Regisztráció Blogot indítok
Adatok
webszemét

133 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyratörő tervként indult, a válság szimbóluma lett belőle: a Madridtól nem messze fekvő Ciudad Valdeluzt 30 ezres városnak építették, de alig ezren lakják, az épületek nagy része üresen kong. Nem messze Madridtól van egy helység, Ciudad Valdeluz. Ha az eredeti…..
Subba Subba Idézet 2012.08.27 22:47:17
..
Subba Free Pussy háttérmunka 2012.08.22 14:53:35
Never forget! Emlékeztek még arra, amikor az egyik Free Pussy Riot tag egy múzeumban kúrcsizott 9 hónapos terhesen? A dolgozók kedvéért kép csak tovább klikkeléskor látható. (Itt pedig a teljes sorozat) Aztán pedig egy szuper videó arról, hogy hogyan lehet elrejteni egy…..
Bhaal tapasztalata alapján komoly biztonsági rést ütöttek a Praktikeren a tolvajok. Azóta a párszáz forintos zárakat zárt szekrényben tartják és a kiválasztott terméket is külön személyzet viszi a pénztárhoz: Ma (2012.08.19-én) délután 1 óra körül elmentünk a párommal,…..
Mé­regerős tesz­to­­­szte­ron-ké­szít­mé­nyekkel lövi be magát VV Cristofel, aki azért nyúlt a kokszhoz, mert nem akar szégyenkezni a teste miatt, írja a Blikk. A bulvárlap csodálatos hétvégi cikke így folytatódik: „Olyan leszek a teszto­szterontól, mint Hulk, a…..
Igazi apokaliptikus mélyparasztsággal találkozhattak a Hungaroringen a nemzetközi motorvisításrajongók, amikor naponta emelkedtek az árak a büfékben, az olcsóbb magyar termékek pedig gyanúsan hamar eltűntek. Szilviéket azonban visszafelé menet még a biztonsági őr is megrángatta,…..
Webszemét Az MTVA is olvas minket 2012.07.27 11:43:50
Na, ha mást nem is, de annyit elértünk, hogy miután az MTVA-s cikkemet átvette a HVG.hu és több másik neves portál is, eljutott a probléma az MTVA illetékeseihez is. Ennek hatására az Oxygen sablonhoz hozzányúlt a "grafikus" és kicserélte a sima kék háttér csíkot egy sajátra.…..
webszemét 2012.07.28 11:51:23
@Gyárfás: egy posztot írtam, ami erről a témáról szól, majd kiegészítésként egy pár sorost, kvázi frissítésként, amiről nem is gondoltam volna, hogy kikerül címlapra, hisz vele egy időben egy jobb posztot is kitettem, annak jobban örültem volna, ha kikerül. Erre nem lehet azt mondani, hogy sokadik.

Az én értékrendem szerint jogos volt a cikk, és ezzel rengeteg kommentelő is egyet értett. Ez egy vita, egy sima hétköznapi vélemény nyilvánítás, nem ez az a sztori, amivel be szeretnék robbanni a köztudatba. Sőt nem szeretnék semmivel berobbanni, nincs akkora egóm.

Az index címlap pedig számomra nem sikk, hanem ahogy mondtam egy lehetőség, hogy a mondókámmal szélesebb körhöz eljussak. Amint látod, a blogolás nem arról szól, mint nagyon sok bloggernél, hogy írok egy cikket, oszt megyek. Szívesen megyek bele beszélgetésbe, vitába, érvelésbe, válaszolgatok a felvetésekre, igyekszem "közösségi élményt" kovácsolni egy egyszerű témából.

Az ellentétes véleményekkel nincs gondom, csak a beszűkült látókörű, egy mondatban kommunikálni képes, magas lovon ülő személyekkel, akik érvelés és ésszerű társalgás helyett vagdalkoznak és dobálóznak. Az ilyen személyeket nem szívesen látom, van elég bajom az életben, nem hiányzik, hogy az ilyen emberek is felb..ák az agyamat. Mivel nem szimpatizálok feltétlenül a szocikkal, nem járok trollkodni a piroslap blogra, pedig lenne mit mondanom, de nyilván oda azok járnak, akik egyet értenek az ott elhangzottakkal és se áttéríteni nem tudom őket, sem az oltásomra nem kíváncsiak, így békén hagyom őket.

