugdíj 2010.11.26 01:39:00
Ha nem tévedek nagyot, a helyzet most a következő:a) a köztársasági elnök egy bugris;b) a köztársasági elnök egy seggnyaló (korábban Kádár seggét nyalta [hazaáruló?], most Orbánét);c) a köztársasági elnök stróman;d) a köztársasági elnök hazudiik (az általa vagy nem…..
A lengyel mindig is szimpatikus írott nyelv volt, mert van benne sz, a regionálisan egy kalap alá vett tematikus tévécsatornákon véletlenszerűen futó reklámokból pedig a beszélt is bájosnak tűnik. Jó tíz éve a Szigeten még a polak wegier dwa bratankit is elsütöttem -szerintem…..
tardyl 2010.02.23 01:02:37
A Fidesz mai bejelentése Az Index mai értesülése alapján kormányra kerülésekor jó alaposan átvariálná a közszolgálati médiát, többek között felszámolná a Magyar Távirati Irodát (MTI) a Fidesz. A hír kapcsán vitába keveredtünk pár kollégával, hogy vajon mi lehet a…..
tardyl 2010.01.08 01:46:35
Természetesen meg kell szüntetni, az ott dolgozó fogyatékosoknak átképzést vagy ilyesmit kell biztosítani: még mindig kisebb a kár...
index.hu/bulvar/2009/10/17/bunszovetkezetben_tozsdezett_az_amerikai_milliardos/

Preet Bharara manhattani ügyész helyi idő szerint pénteken New Yorkban jelentette be a vádemelést.

---------------------
index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2009/10/18/korhazba_szallitottak_roman_polanskit/

Annyit mondott, hogy a rendező állapota különösebben súlyos.
---------------------
index.hu/belfold/2009/10/18/szabo_zoltan_zakatol_a_narancsszinu_penzszivattyu/

a polgármester fia feleségének édesapja
---------------------
index.hu/bulvar/hirek/2009/12/25/ket_embert_olt_egy_auto_debrecenben/
A három személyből ketten a helyszínen meghaltak, egyiküket súlyos sérülésekkel, a sofőrt pedig sokkos állapotban szállították a mentők kórházba.
---------------------
index.hu/kulfold/2009/12/29/kivegeztek_a_halalra_itelt_brit_allampolgart_kinaban/
London szerint a férfi mentálisan beteg volt, ezért nem szabadott volna kivégezni.
---------------------
De a Független Hírügynökség is ugyanez pepitában.
    Sorozatunkban egy újabb cseh klasszikust mutatunk be, akinek érdemei elvitathatatlanok a cseh irodalom fejlődésében. Borovský(1821 - 1856) neve sajnálatos módon az emberek többségének nem mond semmit Csehországon kívül, ám a csehek nagyon büszkék rá, és minden…..
Tegnap este volt szerencsém nem is egyféle, ránézésre kólával vagy kávéval összetéveszthető cseh sört megkóstolni, úgyhogy most nem is következhet más, mint a Prágában élő TH posztja. Ő nem akarta jobb színben feltüntetni a helyzetet, mint amilyen valójában, volna ott is…..
Nyílt titok, hogy a használtautó-kereskedők gyakorta tekergetik vissza előszeretetettel az árúsított autók kilométer számlálóját, mert egy keveset futott autót nyilvánvalóan drágábban lehet eladni, mint egy olyat, amit márszéthajtottak. AtoszMester egy volt autójával találta…..
Szeptember közepén számoltunk be arról, hogy a rendőrök a Margit hídon mindenkit leparancsolnak a bicikliről és segédmotorokról. A BRFK akkor azt mondta kérdésünkre, hogy a szigorítás oka, hogy egy biciklis elsodort egy 4 éves kislányt.  A Critical Mass blogján a Magyar…..
Egy nap alatt másfél millió forintot spóroltunk meg azzal, hogy nem fizettünk ki a BKV-nak jegyre, bérletre, azaz utasbaszogatásra, utasverésre, off-shore üzletekre, luxusnyaralásokra, sokmilliós végkielégítésekre. A bojkottban virtuálisan kicsivel több mint 1000 ember jelezte a…..
Modorosblog Az Ingyenélő 2009.08.02 17:20:00
  Kis haveri társaságunk folyamatosan bővül az öblöshangú nagydumás és a kis köpcös után is: scsaba1 kedves olvasónk érzékletesen kibontotta a Cingár alakját - mi pedig ma egy újabb, szinte minden baráti körben előforduló figurát, a mindenkin élősködő Ingyenélőt…..
A nyár előhozza az egészen extrém Naiv Ügyfeleket. Ismerkedjenek meg Negyvenesefeggyessel, aki összesen 340 kilométert utazott egy villányi bortúráért, miközben annyira rühelli a bort, hogy a pincéhez érkezve egy pillantást sem vetett a célpontra, viszont minden áron Forma 1-es…..
Végül is jóval korrektebb dolog előre figyelmeztetni a vásárlót, hogy nem fogjuk visszavenni az árut, mint a vevőszolgálaton szívózni vele utólag. Bár néha egészen mókás megfogalmazások születnek. Az alábbi felirat - egy amúgy tök pofás, leárazott - Budmil-csuka talpát…..
"Tanár úr, de azt ígérte nem írunk dolgozatot deriválásból!" "Sajnálom gyerekek, hazudtam." Ez a szép gimnáziumi emlék jutott eszembe, jó humorú matektanárunkról, amikor elolvastam a hirdetést, melyet Tamás ajánlott az Urbanista figyelmébe. Íme:…..
"Főtitkár úr! Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy körünkben fogadhatjuk és üdvözölhetjük, önt, aki hosszú évek óta magára vállalja Magyarország sorsát." Kádár Jánost ezzel a mondattal nem Sarlós elvtárs, a Hazafias Népfront főtitkára, hanem Wilfried…..
tardyl 2009.05.16 01:35:17
Bocsánat, elnézést, fogvatartott az egyik  kedves barátom (köszi Orsi) :D! Megkésve bár, de itt az új bejegyzés. Egy rövid történet következzen lázongótól, aki elaludt munkahelyén, amiért kirúgták. Egy hete rendkívüli felmondással megszűnt a munkám.  …..
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
A kiadó, amely megtiltotta egy lapnak, hogy megírják róla, amit elmondott magáról Duplán tanulságos Antagonilag az Axel Springer kiadó online politikájáról szóló Kreatív Online-cikk, a Hogyan maradt le az Axel Springer a magyar webről? Egyrészt amiatt, hogy nagyjából…..