Regisztráció Blogot indítok
Adatok
besecsilla

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Werner Herzog – Legkedvesebb ellenségem   A Legkedvesebb ellenségem c. dokumentumfilm Klaus Kinski és Werner Herzog különös, ámde (főként filmtörténetileg) annál jelentősebb kapcsolatáról szól. Az 1999-es alkotás nyolc évvel Kinski halála után készült el. Azáltal,…..
Idegenek a kertemben dokumentumfilm gyűjtemény   3 esküvő dokumentumfilm sorozat   A következőkben a 3 esküvő című dokumentumfilm sorozat két filmjének, a Bernadett & Sanju, valamint a Házi paradicsom különbségét szemléltetem. A filmek, illetve a sorozat az…..
Papp Bojána - A tv és én   A tv és én című dokumentumfilm egy kézbesítő, postás nő, Papp Alexa életét vagy legalábbis életének belső mozgatórugóját tárja elénk. Ha meg kellene nevezni ezt a rugót, legfeljebb csak körülírni tudnánk. Melyek lennének a megfelelő…..
Siklósi Szilveszter – Az igazi Mao   Az igazi Mao című áldokumentumfilm ugyanúgy kezdődik, mint egy átlagos dokumentumfilm. Kezdetben meg sem fordul az emberben, hogy megkérdőjelezze a hitelességét, olyan, akár a többi ismeretterjesztő csatornán vetített…..
Vittorio de Sica – A sorompók lezárulnak   Vittorio de Sica az olasz neorealizmus egyik meghatározó alakja. A sorompók lezárulnak (1952.) c. filmje igazi neorealista dráma. Mindezt a stílus elbeszélési sajátosságai (ugyanis ezen van a legnagyobb hangsúly), valamint magának a…..
Rainer Werner Fassbinder – Lili Marleen   A Lili Marleen Fassbinder 1981-es filmdrámája. Maga a Lili Marleen egy német dal címe, ami a második világháború idején keletkezett és örökzölddé vált. Eredetileg egy német költő írta meg vers formájában az I. világháború…..
Steve Buscemi - Interjú   Az Interjú című kamaradráma Steve Buscemi 2007-es rendezése. Lássuk, melyek a kamaradrámára jellemző és a filmben megjelenő elemek, jegyek?   http://www.imdb.com/title/tt0480269/   A film története alig néhány mondatban elmondható,…..
Yimou Zhang - Hős   A Hős című hongkongi-kínai akciófilm egy legendán, s a történelmen alapszik. Az i. e. 221-ben egységes birodalommá alakulás történetét reprezentálja Kínában. Eleinte igen egyszerű felépítésűnek tűnik: a Csin király maga elé hívat egy Névtelen…..
Ridley Scott – Szárnyas fejvadász   A szárnyas fejvadász című amerikai sci-fi elbeszélésmódját tekintve narrációval ellátott történet, mely visszaemlékezésekkel és utalásokkal teli. A történet 2019 novemberében, egy fiktív jövőben játszódik, ahol az ún.…..
John Hillcoat - Az ajánlat   Az ajánlat című filmben több műfaj keveredése tűnik elénk; a western, a dráma és valamelyest az akciófilmek elemei, jellemvonásai is. Miben mutat közös jegyeket és miben hoz újat a tipikus amerikai westernekhez…..
Géla Babluani - 13 Tzameti   A 13-as című fekete-fehér francia thriller Géla Babluani első filmje. Filmdramaturgiáját tekintve a suspense thriller jegyei figyelhetőek meg. Hogy melyek ezek az elemek és közülük melyek vannak jelen, illetve mik…..
Ki-duk Kim – Lopakodó lelkek   Melodráma-e a Lopakodó lelkek című film? Vagy legalábbis hogyan és milyen mértékben van jelen ez a szál, hiszen műfaját tekintve a film krimi? A legalapvetőbb stílusjegyek és alapkövetelmények többségükben könnyen megtalálhatók,…..
Itt a változás ideje! The Hangover Part II – Másnaposok 2   A Másnaposok első részét 2009 nyarán mutatták be és rögtön óriási sikert aratott. Ki ne vágyna egy ütős bulira alkohollal, dögös csajokkal, zenével, na és persze a legjobb barátokkal?! Az a tény, hogy mindez…..