Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hicsilla

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazautazás Korai volt az ébresztő, hajnali negyed 2-kor. A motozásunkra szerencsére Marci is felébredt, nem kellett keltegetni. Géza már előző este lehordta a bőröndöket a kocsiba, így "csak" fel kellett öltözni és Marcit megetetni, de még így is háromnegyed…..
Az utolsó nap Hát ez is eljött. És milyen gyorsan! Pedig még csak most jöttünk. És alig láttunk valamit. Készítettem is egy listát, hogy mi az, amiért vissza kell még jönnünk:- Dyada Center (baba-mama központ a Dizengoff utca - Ben Gurion utca sarkán) - Safari park Ramat…..
Nagyon szeles volt az idő, amikor délben lementünk a partra. Vissza is fordultam a sétányról, hogy ilyen rossz időben nem strandolunk, de aztán mégis a homok felé vettük az irányt. Gondoltam, ha már beöltöztünk homokozós koszos ruhába, legalább csúszdázzon a gyerek egy kicsit,…..
Azrieli kilátó Délben tengerpartoztunk. Elállt a szél, ragyogó az idő. A változatosság kedvéért Marci ma egy francia kisfiúval, Viktorral játszott. Egy hónappal idősebb nála, mégsem tud járni. Igaz, sokkal dundibb volt, mint Marci.Alig fürödtünk meg, Géza már itthon is…..
Rotschild boulevard Miközben Marci aludt, óriási égszakadás volt, dörgött, villámlott. Mire felkelt, az eső elállt, így délben gyorsan kiszaladtunk a szokásos sétánkra, hogy tudják kitakarítani a szobát. A Jutkáék szállodája felé vettük az irányt. Furcsa volt, hogy már…..
Utolsó nap a lányokkal Délben a kedvenc Frishman beach-ünkön találkoztunk a lányokkal. Igaz, nem volt valami hű de jó strandidő. 18 fok és fújt a szél. Szerencsére találtunk egy szélcsendes sarkot, itt kellemesen el lehetett játszadozni.Ma is sok játszótársunk akadt. Nem is…..
Haifa, Cesarea Marci délelőtti alvása után indultunk autóval Haifába. Tel Aviv-ban még egész jó idő volt, aztán ahogy közeledtünk úti célunk felé, egyre borúsabb lett. Haifában már esett az eső. Úgy látszik, a sors nekem ezt rendelte. És azt, hogy ne láthassam a Bahai…..
Boldog születésnapot Judit!Boldog névnapot Géza! Amíg Marci aludt, elszaladtam a piacra, hogy az ünnepelteknek vegyek néhány apróságot.Alvás után Jutkáéknak még dolguk akadt (piacoztak!), ezért nélkülük indultunk el. Eredetileg az Azrieli kilátóba szerettünk volna menni,…..
Jutkáék írtak sms-t, hogy busszal mentek Jeruzsálembe, kettőjüknek 68 shékelbe került.Marcival délben lementünk a partra, bár ma nem volt olyan jó idő, mint tegnap. Nem tudom, hogy a homoktól vagy a párától, de fátyolosan sütött a nap. A parti alvás után megint le akartam vinni…..
Tengerpart Az éjszaka ma is szörnyű volt, továbbra is nagyon fáj a torkom.Viszont gyönyörű az idő! 23 fok, szélcsend, napsütés. Szinte az egész napot a tengerparton töltöttük. 11-kor mentünk le, Marci 1-kor bealudt, és aztán 4-ig ismét homokozás.Most végre volt sok gyerek…..
Piacozás, Csilla beteg Nem tudom, hogy lehetek ilyen szerencsétlen. Végre kigyógyult mindenki a betegségéből, erre most megint fáj a torkom. Este úgy begyulladt a mandulám, hogy sálban aludtam, Algopyrint vettem be, torokcukorkát szopogattam stb. Egész éjjel szenvedtem, ráadásul…..
Temető és Tel Aviv múzeum Délben elindultunk sétálni, és a Trumpeldor utcai régi temetőnél kötöttünk ki. Anyáék mondták, hogy azon az utcán sétáltak vissza a Dizengoff Centerhez, amikor itt voltak, én meg még soha nem hallottam róla, pedig már kétszer is voltam Tel…..
Szélvihar, Marci beteg Marci beteg. Megfázott tegnap a tengerparton, a nagy szélben. Legalábbis én így gondolom. Géza szerint meg a légkondiból jön valami, amitől mindannyian megbetegszünk. Plusz az itteni szeszélyes tavaszias napos-szeles időjárás. Pedig úgy örültem, hogy a…..
