Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tzp

0 bejegyzést írt és 587 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A miniszterelnök beleegyezése nélkül biztosan nem kerülhettek volna nyilvánosságra annak a nyomozásnak az eredményei, melyben érintett Völner Pál, az igazságügyi miniszter helyettese. Ez már csak így szokás egy olyan rendszerben, melyben egyetlen ember akaratán múlik, hogy valaki felemelkedik vagy…..
Folytatja „stoppos kampányát” a kormány abban a reményben, hogy a bizonytalan szavazók jelentős részét sikerül saját táborába terelnie. Azzal ugyanis, hogy Rogán Antal és kommunikációs gépezete Gyurcsány Ferenccel riogatja az embereket, el akarják terelni a figyelmet Orbán Viktor és körének zavaros…..
Most olyan választás jön, amelyet akkor is a Fidesz nyer, ha elveszíti azt. Körülbelül így lehetne megfogalmazni azt a vélekedést, amely mostanában ugyanúgy megjelent mind ellenzéki körökben, mind kormányoldalon. Nem alaptalan ez a felvetés, hiszen a Fidesz látványosan építi azt a gépezetet, amely…..
Szeret nagyokat álmodni Orbán Viktor, de sokszor rémálmok válnak ezekből. Ilyen volt a Budapestre tervezett olimpia ügye, és nagy valószínűséggel ilyen lesz a kínai Fudan Egyetem fővárosi kalandja. A kormányfő nagyon nem szereti, ha bárkik is beleszólnak a döntéseibe, de azt különösen nehezen…..
Orbán Viktor a szabadságát töltötte az utóbbi napokban, legalábbis erre lehetett következtetni abból, hogy a Facebook-oldalára kiposztolta aktuális olvasmányait. A miniszterelnök igyekszik tehát minden pillanatot kihasználni arra, hogy továbbképezze magát, felkészüljön a jövő kihívásaira. Szüksége…..
Tzp 2021.08.27 12:30:23
@atomic power 1986DucaDuca: 2010 óta folyamatosan megszorítások vannak. Adóhegyek, támogatások elvétele stb. Csak a magas keresetűek jártak valamennyire jól.
A hangzatos szólamairól elhíresült Orbán-kormány közel 10 éves tündöklése után lecseréli a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát a közintézmények falain az Alaptörvény preambulumaként ismert Nemzeti Hitvallásra (NEHI). Mielőtt feltennénk magunknak a belülről önkéntelenül is feltörő kérdést: „Épp ez a…..
A válasz annyira egyértelmű, hogy akár a nemzeti konzultációban is szerepelhetne ez a kérdés. De vegyük sorra, miért tekinthetjük a jelenlegi magyar kormányt felelőtlennek? Ha csak az utóbbi hónapok politikai botrányaira gondolunk, teljesen egyértelmű, hogy nincs semmilyen következménye annak, ha a…..
Tzp 2021.08.03 01:39:20
@HaD: Azért apád nem a legélesebb kés a fiókban. Antall nem volt különösebben rossz. Csak annyira sz*r volt a helyzet és az SZDSZ is árulóvá vált. Lehet apád azt hitte, hogy azért esett vissza az életszínvonal a rendszerváltás után mert hülyék a vezetők. Holott a szocializmus valódi arca akkor mutatkozott csak meg.
Továbbra is elszántan keresi a nyerő kampánytémát a Fidesz, ám egyelőre csak részeredményeket tud felmutatni. Orbán Viktor és csapata túl régóta van a hatalomban ahhoz, hogy ne menjen biztosra 2022-ben, ezért sürget az idő, hogy a kormányfő előrántsa a cilinderéből a lehető legütősebb trükköt. Úgy…..
Tzp 2021.07.07 22:39:33
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"- az életszínvonal novekedés,"

Egy szűk társadalmi rétegnek

"- sikeres járványkezelés,"

Rekord halott.

"- ellenállás Brüsszellel,"

Ellenállás a normalitással. Uniós pénzek elvesztése.

"- a gyermekmegrontók jogainak szűkítése,"

Pedofil fideszes politikusok kimentése.

"- a kisemberek érdekeinek képviselete."