Ezért, ha valaki azt gondolja, itt minden rendben van, akkor szívesen szállok vele vitába, ha valóban érdekli a téma és nem azért jött, hogy ráköpjön az asztalra egy nagyot, hanem hogy ütköztesse a véleményét másokéval.

Mivel az utóbbi kommented alapján látok arra esélyt, hogy értelmes párbeszéd folyjon, ezért ezeket az esetlegesen bántó sorokat nem elsősorban neked szánom, van egy-két kommentelő, akinél a hiányzó képességek miatt nincs esély az értelmes párbeszédre :)
webszemét 2012.07.28 11:56:44
@foodlfg: tőle el is köszöntünk:) lehet vitázni, de a mocskosgecizés nem megengedett ezen a blogon...
webszemét 2012.07.28 12:02:20
@Beau D.N.: érdekes látni, hogy egy ember egyrészről kimagasló szépérzékkel és grafikai készséggel rendelkezik, másrészről meg teljesen képtelen a párbeszédre. Kár, pedig szívesen beszélgettem volna veled. Az is lehet, hogy csak túl magas lovon ülsz és nem érlek fel... nem tudom
Huhh, ezer éve nem posztoltam. Bevallom, kicsit meg is untam, meg időm se volt, építgettem a GDP-t, meg el is múltak már azok az idők, amikor egy GIF animáción elborzadunk. Az utóbbi időben azonban egyre többször találkoztam olyan webes megoldásokkal, hogy újra és újra eljutok a…..
webszemét 2012.07.25 21:03:18
@Beau D.N.: de, kb ugyanazt csinálom (a web csak mellékcsapás) csak te szebben csinálod mint én, ezt bevallom :) de nem is ez a lényeg
webszemét 2012.07.26 00:04:07
@Pernyekergető: 20.000 oldalletöltés... igen, azt hiszem én is, hogy ütősre sikerült a reopening :)) de annak örülök a legjobban, hogy vannak még régi olvasók, akik örülnek nekem ennyi év után
webszemét 2012.07.27 23:05:54
@öt görög: mi ebben a pofátlanság?
Rogernyúl úgy gondolta, nem lehet nagy baj, ha hajlítanak egy keveset szemüvegje keretén a Vision Expresszben, saját felelősségére ugyan, de mégiscsak ebből élnek. Meglepetésére azonban nem a keret hajlott meg, hanem egy lencse tört ketté, amikor ki akarták venni. Rejtély, hogy…..
Nem is annyira durva, de mindenképp vicces. Egy kép többet mond ezer szónál. A nyócker oldalán van egy cukkermukker képrotátor az összes oldalhoz hozzárendelve, viszont csak nagyjából egy tucat képet beletéve. Nagyon sokat nem is fűznék hozzá, aki nem tudja, mi az a képrotátor,…..
Egy szép téli reggelen lapult a postafiókomban a következő weboldalt hirdető spam. Általában a spameket törlöm olvasás nélkül, sőt a szűrő miatt a többség el sem jut hozzám, de ez valamiért rávett, hogy kinyissam. Tintapatron töltés a témakör, ami engem annyira nem érdekel,…..
webszemét 2012.07.26 22:28:25
@tisztakéz: spammer genyó, kiestél!!!
A Web 0.1 blog vette észre, hogy a közmédiákat felügyelő, hivatalosan azonban csak a megrendelésükre tartalmakat gyártó MTVA angol és magyar nyelvű honlapja is egy ingyenes sablonnal készült. A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült ugyancsak ingyen letölthető Oxygen…..
webszemét 2012.07.25 16:57:16
@g0d: a legrégebbi cikk 2011 októberi, tehát új. Ezt támasztja alá az is, hogy több helyen befejezetlen, hiányos az oldal. Új, és pont annyi idő telt el, ami alatt illett volna kiforrnia.

