Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matula100

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Hajrá Lászlóné! 2011.12.22 08:31:00
Még egy minisztercserét sem tud ez a nyomorult kormány ortodox módon levezényelni? A szupersúlyos, évi 600 milliárd felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére sikerült egy olyan jelöltet találni, akiről senki nem tud semmit. A Lászlónét! Nekem egyből Kivágó Iván…..
Matolcsy egy év után kétségkívül megbukott, de Orbán bizalma töretlen a "Gyuriban" ("Gyuri egy ikon"), ami politikailag akár még érthető is: ha Matolcsynak "vége", akkor vége a hosszú ellenzéki évek alatt aprólékosan kidolgozott fideszes gazdasági…..
Egy éve dübörög a Nemzeti Együttműködés Kétharmada és az Elszámoltatási Kormánybiztos, de még most sem tudjuk, hogy az "elmúltnyolcév" (@copyright by Szijjártó) legnagyobb biznisze, az autópálya építések körül mi volt a helyzet. Ha szimaton nem csal,…..
matula100 2011.05.26 14:10:48
@Nagyzee: Kedves Nagyzee nem akarsz esetleg gyűjtést rendezni a szegény kivitelező cég megsegítésére?Esetleg egy adományvonalat is el kellene indítani. Ha komolyan gondoltad ha csak viccnek szántad a hozzászólást, sajnálni tudlak a naivitásod miatt.
matula100 2011.05.26 14:14:32
@lyken: ez az egész manőver egy hazafias csomagolásban eladott kiárúsítása a MOL-nak. Így is úgy is az oroszok 3 perc alatt kivéreztethetnék a MOL-t, ha nem adnának neki olajat meg gázt, csak azon múlik mit akarnak velünk kezdeni.
Vastagbőr Pintér már csak tudja 2011.05.04 10:10:00
A Széll Kálmán tervben jelentették be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között. A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő…..
matula100 2011.05.05 10:54:05
@Dracon: nagyon tetszik a hozzászólásod. Ha nem külföldön élsz akkor javaslom nézz szét kétszer is mielőtt kilépsz reggel az utcára, nehogy baleset érjen véletlenül.

Sztem a nagy testvér mindig figyel és azt lát amit akar.
Vastagbőr Komolytalan 2011.02.24 13:01:00
Meggyes Tamás az egyik "legnagyszerűbb" magyar politikus, ostoba, buta, beképzelt, arrogáns, nagypofájú ... szóval mindenben a legjobb. Szeretnék is gratulálni, mivel most látom csak, hogy tavaly már sikerült megszereznie az abszolutóriumot a Kodolányi János Főiskola…..
matula100 2011.02.25 11:25:28
@Ironfist: "És akkor a mi szeretett, nagy és bölcs vezérünket lámpavasra húzzák. Vagy belelövik a Dunába, kinek mi szimpatikusabb. Nekem így egymás után rendben is lenne. De, hogy ne unatkozzon mellé tenném az elmúlt 20 év azon szereplőit akik az adósság felhalmozásában, a közvagyon elprivatizálásában részt vettek. Csak az a baj, hogy ahol ezt megtennék ott mesterséges gát keletkezne a Dunán a szaros víz meg elmosná az ország többi részét.
Különben birka népnek olyan vezér illik amit megválaszt. Igaz ez helyi de országos szinten is.
Székyné Dr. Sztrémi Melinda 1958-ban született Balassagyarmaton. Tanári végzettsége és jogi diplomája van. 2006-ban lett a Fidesz színeiben Salgótarján polgármestere, 2007-ben lépett be a pártba, 2008-ban a salgótarjáni alapszervezet elnökévé választották. 2010-ben egyéni…..
matula100 2011.02.21 17:26:01
@trojka: Én újabban a parlamentben ülő sok idióta, bukott jogász végzettségű képviselőre csak azt szoktam mondani ha ott van a dr a neve előtt: dr = demokrácia romboló.
Egy sem tudna megélni mint ügyvéd, egyedül a Bárándy ment vissza a szakmájába. Addig sem értettem miért kellett neki egy image romboló igazságügyi tálcát elfogadnia.