Rekord infláció, rekord ÁFA, romló közszolgáltatások.
Tzp 2021.07.07 22:43:38
@a nagy hohohorgász:

A Fidesz a biztos bukás a magyarság számára. Az ellenzék is nagyon problémás, de legalább benne van a pakliban a túlélés.
Nem először üzenget egymásnak a jegybank és a pénzügyminisztérium vezetése, ami egy jól működő demokráciában nem lenne különleges dolog, de az Orbán-kormány gyakorlatában ez több, mint homokszem a NER gépezetében. A vita most akörül forog, mi legyen a prioritás a koronavírus-járvány hatásainak…..
Tzp 2021.06.22 22:24:45
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Néha félek, hogy te ezt el is hiszed.
Tzp 2021.06.23 00:57:28
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A tény az, hogy a világon a második legnagyobb halálozást produkálta Orbán járványkezelése. És az EU második legrosszabb gazdasági bértámogatását nyújtotta.
Szokásához híven a parlamenti választás közeledtével vesz elő éles, megosztó témákat Orbán Viktor, így egyszerre provokálja ellenfeleit, és teszteli a sajátjait. A héten elfogadott úgynevezett pedofil törvény eklatáns példája ennek a taktikának. Azzal, hogy tudatosan összemossa a pedofíliát és a…..
Tzp 2021.06.17 01:25:18
@11 Favágó: Nem tartozik a témához.
Nem akar járt utat járatlanra cserélni Orbán Viktor, ezért a koronavírus-járvány harmadik hullámának ellaposodásával régi, jól bevált politikai szlogeneket vett elő. A Fidesz vezérének meggyőződése ugyanis, hogy saját szavazótábora azt várja tőle, amit a 2018-as kampányban mutatott, vagyis a…..
Tzp 2021.06.14 01:25:16
Majdnem három évet kellett arra várni, hogy hivatalosan is életbe lépjen az úgynevezett Sargentini-jelentés. Miután az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy 2018. szeptember 12-én jogszerűen szavazta meg a holland zöldpárti politikus által jegyzett jogállami jelentést Magyarországról, lehetőség nyílt…..
Tzp 2021.06.03 22:33:54
@a nagy hohohorgász: Karácsony baloldali, nem liberális. És elindította a Lánchíd felújítását, amire Tarlós képtelen volt. Miközben Karácsonyt akadályozta ebben a kormány, Tarlóst meg segíthette.
Tzp 2021.06.04 07:53:25
@a nagy hohohorgász: A lehetőségekhez képest a legolcsóbb ajánlattal élt a főváros. Tarlós alatt sem lett volna olcsóbb.
Tzp 2021.06.04 07:55:07
@a nagy hohohorgász: Azért váltottuk le Gyurcsányt, mert rosszul kormányzott. És azért kell leváltani most Orbánt is, mert ő is rosszul kormányoz. Valójában még rosszabbul is. Ha úgy kormányzott volna Gyurcsány, mint Orbán most, akkor csődbe is ment volna az ország, nem csak csődközeli állapotba került volna.
Orbán Viktor keresi a helyét a nemzetközi politikai porondon azok után, hogy kikerült az európai fősodorból. A kormányfő rájött arra, hogy nem támaszkodhat csakis keleti szövetségeseire, mert Oroszország, Kína és a közép-ázsiai diktatúrák nem segíthetnek abban, hogy az Európai Unióban megerősítse…..
A Fidesz lényegében egyszemélyes párt, ezért a megítélése döntően függ a választók Orbán Viktorról alkotott képétől. Mindenki, aki a kormánypárt berkein belül tevékenykedik ennek az imázsnak a kialakításán és fényezésén ügyködik, mert tudják, saját politikai karrierjük attól függ, hogy a főnökükben…..
Tzp 2021.05.26 06:06:42
@T.Jani: Ennek mi a forrása?
Tzp 2021.05.26 06:07:41
@gigabursch: Lézer Jani mondta, de azért mert ezzel akart bevágódni Orbánnál. Tudta, hogy Orbán ilyen gondolkodású.
Kevesebb, mint egy évvel a parlamenti választások előtt egyértelművé vált, hogy a koronavírus-járvány kezelése lesz a kampány központi téméja. A Fidesz szokásához híven felépített egy hosszú távú stratégiát, melynek betetőzéseként megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy annál jobban nem is…..
Tzp 2021.05.16 03:23:20
@atomic power 1986DucaDuca:

Ha megnézed ezekben az országokban az abszolút halálozást, akkor azt látod, hogy Magyarországon eleve többen halnak meg, mint a többi országban. Azaz Magyarországon azért nem nagy a többlethalálozás, mert amúgy is meghalnának azon emberek egy jórésze, akik a járványban haltak meg. Ennek pedig egyik fő oka a rosszul működő egészségügyi rendszer, ami sokat romlott 2010 óta. Bár előtte se volt üdítő, de az elmúlt tíz évben kemény megszorítások érték.

