Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alvaro84

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyáltalán nem érdekelt kétütemű, 50 köbcentis, tizenéves Yamaha Vino robogóm fogyasztása. Vagy legalábbis annál jobban nem, hogy nincsen rajta benzinszintjelző, ezért jó tudni, nagyjából hol járok. A tankba nézegetős módszer a Vinónál nem működik, mert még az utolsó két…..
alvaro84 2012.07.14 07:42:11
@geegee: Pedig nem is rossz, hogy bejáratás alatt kevesebbet evett így a géped, mint normálisan: a bejáratós alkatrészek mindig negatívan befolyásolják a fogyasztást.

De elmondom azt is, hogy ha elóvatoskodom (idén kétszer tettem így, mindkétszer műszaki oka volt, szakadó szíj, döglődő kuplung), akkor mindig rosszabbul jövök ki, mintha jól odahúzva gyorsítanék. Amin érdemben tudok fogni, az a fordulatszám (tehát alacsony fordulat + nagy -de nem nyél- gáz, krúzolni pedig mindig a lehető legmagasabb fokozatban, de inkább sehogy), meg a fékezések. Kigurulás a lényeg, főleg városban, lámpától lámpáig haladva.

Hogy ezeket hogyan lehet kivitelezni automata váltós robogóval, azt sajnos nem tudom :-/ Talán ezért tűnik olyan nagy számnak a cikkírónak az a 2.79, aminél éppen most zártam egy jobb tankot - 1 hengeres 650-essel...
alvaro84 2012.07.14 08:20:11
@iaj: Nocsak, egy magyar oldal. Kár, hogy még elég gyerekcipős, semmilyen infó nincs rajta, pedig lenne pár kérdésem, mielőtt regelnék. Így, hogy sehol semmi magyarázat az alapvető kérdéseimre (hogyan viszek föl az oldal számára ismeretlen járműtípust - hiszen szinte csak autók szerepelnak - vagy tud-e nem összekilométer-számláló alapján is működni), egyelőre hagyom őket. Úgyis ez lenne a hatodik ilyen oldal, ahol fönt lennék, bár ez legalább magyar.

(Amúgy első blikkre a spritmonitor.de rendszerét vették át, ahol szintén nem vagyok tag :D)
alvaro84 2012.07.16 13:07:48
@tomtyi: > A gépjárműadó bevezetése idején meg később is szó volt arról, hogy a motoroknak pont ezért (is) magasabb legyen az adójuk. <

Ha fogyasztásarányos adót akarnának... csak szólok, rengeteg ilyet fizetünk a benzin árában...
Csodálatos motorostúrát követek napról-napra: Ikládi András Sydneyből tart hazafelé, jelenleg Thaiföldön néz körül, majd hamarosan továbbutazik Kambodzsába. Akit érdekelnek rövid, de olvasmányos beszámolói, kövesse Facebook oldalát – szép képek, pontos helyzetjelentés…..
Ha elvesszük a gázt, semmit nem fogyaszt az autó. Van ennél takarékosabb? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A csehek nem szeretnek idegeskedni. Legyen meg az egészséges középtempó, este a jó söröcske meg nakladaný hermelín – minden más mellékes. Ezt a képet is Csehországban lőtték. Úgy tűnik, a rendőrök sem stresszelnek azon, hogy a KTM-es nem a karjával, hanem az első…..
Az Árpád-hídra hajtottam fel épp, a buszsávból soroltam át a száguldó autók közé. Félig már lecsavartam a gázmarkolatot a kormányról, de nem bírta tovább a kezem, be kellett látnom: a Gulliver ennyit tud. A sebmérő mutatója ekkor a hetvenegyen táncolt. Még mindig közel…..
alvaro84 2011.11.29 07:19:50
A bukócső és a kartervédő leszerelése zsibbasztó művelet, mert néhány csavar a tank alatt van Ha jól számolom, már nyolc éve okom lett volna írni az emberről, aki miatt mégsem utáltam meg a motorozással járó állandó szerelést és szereltetést, a…..
Samutól pompás túraleírást kaptunk. Barátaival, kik szintén az MZ Club Hungary tagjai, több ezer kilométeres törökországi motorostúrán vettek részt. Olvassák el önök is kalandjaikat.  Felesleges a méregdrága túragép egy felejthetetlen motoros kalandhoz. Ha vannak barátaid…..
Mióta Winklernek új blogja van (Napszemüveg blog), egyetlen napszemüveg sincs biztonságban a környezetében. Azonnal lecsapott az új Lidl-es napszemüvegemre is, amit kizárólag azért vettem (ezerszázvalamennyiért:), hogy a bukóban tudjak felhajtott plexivel motorozni anélkül, hogy a…..
Lomtalanítás van Óbudán. Mindenki kupacokba ömleszti a nem kívánt holmikat, a lelkes lomisok meg széttúrják, és mohó arccal harácsolják össze a cuccokat. Külön világ ez, de nekik kincseket rejt a szemét – ha kíváncsian belepillantunk a halmokba, máris odaböffenek:…..
Egyre biztosabb, hogy itt mindent a sötét oldal irányít. Most már nem lehet letagadni...
alvaro84 2011.06.24 15:28:43
Három kilóért lehet jó gépet venni? Erre a régi kérdésre kerestem a választ, a saját szemszögemből. Mindenki tudja, hogy februárban kell motort vásárolni, mielőtt megjön a jó idő. Nekem is mondták, de nem hittem el - le is csúsztam a nagy üzletről, csak hogy a végén…..