Nálam ettől függetlenül a jogász egy külön állatfajta. Meg kell nézni a hazai jogrendszert, nagy tudású jogászok barkácsolják, attól olyan szar az egész. Na de a bírói testület se kutya, egy tyúkpert képesek 5-7 évig is elhúzni, azután jön a fellebvitel aki formai hibára hivatkozva megsemmisíti az egészet, hogy kezdődjön elölről az egész 5-7 éves procedúra, ha közben el nem évül az egész.
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
matula100 2011.02.21 10:30:18
@Conv: Szinte egyre jár az agyunk. Én azt mondom pártlista helyett civil szervezetekre szavazni, így pl ha 1,5 millió nagycsaládos a saját civil szervezetére fog szavazni akkor ők a méretükkel arányban lesznek a parlamentben. Tartsák fen magukat a tagdíjból, érdekes módon most is így van a mi nagycsaládos szervezetünk is csak a tagdíjakból él, ha kevés adhatnak még be a tagok, csak baromságokra nem fognak. Választási hirdetésre semmi pénzt, ott vannak a közrádió meg a köztévé, mutogassa ingyen az a szervezetek programjait és terveit. Így nem lenne az, hogy 4 évente harcolnak a szavazatokért, mindenki a súlya arányában képviseltetné magát a parlamentben. Az alkotmányt népszavazással megerősíteni, a köztársasági elnöki székbe meg egy tökös magyart aki valóban a népet képviseli és az is választja meg. Ja és minden egyes személy legyen visszahívható, ha töketlenkedik ne vegye fel a fizetését 4 évig a semmiért. Erős alkotmánybíróság, és a közt elnöknek valóban legyen kontroll szerepe.
Csak sajna ez nem lesz mert a pártok 89-ben a kerekasztalnál lezsírozták, hogy vagy 100 évig senki be ne férjen a hatalomba, ezért lenyomták az emberek torkán a vér nélküli forradalmat.
Olyan ez mint a petting szex, az illúzió megvan, hogy szexeltél csak éppen semmit nem érsz el vele meg a lényeg marad el.
Kispest, Budapest XIX.kerülete. Polgármester Gajda Péter, MSZP. Az önkormányzat összetétele: 9 fő FIDESZ-KDNP, 6 fő MSZP, 1 fő Jobbik, 1 fő LMP.Ez utóbbi, bizonyos Gerháth Csaba nyújtott be február 8-án egy előterjesztést az önkormányzat lapjának megszüntetésével…..
2010. szeptember 14. "Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos közlése szerint a filmekben látott érdekhálóként működő, "polipszerű" összefonódásokról ad számot az a több száz megvizsgált tanácsadói szerződés, amelyet 2002 és 2010 között…..
matula100 2011.02.18 20:36:01
@Balián: Az nekem sem volt idáig kétséges, hogy a magyar egy birka nép, csak az a kérdés meddig fog ez itt menni. Csúnya de lassan ki kell mondani, itt is azt kellene csinálni mint Egyiptomban, csak itt Orbánnal, Gyurcsánnyal Schmidttel és az egész szarházi képviselő gárdával.
Amíg pártalapon működik a magyar rendszer addig ez lesz, mert mindenki a népszerűséget hajhássza a választások előtt, utána meg leszarva az egész országot kiárusítják és kirabolják.
A legaljasabb a 89-es rendszerváltás volt a nagy kerekasztal, ott döntötték el, hogy földi halandó a hatalomhoz ne férhessen hozzá csak a pártok tudnak létezni. Ez a mai napig így van, és beadták a népnek, hogy még ürülhetnek is a vér nélküli hatalom átadásnak. Valójában itt szopatták be a magyarokat az elkövetkező évtizedekre. Itt változás nem lesz mert ha valaki az élére áll egy demokratikus mozgalomnak az is csak addig teszi amíg fel nem kerül a hatalom csúcsára, onnan kezdődik minden előröl. A magyaroknál hiányzik az ami a németeknél például, ők a második világháborúban jól beszopatták magukat, meg is tanulták egy időre, hogy kit tegyenek meg vezetőjüknek és annak milyen hatalmat adjanak.