Szóval a járványban Magyarországon haltak meg az egyik legtöbben a rossz járványkezelés miatt. Ez azért nem jelenik meg a többlethalálozásban, mert amúgy is sokan meghalnak a rossz egészségügy miatt. Ahogy írtam Orbán Viktor elbukta az egészségügyet békeidőben és elbukta a vészhelyzetben is. Ő nem képes megvédeni a magyarokat, egyszerűen alkalmatlan az ország vezetésére.
Tzp 2021.05.16 17:37:09
@atomic power 1986DucaDuca:

Épp azt írtam, hogy azzal nem lehet védeni a járvány halottait, hogy amúgy a rossz egészségügy miatt amúgy is meghaltak volna. Mindenképpen a kormány hibája miatt haltak meg olyan sokan.

Az általad berakott egészségügyi statisztika meg hamis. Olyan feltételekkel vannak összerakva a számok, amik jól néznek ki, de nem tükrözik a valóságot. Mint amikor a közmunkásokat dolgozónak számítják, ha a munkanélküliségről kell statisztikát készíteni, de nem számít dolgozónak, ha átlagbért kell számolni. Az egészségügyből folyamatosan vont ki Orbán pénzt. 2018-ban kevesebbet költöttünk reálértéken, mint 2008-ban. Az orvosok számával is megy a manipuláció.
Nem győznek eleget mérgelődni a Fidesz potentátjai és a kormányhoz közel álló sajtóorgánumok azon, hogy Lázár János lényegében kampányfilmet forgattatott magáról az ellenzékinek tartott Telex stábjával. Az egykori kancelláriaminiszter ráadásul alaposan megkavarta a kormánypárton belüli állóvizet,…..
Tzp 2021.05.03 20:47:32
@МАХVАL bircaman közíró: Ti, szellemi kisemberek, az ingyen krumplit keresitek csak.
Tzp 2021.05.07 09:26:05
@МАХVАL bircaman közíró:

Ami biztos, hogy tönkreteszitek az országot. Több mint tíz év, teljhatalom és sokezer milliárdnyi ingyenpénz és mi lett? Elszegényedett ország, lerobbant infrastruktúra, legyengült oktatás és egészségügy, menekülő fiatalság, eladósodott ország.
Csúcsra járatja a kormány bizonyos tények elhallgatását, a számsorok manipulálását, a járványügyi adatok kozmetikázását. Most már attól sem riad vissza, hogy csúsztatásokkal elérjen olyan dolgokat, melyeket a valóság bőven megcáfolna. Teszik ezt azért, hogy az emberek bizalmatlanná váljanak a…..
Tzp 2021.04.28 13:29:31
@atomic power 1986DucaDuca:

Franciaországban ugyanúgy számolják a covid halottakat, mint Magyarországon, vagyis Magyarország valóban messze rosszabbul teljesít a járványkezelés terén. Az éves halálozás változása pedig nem ezt mutatja, mert rengeteg egyéb tényező is befolyásolja.
Tzp 2021.04.28 13:31:12
@11 Favágó:

A számok valósak a táblázatban, de nem egészen ugyan azokat hasonlítják össze. Tehát a számok valósak, de a statisztika hamis.
Szombaton nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, néhány nap múlva pedig a szolgáltatások széles körével folytatódik a korlátozások feloldása. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádiós értékelése most olyan volt, mint egy győzelmi jelentés, pedig a járványügyi helyzet messze nem indokolja ezt az…..
Tzp 2021.04.24 00:26:26
@white999:

"Kollégám március elején még kórházban volt coviddal tüdőgyulladással. Kijött első dolga volt regisztrálni. Ma oltották"