Homokvihar, Géza beteg Géza beteg. Megfázott tegnap este a macskaparkban. Lement a nap, hirtelen hideg lett és elkezdett fújni a szél. Én még a nagykabátom kapucniját is feltettem. Gézánál csak kardigán volt (kardigán! ezt a szót itt tanulta meg Marci kimondani), mondta is, hogy…..
Tengerpart és macskapark Ismét fenséges reggelink volt, a konyhás néni omlettet sütött és eper is volt. Tulajdonképpen mindkettő van hétköznap is, csak a hétköznapos konyhás néni sosem kérdezi meg, hogy készítsen-e tojásos reggelit, én meg magamtól nem kérem meg. Újabban…..
Napsütés, tengerpart, pálmafák Csodaszép napunk volt ma.Géza csak 9-kor indult dolgozni, így együtt tudtunk reggelizni. Délben kimentünk Marcival sétálni, és olyan szépen sütött a nap, hogy meg sem álltunk a tengerpartig. 22 fok, szélcsend, napsütés, pálmafák, tengerpart,…..
Palacsinta party Viharos, szeles napra ébredtünk. Annyira erősen fújt a szél, hogy a hajós téren is alig lehetett megmaradni. Csak egy pár percig bírtuk, amíg lefotóztam a tengert. Olyan furcsa volt, szinte háborgott.A Ben Yehudán sétáltunk egyet, ami a tengerrel párhuzamosan,…..
Túl az ezren és a shakshukán Mármint az ezer shékelen. Ennyit költöttünk, amióta itt vagyunk. És ebben még nincs benne a 350 shékeles babaülés, amit Géza kolléganője vett a neten. Reméljük, miután elmegyünk, legalább ilyen jó áron el tudja adni.Az egyik ismerősünk,…..
Valentin nap és Bar Mitzvah El is felejtettem, hogy Valentin nap van, Géza viszont képben volt: mindketten kaptunk ajándékot. Marci színes lufikat, én meg az itteni boci(s) csokit.Délelőtt mindketten három órát aludtunk. Jól belejöttünk. Régen is sokat aludtam, de amióta Marci…..
Új hét kezdődött, a harmadik, amióta itt vagyunk. Egy hét múlva ilyenkor már Jutkáék is itt lesznek.Nem volt valami jó az idő, hideg volt és fújt a szél, ezért csak három kisebb sétát tettünk napközben. Szegény Marcipán a legnagyobb zajban volt kénytelen a délutáni…..
Yitzhak Rabin tér Délben kicsit felhős volt az ég, ezért úgy döntöttünk, elsétálunk a Yitzhak Rabin térhez. Hát mondhatom, nem valami szép. Az igazat megvallva kifejezetten ronda. Egy hatalmas tér közepén egy csúnya fém dísz áll, a szélén pedig egy-egy kis halastó.Tele…..
Carmel piac Jól kezdődött a nap, mert reggelinél a konyhás néni megkérdezte, hogy kérünk-e omlettet. Felüdülés volt két heti sajtos és túrós szendvics után, jól esett a meleg reggeli. Ráadásul a szokásos alma és narancs mellett eper és banán is volt.Marci ébredése…..
Nátha, eső és az orosz nyelv Ma tetőzik a náthám. Legalábbis remélem. Elég vacakul vagyok. Olyan enyhén kezdődött, hogy azt hittem, három nap múlva már emlékezni sem fogok rá, erre itt vagyok betegen. Szerencsére Marci ma délelőtt három órás alvást produkált, így én…..
Gáz van Gázában A mai napunk szinte ugyanúgy telt, mint a tegnapi. Igaz, ma egy kicsit hűvösebb volt, a nap nem sütött olyan erővel, mint tegnap, de azért így is kellemes volt a 19 fok.Délelőtt együtt aludtunk Marcival, ebéd után a tengerparton homokoztunk, aztán pedig aludtunk…..
Játék, játék, játék! Csodaszép napunk volt ma. Ragyogyóan sütött a nap, 18 fok, szélcsend.Marci ma kijátszhatta magát: délben a Me'ir Garden-ben voltunk. Ez tulajdonképpen egy park, a közepén kis halastóval. Egyik sarkában foci-, másikban kosárpálya. Van benne szabadtéri…..