Vastagbőr Gondoskodnak a rabokról 2011.02.12 12:01:00
Ambrus György 44 éves, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Gyula és környéke régiójának elnöke. 1984-ben végzett szakácsként, 2005-ben tette le a szakács mestervizsgát. 2008-ban az erfurti Szakácsolimpián egyéni aranyérmes lett, tavaly pedig az általa vezetett csapat…..
matula100 2011.02.12 18:51:40
Dolgoztatni őket én is azt mondanám, de sajna még a kinti szerencsétlen sem tud munkát szerezni. Nézd meg az M6 autópályát rendes melósok csinálták akik örültek hogy van munkájuk, szerintetek a rab milyen minőségben dolgozna? Már a fél autópályát fel kellett volna bontani. Így csak a harmada szakadt be meg mosta el a víz.
Különben egy rab cirka 4500 forintunkban van egy nap. Ha valakit leültetnek 10 000 forintért mondjuk napi 500 forintjával az a társadalomnak kb. 90 000 forint terhet jelent. Nesze társadalom jól megneveltük vagy inkább megszívattuk magunkat. Ekkora barmot aki ezt kitalálta. Igazából itt minden mindennel összefügg, mert ha: nem töketlen munkát nem kapó dilettáns jogász barmok hoznák a törvényeket a parlamentben, ha nem a gyakorlatlan, tapasztalatlan zöldfülű rendőr nyomozna az ügyben / mert a tapasztalt 42 éves már nyugdíjba ment ő már nyugdíjból veri a répát és szarik az egész MO-i bűnüldözésre, ha nem a klimaxos vagy alkoholista bírók hoznának egymásnak merőben ellentmondó ítéleteket 4-5 év alatt cirka fél milliós fizetésért, ha egy füves cigiért nem a társadalmat szívatnák, hogy a leült büntetés ami több százezerbe vagy millióba kerül, neveljük a társadalom veszélyes elemeit, míg a milliárdokat sikkasztó vagy a nyugdíjast agyonverő meg az igazságszolgáltatás töketlenkedése miatt megússza pénzbüntetéssel jó esetben, meg, meg meg,,,,,,,,,,,,,
Szóval gyökereitől rohad ez a társadalom a nagy büdös igazságosság jegyében.
Szóval a mondás szerint vagy megszokod ezt a szemetet vagy megszöksz.
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
matula100 2011.02.10 22:15:54
@gattamorte: szívemből szóltál én is ezt akartam írni. Tisztelem azt aki tanul nekem is van 2 diplomám de mivel haladni kellett a korral ezért a kettőn kívül teljesen mással foglalkozom. Vállalkozom mert a főnökeim mindig idióták voltak, és most legalább a saját agyamat vihetem bele a dolgokba nem a hülye főnök baromságainak kell megfelelnem.
Visszatérve: ugyan olyan szükség van a szemetesre a postásra az orvosra mint a szoftverfejlesztőre. Ha 1 hónapig nem vinnék el a szemetet rájönnének sokan milyen fontos is ez a sokaknak lenézett alantas munka. Sztem politikusok nélkül ku......va jól meglennénk kukás, közértes, buszsofőr, stb nélkül kicsit nehezebb lenne.
matula100 2011.02.10 22:29:04
@karikaV43: max egyet értek veled. Mindenki azt hiszi a magyar vállalkozó csak lop és csal valamint minimál bérrel fizeti ki a gürizős dolgozóit. Engem is utált a szomszéd amikor megvettem a teherautót ami a vállalkozásomhoz lételem volt, mondván milyen jól megy neked új teherautóra is tellik fél év után. Most 5,5 éve fizetem rá a svájci frankos kölcsönt lehet hátast dobna ha átvinném a 110 000 Ft-os törlesztő csekket hogy úgy irigységből adja már fel.
Valóban van sok köcsög vállalkozó is aki mercedesre és nyaralóra költi a nyereséget, de amit most látok a partnereimnél, hogy az életbenmaradásért küzdenek és sok melósnak azért fizet minimálbért mert választhat, hogy a felét kirúgja és esélyük sincs vidéken más munkára vagy némi kevés pénzért még hazavihetnek valamit.