Már olthatták? Mi a szabály, mennyit kell várni fertőzés után az oltással?
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt hátán kíván felkapaszkodni a nemzetközi politika legmagasabb szintjeire. Egy ilyen kijelentés tíz éve még abszurdnak és túlzónak tűnt volna, de manapság olyan egyértelmű gesztusok jelzik a magyar kormányfő lojalitását a kínai legfőbb…..
Hosszú ideig tartott, de a kormány kommunikációs csapata végül kialakította azt új stratégiát, mellyel a Fidesz ráfordulhat 2022-es választások kampányára. Erre azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt semmi értelme nem volt továbbra is Soros Györggyel és a migránsokkal riogatni a magyar…..
Tzp 2021.04.06 08:10:03
@a nagy hohohorgász: A Fidesszel kapcsolatban az egyik fő kritika épp az, hogy sokkal rosszabb hatékonyságú, mint a korábbi kormányok. Még a rosszul kormányzó MSZP-SZDSZ is hatékonyabban használta fel a pénzeket, mint a Fidesz most. Csak most sokkal több az elpazarolható pénz a több EU támogatás, a magánnyugdíj államosítása, a devizatartalékok elhasználása, az adóztatások és a megszorítások miatt, mint korábban. Ellenben semmi olyan eredményt nem értek el, amit bármely más politikai erő ne tudott volna elérni. Például államadósság terén bárki jobban csinálná, mint a Fidesz. És ilyen hozzá nem értéssel nem lehet országot vezetni. Hosszú távon ennek katasztrofális következményei vannak. Az államadóssági elleni harc elleni totális vereség, vagy a rossz járványkezelés már most súlyos gondokat okoz.
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
Tzp 2021.03.24 21:03:42
A Válaszon volt nem is oly rég egy cikk az elitek - a balliberális és az illiberális elit - árulásáról. Hogy hogyan árulták el a társadalmat.

www.valaszonline.hu/2021/01/18/kovacs-tibor-elitek-liberalizmus-velemeny/

TWÁ az írásának nagy része amúgy épp azzal foglalkozik, amit az a cikk is megemlít, hogy az illiberális elitek, ami szabályok betartását a társadalomtól elvárják, azt magukra nem tartják vonatkozónak. A NER-nél a munka alapú társadalom, ne lopj stb, de ők meg bőszen lopnak. Vagy ugye az USA-ban Trump életvitele és az amerikai konzervatív értékek viszonya. TWÁ csak a magyar esetről írt.

hvg.hu/itthon/20181108_Bunuldozes_hianyaban

Az említett ominózus idézet amúgy csak egy példa akart lenni a részéről. De az sajnos igaz, hogy elég rosszul sikeredett. Egy alaptalan, hazug és értelmetlen önfikázása a saját közösségének. Semmi építő jellege nem volt neki. Fogjuk rá, hogy erős hasonlatot akart mondani, de elkúrta.
Komoly külpolitikai vákuumba kerülhet Magyarország azok után, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok is mindinkább bekeményít Oroszországgal és Kínával szemben. A diplomáciában is mesteri szintre fejlesztett magyar pávatánc lényege ugyanis az, hogy amíg a nyugati szövetségektől biztos…..
Tzp 2021.03.24 01:09:11
@midnight coder: Nem voltunk Hitler utolsó csatlósa. USA Kína relációban meg nem érdemes az USA-t önmagában nézni. Az euroatlanti térséget kell nézni. Ahová mi is tartozunk. És érdemes normálisan viselkedni, mert ha ez a térség egyszer úgy dönt, hogy összeszedi magát, akkor azzal kezdheti, hogy leszámol a belső ellenségeivel.
      Kirúgtak egy újságírót a New York Timestól mert egy szót használt. Az újságíró Peruban megkérdezte valakitől, hogy egy személy használta-e a szót. Az volt a verdikt, hogy a szót szándéktól függetlenül nem szabad használni. Amennyiben az újságíró visszakérdezett volna, hogy akkor most mondják…..
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
Tzp 2021.02.13 03:31:09
@Orosz Ferenc: A cikk alapján Berend olyan helyzetbe került, amikor felelőssége és kötelessége lett volna az ország érdekeinek a képviselete, aminek amúgy ösztönösen történnie kellett volna, de ő ehelyett nem hogy nem védte, hanem még rossz színben is tüntette fel az országot. Amikor meg emiatt szóltak neki, akkor ahelyett hogy belátta volna a hibáját, még neki állt feljebb.