Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chartok.hu

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben a Yahoo blogjának olvasói kérdezhettek Carol Bartz-tól, a netes óriás Jerry Yang helyére érkezett vezérigazgatójától. Bartz többnyire jól oda szokott mondani, és - ha lehet ilyet hölgyre mondani - egészen tökösen fogalmaz. Persze most szépen ügyesen megszűrték a…..
Üdvözlök mindenkit ezen a tőzsdével foglalkozó blogon!A blog célja, hogy a gyakorlatban jól használható információt nyújtson mindenkinek - legyen valaki akár teljesen kezdő, vagy esetleg már rendelkezik tapasztalattal - akit érdekel a tőzsdézés témaköre, azon belül is inkább…..
Tőzsdei gondolatok Görög csőd 2011.06.21 21:25:10
Már jó ideje sok helyen olvashatunk a görög csőd lehetőségéről. Korábban is említettem, hogy úgy látom, hogy ezt az európai vezetők próbálják a végletekig elodázni, a szőnyeg alá söpörni, a végsőkig lenyomva tartani, amíg még tudják. Most úgy tűnik, hogy már nem…..
Hiába lehet tudni, hogy Magyarországon a homoszexuálisok jelentik a legelutasítottabb kisebbséget, hiába utálják őket még a cigányoknál is többen, most egyáltalán nem fogok arról írni, mennyire iszonyatosan gáz és értelmetlen homofóbnak lenni. Akik ezt olvassák, többnyire…..
chartok.hu 2011.07.01 16:34:54
hocinesze 1969 2011.06.28 20:21:00
Nina Simone: To Love Somebody..
chartok.hu 2011.07.01 16:31:22
Signal Sony 2011.06.13 15:04:00
Az MF Global elemzője tavaly nyáron nemes egyszerűséggel (ám találóan) "Pay Stationnek" nevezte el a közel 170 ezer főt alkalmazó japán konglomerátumot, a Sonyt. A lehetséges sztori - nagy Japán bázisú cég lévén - igen hasonló a pár napja bemutatott Mitsubishihez…..
chartok.hu 2011.07.01 16:29:16
A napkollektor az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb alternatív energiaforrás, de vajon meg is éri? Számok következnek, egyszerűen. Mindenekelőtt mit is tud a napkollektor: Segít a meleg víz előállításában. Feltesznek a tetőre egy szerkentyűt, a fürdőszobánkba meg egy bazi…..
Jaksity György elemzését olvasva felmerült bennem egy klasszikus nagy igazság, miszerint is: Az élet olyan, mint egy motor. Ha nem megy, be kell rugni. Ha összegezni akarnám, akkor a régmúlt idők alkímiája modern korunkban gazdaságpolitika néven éledt újjá. Egészen elmebeteg…..
chartok.hu 2011.07.01 16:20:12
A mai nap van Péter, Pál napja. A hét pedig egyértelműen a görögökről szól. A vasárnapi euró-zóna pénzügyminiszteri találkozóig el kell fogadniuk a megszorító csomagot azért, hogy megkaphassák a tavalyi mentőcsomag 1.0 következő 12 milliárd eurós részletét. Bár az…..
Az egyiptomi részvényindex EGX30 ismét nagy esést mutatott (ahogyan a charton is látható) tetézve az előző napok veszteségeit, miután tovább folynak a kormányellenes megmozdulások. Hajnalban megszűnt a lakosság számára elérhető internetszolgáltatás, ezzel az ország…..
Én komolyan nem tudtam, hogy a MOL el van veszve, hogy így vissza kellett szerezni áldozatos munkával. Azért végül sikerült megmenteni a kis szemünk fényét, és bár Orbán Viktor úriemberhez méltó módon nem akart belemenni a ronda részletekbe, finoman utalt rá: óriási tettet…..
chartok.hu 2011.07.01 16:04:57
Nyugaton a helyzet változatlan írója, Erich Maria Remarque született a mai napon (1898.06.22-1970.09.25.) Legismertebb műve a háborúellenes, a Nyugaton a helyzet változatlan, amely nagy sikert aratott. A könyv feltárja a front legembertelenebb körülményeit, melyben az éhínség, a…..
Korábban már írtam az üzleti angyalokról; ebben a bejegyzésben azt fejtegettem, hogy valójában ők nem angyalok, de nem is ördögök;  ebben a cikkben meg afelett busongtam, hogy nem lehet őket megtalálni.Ki az az üzleti angyal egyáltalán?Az üzleti angyal…..
Ahogy az évek óta várható volt, megszavazta az Európai Parlament azokat a módosításokat, amelyeknek szimbolikus pontja a távollévők között kötött szerződések (webshop, katalógusáruház, stb.) esetén a vásárlók indokolás nélküli elállási joga. Ez a jog korábban 7 napig…..
 Rákbiztosítást kínált a Citibank a Pénzcentrum.hu olvasójának. A rámenős ügynök rámenősködött, az olvasó nem hagyta magát.   Érdekes telefonhívást kaptam nemrég a Citibanktól. Az ügyintéző (ügynök?) hölgy egy rákbiztosítást (hivatalos neve is van,…..
Egy kis arany elemzés az őrült tőzsdei mozgások közepette...           Arany napi: Jól látható a hosszútávú emelkedő trend; e fölött nincs kétség, hogy bullos a történet. MACD pár napja ismét a pozitív tartományban van, ami újabb plusz pont. Az RSI…..
Lezajlottak a március 15-ei megmozdulások, nagygyűlések, zavargások, kinek-kinek szája íze szerint. Van, aki látott összefüggést a Fidesz-rendezvény és az esti randalírozás között, és van, aki nem. Én viszont egy összefüggést régóta nem tudok megfejteni. Deutsch Tamás arra…..
Edina nem igazán érti, hogyan változtathatják meg lakáshitel-biztosítását tudta és értesítése nélkül, visszamenőleg, pusztán azért, mert a Groupama megvette az OTP Garanciát:Egy lakáshitelhez kapcsolódó biztosítást kötöttem a Groupama Garancia Biztosítóval. A biztosítás…..
chartok.hu 2011.02.08 18:26:56
A magyar családok hitelállományára még mindig jellemző a devizakölcsönök magas részaránya, ami jelenleg 70 százalék körül mozog. A hitelek nagyobbik része hosszú futamidejű, továbbá sok hitelkonstrukció esetében nem is érdemes az euró- és frankhiteleket forint alapúra…..
Úgy érzem, hogy erről a témáról érdemes egy pár szóban beszélni. Mivel a válság előtti időszakban magyaroszágon nagyon sok mindenki hitelügyintézéssel foglalkozott. A bankok maximális hitel kihelyezése lehetővétette, hogy  a nem szakirányú végzetségű emberek is ezzel…..