Várjuk azt a februári napot, amikor Orbán nekimegy nyugdíjrendszernek, és drasztikusan átalakítja ... "Világossá kell tennünk, hogy a korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba, és azt is, hogy az állami nyugdíjalap nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed (a…..
matula100 2011.02.10 10:03:41
@Kartal (rezervált): Szeva. Már megint csak egyet tudok érteni veled. Úgy gondolom senki nem a tűzoltótól meg a szilveszterkor az utcán posztoló rendőrtől sajnálja a pénzt. Van egy ismerősöm aki rendvédelmi szervnél dolgozik, és 42 éves titkárnőként a pofámba röhögött, hogy 180 E forintos nyugdíjjal megy pihengetni mert annyira megfáradt a munkában. Mivel munkakapcsolatban voltunk így tudom, hogy a felénk intézett rendeléseiket is úgy adta le, sokszor nekem kellett beszólni, hogy teljesen elbaltázta a rendelést és ha nem akarja, hogy leszedjék a fejét jó lenne ha kicsit utána nézne a dolgoknak.
Nem is sajnálnám tőlük a pénzt / de sajnálom mert érdemtelenül kapják azokkal szemben akik "civilként" gályáztak le 40-45 évet becsülettel / de be kellene vezetni, hogy addig nem kapnak évi nyugdíjemelést amíg a nyugdíjuk el nem éri az átlag értékét. Mégis csak pofátlan, hogy a 240 000 nyugdíjra kap egy év után 5% emelést ami 12 000 Ft, máris 152 000 anyukám meg a 70 000 nyugdíjára kap 3500 Ft-ot.
Különben meg az összes rendvédelmiről az a véleményem, hogy egy büdös forintot nem tesznek hozzá az ország gyarapodásához, de ezt még elnézném mert szükség van rájuk valamilyen szinten, De azt ne próbálják megetetni velem, hogy ők is tb befizetők, mert miből fizetnek tb-t? Abból az adóból amit tőlünk beszedtek termelő ágazatoktól, és újra leosztottak rájuk. Egyik zsebből a másikba , ezzel nem gyarapodunk egy cseppet sem.
Ha elmennek dolgozni akkor annál aki a minimál nyugdíj kétszeresénél többet kap kézhez teljesen úgy adóztatnék mint ha rendes dolgozó lenne, ugyanis attól veszi el a lehetőséget a munkától akinek valójában szüksége lenne a megélhetéséhez. A befizetett nyugdíjjárulékaikból meg extra emelést a szegény nyugdíjasoknak.
A Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége összesen 390 millió forint - opcionálisan pedig további 30 százaléknyi - hús- és hentesárura írt ki nyílt közbeszerzést. A felhívásra 4 ajánlat érkezett, de a felhívásban megjelölt 2010. december 6.…..
matula100 2011.02.07 14:10:09
@Watchman: Csak részben van igazad. Ha azt hitte ő nyer de mégsem sikerült, akkor a bontásnál megtudta a többiek árait és ha bírja alá fog menni az első helyezett árainak. Csak ha az is csökkent valamit akkor van a bibi mert nem tudni mennyit enged az első áraiból. Igazából a második forduló lesz a nagy taktikai harc, mert aki eleve esélytelen és nem bírja az árversenyt az be se adja másodszorra a dolgokat. Így szinte borítékolom, hogy csak az először nyertes + aki bele akar keverni a lecsóba az marad a második fordulóban.
Van tapasztalatom mi is sok közbeszerzésen indulunk, lehetne mesélni érdekes dolgokat. Összességében az egész a korrupció melegágya és általában a legolcsóbb nyer ami sokszor olyan sz....r terméket vagy szolgáltatást jelent ami a minimális mércét se üti meg. Néha én magam is szégyellem, hogy milyen termékeket szállítunk, de ha én kitartok egy elfogadható minőségnél akkor a konkurencia viszi be ugyan azt az ócska terméket és ő nyert.
Magyarországgal az a baj, hogy itt ha lehet és ingyen van még a rozsdás, görbe vasszeget is ellopják, nem lehet olyan szabályokat hozni amit magyar ember ki ne tudna játszani ha akar. A megoldás a jó gazda gondosságával eljáró, gazdálkodó szakmai vezető lenne úgy, hogy szabad kezet kapjon a gazdálkodáshoz de szigorú utólagos elszámolással tartozzon. + a magyar emberek fejében kellene rendet tenni, de nem kicsit.