@Anti Anyag: olvasd el az eredeti blogbejegyzést, és nézd meg, mi a valódi probléma. A dolgot főleg szakmai és nem politikai oldalról közelítettem meg.
Régi olvasónk, Czumy küldte az alábbi beszámolót, ahol a Bocskai birodalom netes felületét megtervező ifjú orosz mérnökök a képen is látható finomsággal csak megalapozták rokonszenvünket, az internet eme bájos gyöngyszeme  sírva nevetős darabkája iránt. Jöjjön hát…..
A www.sonyszerviz.hu weboldal jóvoltából ismét szembesülhettem azzal, hogy mekkora pancser vagyok sok, a témában járatosabb, tudatos netezővel együtt, amiért a Firefoxot tekintem a "ultimate" böngészőnek. Ez a vacak róka ugyanis nem képes az ominózus weboldalon található…..
webszemét 2008.05.08 17:26:14
Andrei, ez azért üti mindet:)) guugle.hu/
Postoltam is róla korábban
Utolsó "ki mit keres" cikkünk óta újabb ezernyi keresőszó jelent meg a statisztikai oldalainkon. Ismét nem kellett csalódnunk, azt hiszem az utóbbi idők legjobb keresési opcióit sikerült elkövetniük a kedves guglizóknak. Kellemes csemegézést. Az "ősi…..
Pontmaxtól kaptuk az alábbi segélykiáltást, aki az állatkert lakójaként (nem úúúgy) nem tudja feldolgozni az ott tespedő dilettanizmust. Az írás kicsit rendhagyó, hisz nem elsősorban az oldal hibáira, hiányosságaira világít rá, (nem is kell rávilágítani, mert az egész maga…..
estol után újabb kollégával bővült a webszemét szerkesztősége, így már háromszor nagyobb az esély, hogy meglegyen a napi betevő webszemetetek. Gerygrey neve bizonyára sokaknak ismerős lehet, nem mondom meg honnan, aki nem ismerné, majd itt megismeri. Jöjjön hát az írás,…..
Adott egy kétdiplomás, meglett tanárember, aki fiatalok százait indította el az informatikai pályán, és adott az ő honlapja, amit akár az egyik első éves tanítványa is készíthetett volna. estol nevű kedves olvasónk a következő, aki szerkeszteni szeretné a blogot társiban, meg…..
Múltkori felhívásomra, miszerint várom a kreatív, webszemét takarítók jelentkezését kis cikkekkel, elkezdtek csörgedezni az első írások. (gyerünk, gyerünk, ne csak linket, írjatok cikket szépen!! :) ) János a SPAR weboldalát tűzte elsőként tüskés botjára, ami…..
Webszemét Re: Logólopás 2008.04.18 20:39:30
Mint arról a szünet előtti utolsó cikkünkben beszámoltunk, az állás.ma tervezésekor minimális képzelőerőt se volt képes magába erőltetni a dizájner, és egy régi jól bevált logót lopizott el. Kenyéradói, ahogy rájöttek a turpisságra, a grafikust levágták, mint az újévi…..
webszemét 2008.04.20 18:18:13
Webszemét Felhívás! 2008.04.17 20:30:00
Ahogy írtam is előbbi postomban, igen kevésre fogyatkozott azon időegységek száma, amit blogszerkesztésre tudok fordítani, de nem venném lelkemre, ha kedves olvasóim újra olvasnivaló nélkül maradnának. Ezért, úgy döntöttem, szerkesztőséget alakítok, és…..
Webszemét Fel! Támadunk! 2008.04.17 19:51:49
Nem, nem és nem. Semmi dögszag, semmi bloghalál. Nyugalom! Kicsit felgyülemlettek a dolgok, a webszemetes komoly vállalozónak állt, hamarosan elkezdi saját web-birodalmát építgetni egy pompás webáruház formájában, és ez, valamint a további ezer váratlan dolog, egészen a…..
Nem tudjuk Barbara hogy utazik ma, de hogy nem bőröddel, az biztos. Az elromlott zippzár javíthatatlan, a bolt vissza is kapja a gyártótól a pénzt, a vásároló viszont nem, úgyhogy tőlünk vár tanácsot. Mi gyors megoldáskét a négy sarkánál összekötött batyut javasoljuk, azon…..
webszemét 2008.02.25 20:57:20
Ismerősöm dolgozott a Reálszisztémában. Rácsörögtem. Szerinte:

A szokás az volt, hogy fel kellett ajánlani a lehetőségét az utalványnak, hogy ne menjen ki a forgalom, DE ha a vevő nem kérte, akkor kutya kötelességük volt visszadni a kp.-t.

Másodsorban, a tulaj rendkívül kényes a vevők elégedettségére, ezért javaslom egy panaszlevél küldését az
info@realszisztema.hu címre, Berki Katalin nevére ajánlva, ő a tulaj. 99%ban biztos vagyok benne, hogy rendezve lesz a probléma.

Harmadsorban, ha mégsem, akkor be kell sétálni a Blahán a Fogyasztóvédelemhez, ők nagyon segítőkészek, lerendezik egy perc alatt. De erre tényleg max 1% az esély.