Igazi megoldás a magántulajdon, mert ott a tulajdonos rálép a herdáló alkalmazott farkára, míg a közvagyon beszerzésénél azt nézik mit lehet kimenteni a közösből.
Ere csak egy példa az Orange Ways buszain luxus körülmények alatt utazol olcsóbb km. díjért mint bármelyik szutyok ikarus volán vagy kinai gyártású távolsági nyomornegyeden.
Az Orange is beszállt volna a magyarországi egyetemi nagyvárosi buszközlekedésbe, csak a volán társaságok megfúrták, mert ha megkérdezték volna a társaságokat, hogy mire költitek azt a sok állami támogatást ilyen alja szolgáltatás mellet, kiborult volna a bili!
Európai Parlament, foglalkoztatási bizottsága, a magyar uniós elnökség programjának bemutatása: "A romák integrációjához az emberbaráti megfontolások mellett jelentős gazdasági érdek is fűződik, hiszen bevonásuk a munkaerőpiacra nagyban hozzájárulhat a versenyképesség…..
matula100 2011.01.29 13:11:09
@Kartal (rezervált): Kartal egyetértek veled maximálisan. A cigányt munkára fogni olyan mint az oroszlánt vegetáriánus étrendre téríteni. Reménytelen eset.
Igazából csak bele kell gondolni a cigányok mindig más népek után kullogtak és azok maradékaiból éltek, zenéltek, jósoltak, hulladékot szedtek, stb, de nem végeztek termelő munkát soha. Honnan tanultak volna meg dolgozni de ezért genetikailag nem is akarnak. Pár tehetséges van a zenében mert ez a vérükben van de a többi mindenre alkalmatlan. De genetikailag a tanulásra sem alkalmasak, ennek egyik oka a belterjes szaporulat.
Sajna itt is az kellene mint kínában, egy család max 2 gyerek / ott 1 engedélyezett/ az után nem jár támogatás csak adókedvezmény. Segélyt, családi pótlékot csak számlára utalni, amit kártyával iskolai ebédre, tanszerre, gyerekruhára lehet költeni. Elvégre a csal pótlék nem a teljes felnevelésre lett kitalálva hanem csak segít az állam. 3 gyerekes lévén ismerem a helyzetet.
A nincs munkahelyre az a válaszom, hogy nem is akarnak dolgozni. Építőiparban voltam vezető több évig van tapasztalatom. A talicskába a fehér melós berakott 10 téglát, a cigány már 3 db-ot nem akart eltolni, hogy megszakad, állandóan elkéstek ha egyáltalán bejöttek, sokan csak azért jöttek a munkaközvetítőből ki, hogy írjam neki alá hogy nem tudok munkát biztosítani, rendszeresen meglopták a kollégákat vagy a megbízót ahol dolgoztunk,stb, stb.
Igazából válasz erre nincs, ez a világon óriási probléma. Nálunk cigány, az USA-ban a latinok és mexikóiak, kanadában az indián, szóval mindenhol vannak és sehol nem tudnak velük mit kezdeni de igazából nem is akarnak.
Tudomásul kellene venni, hogy a föld eltartó képességének legalább 4-5 szöröse él rajta, ezt nem bírja el. Csak ezt senki nem meri felvállalni és kimondani, mert mit csinálsz 4-5 milliárd emberrel? Lelövöd vagy éhen halasztod? A másodikat választják a politikusok mert úgy gondolják azért ez mégis humánusabb. A születést a kínaiakon kívül senki nem meri szabályozni, mert emberi jogod gyereket szülni éppen úgy mint hülyének lenni.
Szóval rághatjuk a gumicsontot de megoldás itt soha nem lesz, csak ha valahogy kihal a föld nagy része mert akkor változik a felállás és megint bőség lesz egy darabig.
Régebbi korokban ez azért nem volt annyira probléma mert a háborúk és a járványok féken tartották a lakosságot, ma a józan észnek és a születés szabályozásnak kellene de erre se eszük se merszük nincs a politikusoknak.